76300 flat
Printable View
76300 flat
short kapatıyorum düşüyor
long kapatıyorum çıkıyor
ayarı bozuk bu vobun:..::..::..::..:
garan da 52 kalkar mı acaba?
tüpraş ve türksel ile baskı kuruyorlar 62.500 altı için :)))
[quote=aslan;362946]garan da 52 kalkar mı acaba?[/quote]
kalkmassa ayip olur artik.brv
bankaları bırakmıyorlar,
yön ısrarla yukarı
haftasonuna flat girmek var:)
10 endeks 62000 tutunarak kaparsa olumlu diyodular..
geceye fılat
cümleten iyi tatiller.
Haftayı 75800 kapar diye tahminim vardı zaten iki gün önce
oraya geldi kapatıyor
haftasonuna flat
herkeze iyi tatiller
Haftaya long herkese iyi tatiller
full short girdik tatile.
way.....angara dizisi ne final yaptı bea...way, way hatta way...
senaristleri teprik ettim..
[QUOTE=Astatin;363002]way.....angara dizisi ne final yaptı bea...way, way hatta way...
senaristleri teprik ettim..[/QUOTE]
he la :D
Günaydın vopçiler,
FDJ hangisi olur acaba..yoksa 3 üncü bir şey mi? 4?
[IMG]http://i52.tinypic.com/nzipgp.png[/IMG]
Günaydın voborsa, günaydın vobçular.
günaydınlar...şöyle açılışta -1000 gap fena olmaz hani ;)
[quote=Osmanaga;363010]günaydınlar...şöyle açılışta -1000 gap fena olmaz hani ;)[/quote]
Sabahlara dayanamam osmanaga, sözlerine inanamam osmanaga:::
PAtron FDJ in -40 puanına burda -1000 çok deel mi
hayırlı haftalar olsun..:)))
cebiniz para dolsun..:D
terse düşsen bile,:::
moraller yüksek olsun....lelele
hehehe...
[quote=Astatin;362496]Ehhhmmm...Aftlopetro bademlerden bahsedince zihnimin en gizli köşelerine kaşıntı düştü....Efenim şimdi aşağıdaki grafta 4 ayrı analiz icra edeceğim. Grafik FDJR/X30YVADE (Haftalık).. Analiz derken bunların gerçeklerle ilgisi yok, orta dünyada veya dr. who nun yaşadığı boyutların birinde yaşandığı ve yaşanacağı varsayılan durumların icrasıdır..
1) SAF MATEMATİK : Efenim FDJR/x30yvade kesrinin yönüne bakarak x30 un Fdj e göre pozitif mi negatif mi ayrışacağını kestirebiliriz fantazisi peşinden koşulabilir diyorum nicedir. Bu grafın altına bir de USDTRY grafını koydunuzmu, paranın yönü konusunda megatrendi görmek pek bir mümkün olur..Yani fiyatların üzerinden düz bir çıbık geçirin iki graftada, doğruların eğimi aynı yönde ise manzara gayet net olacaktır. ...Bu graf çok zamandır paranın burdan gaçtığını söyler...Yani x30 un FDJ e göre negatif perrformans gösterme eğiliminde olduğunu ve bunun süreceğini söyler
2) EW; Bu satırları hiç ciddiye almayınız :) EW hakkında bildiğim 5 dalga ve 3 en kısa olmamalı gibi iki eksik gariban bilgiyi, fantazilerime alet ederek tamamen atarak 5 adet etiket şeettim...NAsılsa etiket bedava
3) Klasik TA: Owww mondiyo..Devasa bir TOBO mu oluşuyor ne...Yani elf çağı bitiyor ork çağı mı başlıor..yıllar sürebilecek bir negatif ayrışma mı me????????
4) EKONOMİ POLİTİK : EFenim iyi hoşta neden negatif ayrışalım yani değil mi? Şimdi graftaki mavi halka "neo osmanlı gazı" "ortadoğu yu Türkiye ye verecek abiler" "siyasi istikrar" şiarları içinde gaza gelen portfoylere mal kitleme bölgesini gösteriyor. [COLOR=orange]Pembe halka ise, Türkiye'nin kendi insiyatifi dışında kriz bölgelerine müdahale etmek zorunda brakılacağı ve/veya düşük/yüksek oğunluklu savaşa mecbur kılındığı zaman dilimlerini gösteriyor olabilir.[/COLOR] Yani bunlar fantazi tabi ama, yıllar önce G. Boros efendinin, "siz direniyor gibi yapın amma ordunuzdan başka satacak bir şeyiniz yok, buna engel duranları da küresel sermaye bir şekilde hizaya getirir" mealindeki açıklamalarını ve sonrasında olanları hatırlayınca gıllanıyor :) insan...değil mi... :) Efenim çoğumuzun yaşı Pay-I Taht-I Saltanat ÖZerk bölgesine girişlerin özel belge ile olacağı zamanları görmeye müsait kanaatimce..bekleyelim ve görelim...
[IMG]http://i55.tinypic.com/2e1vs6h.png[/IMG][/quote]
Esad Şikayet Etti, İran Tehdit!
Lübnan basını Tahran’ın Türk hükümetine “NATO Suriye’ye saldırırsa topraklarınızdaki hedefleri vururuz” dediğini yazdı...
[quote=Astatin;363011]Sabahlara dayanamam osmanaga, sözlerine inanamam osmanaga:::
PAtron FDJ in -40 puanına burda -1000 çok deel mi[/quote]
yaw asti dostum eyi demişsin sarkıyı da... terste ve MC call yemek üzereyken bu az bile..yani isteyenin bir yüzü kara :)
Günaydın arkadaşlar hayırlı işler
güzel bir hafta olması dilekleriyle
gunaydınlar...ters düz gelecek kanımca..:)
ilerleyen saatlerde kısacılar inat etmesin..aop demesin sonna..:)
[quote=Osmanaga;363010]günaydınlar...şöyle açılışta -1000 gap fena olmaz hani ;)[/quote]
Agzından bal damlıyor Osman Aga.
[quote=saraylı;362924]benimki hala alda:
kd=75.900
tg ler de net şekilde sata geçmedi...[/quote]
kd=76.375
kısaya geçtim...:::
açılış 75 400 oldu..umarım kankırmızı bir gün geçer.
73.000 leri görmek dileğiyle:)
açılışla,cuma gunku kısa pozlar flat...
sawol pela...
izlemek lazım şimdi..:)
[COLOR=red]76.000-76.625-77.275-77.900[/COLOR]
--------------------------------
[COLOR=seagreen]75.350-74.725-74.075[/COLOR]
[COLOR=black]ilk destekteyiz..:::[/COLOR]
sistem karı kilitlemişti,ama kar azaldı bu açılışla,yine de karla çıktı ama...
arka arkaya hep kar olsun, miktarı önemli değil....boks.
Günaydın voborsa.
İyi haftalar bol kazançlar...
haftaya flat başladım açılışta düşmesiyle75400 long.
daha afyon patlamadı.:)
Spot açılışı 500 puan artı yaparmış şimdi pala :)
Güne vede haftaya aksiyonla başla pala:)
hadi pal hadi pala hadiiiiiiiiii
tam zamanı tam zamanı şimdiiii:)
olmadı pala 75143 çok düşük geldin....
Neyse spot endekslerde yukarda boşluk bırakmazsın artık pala, eşşek değilsin ya:D:D
yuawv haftanın başından laf işitiyo benden, zorla kaşınıyo benim suçum yok:)))
cort'larımı kapatsam mııı (kol bacak keseker) kapatmasam mı bilemedim..şimdi o kadar zarar yedik kapatırsam daha da düşer... :(
75.600'den kestim her yerimi :(...bu gidecek gibi duruyor..ş..siz piyasa!!!!!!!!
doların bu kadar yükselmesinin cari açık üzerinde olumlu etki yaptığından bir arkadaş bahsetmiş miydi? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum arkadaşlar? yani dolar deli gibi artıyor ve borsa düşmüyor..bunun açıklaması bu olabilir mi sizce??
bu piyasa ben gidecem diye bagiriyor kuzeye treni bosaltiyorlar postlarini hali yapip ezecekler bence long devam
650'den longladım...hayırlısı bakalım...
[quote=Osmanaga;363028]doların bu kadar yükselmesinin cari açık üzerinde olumlu etki yaptığından bir arkadaş bahsetmiş miydi? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum arkadaşlar? yani dolar deli gibi artıyor ve borsa düşmüyor..bunun açıklaması bu olabilir mi sizce??[/quote]
Dolar yükseldiği için tüketici ithal ürün tüketiminde daha dikkatli davranır, ihracatçı daha rahat ihracat yapar, petrolün doların yükselişinden daha hızlı düşmesinin ve diğerlerinin cari açığa olumlu etkisi olacaktır mutlaka.
saraylı hocam ew sayımı yapıyormusunuz, 2008 aralık ayındaki endeks sayımı 10 numaraydı, belki kıyıda köşede kalmış bir U100 sayımı vardır. :)))
[quote=Osmanaga;363028]doların bu kadar yükselmesinin cari açık üzerinde olumlu etki yaptığından bir arkadaş bahsetmiş miydi? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum arkadaşlar? yani dolar deli gibi artıyor ve borsa düşmüyor..bunun açıklaması bu olabilir mi sizce??[/quote]
Kısa vadeli trade ile ilgili olarak sorunun yanıtı: PALA long pozdaysa dolrın çıkması cari açığı azaltacağı için iyi bir şeydir. PALA şort pozdaysa, aha yabancı parasını alıp kaçıyor o yüzden kötü bir şeydir...diye algılanacaktır:D
Makro ve Takro açısındna bakıldığında ise, doların yükselmesi tek başına iyi yada kötü bir şeydir denemez. Doğru sonuc; a) Finans Sektörünün, Reel Sektörün ve Kamu'nun döviz yükümlülüklerinin b) USD deki hareketin kaynağının (alıcılarının) v.b. çok daha türev şeyin analizi ile bulunabilir.:):)
Bu analiz ise genelde, herşey olup bittikten sonra "tarihi kaleme alma" şeklinde yapılıyor:..: Misal, ben bir devalüasyonu önceden bilen bir ekonomist görmedim. Aksine sürekli devalüasyon tahmini yapan ama tutturamayan çok ekonomist biliyorum:D:D Faraza, makrocular ve takrocular ve hatta gral iktisatçıların da pek çoğu para ve sermaye piyasalarında hep para kaybettiklerini söylerler...Bunu itiraf edecek kadar dürüst olmayanları ise sağda solda çıngar çıkarır komplo teorileri yazar:o:o
Para ve Sermaye piyasalarında para kazanmanın gerek koşulu doğru zamanlamadır Osmanagam...
Sonuç: Makro bir sudur iç iç kudur:D
Hiscerely yours.:o