[QUOTE=tutku;518816]üstat süre analizini bist 100 yada viop için uyarlasak, iyi olcek.[/QUOTE]
hangisini usd için yazdığımı mı,...
Printable View
[QUOTE=tutku;518816]üstat süre analizini bist 100 yada viop için uyarlasak, iyi olcek.[/QUOTE]
hangisini usd için yazdığımı mı,...
[QUOTE=indregandi;518817]hangisini usd için yazdığımı mı,...[/QUOTE]
viop viop.aynı zaman analizimi geçerli.? ben viop için sormuştum.
saygılar...
Bu arada takozu tersine kırdılar . demekki c düşüşü içersindeyiz ve a yı geçerek sonladıracaklar. ardından tepki gelecek.
[QUOTE=tutku;518818]viop viop.aynı zaman analizimi geçerli.? ben viop için sormuştum.
saygılar...[/QUOTE]
aynıdır usd ile ama bakarım sonra,..bir farkları varsa yazarım
Yılmaz Özdil†@Ylmz_Sozcu 38 dk.38 dakika önce
Daha fazla
Yılmaz Özdil Retweetledi: ABC Gazetesi
Röportajı veren HULUSİ AKAR,
Haberi yapan HANDE FIRAT,
İşinden olan SEDAT ERGİN,
Mağdur Tabiki AKP!
Kahraman ERDOĞAN!
Hep aynı terane..
Osman Özen
†@osman_ozen1
Takip et
Daha fazla
Yazının içeriğinde TSK'nın milli iradeye karşı hiçbir müdahale mesajı yok, içerik darbeyle falan alakasız ama gazeteyi linç ettiler resmen.
The Sopranos†@TraderKartal 3 sa.3 saat önce
Daha fazla
@osman_ozen1 danışıklı dövüş olduğuna adım gibi eminim. Kusura bakmasınlarda bunlar ucuz hareketler. Siyaset bıktırdı artık bizleri
@osman_ozen1 nihayet benim gibi düşünen birine rastladım. Yazının içeriğini tekrar tekrar okuyorum. Ben siyasete müdahaleyi göremedim.
[QUOTE=indregandi;518809]usdtry için
referandumuda içine alacak olan 18 haftalık genel zamn,...bütününde yatay,..
13 martta başlar pazartesi
ara companentlerde,...
4 yatay,
2 yükseliş,
3 düşüş,
4 tepki,(düşüşe karşılık gelecek)
5 yatay,..
(+)1 yeni zamana geçiş haftası,...
ama bu 18 hafta yatay bütününde karekteristik olarak iri dalgalar çizebilir,
yani çok güzel al/sat lar çıkarabilir,..
bu haliyle tipik bir ky dalgası haline dönüşebilir,....
gerilimin yaşanacağı tek yer [U]referandum[/U] gibi durmakta,...
bu 18 hafta bitince
8 haftalık yeni bir zaman başlayacak bunun yapısı sert/agresif,..
muhtemelen düşüş olacak bu sonraki 8 hafta,...
bakın 26 hafta yazdım,...
geçen bir önceki bu yönde analizmde,...
18 haftalık yatayı daha ziyade,...
yokuş aşağı değilde yokuş yukarı tarzında değerlindirmek sağlıklı olur dediydim,...
bundan şu anlaşılmalı,..
bu yatay hafif hafif yukarı tırmanma eğilimnde olabilir,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;518817]hangisini usd için yazdığımı mı,...[/QUOTE]
[QUOTE=tutku;518818]viop viop.aynı zaman analizimi geçerli.? ben viop için sormuştum.
saygılar...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;518820]aynıdır usd ile ama bakarım sonra,..bir farkları varsa yazarım[/QUOTE]
7 nin son 2 haftası bittikten sonra(haftaya cuma son, bitecek,..)
usd için
18+8 olarak çizdiğim 26 total haftayı,
xu 030 endex için,...
usdtry eşidi ilk 18 hafta;
xu030 için
9+9=18
9 hafta genel bir düşüş hali, 9 hafta genel bir çıkış hali,....
usdtry eşidi son 8 hafta için,...
ikinci 9 haftadan kalan genel bir çıkış halinin devamı niteliğinde +8 hafta daha genel bir çıkış halinin devamı, bu +8 sert agresif yapıda olabilir,...ki zaten usd için son 8 haftayı muhetemel düşüş olabilir şeklinde analiz etmiştik,...bu son 8 haftada usd düşerse bu çıkar manasında
usdtry
18+8=26
xu030
9+9+8=26
NOT:
bunlara göre trade yapmamak gerekir,..zaman tutar ama tuttuğu halde dahi adamı dalgasına gömer,...
bu sadece arka bir planda genel bir hal sezinlemek için uygun olabilir,...
bu son 8 haftaya bakmadım ama, sp tükeniş rallisi yapabilir,...
orayı çözmemiz gerekecek,...geçmişte değindim hatırlıyorum baya bir gerdedir analiz,...
ama ne olacaksa bu sp den olacak,....
sp de 21.haftadayız,..totali 40 hafta idi,...
kalanı 19 hafta,....geçmiş analizlerimizde hatırlayın bizim 1 hafta önceliğimiz vardı,..biz 39 idik,...
buna çıkarsak,
sp kalan 19 una, burası 18 oturur,...
[B][U]ve ne olacaksa piyasalarda
o son 8 haftada olacak,..[/U][/B]
o 8 hafta çıkarlarsa arkası sert düşüş olacak,...
olaysız da olmaz,...büyük olaylar olur,..
dönüm çünkü,...döngü çünkü,....
ilk sayışım hem burayı hem sp yi,...
17 ekimdendir hatırlayın,
17 ekime göre sp 40 total, biz 39 totaldik,..
19 sp yi bizde 18 oradan buluyoruz,...
şubat vade son çıtır..
bu anlize benim aldığım ara pasajlar,..
usdtry topiği açtığım için,..
25 kasım döngüsünü usd için bulmuştum, oradan 25 kasım üstüne + 8 hafta ayrıntı gelmiştim,...bunları biliyorsunuz,..bakınız usd topiği,...
sonra bu +8 hafta ayrıntıyı,
dönüşü aldım ve sonlandırdım ve bu sona ilk 7 hafta dedim,...yani +8 ayrıntının bağlandığı 9.haftayı,
7.haftanın 1 haftası saydım,..ve bunu yazdımda kayıtlarda var bir bir,...
bu defa bu 7 yi kullandık ve son 2 haftasındayız,....
ama bunlar hep
sp 40 totalin içinde değişmez,
çok basit olarak,...
terör+siyaset+trump+10 yıllıklar döneminde eğer sp düşecek olsaydı burası
xu030 için 877xx den 110xxx olmazdı,..
çünkü bu cesareti bulanlar bir yerden besleniyorlar,..o da ana kasa sp,...
orasının vakti varsa gidiyorlar sağın solun tozunu atıyorlar,...bizde bu toz 23000 puvan,..
üstelik ülkenin ratingi çöp,..usd si 4 sınırına dayanmış, ülkede tek adamlığa gidiş var,.. siyaset çok sıkıntılı, demokrasi sallantıda,..buna rağmen
23000 puvan,...
demekki ana kasa nın vakti dolmamışssa gelip burayı çok düştü deyip alabiliyor,...
ve burada sıkışanları kurtarıyor birde üstüne üstlük,...
sp ise yine çok basit,
40 hafta düşecek demişsek düşmüyorsa 40 hafta çıkar,...
özü ne idi,
17 ekimde en az 2049.x altına gelerek,...korelasyon kurulacaktı,...
ne yaptılar trump seçerek 2083.x ten yukarı döndüler ve o gün bu gün yükseliyorlar,..
oysa 2079.x-2049.x altına glselerdi bizim dediğimiz olacaktı,..
böyle böyle tam 21 hafta yol aldılar,...
bizde ne yaptılar,...
usd ile
moodyste aldattılar, fitchte aldattılar,...
moodyste usd patlayacak diyenleri 3.11xx den 2.97xx ye alıp bir şey olmuyor dedittirdiler ve akabinde 4 (3.9422) e gittiler,..
fitchte bu defa 4 bekleyenleri yine avldılar, ki 6 cılar vardı bekleyen ve bir süre önce 3.55xx leri gördüler,...
adam 3.94xx civarlarından girdi, pul olmuş tl ye hisse senedi aldı,...ve bu alışı kısmen yükselen endex si extrem agresif yaparak 87xxx borsayı, 110xxx yaptı,...
endexpuvanından kazandılar, kur farkından %10 civarı kazançtalar,...
şimdi usd geri teperse bu alan zarar yazar,....
40 haftaın kalan haftalarının genel konusu, işte bu konu,...
burayı günlük nisan için,
107375 verdim,..
sp öteden beri,
xxx9.x se pezevengte xxx4.x bakın
savunduğu yer
2364.x
bu rakamları yönetmek gerekir,..
107375 başlangıçta alt üsttür,....
dün 107375 ti, bu gün 107375 ti dün görmedi bu gün gördü,..gördüğü anda alt/üsttür ve gün sonunun konusudur,...ortasının değil,
sp de olanlar ise,..
2379.x-2349.x si,
2364.x ten bulmaya çalışacaklar,....
bu geldiği sonmu, yoksa
2449.x-2479.x se gidecekmi,
bunu da 2364.x ten bulacaklar,...
sayn indregandi kalan haftalarda sp nin hala düşme ihtimali var değil mi 49 ların altı asagi gibi.yoksa 79 ların ütü yukarı gibi
tirir
[QUOTE=rüzgar;518832]sayn indregandi kalan haftalarda sp nin hala düşme ihtimali var değil mi 49 ların altı asagi gibi.yoksa 79 ların ütü yukarı gibi
tirir[/QUOTE]
sayın rüzgar;
ben en kesin analizde bu sürecin 40 hafta olacağını tahmin edebilirim,...
yani bir süreç var bu süreç 40 hafta,...
[B]analiz haftalık olduğundan,...parametre büyük olduğundan, yönüde çoğunlukla tutturabilirim,...[/B]
tutma işini sağlama almak için,..rakamlarla desteklerim,...ki çoğunlukla tutma yüzdesi artsın ve herkesçe de takip edilebilir olsun bu analiz,...
ana zaman içinde bazen ara zamanlar verebilirim,...çünkü bir başlangıca vesile olabilirler,..ki bunları da rakamla desteklerim,...aksi olmasın diye,..yada olursa ona göre davranılabilsin diye,...
bazen nadiren de olsa [B]bold[/B] yazdığım ifadeden yola çıkacak olursaki zamn ters çalışabilir ki,..sp örneği trump sonrası tam bu cinsten,...
bu çoğunlukla yeni zirveler oluştuğunda zirveler yenilendiğinde, yen yeni yüksekler de meydana gelir ki,...örneğimizde sp hep yeni zirvelere koşuyor,...
çünkü yeni zirveler sadece malı taşıyıcıların taşıdıkları bu malı nereye kadar taşıyacakları ile ilgilidir ve bunu sadece kendileri bilirler,...
genelde boğa piyasalarında bu meydana gelir,...ayı ve yatay piyasalarda o nedenle bende bilgi % si artar,...ama yeni zirve çizen boğa piyasalarında nereye kadar gidecek konusunda bilgim % m azalır,..yinede her durumda zaman süre anlamında tutar ve çalışır, sadece yönü kestiremez,...
örneğimizde bu gün yazdığım üzere zaman bir yöne 40 haftadır ve bunun 21.haftasındayız,...en kesin budur,...
burada ta başından konu,..
2079.x le ilgili idi,...trumpla birlikte 2083.x le 2079.x bloke edildi ve yükseliş devam etti,..
o aşamada malum oluş sonrası,..
biz xxx9.x katlarını rakamda devreye soktuk ve bir süredir bu rakamları aralık olarak takip ediyoruz bu şekiliyle,...
2049.x-2079.x
2149.x-2179.x v.s
şeklinde devamla
son aralık
2349.x-2379.x
konu boğadaki yeni zirve manasında bunu taşıyıcılar yeni pasaj çizdiklerinden nereye götürecekler, götürürlerse xxx9.x kavramıda onlarla birlikte uzar gider,...
fiyatlar bu aralığa her bir girişinde,....dönüş olabilir,...bu bir ihtimaldir,...ama sadece ihtimaldir,...
her aralığın xx79.x si yukarı geçildiğinde xx64.x si bunun desteğidir,...
her aralıkta xx64.x aşağı geçildiğinde,..dikkat xx59.x ve xx49.x se verilmelidir,...özellikle xx49.x se,...
bir aralık bir yöne terk edildiğinde o yöne (+)/(-) 100 puan araştırılmalıdır,
örneğin
2379.x geçildi 2449.x yeni aralığa giriştir,..ki şimdiki bu aralığa girişi burada bu topikte canlı paylaşmıştık, hayırlı olsun falan dediydik,...keza tersinde 2349.x için 100 puan 2279.x,....
obecektifte bunlar,...
başkada benim yorumlayabileceğim bir durum yoktur,...
sp haftalıkta,
01.12.2016 haftası xxx9.x rakamlarının özünü oluşturur,..
Çok teşekkürler.
[IMG]https://resmim.net/f/e1dUDc.png[/IMG]
hedeflemede kalan 19 haftanın takibine yönelik bu aylık çalışma belki faydalı olabilir,...
1 de trend buldum yelpaze başlattım,..sene 2000 ler
2 de bu yelpazeye tepe buldum, sene 2007 ler
3 de [B]1814.36[/B] ya 2000 den gelen yelpazeyi otutturdum,...ve devamına 2 destek daha yakalayıp 1814.36 yı doğrulattım,...
4 te 1814.36 nın sağladığ 3 doğrusunun tepesin sağladım, analdımki yelpaze başarılı gidiyor,..
5 ve 6 da ilk aldığım yelpaze ölçütünü (2000 den başlayan) aynı ölçüde sağa taşıdım,...ve onaları ters düz kullandım,...
morlarla ise hedef direnci veya dönüş desteğini markaladım,...
kısaca
malı taşıyanı bilemiyoruz ya,..bunu bilmeye yönelik yukarıdaki çalışmada
25xx-26xx leri görme durumu olabilir,...
1814.36 yıda özellikle ikide bir tekrar tekrar yazdım,...bu en son aldığı aylık 14 period desteği,
burada 14 14 ay demek,...
şerrolar dünyayı böyle yönetiyorlar, usul usul,.....
[IMG]https://resmim.net/f/JRL1wB.png[/IMG]
alaylarına tümenlerine gider,......
Üstat viop da olası hedefiniz nereleri olabilir.?
[URL="http://www.hisseyorum.net/resim/"][IMG]http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=53085[/IMG][/URL]
[URL="http://www.hisseyorum.net/resim/"][IMG]http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=53086[/IMG][/URL]
benim 1 dklık sarmal sistem ve diğer sşsistem a.çılıştan longda gandi abim saygılar abicim hürmetler.
yukarda eski drenç 111100 var oraya gidermi bilinmez ama önünde başka drenç işaret etmiyor
TIFIL sen anladın oni ....
[IMG]https://resmim.net/f/okIDUs.png[/IMG]
[IMG]https://resmim.net/f/JGrGCl.png[/IMG]
henüz ilk ciddi engel olan 3,6550 'yi geçmeyi başaramadı,
[IMG]https://resmim.net/f/NW2u3v.png[/IMG]
Sevgili arkadaşlar , sevgili dostlar ;
bari sistemleriniz long dediği zaman yazsanızda forumdaki diğer arkadaşlarda
faydalansa. 1500 puan çıktıktan sonra herkes benim sistem longda diyor.
Tamam kimsenin kimseye para kazandırma zorunluluğu yokda o zaman
iş işten geçtikten sonra yazmanında bir anlamı olmuyor.
[QUOTE=indregandi;518831]bu rakamları yönetmek gerekir,..
107375 başlangıçta alt üsttür,....
dün 107375 ti, bu gün 107375 ti dün görmedi[B] bu gün gördü[/B],..[B]gördüğü anda alt/üsttür ve gün sonunun konusudur,...ortasının değil,[/B]
sp de olanlar ise,..
2379.x-2349.x si,
2364.x ten bulmaya çalışacaklar,....
bu geldiği sonmu, yoksa
2449.x-2479.x se gidecekmi,
bunu da 2364.x ten bulacaklar,...[/QUOTE]
[QUOTE=ky dostu;518844]Sevgili arkadaşlar , sevgili dostlar ;
bari sistemleriniz long dediği zaman yazsanızda forumdaki diğer arkadaşlarda
faydalansa. 1500 puan çıktıktan sonra herkes benim sistem longda diyor.
Tamam kimsenin kimseye para kazandırma zorunluluğu yokda o zaman
iş işten geçtikten sonra yazmanında bir anlamı olmuyor.[/QUOTE]
sistem yok bende ama analizdir,..dünden yapmışım,...
sayın indregandi ozel mesaj kutunuz dolu.
107375 nisan için LLV alt/üst idi,
108250 ise
107375 ten gelen tepkinin takip yeri,...
yani bendeki günlüklere göre,...
107375 ten tepkiye girebilenler, katılabilenler bunu 108250 den takip edebilirler,....
ki tekrar dan 107375 e kalmasınlar,...
108725 te takip noktası o da günlük,...
109200 yine günlükte, long için üstü kalınması gereken min rakam,....
long başarabilirse yukarıda verdiğim rakamlar 110300 geçme amacı taşıyor,...
yukarıdan aşağıya;
110300,
109200,
[B]108725,[/B]
108250,
107375,...
benim endexte pozum yok,..usd takip ediyorum,..dolaysı ile gördüklerim rakamlarda bunlar,...
elinizdeki,
sistemlerden bu rakamları takip etmelisiniz,...
[QUOTE=indregandi;518803][IMG]https://resmim.net/f/mepbGP.png[/IMG][/QUOTE]
[IMG]https://resmim.net/f/WmsdbN.png[/IMG]
usdtry,
3.6615 önemli rakam,...
son tepki hareketi bunun üstünde tutunabilirse,...3.73xx yollu olablir,...
diğer durumlarda
3.6382 ve 3.6132 takip edilmeli,....
günlük simulasyona göre,
usdtry cuma günü sert hareket eder,....yön [U]bilemem[/U],...
rakamlar ise belli,...
Değerli Yatırımcımız,
BISTECH Faz 2 sistemine Geçiş öncesinde Nakit Teminat Tutarının Sürdürme Teminat Tutarı (Başlangıç Teminatının %75'i) altına düşmesi ile Teminat Tamamlama Çağrısı (Margin Call) oluyordu.
Yeni sisteme geçişle birlikte Sürdürme Teminatı kavramı ortadan kalkacak, Nakit Teminat Tutarı Başlangıç Teminatı altına düşmesi halinde Teminat Tamamlama Çağrısı sözkonusu olacak.
Gün sonu sürdürme seviyesinin kaldırılması uygulaması 01.03.2017 Çarşamba gün sonundan itibaren değişecektir.
Senaryo (BISTECH Geçiş Öncesi)
Yatırımcının 815 TL nakit teminat yatırarak BIST 30 Endeks Kontratında 108.050 seviyesinden 1 adet Uzun Pozisyon açtığını varsayalım.
BIST 30 Endeks Kontratı yatırımcının beklentisinin tersine 1000 puan düşüşle 107.050 seviyesine gelmiş olsun.
Önceki Güne Göre Oluşan Zarar : 100 TL
Kalan Nakit Teminat : 715 TL
Durum : Nakit Teminat (715 TL) Başlangıç Teminatının (815 TL) altında, ancak Sürdürme Teminatının (611.25) üzerinde. Teminat Tamamlama Çağrısı Yoktur.
Senaryo (BISTECH Geçiş Sonrası)
Yatırımcının 815 TL nakit teminat yatırarak BIST 30 Endeks Kontratında 108.050 seviyesinden 1 adet Uzun Pozisyon açtığını varsayalım.
BIST 30 Endeks Kontratı yatırımcının beklentisinin tersine 50 puan düşüşle 108.000 seviyesine gelmiş olsun.
Önceki Güne Göre Oluşan Zarar : 5 TL
Kalan Nakit Teminat : 810 TL
Durum : Nakit Teminat (810 TL) Başlangıç Teminatının (815) altında. Teminat Tamamlama Çağrısı Var.
Bilgilerinize sunarız.
Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.