-
[QUOTE=jelibon;367565]Bir SıPa Ana Jelibon tarihi 7 Temmuz aylar önce verildi,
tepe olacak dendi uzun uğraşlardan sonra,
Bugün 26 Temmuz, tam 20 trade günü sonra SıPa DoW ve Tr zirveden hala daha aşağıda beklenilidği ve çocuk oyuncağı gibi öngörüldüğü üzere.
7 Temmuzda burada tek tarih verildi 29-30 Temmuz. (Bradley)
Ve 8 Ağustos bir Jelibon SıPa ana tarihi.
Bir öküzün işine gelen senaryosu için bu iki tarihe dipleme olarak girilmesi yada kırılım olması durumunda durumunda yıl sonuna ralliler olacaktır.
Öküze bu tarihlere tepe girmek ancak sorun olabilir.
Artık son derece kritik 9 trade günü içindeyiz.
9 Trade günü sonra yani 8 ağustosta amerikan piyasalrınının sonbahara ve 2012 başına yönü açık net olacaktır.
İş çok basittir, bu tarihler tepe olursa short, dip olursa long kazandıracaktır.
Jelibon.[/QUOTE]
hey babam hey be.
varmı hata?
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;367568]Çok kısa vadede 12300 geri çekilmesi ardına beklenilen 12700-12750 hareketi ardına, geçen cuma günü yazıldığı gibi cuma pazartesiyi görelim dedik,
Görüldüğü üzere en ufak bir tepeyi yada dibi yakalama yetimiz ve becerimiz mevcutuur.
DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDIR BELKİDE SEBENİ KİMBİLİR?
Neyse simetrik üçgen senaryo 12700-12750 den beklenildiği gibi şimdilik geri çekiliyor ve ew de bunlar derslik gösterildi burada. Önceden yaptık kralını yaptık.
Şimdi burada a dalgası 1296 nın altına gelinmesi beklenilendir. [COLOR="Red"]Buda c düşüş olacak.[/COLOR]b yukarı geçen haftaki tepe.
[COLOR="red"]1296 aşağı geçilirse emin olunulur[/COLOR], herhangi altına gelinmeden dönüş veya tepe yenileme e kısa kaldı demektir.
Öngörü şu şekildedir günlerdir burada ufak dipleri tepeleri yakaladık ardına 12700-12750 de noktasal borusal tepeden geri çekilme ve bu geri çekilmeninin 12000-12200 arasında bitmesi ve ardına yeni nihai zirve hareketinin başlaması.
Şimdi kısa vadede geri çekilecek tepki bu dedik yeni zirve yapmayacak dedik oldu.
Ardına hedefini bile çok önceden yazdık çiziktirdik ewyi.
[COLOR="Red"]Bradley ve ana tarih düşüşle giderse piyasa dip olacaktır öngörülüp önceden verilen tarihlerde.[/COLOR]
[COLOR="Blue"]Unutulmasın bradley haziranda aşağıdan döndürdü, ancak bradley her zaman çalışmaz. Bakın çalışmaz demiyorum, her zaman çalışmaz diyorum.[/COLOR]
[COLOR="SeaGreen"]Bir Jelibon ana tarihi her zaman bradleyden daha güvenilirdir.[/COLOR]
neyse sonuçta ikisi arasında 6 trade günü fark var.
[COLOR="seagreen"]
e işaretini yani 4 ün bitimini ya bu haftanın sonuna ya önümzüdeki haftanın sonundan sonraki ilk pazartesiye koyacağız.[/COLOR]
Bakın burada esasen martta başlayan ama mayısta irregular tepe yapan bir düzeltme hareketinin son günlerindeyiz.
Bu düzeltme hareketinde defalarca 1363-1372 ve 1261 oew noktaları arasında 100 puanlık tradeler oldu ve aşağı yukarı vix yada tarih yoluyla bunların hepsini yakaladık.
Şimdi bu süreç artık bitme üzere.
Buna aşağıdada vixden veya orta vade indikden (olası flate veya sata çıkarsa) yardım alacağız.
[COLOR="YellowGreen"]%99 bu süreç 2011 dipleme sürecinin bitme süreci olacaktır, %1 de düşüşe devam olur.[/COLOR]
[COLOR="DarkOrange"]İş çok basit tarihe gidiş yönü sonrayı kolayca anlatacaktır. Tam %100 orada belli olur elbet, öncesi öngörüdür ağırlıktır ama sağlam bir ağırlıktır, neden? denilenler oluyor çünkü.[/COLOR]
[COLOR="SandyBrown"]13 haz haftası dip dendi, oldu.
7 Tem tepe dedndi, oldu.
29-30 tem ve 8 ağustos dendi.[/COLOR]
[COLOR="Blue"]Çok basit dip olursa sonrası yukarı olur.[/COLOR]
Tepe olursa sonrası aşağı olur.
[COLOR="Lime"]Tarih yaklaştıkça gerginlik olacak bende, ne kadar az ayazrsam iyi burada, benim yazdıklarımda önemli değil çünkü yorum yanılır ama
TARİH YANILMAZ.
AFFTETMEZ.[/COLOR]
He ben ne diyorum hep ben bu tarihi yorumlamada ustayım, her zaman haklı çıkacam diye birşey yok, ben verdim veriyorum tarihi yorumu siz yapın.
Tarihinde sp tarihi olduğunu unutmayın, her zaman eksi artılraı olduğunuda.
İYİ GECELER.
Jelibon.[/QUOTE]
Bingo.
Patterne ewye bakmayın, sonradan onuda yazdık gördükçe.
ASLOLAN PAPATYA.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;367813]Şimcik öngörülen ew aynen olmakta. 12700-12750 görür satuış fırsatı olur dedik.
Tarihe tepe girmemezdi öküz intiahar etmiş olurdu.
Ayu intihar ediyor şu an.
Az gün kaldı.
7 temmuz arkasına verilen tek tarih 29-30 ve sonradan söylenen 8 ağustos ana tarihi
2011 sonbahar rallisinin alım son alım fırsatı olacaktır.
Öngörülen bir tarihe vixin bb dışına çıkması bizim görüşümüze destek atacaktır.
SP için 7 temmuz tepe dendi oldu
29-30 dip dendi oda dip oldumu değmeyin öküzün keyfine.
Yine şurada sıkıntı yaşayacğız yanlı hangisi dip?
29-30 mu?
8 Ağustosmu?
Çok yakın ve zor 3 günde neler oluyor neler.
Burayı longa ayarlarken çok iyi teminat ayarlaması gerekecek.
Ayununda ufak %1 lik bir şansı var burada hareket öngörülen a nın altına inmeden (1296 ve 1229X) yukarı dönüp tarihte dipleme yerine tepeleme yapması.
YANLIŞ ANLAMAYIN BURADA EWNİN KİTABİ YAZILDI.
BU SATIŞLAR YÜKSELİŞ BİTMEDEN NOKTA NOKTA GÖSTERİLDİ BURADA.
Jelibon.[/QUOTE]
evet, yani 100 kere yazmışız tam geyik biriyim işte.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;367822]Şimdi biz bir adım önden gideriz.
Burayı takip eden buraya alışmalı her zamani burada ne anlatılığını anlamıyorsa takip etmeyecek.
Burada 7 Temmuz-29-30 Temmuz veya 8 ağustos arası çözülmeye çalışılmıyor şu an.
O
7 temmuzda çözüldü zaten. 7 temmuz tepe olur ay sonu dip olur dendi.
Şimdi çözülmeye çalışılan ay sonu denilen 29-30 veya 8 Ağustosatn sonraki dönem.
Bu işte çok basit tarihe beklenilen biçilen değer 7 temmuzdan yukarıdaki iki tarihten birine düşüş.
Ve aynen oluyor tam 20 gündür. Tepe yenileyemez dedik yenileyemedi.
Ne sp ne TR. İkiside yenileyemedi.
Beklentimiz tarihe aşağıda girmek. Öküz ruhumuz her zaman alayına isyan olsada en ufak yada en çok düşüşleri kolayca yakalarız.
Bir öküz tarihe tepeden korkar dipden değil.
Tarihin dipleyeceği burada 7 temmuzda yazıldı zaten.
Benim için tarihe dipleme zaten öngörümüştür ve öngörülen olmaktadır.
Beni sonrası ilgilendiriyor tarih civarıda önemli değil benim için.
Tarih civarında sadece aksilik varmı ona bakarım.
Aksilik ne olabilir?
1. ew açısından bakarım. 1249 veya 1258 deki dipler aşağı inmemeli.
2. orta vade indikden bakarım. Yukarı dönmeden önce bunu flate ve sata çıkaracaklar gibi duruyor. Bu probleme ilerleyen günlerde bakacağız. Orta vade indik %5-6 yı her zaman alacağı için risk oluşabilir. Burada gelecek sinyal fake mi olacak gerçekmi olacak. Buna burada bakacağız sürekli.
Jelibon.[/QUOTE]
evet eski dipleri tehdit aşamasına geliyor amcam.
Papatya dolmamış.
Bradleye takmak hata papatya varken.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;367823]Neyse işte kaçayım şu tarih bitsin diyorum yine dayanamayıp yazıyorum.
Hepte aynı şeyleri yazıyorum.
Dibe ya 2-3 trade günü ya 8 trade günü var.
Göreceğiz. Şu sıkıntılı 3-5-8 günde sonraki aylarda geçip gidecek elbet.
Bir yemeğe gideyim iyi geceler.
Jelibon.[/QUOTE]
Hala 27 si.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;367844]Sp oewler
Destekler 1303-1291-1261
Dirençler 1313-1363-1372
Oew harici dirençler 1330 ve 1345.
Şimdi vix bb dışında ilk gün, 2-3 gün dışına sonra içine sonra bar altı alım fırsatı olur. Ancak içine net girene kadar acale etmeden beklemek gerekir. Yine bir kapitilasyon zamanı ile karşı karşıyayız, kapitilasyonlar bilindiği gibi sert oluyor. Şu vixde önceden bir boşluk vardı onu temizlese bu arada süper olacak.
Burada kapitilasyonda sert satarken Jelibon long olur. Ancak unutulmasın alım sabırla yapılmaldır ve 1261 +7 puan sınırları uygun olur. Eski iki dipde stop yeresi olur. Bu vixde yeni short artık ancak kısa vadeli olabilir.
Jelibon.[/QUOTE]
Evet papatyayı bırakıp vixe geçiyoruz bradleye gidiyor akıl,
hata. Büyük hata hemde.
Ayın 28 i.
Bakın tarih hata yapmıyor, yorum hata yapıyor, beklemiyor tarihi yorum.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;367845]Önümüzde dönüş var ama dönerkende sancı var.
Ya bu dönüş 29-30 da dipleyecek ya 8 ağustosta yada ikisinin arasında bir tarihte.
Dönüş varsa bu 8 trade günü içinde var. Sonra dönüş mönüş yok.
Varsa bu 8 trade gününde var.
Aşağıya geldiğine göre yukarı dönecek.
Ne kadar satsa öküze o kadar yarar bu sürede.
Öküze yukarı hareketler yaramaz burada.
8 ağustostan sonra tablomuz çok net olacak.
Sabır kumardan iyidir.
Başarılar.
Jelibon.[/QUOTE]
yine 28 i güzel yazı.
-
[QUOTE=jelibon;368016]Evet burada spde dip beklensede noktasal borusal tarihte, imkbmiz o dibi zaten 58XXX'de bitirdi. Burada orta uzun vadeli 58000-60000, 58000 stopla long olur dedik. Zamanla stopu 10 hoya çekeceğiz.
Jelibon.[/QUOTE]
Hata ama long stop 10 HO kurtarıyor durumu.
jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;368015]Ara yok tak tak.
Ewde ihlal olmaz, dün 61500 elbet boşuna geçilmemişti ve beklenildiği gibi 63000 karar yeresi olur.
Jelibon.[/QUOTE]
63001 yok ortada bir sonraya geçiş yok kısaca.
10 ho kırılım stop elbette.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;368242]Neyse bir SıPa tarih incelemesi olan PAPATYA(isim babası BAR-DA, Sağolsun) yöntemi,
TRADEDEKİ TEK GERÇEKTİR.
TRADEDE TARİHTEN DAHA DOĞRUSU PAPATYADAN DAHA ÖNEMLİ NE BİR YÖNTEM VE NE DE BİR SİSTEM VARDIR.
PAPATYAYA KARŞI POZ ALAMAZSIN. PAPATYAYI TAHMİN EDİP PERİODLARLA 3 POZDA 255 PUAN ALIRSIN.
DÖNÜP DURURSAN KAYBEDERSİN.
PAPATYAYA DEĞİL KOMPLİKE BASİT BİR SİSTEM YETER.
PAPATYANIN SİSTEM KULLANANLARADA BURADA BÜYÜK FAYDASI VARDIR.
Papatya tsunamiyi, depremi yakaladı burada canlı heycanlı, borç tavan günü dünyada sedece önceden Jeliboncada yazıldı ne olduğu bilinmeden.
Komutanlar bile bir papatya konusu bradley 29 Temmuzda istifa etti.
Bradley ana tarih değildir ama gidişata göre ana tarihe bradleyide ekliyorum görüldüğü üzere.
I LOVE PAPATYA.
Jelibon.[/QUOTE]
ah bradley bir defol git, hata senden geliyor hep,
31 temmuzdayız hala.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;368243]Sıkı durun yeni papatyalar açtı.
29-30 Temmuz Bradleydir.
Geçmişteki papatyalar
19 Mayıs.
7 Temmuz.
8 ağustos.
Verilenler bunlardı.
Jelibon.[/QUOTE]
Yeni papatyalar.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;368244]Toparlayalım
Geçmiş