-
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda Üye ve sözleşme bazında
günlük net alım/satım miktar bilgisi 28 Marttan itibaren duyurulmaya
başlanacak.
VOB'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Üye ve sözleşme bazında günlük net alım/satım miktar bilgisi
internet sitemizin dönemsel veriler kısmında 28 Mart 2011 tarihinden
itibaren duyurulmaya başlanacaktır."
takkeyi düşüreceklermiş
-
[quote=halojen;347014]78.000-78.200 bandı ve üstü hala satış fırsatı bana göre... illa gelde çak diyor adamlar.. ilginç.. du biraz daha satayım bari :)[/quote]
78200 ? direnç mi var halojen patron?
-
dow un 12200 ü kırmasına da doğru dürüst tepki vermedik yine boğayı sucuk yapacaklar bizim uzunlara yazık olacak galiba
-
Vermesi için bir neden yok bakalım kapanışa ne yapacak.
Fakeleri hep böyle yapıyor
-
vala çok sakat bi dönem..hayırlısıyla kazasız bitirebilseydik...79bin maliyetli kısalar duruyor.. büyük ihtimal böyle girerim haftasonuna..
-
macd kesemeden 77.500 aşağı geçildi... dip ihtimali kalmadı...
-
5 dk lık bar boyu tam 700 puan... Valla artık midem bulandı, haber yok bişey yok durup duruken bu hızla basıyorlar...
-
77600 den fleto ettiler sıcak para çok kurnazca ülkeyi terkediyor özellikle yurt dışının yükleşine alıcı çekip mal basıyorlar ş.......
-
[quote=halojen;347053]macd kesemeden 77.500 aşağı geçildi... dip ihtimali kalmadı...[/quote]
hocam yani burdan yukarı mı tepecek, yanlış mı anladım?
-
[quote=tortumlu25;347059]hocam yani burdan yukarı mı tepecek, yanlış mı anladım?[/quote]
tam tersi... aşağı marj oluştu..
-
[QUOTE=clark;347058]77600 den fleto ettiler sıcak para çok kurnazca ülkeyi terkediyor özellikle yurt dışının yükleşine alıcı çekip mal basıyorlar ş.......[/QUOTE]
Valla abi özellikle Ağustostan beri bir dümen dönüyor ama anlamadım gitti. Öce derinlik kalktı, sonra kademeler azaldı. Spotta emir iptali serbest oldu vs derken yurtdışından da koptuk... Şimdi de tam terso piyasa olduk... Ne yapmak istiyorlar anlamadım ancak böyle giderse ben de pes edip gidicem buralardan... Parası umrumda değil, eskiden kaybetsem de zevk alırdım artık kazandığımda bile midem bulanıyor...
Spk, vob, imkb de bu oyuna çanak tutuyor... Önce derinliği kaldırdılar, piyasa bombok oldu şimdi geri adım atıyorlar anladılar yedikleri boku, gün sonunda vermeye başlayacaklarmış takası... Ne diyeyim...
-
[quote=enorton;347063]Valla abi özellikle Ağustostan beri bir dümen dönüyor ama anlamadım gitti. Öce derinlik kalktı, sonra kademeler azaldı. Spotta emir iptali serbest oldu vs derken yurtdışından da koptuk... Şimdi de tam terso piyasa olduk... Ne yapmak istiyorlar anlamadım ancak böyle giderse ben de pes edip gidicem buralardan... Parası umrumda değil, eskiden kaybetsem de zevk alırdım artık kazandığımda bile midem bulanıyor...
[B]Spk, vob, imkb de bu oyuna çanak tutuyor[/B]... Önce derinliği kaldırdılar, piyasa bombok oldu şimdi geri adım atıyorlar anladılar yedikleri boku, gün sonunda vermeye başlayacaklarmış takası... Ne diyeyim...[/quote]
kesinlikle doğru..piyasayı çığırından çıkarmak için ne gerekiyorsa yapılıyor.. ya çok beceriksizler yada patronlar para babaları öyle istiyor..her durumda bizim menfaatimize olmadığı kesin..
hele işlem saatleri uzasın..ne kepazelikler izleyeceğiz.. merak eden varsa 24 saat açık marketlerin graflarına bakabilir :)
-
[QUOTE=halojen;347065]kesinlikle doğru..piyasayı çığırından çıkarmak için ne gerekiyorsa yapılıyor.. ya çok beceriksizler yada patronlar para babaları öyle istiyor..her durumda bizim menfaatimize olmadığı kesin..
hele işlem saatleri uzasın..ne kepazelikler izleyeceğiz..[/QUOTE]
Valla lafı ağzımdan aldın abi, aynen haklısın bir de 24 saat işi başlarsa bugünleri bile ararız...
Şu kademelerin düşürülmesi ve emir iptalinin serbest olması çok etkiledi burayı. Eskiden İşc -garan bir kademe kaç milyon adet emir olurdu. Kademe kalktı mı arkası gelirdi, hele 2-3 kademe kalkarsa oo trend başlıyor demekti. Şimdi öyle mi bakıyorum işc ye 100 bin alış 200 bin satış... Zaten emir iptal de serbest, istediler mi silebiliyor da... Garan da oyle, hoop yukarı hooop aşağı...
-
[quote=enorton;347066]Valla lafı ağzımdan aldın abi, aynen haklısın bir de 24 saat işi başlarsa bugünleri bile ararız...
Şu kademelerin düşürülmesi ve emir iptalinin serbest olması çok etkiledi burayı. Eskiden İşc -garan bir kademe kaç milyon adet emir olurdu. Kademe kalktı mı arkası gelirdi, hele 2-3 kademe kalkarsa oo trend başlıyor demekti. Şimdi öyle mi bakıyorum işc ye 100 bin alış 200 bin satış... Zaten emir iptal de serbest, istediler mi silebiliyor da... Garan da oyle, hoop yukarı hooop aşağı...[/quote]
abi tam zirvede niye kademelerle oynadılar...daha fazla mal basıyor şimdi adam..atıyorum 5.22'den satıp 5.20'ye direk düşüreceğine arada 5.21'den de mal kakalıyor...
yükselen trend başlayınca bu uygulama iptal olur :)..kim alacak o kadar malı tek kademeden..
-
emeği geçenlere teşekkürler...kısaları haftaya taşıdım... herkese mutlu bir haftasonu..
-
[quote=clark;347058]77600 den fleto ettiler sıcak para çok kurnazca ülkeyi terkediyor özellikle [COLOR=red]yurt dışının yükleşine alıcı çekip mal basıyorlar[/COLOR] ş.......[/quote]
Yurt dışı düşerken aldıklarına nasıl yorum yapmalıyız?
-
[QUOTE=enorton;347063]Valla abi özellikle Ağustostan beri bir dümen dönüyor ama anlamadım gitti. Öce derinlik kalktı, sonra kademeler azaldı. Spotta emir iptali serbest oldu vs derken yurtdışından da koptuk... Şimdi de tam terso piyasa olduk... Ne yapmak istiyorlar anlamadım ancak böyle giderse ben de pes edip gidicem buralardan... Parası umrumda değil, eskiden kaybetsem de zevk alırdım artık kazandığımda bile midem bulanıyor...
Spk, vob, imkb de bu oyuna çanak tutuyor... Önce derinliği kaldırdılar, piyasa bombok oldu şimdi geri adım atıyorlar anladılar yedikleri boku, gün sonunda vermeye başlayacaklarmış takası... Ne diyeyim...[/QUOTE]
Tümüyle katılıyorum+.
Piyasanın hareketleri tutarsız ve tamamen carpmaya yonelik .
Dün ve bugun artida kapatmiş olmama ragmen harbi tiksindiriyor sadece şansa kazandiğim hissi veriyor(tamamen sistemle acilmiş ve kapatilmiştir) kaybettiğim günlerde anca bu kadar zorluyor psikolojimi.
-
[QUOTE=halojen;347053]macd kesemeden 77.500 aşağı geçildi... dip ihtimali kalmadı...[/QUOTE]
dün oluşan boğa yapısı teyid olamadan iptal oldu..dolayısıyla 79bindeki sat sinyaliyle başbaşayız halen..
[IMG]http://i1103.hizliresim.com/2011/3/26/3334.bmp[/IMG]
-
ayrıca dün de bu bantların formüllerini vermiş ve bant üzeri hareketlerin fırsat olduğundan bahsetmiştik.. [78.000-78.200]
kitabi olarak uygulandı.. bant aşağı geçildikten sonra direnç görevi gördü ve piyasayı aşağıda tuttu..
[IMG]http://i1103.hizliresim.com/2011/3/26/3490.bmp[/IMG]
haftaya bant yukarı geçilirse gene satış yer.. ta ki teyidli bir boğa kelebeği oluşana dek..
-
[QUOTE=enorton;347063]Valla abi özellikle Ağustostan beri bir dümen dönüyor ama anlamadım gitti. Öce derinlik kalktı, sonra kademeler azaldı. Spotta emir iptali serbest oldu vs derken yurtdışından da koptuk... Şimdi de tam terso piyasa olduk... Ne yapmak istiyorlar anlamadım ancak böyle giderse ben de pes edip gidicem buralardan... Parası umrumda değil, eskiden kaybetsem de zevk alırdım artık kazandığımda bile midem bulanıyor...
Spk, vob, imkb de bu oyuna çanak tutuyor... Önce derinliği kaldırdılar, piyasa bombok oldu şimdi geri adım atıyorlar anladılar yedikleri boku, gün sonunda vermeye başlayacaklarmış takası... Ne diyeyim...[/QUOTE]
evet haklısın ky yıda bezdirdikleri zaman bugünleri bile zor bulurlar , herşey ky nin aleyhinde ,deli saçması hareketler ...
-
[QUOTE=trader38;347089]Yurt dışı düşerken aldıklarına nasıl yorum yapmalıyız?[/QUOTE]
deli saçmalığı
-
günaydın..sat'ın etkisiyle baskılı başladık.. henüz dip oluşumu görünmüyor.. kolay gelsin..
-
77.600-77.750 bandı üzeri tekrar satış fırsatı bölgesi...fakat satış düşünülüyorsa kısa vadeli göstergelerden onay alınmalı..
-
bant ciddi direnç gösteriyor.. üzeri gene feyk olacak.. [77.600-77.750]
[IMG]http://i1103.hizliresim.com/2011/3/28/4206.bmp[/IMG]
-
hehhe.... 77.750 üzerinde öcü bekliyor.. basacağımı biliyor keratalar
-
halojen patron, söyle de bir yöne uçsun kelebeğimiz...............
-
[QUOTE=padişah;347245]halojen patron, söyle de bir yöne uçsun kelebeğimiz...............[/QUOTE]
aşağı uçuyor işte... 1300 puan katetti bile ..bu yatayda bu kadar oluyor...:)
-
[quote=halojen;347249]aşağı uçuyor işte... 1300 puan katetti bile ..bu yatayda bu kadar oluyor...:)[/quote]
buralarda çok sıkıştığına göre iyi bir hareket gelir bunun arkasından.dng
-
karadır kaşların ferman yazdırır,
bu yataylık diyar diyar gezdirir.
pala emmi gelse, bantlar kırdırır,
palanın keyfine kelebek yakışır.......
-
yatayda para kazanmak fantezidir..gerek yok..kelebekler trend takibi yapar..
aslında yatay diye de birşey yoktur... gecikmiş trend vardır :)
-
çok hızlı olması lazım hareket.
aşağıya veya yukarıya, stop patlatarak soluksuz gitmeli.......
-
piyasa her zaman bir trend içinde..fakat kimi zaman yaptığı aşırı kazançlı hareketler sonrası fiyatların konsolide olması gerekiyor..bunu da yatay olarak algılıyoruz,halbuki şu an aşağı trend var..
80-70bin düşüşü ve ardından tümünü geri alan çıkış sonrası bu konsolidasyon gayet normal... piyasa her hareketinde 10'ar bin puan dağıtsaydı piyasa olmazdı zaten..
:)
-
[quote=halojen;347269]yatayda para kazanmak fantezidir..gerek yok..kelebekler trend takibi yapar..
aslında yatay diye de birşey yoktur... gecikmiş trend vardır :)[/quote]
vallahi ben 77925 te stop oldum ama hızlı davranıp 78000 den tekrar short açtım.
yataylık bozulursa çok hızlı gidecek.
inşallah doğru yönde oluruz hep birlikte.......
-
iki çeşit fiyat konsolidasyonu var...trend değişimi yada mevcut trend içinde düzeltme hareketi..
10 gündür içinde bulunduğumuız şartlarda trend 3 kez değişti...en son bildiğiniz üzere aşağı bir oluşum var.. cuma ve bugün oluşan hareketler de bu aşağı trendin düzeltmesi niteliğinde...
şimdilik...
-
halojen, ne diyorsun palaya, feyk mi acaba?
-
[QUOTE=padişah;347308]halojen, ne diyorsun palaya, feyk mi acaba?[/QUOTE]
hemde nası :)
bir boğa paterni vermediğim sürece her yukarı feyktir..
-
[quote=halojen;347309]hemde nası :)
bir boğa paterni vermediğim sürece her yukarı feyktir..[/quote]
Allah'ına kurban, bas pala bas, BNP Paribas, in aşağı para bas.dng.dng
-
[QUOTE=padişah;347316]Allah'ına kurban, bas pala bas, BNP Paribas, in aşağı para bas.dng.dng[/QUOTE]
iner iner..bu işler parayla değil sabırla :)
inmezse de boğa kelebeğine müteakip yukarı kovalarız...dert değil yani..
her yol uyar..mühim olan piyasada her zaman kalabilmektir..
-
aylardır kelebeklerle trade ederim..henüz maliyetin üzerinde aksi sinyal geldiğine şahit olmadım..
yani 79bin üzerinde bir al sinyali oluşması mümkün görünmüyor..geçmiş tecrübelerime göre.. al gelecekse bu rakamın altında oluşmalı..
türkçesi, henüz bu yöntemle zararlı bir işlem yapmadım..ama herşeyin de bir ilki olabilir..bakalım.. :)
-
patron, makas niye daraldı? pala buradan short açmayı mı uygun gördü?
ya da KY short açsın diye mi makası daralttı acaba?