clarice iyiymiş bu ay,ama onun da trade başına karı düşük,196 puan ...:)
hehehe,gıcık adam geldi ,hani sistem beğenmeyen...
Printable View
clarice iyiymiş bu ay,ama onun da trade başına karı düşük,196 puan ...:)
hehehe,gıcık adam geldi ,hani sistem beğenmeyen...
[quote=saraylı;234513]clarice iyiymiş bu ay,ama onun da trade başına karı düşük,196 puan ...:)
hehehe,gıcık adam geldi ,hani sistem beğenmeyen...[/quote]
Yorumlarınızın başımızın üzerinde yeri var hocam. :)
Benim sistemlerim için çok zor bir aydı hakikaten. İşin kötüsü, çift numaralı bir aydı. abka'nın keşfettiği yadsınamaz bir gerçek var ki VOB'da tek numaları ayların getirisi çift numaralılardan daha düşük olur. Buna göre Mayıs (05) daha acımasız geçebilir.... üwwwww.... Bu gidişle ben hayatta sistemle oynamaya başlayamam... Histematik oyuna devam.... :)
[QUOTE=Strategist;234514]Yorumlarınızın başımızın üzerinde yeri var hocam. :)
Benim sistemlerim için çok zor bir aydı hakikaten. İşin kötüsü, çift numaralı bir aydı. abka'nın keşfettiği yadsınamaz bir gerçek var ki VOB'da tek numaları ayların getirisi çift numaralılardan daha düşük olur. Buna göre Mayıs (05) daha acımasız geçebilir.... üwwwww.... Bu gidişle ben hayatta sistemle oynamaya başlayamam... Histematik oyuna devam.... :)[/QUOTE]
BU ay tüm sistemlerin zorlandığını düşünüyorum çünkü gerçekten dar bir bantta geçen bir ay oldu...Aya 71500 civarı girip 73000 den bitirdik... Üstelik tüm ay boyunca yaklaşık 4000 puanlık bir bant boyunca hareket ettik ve sistemlerin can damarı olan trendlerden yaşayamadık...Oysa şubat ve martta yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10000 puanlık trendler vardı...Senin aksine ben Mayıstan umutluyum çünkü güzel bir düşüş trendi yaşayacağımızı düşünüyorum...Tabii sistemcilerin sorunu hep aynı... trendde efendiliğini bozmayan ama yatayda kıvırmaya başlayan sistemi bulmak .dng... Bu arada astepetronun sistem sonuclarını merakla bekliyorum...
aboww saraylı abim pardomz üleyn metastockta 01.03.2010 diye ayarladım sanarkene 01.02.2010 ayarlamışım gayri evet saraylı patromz 87 gunluk yafu il dışındayım kısıtlı netle aceleynen paylaşınca beyle olmuş ::: yarın akşama 01.03.2010 dan başlayarak gonderirim gayri. özelden uyaran abeylerimede teşkür ederim
[quote=saraylı;234511]SVG.FXCİ,
Senin sistemleri yayınladığın için hakkaten beğeniyorum,okları güzel duruyor...:)
Matriks testini bilmediğim için soruyorum,bu 17075 ve 15400 sadece sistemlerin Nisan performansı mı?Eğer sadece nisanda bu kadar kazandırdıysa,süperrrrrrr!!!!.leleleSeni sisteminle beraber kaçırırlar valla dikkat et!!!:..::..:
Yoksa 87 günlük yani 3 aylık mı?
sibop:
71 trade,26 karlı,45 zararlı....kazanma oranı= %36,6, bu biraz düşük bana göre..
17075/71=240 puan.........trade başına kar,bunda kayma ve komisyon düşülmüş mü?Bu rakam biraz düşük ,bana göre tabi..:)
ort kar/ort zarar= 1307/376= 3.47 ......bu iyi:)
performans= (26/45)*3.47= 2.00....... bu da fena değil,daha iyi olmalı,sistem 1 tl kaybederse 2tl kazandırmış...
bu da benim yorumum ....:)))[/quote]
[quote=fXci;234519]aboww saraylı abim pardomz üleyn metastockta 01.03.2010 diye ayarladım sanarkene 01.02.2010 ayarlamışım gayri evet saraylı patromz 87 gunluk yafu il dışındayım kısıtlı netle aceleynen paylaşınca beyle olmuş ::: yarın akşama 01.03.2010 dan başlayarak gonderirim gayri. özelden uyaran abeylerimede teşkür ederim[/quote]
est.svg fxci,
Şimdi anladım,3 aylık oluyo yani bu rakamlar,aylık puan olarak yine iyi ort 5000 puan üzeri oluyo....:)
Yalnız yukarda dediğim gibi:
-gerek kazanma oranının düşüklüğü:o(bu psikolojiyi bozar)
-gerek trade başına karın düşük olması,bu özellikle önemli...:o(karlar,komisyon ve kaymaya gider)
-gerekse de performansın düşük olması (2), iyi diğil,...:o
mesela böyle bir sistemi ben uygulayamam,...:(
swingtrading için benim kriterlerime göre:
[B]-aylık net kar>3000 [/B]
[B]-trade başına kar>500[/B]
[B]-performans>3 [/B]
olmalı...bunlar saraylı kriterleri ve kişiye göre değişir...:rolleyes::cool:
bu arada yukarda 1.3.2010 dan başlayarak demişsin,o zaman da 2 aylık olur,testi halbuki 1.4.2010 dan beri başlatmalısın....:)
Ben teşekkür ediyorum fxci'm...:)
Item Value Item Value
Total net profit [B]35.3250[/B] Open position value N/A
Percent gain/loss N/A Annual percent gain/loss N/A
Initial investment N/A Interest earned N/A
Current position Out Date position entered 27.04.2010
10:00:000
Buy/Hold profit 29.3500 Days in test 345
Buy/Hold pct gain/loss N/A Annual B/H pct gain/loss N/A
Total closed trades 20 Commissions paid 0.0000
Avg profit per trade [B]1.7663[/B] Avg Win/Avg Loss ratio [B]4.80 [/B]
Total long trades 10 Total short trades 10
Winning long trades 6 Winning short trades 4
Total winning trades [B]10 [/B]Total losing trades [B]10 [/B]
Amount of winning trades 44.6250 Amount of losing trades -9.3000
Average win [B]4.4625[/B] Average loss [B]-0.9300[/B]
Largest win 13.1250 Largest loss -1.1750
Average length of win 155.80 Average length of loss 22.10
Longest winning trade 325 Longest losing trade 54
Most consecutive wins 3 Most consecutive losses 5
Total bars out 396 Average length out 39.60
Longest out period 109
System close drawdown 0.0000 Profit/Loss index 79.16
System open drawdown -0.4500 Reward/Risk index 98.74
Max open trade drawdown -0.9000 Buy/Hold index 20.36
Bir sistem performansı da ben vereyim:
Bu sistem de benim bir ov li sistem;ayda yaklaşık 2 trade ediyor,sistemin özelliği,max loss stop ile zararları en fazla 1000 puanda kesmesi...
yukardaki gönderide verdiğim parametrelere göre inceleme yapalım:
-aylık net kar: yaklaşık 3300 puan >3000
-trade başına kar: 1766 puan >500
-performans : 4.80 > 3.00
Şimdi bu sistemi yorumlarsam:
Çok kazandırmıyor,ayda 3300 puan gibi,ama zararları kısa kesiyor, 1000 puan civarı,trade başına kar,az işlem yaptığı için çok yüksek,performans ta çok iyi...:)))
benim kriterlerimi karşılıyor....
Bence ;sistem performansına bakarken;mümkün olduğu kadar aylık net karı ikinci ve hatta üçüncül öneme düşürmeli...
[B]trade başına kar,en önemli parametre..[/B]
[B]sonra performans geliyor...[/B]
[B]ve sonra aylık kar...[/B]
[B]trade başına karın manası şudur: bir sinyali gördüğünüz anda,kar da olsa zarar da olsa,elde edilen kardır...çok önemlidir...:)[/B]
[B]performans ise,kaybedilen 1 liraya karşı kazanılan lira miktarıdır...:)[/B]
[B]Ben daha ziyade yaptığım sistemlerde bu 2 parametrenin iyileştirilmesi için çaba harcarım,aylık kar daha önemsizdir....[/B]
cts gecesi sistem mi test edilirmiş yaa,...:D:D
NİSAN AYI SİSTEM SİNYALLERİ
71.950 al
73175 sat +1275
73975 al -750
73150 sat -775
73350 al -200
74350 sat +1000
73675 al +675
74375 sat +700
72125 al +2250
73625 sat +1500
74150 al -525
73275 sat -875
71850 al +1425
72525 sat +675
73300 uzlasma -775
yekün +5550 puan (sadece) NİSAN ayı getirisidir
diger arkadaslara basarılar dilerim...
Svg Staratejist merak ettim sistemlerinin adı hep bayan adımı banamı öyle geldi .:..::..::..:
Sebebini sormuyacam :..::..::..:
[quote=adalı54;234541]Svg Staratejist merak ettim sistemlerinin adı hep bayan adımı banamı öyle geldi .:..::..::..:
Sebebini sormuyacam :..::..::..:[/quote]
Öyle dostum. :) Sistemlere isim bulmakta zorlanıyorum, o yüzden sistemi yazarken izlemekte olduğum bir film veya diziden bir hatun karakterin ismini koyuyorum. Gilda'yı Rita Hayworth'ın ünlü filmini izlerken yazmıştım. Clarice'in fikri aklıma geldiğinde Kuzuların Sessizliği'ni izliyordum. (Clarice Starling). Claire ise Lost'dan. :)
Bayan ismi olmayan tek sistemim var, onu da vermeyi unutmuşum:
Greed-Fear Stro Version
Net getiri: 1.600 puan (üww)
Karlı işlem: 10
Zararlı işlem: 14
En büyük zarar: -1.300 puan
İlginç... Bu sazan'ın greed fear'ını sadece birkaç basit filtre ile geliştirerek elde ettiğim bir sistem. Çok bir beklentim olmadığından takip etmiyorum. Basit ya, para kazanmasını beklemiyorum. Oysa bu ay içinde tek bir sabit parametre olmayan, piyasaya göre kendini sürekli ayarlayan sözde çok gelişmiş sistemlerimin ikisini geride bırakmış, birine ise yaklaşmış... Keep it simple... :)
Arkadaşlar vob otomatik al sat programları var piyasada fikriniz nedir
[quote=gani;234546]Arkadaşlar vob otomatik al sat programları var piyasada fikriniz nedir[/quote]
Otomatik al-sat yapmanıza izin verecek bir aracı kurum yok şu an. Böyle hazır bir programı duymuş da değilim.
Uğraşırsanız ve network işinden çok ciddi anlıyorsanız al-sat yaptığınız programın aracı kuruma gönderdiği sinyal paketlerinin içeriğinden yola çıkarak kendi otomatik programınızı yazabilirsiniz. Bir hacker tanıdığınız varsa fazla zorlanmadan yapabilmesi lazım. Ancak para kazandıracak bir sistem yazmak işi otomatiğe bağlamaktan çok daha zor bence. :)
Mayıs Ayı sonuçları.. Yazı-Tura traderları hiç bakmasın...1 kaldıraç komisyon düşülmemiş...
[IMG]http://i45.tinypic.com/28v6gbr.jpg[/IMG]
mayıs performanşı...Saçma gaplarla dolu bir aydı ama...Mayış ayını seferim...
Aylık sistem sonuçları verme konusunda bir önceki aydan poz taşıma ile ilgili kurallar nedir? Şundan soruyorum, benim sonuçlarını vermek istediğim sistem normalde aya geçen aydan short poz taşıyarak giriyor.
Ama eğer test ay başından başlatılırsa yeniden short verene kadar normalde kar yazdığı 3.500 puan flat geçiyor ki bu da sonuçları anlamsız hale getiriyor. Özellikle yavaş ve az sinyal veren sistemler için burada uygulayacağımız kural önemli.
[quote=Strategist;246403]Aylık sistem sonuçları verme konusunda bir önceki aydan poz taşıma ile ilgili kurallar nedir? Şundan soruyorum, benim sonuçlarını vermek istediğim sistem normalde aya geçen aydan short poz taşıyarak giriyor.
Ama eğer test ay başından başlatılırsa yeniden short verene kadar normalde kar yazdığı 3.500 puan flat geçiyor ki bu da sonuçları anlamsız hale getiriyor. Özellikle yavaş ve az sinyal veren sistemler için burada uygulayacağımız kural önemli.[/quote]
doğru diyorsan stropatro..ben başlangıç tarihine 1 yazıp çalıştırıyorum..Tabi MTX 1 i itibariyle taşınan son pozun açıldığı tarihden başlatiiirrr... Ben şahsen üşeniyorum önceki ay sonuna ayrıca bakmaya.. O yüzden hem aylık hem 4 aylık sonucu yapıştırıktıtıryordum bu ay yapmasam da..(%76.xx)
Ama şimdi diyeceksinki 4 ayın başlangıcı olan tarihde de aynı şey geçerli...he bak oda doğru:..:
Bari sadece Greed-Fear Stro'yu vereyim. Şu an kullandığım sistemim bundan daha iyi sonuç verdi ama ay içinde üzerinde değişiklik yaptığımdan çok dikkat etmiş olsam da optimizasyon riski var.
Greed-Fear Stro hem hızlı bir sistem olduğundan aya pozla girmiş pozsuz girmiş farketmiyor, hem de hiçbir şekilde optimizasyonlu değil.
Stropatro;
Farkındamısın, ay sonunda bu topiğe ne kadar az adam dadanırsa sonraki ay sistemler acaip kazandırıyor. Ne zamanki bu topiğe çok adam dadanıyo sonraki ay az kazandırıyo..Bir sinü hareketi gibi...;) Sİstemler kazandırıyor bunu gorenler sistemlerine donup kullanmaya basliyor, sonra sistemlerin getirisi dusuyor yada sistemine gore zarar ettiriyor, insnlar sistem kullanmayi brakiyor, sonraki ay yine sistemler kazandırıyo..
Heheheeheh... PALA nın Basit Harmonik Hareketi :)
nazar değdirmek ozman patronlar:) asti patron dün aklımdan çıkmış ahanda sistem graf ve sonuç..
[IMG]http://i50.tinypic.com/2us7b4x.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2gvqwet.jpg[/IMG]
[QUOTE=Strategist;246403]Aylık sistem sonuçları verme konusunda bir önceki aydan poz taşıma ile ilgili kurallar nedir? Şundan soruyorum, benim sonuçlarını vermek istediğim sistem normalde aya geçen aydan short poz taşıyarak giriyor.
Ama eğer test ay başından başlatılırsa yeniden short verene kadar normalde kar yazdığı 3.500 puan flat geçiyor ki bu da sonuçları anlamsız hale getiriyor. Özellikle yavaş ve az sinyal veren sistemler için burada uygulayacağımız kural önemli.[/QUOTE]
Mesela ben şöyle yapıyorum, başlangıç için yani ilk sinyal için bir önceki ayın son akşamı kapanış değeri ile son sinyal içinse bu ayın kapanışının son değerini alıyorum. Pascal 20dk için örnek aşağıda...
[IMG]http://img541.imageshack.us/img541/4027/adsztd.jpg[/IMG]
mentalray mayıs
[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/8919/mental.png[/IMG]
[IMG]http://img203.imageshack.us/img203/8919/mental.png[/IMG]
[quote=fXci;246702]mentalray mayıs
[IMG]http://img203.imageshack.us/img203/8919/mental.png[/IMG][/quote]
Patron benim sistemlerden Clarice'in versiyonlarından biri nereyse Mentalray'den kopya çekmiş... :..: Bir tek benimki ayın 20'sinde yediği gap'i gururuna yediremeyip long'unu korumuş biraz. :)
fxci abi sibop ne alemde? o ne yaptı bu ay?
Bu ay sistemle para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu ispatlamak amacıyla topic'de devrim yapıp hem sistemi vereyim hem de sonucunu. :)
En basitinden bir hareketli ortalama kesişimine bakalım. Optimizasyon olmasın diye de mantıklı Fibonacci sayıları seçelim. Sistemimiz:
(15dk için)
AL
mov(c,8,s)>mov(c,34,s)
SAT
mov(c,8,s)<mov(c,34,s)
Sonuç 1 kaldıraçla %16,7 getiri. Bu parayı hiçbir banka faiz olarak bir yılda bile vermez. Toplam 11.000 puandan fazla almış. :) Benim sistemlerim arasında bunu geçebilen sadece bir tane var, o da garanti optimizasyonludur. :..: Gece gündüz sistem geliştireceğiz diye boşa uğraşıyoruz galiba kesiştir iki tane hareketli ortalama gitsin. :)
[QUOTE=Strategist;246866]Bu ay sistemle para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu ispatlamak amacıyla topic'de devrim yapıp hem sistemi vereyim hem de sonucunu. :)
En basitinden bir hareketli ortalama kesişimine bakalım. Optimizasyon olmasın diye de mantıklı Fibonacci sayıları seçelim. Sistemimiz:
(15dk için)
AL
mov(c,8,s)>mov(c,34,s)
SAT
mov(c,8,s)<mov(c,34,s)
Sonuç 1 kaldıraçla %16,7 getiri. Bu parayı hiçbir banka faiz olarak bir yılda bile vermez. Toplam 11.000 puandan fazla almış. :) Benim sistemlerim arasında bunu geçebilen sadece bir tane var, o da garanti optimizasyonludur. :..: Gece gündüz sistem geliştireceğiz diye boşa uğraşıyoruz galiba kesiştir iki tane hareketli ortalama gitsin. :)[/QUOTE]
Peki bu zistemin gecen ayki prformanşı ne... Bu ay herkeş kazandı... Ama geçen ay zor bi aydı...O ayı kayıpla tamamladıysa boşuna ugraşmamışın zistem geliştirmekle dimekki....O kadar kolaymı stratecist patron yav...dng
[QUOTE=seçilmiş böcük;246879]Peki bu zistemin gecen ayki prformanşı ne... Bu ay herkeş kazandı... Ama geçen ay zor bi aydı...O ayı kayıpla tamamladıysa boşuna ugraşmamışın zistem geliştirmekle dimekki....O kadar kolaymı stratecist patron yav...dng[/QUOTE]
Nisanda 4800 puan getirmiş. 11/02/2010 dan beri ise 18600 puan getirmiş...
[IMG]http://img44.imageshack.us/img44/6707/adszkw.jpg[/IMG]
[quote=Strategist;246866]Bu ay sistemle para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu ispatlamak amacıyla topic'de devrim yapıp hem sistemi vereyim hem de sonucunu. :)
(15dk için)
AL
mov(c,8,s)>mov(c,34,s)
SAT
mov(c,8,s)<mov(c,34,s)
Sonuç 1 kaldıraçla %16,7 getiri. Bu parayı hiçbir banka faiz olarak bir yılda bile vermez. Toplam 11.000 puandan fazla almış. :) Benim sistemlerim arasında bunu geçebilen sadece bir tane var, o da garanti optimizasyonludur. :..: Gece gündüz sistem geliştireceğiz diye boşa uğraşıyoruz galiba kesiştir iki tane hareketli ortalama gitsin. :)[/quote]
doğru son bi kaç aydır öle sanırım :) aşağıda fena olmayan ama asıl sistemime yeğleyemeyeceğim bi sistemin sonucu var daha fazla kazndırmış ve asıl sistemden çok daha basit :)
[IMG]http://i46.tinypic.com/6p1c7o.jpg[/IMG]
[IMG]http://i48.tinypic.com/f9jeqq.jpg[/IMG]
[quote=seçilmiş böcük;246879]Peki bu zistemin gecen ayki prformanşı ne... Bu ay herkeş kazandı... Ama geçen ay zor bi aydı...O ayı kayıpla tamamladıysa boşuna ugraşmamışın zistem geliştirmekle dimekki....O kadar kolaymı stratecist patron yav...dng[/quote]
Bu ay o kadar kolaydı işte. :..:
Asıl sorunumuz şu: Bu ay kayıtlardan silinene kadar matriks üzerinde geliştirilecek sistemlerin performans testleri gerçekçi sonuç vermeyecek. Sistemler kendilerini bu büyük hareketleri yakalayacak şekilde optimize edecek. Bu sistemler eğer çok sağlam değillerse ilk yatay piyasada dağılırlar. Bu nedenle bu dönemde oluşturacağımız yeni sistemlerde optimizasyondan kaçmakta azami dikkat lazım.
[QUOTE=enorton;246836]fxci abi sibop ne alemde? o ne yaptı bu ay?[/QUOTE]
6000 pıvan karı var bu ay
mentalray 11 tradele ayı kapatırkene sibop 300 tradele kapadı :::
emme bu sistemler optsiz modifiyesiz. değişiklik olmadan uzun süredir kullanayorum gayri.
nedense çok işlem yapan ........kazancı disiplinle uygulandığı zeman sağlayan..... psikolojiyi çook çook zorlayan ......... sistemlere daha çok güveniyorum... bana daha gerçekci geleyor ::: psikolojikmi acep benimkü... kaldırac oranını ayarladımmı sorun cıkarmıyorlar..
[QUOTE=Strategist;246835]Patron benim sistemlerden Clarice'in versiyonlarından biri nereyse Mentalray'den kopya çekmiş... :..: Bir tek benimki ayın 20'sinde yediği gap'i gururuna yediremeyip long'unu korumuş biraz. :)[/QUOTE]
seninki benimkinden aha eyi sitrategist abeyim .brv
[QUOTE=fXci;247028]6000 pıvan karı var bu ay
mentalray 11 tradele ayı kapatırkene [COLOR="Red"]sibop 300 tradele kapadı[/COLOR] :::
emme bu sistemler optsiz modifiyesiz. değişiklik olmadan uzun süredir kullanayorum gayri.[/QUOTE]
300 de sıfır fazlamı?
[QUOTE=hilmi;247311]300 de sıfır fazlamı?[/QUOTE]
uçmuşum ben gayri :::
[B]6875 pıvan kar 24 dene trade[/B] olacak hangi kafayla yazdım bende bilmiyorum hilmi abeyim... biliyon ecnebi yerelerde uyku düzenim yok gayri
Arkadaşlar uyku sersemiykene yazmışım sonuçları düzgüncene toparlayım.
Emortım sibop aşaada yafrım :::
Kısaca toparlak yaparsak :::
üstteki mentalray alttaki sibop gayri
[B]mentalray[/B]
[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/8919/mental.png[/IMG]
[B]Sibop[/B]
[IMG]http://img34.imageshack.us/img34/7420/sibop.png[/IMG]
[quote=fXci;247176]seninki benimkinden aha eyi sitrategist abeyim .brv[/quote]
Patron çok pis optimizasyon var benim sistemlerde. Bu trend dönemi bittiğinde çalışacaklarından çok şüpheliyim. üwwwwww.... :(
Şu optimizasyonlu sistem belasından kurtulmak için geceli gündüzlü çalışıyorum. Bu iş çalışarak emek vererek oluyorsa yakında çözmem lazım. Yok zeka falan lazımsa o zaman yapabileceğim birşey yok ne yazık ki... :..:
Ama bu ay en azından disiplinle sistemlere uymanın önemini anladım. Geleceği görmek hiçbir faninin yapabileceği birşey değil. Boşa uğraşmamak lazım. Bunu anlamam çok paraya ve zamana maloldu ama sonunda anladım. Bunu okuyan yeni başlayanlar umarım benden daha çabuk anlarlar....
[quote=Strategist;247373]
Ama bu ay en azından disiplinle sistemlere uymanın önemini anladım. Geleceği görmek hiçbir faninin yapabileceği birşey değil.
[/quote]
İmzamda soylemek istediğimde bu uyanıklık yaparak sinyal secip trade etmek donemsel basarilar getirsede istikrarli kazanc saglamiyor.
optimizasyon nedir arkadaşlar...soru komik gelebilir zira sistemlerle ilgilenmişliğim pek yoktur..
:)
anladığım kadarıyla sistemin kendini mevcut şartlara göre modifiye etmesi gibi birşey ??
[QUOTE=halojen;247384]optimizasyon nedir arkadaşlar...soru komik gelebilir zira sistemlerle ilgilenmişliğim pek yoktur..
anladığım kadarıyla sistemin kendini mevcut şartlara göre modifiye etmesi gibi birşey ??[/QUOTE]
Sistemdeki parametrelerin test edilerek, optimum getiriyi sağlayan değerlerinin bulunması ve formülde bu değerlerin kullanılması, bi yerde modifiye etmek de denebilir tabi.
[quote=halojen;247384]optimizasyon nedir arkadaşlar...soru komik gelebilir zira sistemlerle ilgilenmişliğim pek yoktur..
anladığım kadarıyla sistemin kendini mevcut şartlara göre modifiye etmesi gibi birşey ??[/quote]
Patron optimizasyon iki şekilde olur:
1 Yöntem: Sistemi geliştirirken parametrelere opt1 opt2 opt3 yazarsın ve Matriks ya da Metastock'un o dönem için en uygun parametreleri bulmasını sağlarsın. Ancak o parametreler asla gelecekte çalışmaz, çünkü yıldırım aynı yere iki kez düşmez. Geçen ay CCI(16), MACD(32,11,37), RSI(43) kombinasyonu para kazandırdı diye buna göre sistem yaparsanız sisteminiz gelecekte çöker.
2. Yöntem: Sistemin çuvalladığı yerlere özel kod yazıp sistemin buralarda para kaybetmemesini sağlamak. Yani sistem diyelim ki sabah gap'i yedi. Ben bu gap'i nasıl yemezdim deyip o gap'i yemeyecek bir kural seti bulup sisteme gömmek. Bu şekilde iç içe if komutlarıyla sistemi beli bir dönem için hiç zarar yazmayacak, tüm işlemleri doğru olacak hale getirmek zor değildir. O şartlar asla bir daha tıpatıp gerçekleşmeyeceği için bu da optimizasyondur, bu sistem de gelecekte çalışmaz.
Ben artık 1. tip optimizasyondan kurtulmuş olsam da 2. tipe fena batmış durumdayım. Özellikle ana sistemim if komutlarından geçilmiyor. Her duruma özel kod var. Bu ay özellikle çok değişiklik yaptığımdan performans sonuçlarını vermedim, çünkü yanıltıcı olur. Ancak şu an kodunu sabitledim ve artık değiştirmeyeceğim. Bu ayın sonunda sonuçlarını buradan paylaşacağım.
Hep birlikte görürüz bakalım 2. tip optimizasyonlu bir sistem gerçek piyasa koşullarında nasıl davranıyor. Aynı zamanda yeni yaptığım bir 60dk'lık bir sistem var. Onun da koduna hiç dokunmayıp ay sonunda paylaşacağım. Bu arada bu sistemleri gerçek parayla da kullanıyor olacağım. Ay sonunda burada görüşürüz. :)
[quote=Strategist;247406]Patron optimizasyon iki şekilde olur:
Hep birlikte görürüz bakalım 2. tip optimizasyonlu bir sistem gerçek piyasa koşullarında nasıl davranıyor. Aynı zamanda yeni yaptığım bir 60dk'lık bir sistem var. Onun da koduna hiç dokunmayıp ay sonunda paylaşacağım. Bu arada bu sistemleri gerçek parayla da kullanıyor olacağım. Ay sonunda burada görüşürüz. :)[/quote]
[SIZE=5]Zistemde Neymiş? Yerim Zistemini[/SIZE]:::
fxci cik aradan:..:
Aha da zultana nuni sistem topiğinde..Bu İsrail Başbakanının Hamas karargahında yemeğe gelmesi gibi bir şey ...ehuheuhuehuehu..
Bu arada çok yakında burda bir kurumun büyük bir rezilliğini teşhir edeceğim. Kurum tabiki ZBOTRIX...ZBOTRIX basit bir if blokunda bile inanılmaz hesap hataları yapıyor. ZBOTRIZ in, encensored gizli çekim kamera görüntüleri, grafları v.b. çok yakında burda. (1+1+1+1+1+1+1=6 oldugunu iddia eden ZBOTRIX in görüntüleri çok yakında burda).