-
günaydın bol kazançlar..piyasa seçimini yapıcak artık..kime uycagımızı seçiçcek..dax a baksak bızden sonra %2 artms dun bugun e bakınca.dow a baksak cok az artıda..genel beklentı endekslerın düşüşü imiş bugun..kim beklıo onu bilmıyorm tabi ama.net farkettıgm bısey var hareketlerı mumkun oldgunca mınımıze edıp yön duygusunu ölduruyolar.yanı ne short ne long rahatca ardına yaslanamıo..dow 8000 lerden bı basladı 1400 puan verdi dax deseniz 4200 3600 marjı var en yakında..bızde ole degıl..sıkıstrıyolar..buyuk bı hareket gelıcek ardından su ankı hazırlık buna.oyuzden dusse de cıksa da aksine dönecektir son rutuslr bıtene kadar.mıllet bıksın korksun derdindeler.bu baglamda bant hareketi sebebiyle bazen dısarııyı takıyoruz bazen takmıyoruz.yani aklımızda bişey var ona uygun olarak bi tarafa bakıp ardına takılıyoruz..bi de dünya ezber bozuyo artık.eskiden dow u takip ederdi uzakdogu.smdı tersine döndü gibi..dax da bu korelasyonda.tepkiler daha fazla oluyo..ayrışma su ortamda elbette zor ama ilerisi için böyle bi durum olucak gibi duruyo..
-
Uzunduk...Future gene ekmeğimize kan doğradı...
.
Artı [U]bana da[/U] öyle geliyor dow bu akşam yine düşüşle açılacak diye tahmin ediyorum..
Bizde doların en yüksek seviyelerde gezmesi de cabası..
-
[B][COLOR=blue][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=teal][FONT=Arial]GÜNLÜK YORUM[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]Endeks 30 Nisan Kontratı[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial]Direnç 2[/FONT]
[FONT=Arial]30,600[/FONT]
[FONT=Arial]Direnç 1[/FONT]
[FONT=Arial]30,450[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]30,275[/FONT]
[FONT=Arial]Destek 1[/FONT]
[FONT=Arial]30,125[/FONT]
[FONT=Arial]Destek 2[/FONT]
[FONT=Arial]29,950[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B][FONT=Arial][B]Endeksteki satış baskısı [/B][/FONT][/B][B]30,450-30,600[/B] direnç aralığında etkisini sürdürüyor. [B]30,450-30,600[/B] direnç aralığının geçilmesi durumunda gün içinde ilk aşamada [B]31,300[/B] direncine doğru yükseliş hareketi hızlanabilir. [B]30,450-30,600[/B] direnç aralığının geçilememesi durumunda ise gün içi [B]29,950-30,125[/B] aralığına doğru geri çekilmeleri tetikler. Kısa vadeli trendin yükseliş yönünde değişmesi için [B]30,450[/B] seviyesi üzerinde günlük kapanış yaşanmalıdır.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][B][FONT=Arial]Dolar/YTL Nisan Kontratı[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B][/B][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial] [/FONT][/B]
[FONT=Arial]1,7700[/FONT]
[FONT=Arial]1,7630[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]1,7570[/FONT]
[FONT=Arial]1,7505[/FONT]
[FONT=Arial]1,7450[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] Gün içinde [B]1,7505-1,7540[/B] destek aralığı önemli olduğunu ve bu aralığın korunması durumunda [B]1,7630[/B] seviyesine doğru yükseliş yaşanması beklenmelidir. Orta vadeli yükselişine devam eden kontratta [B]1,7505-1,7540[/B] destek aralığının kırılması durumunda ise kısa vadeli [B]1,7410-1,7440[/B] aralığına doğru geri çekilmeler yaşanabilir. Ancak yükseliş trendinin aşağı yönde değişmesi için [B]1,7400[/B] altında günlük kapanış olması gerektiği unutulmamalıdır.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][B][FONT=Arial]Dow Jones Future[/FONT][/B]
[FONT=Arial]7,160[/FONT]
[FONT=Arial]7,000[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]6,820[/FONT]
[FONT=Arial]6,660[/FONT]
[FONT=Arial]6,480[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B][FONT=Arial]6,760-6,780[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının önemli bir destek aralığı oluşturuyor. Bu aralık üzerinde tutunulması durumunda [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,850-6,880[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığına doğru yükseliş beklenmelidir. Gün içinde [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,850-6,880[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının geçilmesi durumunda ise [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]7,000[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Orta vadeli trendin yükseliş yönünde değişmesi için [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,880[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] üzerinde günlük kapanış olmalıdır. [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,760-6,780[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının aşağı yönde kırılması durumunda ise [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,660[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.[/B][/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial][B] [/B][/FONT][/B]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][B][FONT=Arial]DAX Future[/FONT][/B]
[FONT=Arial]4,060[/FONT]
[FONT=Arial]3,970[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]3,850[/FONT]
[FONT=Arial]3,760[/FONT]
[FONT=Arial]3,640[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B]3,800[/B] seviyesi üzerindeki günlük kapanışla orta vadeli trendini yükseliş yönünde değiştirdiğini görüyoruz.[B][FONT=Arial] [/FONT][/B][B][FONT=Arial][B]Gün içinde[/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial] 3,800-3,850 [/FONT][/B][B][FONT=Arial][B]aralığı üzerinde kalındığı sürece yükseliş hareketine [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,970[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesine kadar devam etmesi beklenebilir. [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,970[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesini geçilmesi durumunda ise bir sonraki hedef [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]4,060[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] olarak beklenmelidir.[/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,800-3,850[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının altına gelinme durumunda ise [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,750[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] destek seviyesine geri çekilme yaşanma ihtimali unutulmamalıdır.[/B][/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial] Hazırlayan : Onur Öztekin [/FONT][/B][FONT=Arial] [B][FONT=Arial] [/FONT][/B][EMAIL="ooztekin@gedik.com"][B][COLOR=teal][FONT=Arial]ooztekin@gedik.com[/FONT][/COLOR][/B][/EMAIL] [B][FONT=Arial]Tel : 0 212 270 69 19[/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial] [/FONT][/B][B][FONT=Arial]Pazarlama Birimi[/FONT][/B][FONT=Arial] : [B][FONT=Arial]Tülay Uzunoğlu [/FONT][/B][EMAIL="tuzunoglu@gedik.com"][B][COLOR=teal][FONT=Arial]tuzunoglu@gedik.com[/FONT][/COLOR][/B][/EMAIL] [B][FONT=Arial] Tel : 0 212 270 67 90[/FONT][/B][/FONT]
-
05.03.2009 08:58:20 *jp morgan, "doğu avrupa'da riskleri bulunan avrupa bankaları 32-40 milyar dolar sermayeye ihtiyaç duyabilir"
05.03.2009 08:59:19 *jp morgan, "iskandinav bankalarının 8, avusturya bankalarının 5, yunan bankalarının 4 milyar avro ek sermayeye ihtiyacı olabilir"
-
[quote=VOBiX;93293]05.03.2009 08:58:20 *jp morgan, "doğu avrupa'da riskleri bulunan avrupa bankaları 32-40 milyar dolar sermayeye ihtiyaç duyabilir"
05.03.2009 08:59:19 *jp morgan, "iskandinav bankalarının 8, avusturya bankalarının 5, yunan bankalarının 4 milyar avro ek sermayeye ihtiyacı olabilir"[/quote]
Şort ışığı doğudan yükselir :) Hem doğu avrupa dan hem de çinin açıkladığı paketin 2 gündür yükselttiği ama yükselişin sonuna gelen uzak doğu dan :)
-
Pehh dün gece msnde biriyle yazışıyorum. Yarın 1000 puan gap olur mu diyordu. Güniçi 300 puanda oyalayan adamlar 1,000 puan filan yapmaz demiştim. Ahhh ahh nerede o eski trendli günler.
-
Bugün yine sıkışık kalırız. Bugün yine bize ekmek yok..
-
Shortta olanlara tüymeleri için torpil geçiliyor.
-
şimdi yine ekonomist arkadaslar biz düşmedikki; çıkalım geyigine sararlar
-
Garanti dün satmadığı GE haberini bugün satar mı :)
-
Gunaydin arkadaslar, izlemedeyim :)
-
dax buraya gelmişken bi 4 bin yaapar..tabi biz dax çıkar vob bakar modunda takılırz gene
-
Günün yorumu : Bugün çok şert hareketler oalcak. 30,300den 30,325e giden rallilere ve hazırlıklı olun .dng
-
[QUOTE=VOBiX;93302]Günün yorumu : Bugün çok şert hareketler oalcak. 30,300den 30,325e giden rallilere ve hazırlıklı olun .dng[/QUOTE]
he he. 100000 kontrata tek kademe al sat yapayım bari.:)
bugün trade piyasa olur.
meşhur avrupa faiz indirim günü.
sahi ne olurdu hep? dalgalanma kesin. yani daxta kesin en azından. vobu bimem çok sıktı beni.
yarında tarım dışı istihdam.
hiçte dalgalanma olmazsa vobu unutmak lazım bu aralar, sürekli çarpılınır.
sevgiler.
-
ule hergün aynı numara be cıtı.
sıkılmadın gitti.
-
Avrupa dan büyük bir şirketin batış habermi gelecek ne..içime doğdu birden..pençem bi ışıldayıverdi anlık..dur bakalım
-
[QUOTE=parderi;93297]Shortta olanlara tüymeleri için torpil geçiliyor.[/QUOTE]
Öngörümü değiştiriyorum. Longda olanlara tüymeleri için torpil geçilmiş.:confused:
-
-
dunku 200.ler kapatıldı aynı yerden uzuna gecıldı,
ben nıye stres apayım kı, bundan kelli astatın stres ceksın:):)
GE sermaye ihtiyacımız olursa garantı bankası payımızı satarız dermişşş, sevgılı asti.
-
spotta ttkom ve tupras cok saglam duruyolar yine..tcell de fena degıl topladı yıne kendini..
-
ne daxmışşın be, normal hareketin yokmu senin hiç.
-
Bu saatten sonra değil HSBC feriştahı gelse öyle %10luk yükseliş ya da düşüşe neden oalcak şekilde çizemez tahtaları. HSBC 7000 kontratla çizmişti o akdarıyla şimdi 1000 puan çizse dua etsin.
-
[quote=tuareg;93308]dunku 200.ler kapatıldı aynı yerden uzuna gecıldı,
GE sermaye ihtiyacımız olursa garantı bankası payımızı satarız dermişşş, sevgılı asti.[/quote]
hıı ne dedin :) 700 puanlık DJ düşüşünde para kazanamamış, %2.5 luk DJI yükselişinde para kaybetmemiş, dünya ahiret ayu astatin bu savaşlardan stres çekmemiş de senin longundanmı stres olcakmış astatin...bu arada geçmiş olsun...
(Reco: Bu yazı tura işini abartma, al sistemini önüne, yoksa eritirler çıtırt diye adamı )
-
dünkü 1,7585 usd kısalar bugün 1,7495 ten kapatıldı..
dolarda aşağı marj büyük halen..
biraz izleyelim bakalım.flat !
-
[IMG]http://i44.tinypic.com/2hmzivb.gif[/IMG]
-
[quote=tuareg;93308]dunku 200.ler kapatıldı aynı yerden uzuna gecıldı,
GE sermaye ihtiyacımız olursa garantı [COLOR=red]bankası payımızı satarız dermişşş[/COLOR], sevgılı asti.[/quote]
Valla kulislerin yalancısıyım, yıllar önce bir türk bankasını bilmem kaç milyar dolara alan yabancı bir banka aldığı fiyatın 4 de 1 ine müşteri aramış satmak için ama zort tabiki... bu durumda tüm forum bi araya gelip paraları toparlasak GE nin garanti dejki payını alırız diyorum..
-
[QUOTE=Astatin;93315]Valla kulislerin yalancısıyım, [COLOR="Red"]yıllar önce bir türk bankasını bilmem kaç milyar dolara alan yabancı bir banka aldığı fiyatın 4 de 1 ine müşteri aramış satmak için ama zort tabiki[/COLOR]... bu durumda tüm forum bi araya gelip paraları toparlasak GE nin garanti dejki payını alırız diyorum..[/QUOTE]
bizim türkler akıllı adamlar.. piyasa değerleri yüksekken bankaları yabancıya satarak iyi kazık attılar, helal olsun..:D
-
[quote=jerfin;93316]bizim [B]türkler [/B]akıllı adamlar.. piyasa değerleri yüksekken bankaları yabancıya satarak iyi kazık attılar, helal olsun..:D[/quote]
kızmayın amacım siyaset falan değil ama ben [B]TÜRK[/B] ve [B]TÜRKÇE[/B] kelimelerinin küçük harfle yazılmasından son derece rahatsız oluyorum.
faşist falan değilim sakın öyle zannedilmesin ama ben bu konuda biraz daha özenli olabiliriz diye düşünüyorum.
forumda büyük harf yazmak kabalık olarak kabul ediliyor ve hepimiz küçük karakterler kullanıyoruz ama bu iki kelime istisna olmalı.
jerfin abla amacım seni kırmak falan değil sakın yanlış anlamayasın.tesadüf şimdi denk geldi.yani kabak sana patladı ablacım :p
daha öncede bu şekilde yazımlar dikkatimi çekti.tabii ki yinede siz bilirsiniz.en azından ben dikkat ediyorum.
cvp yazmayın konu uzar gider :p
-
15 dklık sistemin dün 30200 de sata geçmesinden sonra, 29975 altındaki saatlik kapanışta 60 dklık sistemde sata geçecek..
USDYTL deki boğaları selamlıyorum..hasretle kucaklıyorum...
-
haklısın seyyah dikkat etmemiz gerekiyor aslında..
iyi de sen bana neden abla diyosun..:) aynı yaşlardayız bildiğim kadarıyla.. ha saygıdan diyorum diyosan, ben kendi ablalarıma bile adıyla hitap ederim de, ben mi çok saygısızım acaba..:D:D garip geliyor bu abla muhabbeti yanlış anlama, kompleks falan da sanma haa..:D
-
[quote=jerfin;93319]haklısın seyyah dikkat etmemiz gerekiyor aslında..
iyi de sen bana neden abla diyosun..:) aynı yaşlardayız bildiğim kadarıyla.. ha saygıdan diyorum diyosan, ben kendi amlalarıma bile adıyla hitap ederim de, ben mi çok saygısızım acaba..:D:D garip geliyor bu abla muhabbeti yanlış anlama, kompleks falan da sanma haa..:D[/quote]
tamam abla bi daha abla demem :..:
-
iyi de sen bana neden abla diyosun..:) aynı yaşlardayız bildiğim kadarıyla.. ha saygıdan diyorum diyosan, ben kendi amlalarıma bile adıyla hitap ederim de, ben mi çok saygısızım acaba..:D:D garip geliyor bu abla muhabbeti yanlış anlama, kompleks falan da sanma haa..:D[/quote]
seren serengil'in taksiye bindiğinde taksiciye abla dediğinden kızması üzerine taksicinin "abla dediysek hata mı ettik teyzeee" demesi geldi aklıma. :..:
yanlış anlaşılma olmasın, sırf aklıma geldi diye söylüyorum. jerfin zaten kompleksi olmadığını belirtmiş.
-
Apula nasıl?.dng
-
Noolcak bu vob un hali yaaaa..
Ben şimdi full kısaları kapadım uzuna geçtim, trrrrrt diye verdiler 30000 e, uzundayım şimdi:)
Ralli isteruk
-
haguan,
canım kardeşim yakınlarda bi yerdeysen trend çizgilerinle şu vadeliye bi el atıver gözünü severim senin ;)
mümkünse aşağı trend vurgusu yapalım :..:
-
[quote=bull market;93323]Noolcak bu vob un hali yaaaa..
Ben şimdi full kısaları kapadım uzuna geçtim, trrrrrt diye verdiler 30000 e, uzundayım şimdi:)
Ralli isteruk[/quote]
ben full olmasa da uzun süredir ilk kez pozisyon aldım.
katılıyorum, ralli yönünde ossun bi zamet. su sesi sıktı.
-
[quote=bull market;93323]Noolcak bu vob un hali yaaaa..
Ralli isteruk[/quote]
Son bar itibariyle 60 dklık sşstem de sata geçmiştir Bay BULL...
-
[QUOTE=Astatin;93322]Apula nasıl?.dng[/QUOTE]
ohooo .kom
seyyah kötü örnek oluyosun bak..:..:
-
[QUOTE=jerfin;93327]ohooo .kom
seyyah kötü örnek oluyosun bak..:..:[/QUOTE]
Çok haklısın Abla !
-
Bu teşekkür butonlarına noolduki?:confused: