ge %10 asagıda ama bı suru hacimli hissede de %3 le %10 arası primler var..ge artı olsa %5 yapar heralde endeks
Printable View
ge %10 asagıda ama bı suru hacimli hissede de %3 le %10 arası primler var..ge artı olsa %5 yapar heralde endeks
[URL="javascript:DynPagerGotoNewTag(6,8);"][IMG]http://www.faz.net/m/%7B739ECE1C-D638-406A-8E89-C4D385ABF879%7DPicture.jpg[/IMG][/URL]
[quote=Astatin;93191]efem DJI erken gevşedi..Benim DJI hakkındaki hipotezlerimden birine göre; ya iyi artı kapatacak yada feci eksi...Bu durumda bana vazife çıkıyo...
Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca bir düşüş istiyorum DJI da. 6600 altındaki her kapanış bu tanıma uyar..
Bonus pray olarak da; DAX a gel bostana gel...[/quote]
Özlemiştik valla senin bu dua seanslarını :)
arkadaşlar fspx işlemleri hangi kurumlarda yapılıyor lütfen yazarmısınız.
[quote=AMON RA;93234]arkadaşlar fspx işlemleri hangi kurumlarda yapılıyor lütfen yazarmısınız.[/quote]
bende cok arastırdım dogru duzgun ıslem yapıcak yer daha bulamadım
[quote=neremy;93235]bende cok arastırdım dogru duzgun ıslem yapıcak yer daha bulamadım[/quote]
urkeyde hepsı market maker sırketı ne olacagı bellı değil.ve ya buyuk aracı kurumların ortaklık yaptıgı sırketler var onları arastırın derım.zaten bır cok kurum da da var.ole fx le bıtenlerden ben sahsen korkuyorum.
t
doww kopmuss yarın sert yukselış beklıyorum ama bakalım ustelık bunların basına bela olan cıtı ve bao eksılerıne ragmen demek oluyorkı onlardan da umudunu kesmısler.ona ragmen bu yukselış bır seylerı tetıkleyecek gıbı gorunuyor
[quote=fXci;93167]hadi bakalım kaldıkmı okyanusun ortasında bibaşımıza şambiyelle :D[/quote]
sendede katır inadı var hocam sabrına alkış :) şort kakaladılar beni
[QUOTE=neremy;93238]sendede katır inadı var hocam sabrına alkış :) şort kakaladılar beni[/QUOTE]
sağol tatlım kıymetlim velakin feşmekan daha hiçbirşey belli değil sabaha kim öle kim kala :)
sabaha kadar mbm yle aynı şambiyele başkoycaz o takıldı kafama :D
sn mbm benden zarar kelmez :p
ooo dow kopmuş... sabah futureler işi bozmaz inşallah da beklediğimiz kısa fırsatını verirler.. 31.000 civarı heryer makuldür..:)
ama daha çekik gözlüler yapacak çıkışlarını dimi.. bu iş temamdır.. 31.000 cepte..:))
şimdi dow tepkisini verdi.. tekrar vergelsin aşağı yapacaklar.. ee bu seferde bizimkiler piyasayı tutar, aşağı bırakmazlarsa yuhh artık diyeceğim..
Kaç gündür flat takılıyordum dow benim kısa olmamı bekledi galiba.:(
Sabah futurlar iyi bir eksi yapmazsa yandık...
[QUOTE=bien;93243]Kaç gündür flat takılıyordum dow benim kısa olmamı bekledi galiba.:(
Sabah futurlar iyi bir eksi yapmazsa yandık...[/QUOTE]
futureler pek eksi olmaz sabah bien.. çekik gözlüler fiyatlayacaklar daha bu çıkışı.. ama yukarı açtığı ile kalır piyasa.:..:. daha yukarı taşıyacak güçleri yok..
[quote=haguan;93002]Dj f 60 dk guncel
6860 altında düşüş akımını sürdürüyor 6860 üstünde düşüş akımından kurtulabilir dikkat etmek gerek.
[/quote]
dj f guncel 6860 üstünde bu kanal oluşumundaki dirençler daha etkili olacaktır.
Buyrun
[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2954/djfgunceljg9.png[/IMG]
[quote=jerfin;93244]futureler pek eksi olmaz sabah bien.. çekik gözlüler fiyatlayacaklar daha bu çıkışı.. ama yukarı açtığı ile kalır piyasa.:..:. daha yukarı taşıyacak güçleri yok..[/quote]
kaç gündür dji eksi kapattı, sabah fdji sayesinde uzunlar paçayı kurtardı. çok eksi olmasa da -50 puan ve ustune razıyım. Aksilik dji biraz düşerek kapadı. fdji sonradan düşse daha iyi olurdu.
30800'ü geçmemesi lazım...
[QUOTE=bien;93246]kaç gündür dji eksi kapattı, sabah fdji sayesinde uzunlar paçayı kurtardı. çok eksi olmasa da -50 puan ve ustune razıyım. Aksilik dji biraz düşerek kapadı. fdji sonradan düşse daha iyi olurdu.
30800'ü geçmemesi lazım...[/QUOTE]
evet, 30.800-30.900 direnç var.. bugün çok bekledim oraları, ama gelmedi namıssız..:..: sabah max orada açar ve açıldığı gibi de ver aşağı..:) zaten bekleniyordu dow'da 7000 tepkisi.. böylece o derdide atlattık..:..:
kapanışı kötü oldu bence...günlerdir soluksuz düşüyor.bugün kafayı kaldırdı +250 filan derken gömüverdiler hemen 100 puanı...fdow daha da fena tepeden 140 puan satış yedi.
hiç tahamülleri yok anlaşılan yükselişe...psiko bunlar ama bizimkiler bunlardan da beter....
neyse sabaha var daha...çok sular akar köprü altından.
benim dow'daki hedefim 5000 seyyah.. çok ayuyum yaaa..:..:
dow, 7000'de hiç oyalanmayıp direk kırdığı için dönüp test etmesi gerekiyordu teknik olarak o kadar.. belki 1-2 gün 7000 üstünde kapanış yapmak için direnebilir.. sonra..:dü:
kayahan'dan beter oldum haaa...:..::..:
[quote=jerfin;93257]benim dow'daki hedefim 5000 seyyah...[/quote]
şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım...ben 6.500 civarında bi yerde istop deyip yukarı döneceğini düşünüyorum.ama tutunamazsa ki zaten o seviyelere geldiğinde piyasa hareketinden falan az çok anlarız momentum falan nasıl az çok fikir verir.
ama bu 6.500 tutmazsa evet aşağısı boştur 5.000 ler uzak değil o zaman...
yanlız DJI 5.000 olursa sanırım bizim vadelide 16.000/18.000 filan olur :eek:
boru değil 2.000 puanlık düşüş cari seviyelerden.
ben yine de umutluyum 26.000/28.000 arası bi yerlerde duracağımızdan.
umut fakirin ekmeği o da olmazsa aç kalırız...
Bende bugün full kısa kalmıştım, her full kısa kalışımda yukarı yaptı terse yattım, bu sefer böyle olmayacak diye düşünüyorum hala, hatta açılış bir miktar eksi bile olabilir, en azından spot eksi açılabilir, demek istediğim vob un fark olayı var, yarın spot açılana kadar bişeyler yaptı yaptı, yapmak istemiyosa vob da eksi açılır diyorum:eek: yuh artık dediniz dimi:D, kaç gündür kısacı olarak ben diyorum bakalım dow artı kapatıncada ertesi sabah başkaları desin, bıktım gına geldi..
Yok hayır yukarı gidincede ne olacaksa, biraz daha yukarıdan daha çok yeni kısacı kazanacak piyasa, olacak iş değil yani, saygılar...
sayın bull, sıkmayın canınızı, AIG den umut kesılmez, bır bakarsınız yarın fırından yenı cıkmıs sıcacık haberler duser, bır bakarsınız GE one mınute der, durumumuz fena der, siz az bucuk eksı beklıyorsunuz ben en az 1000 puan eksı acar dıyorum, isteyenın bir yüzü vermeyen obama.
dur reco ne 1000 puanı daha ben kısaları fulleyeceğimm....boks.
en az 500 puan yukarı açmazlarsa dinamitler hazır istinye'de.. .dng.dng
Eledeki verilere göre açılış 30700-30800 arası olabilir ama sonrası yükseliş zor gibi seçimlere kadar piayasayı sadece tutarlar ekstra yükseltme işi şu ortamda zor.
Bush a kızıyoduk ama obama bizim gibi ayulara yaramadı be, bush zamanında daha net düşüşler kaydediyoduk, obama krizi bize uzak tuttu, adeta teğet geçirtiyo:..:, yoksa RTE kriz bizi teğet geçti diyebilirmiydi? Bush olacaktı anında görüntü yapmıştı, sen misin teğet geçen derdi, imkb şelale olurdu:D, var bu işin altında bi bit yeniği ama bakalım, bi zaman gelir anlarız heralde...
[QUOTE=bien;93243]Kaç gündür flat takılıyordum dow benim kısa olmamı bekledi galiba.:(
Sabah futurlar iyi bir eksi yapmazsa yandık...[/QUOTE]
fdow 6785 idi biz kapanırken. Ona göre bakın sabah 09:14te
[QUOTE=clark;93273]Eledeki verilere göre açılış 30700-30800 arası olabilir ama sonrası yükseliş zor gibi seçimlere kadar piayasayı sadece tutarlar ekstra yükseltme işi şu ortamda zor.[/QUOTE]
Aha işte clark şimdiki verilerle olacağı yazmış. .brv
[QUOTE=clark;93273]Eledeki verilere göre açılış 30700-30800 arası olabilir ama sonrası yükseliş zor gibi seçimlere kadar piayasayı sadece tutarlar ekstra yükseltme işi şu ortamda zor.[/QUOTE]
bu seçim dalgası benimde kafamı karıştırıyor herkes gibi sevgili clark..
şimdi düşünüyorum, genelde seçimlerden 2 hafta önce çıkış başlıyor ve seçim ertesi beklenti bitti satışları geliyor.. şimdiye kadarki seçim öncesi çıkışlarda %10-20 arası çıkış yaşanmış..
ama bizim seçimden sonra birde imf var ısıtılıp önümüze getirilecek.. 2-3 hafta da onunla oyalasalar piyasayı, nisan ortasına geliriz.. ama o zamana kadar dow dibi bulmuş, hatta dip çalışmasını da tamamlamış olacak belkide.. eee biz düşüşü yurtdışı çıkarken mi yapacağız. yada hiç düşmeyecek miyiz.. gelde çık işin içinden..
[quote=VOBiX;93275]fdow 6785 idi biz kapanırken. Ona göre bakın sabah 09:14te[/quote]
90 puan yukarıda / 6785 =
Dow yüzde [B]% 1.32[/B] daha yukarıda bizim kapanışa göre.
Ama bu bizim borsanın tepki endeksine göre 0,0000123 puan felan yükseleceğimiz anlamına geliyor. Zira bu ara herşeye tepkisiz kalıyor da borsamız. Yarın da öyle olacak..
İyi bir yükseliş felan beklemiyorum..Sıkışşşşma..
[quote=jerfin;93277]bu seçim dalgası benimde kafamı karıştırıyor herkes gibi sevgili clark..
şimdi düşünüyorum, genelde seçimlerden 2 hafta önce çıkış başlıyor ve seçim ertesi beklenti bitti satışları geliyor.. şimdiye kadarki seçim öncesi çıkışlarda %10-20 arası çıkış yaşanmış..
ama bizim seçimden sonra birde imf var ısıtılıp önümüze getirilecek.. 2-3 hafta da onunla oyalasalar piyasayı, nisan ortasına geliriz.. ama o zamana kadar dow dibi bulmuş, hatta dip çalışmasını da tamamlamış olacak belkide.. eee biz düşüşü yurtdışı çıkarken mi yapacağız. yada hiç düşmeyecek miyiz.. gelde çık işin içinden..[/quote]
Güzel analiz yapmışsın. Ama mutlaka ama mutlaka düşmemiz gerekiyor..
Çünkü son düşüşe göre bizim hisselerimiz DJI hisselerine göre neredeyse 3-4 kat daha pahalı kaldı... Ben Coni olsam şimdi yatırım fonumu burada boşaltır gider Djı dan ucuz kağıt alırdım.. Zaten yapacaklar.
Ama ne zaman ?
[QUOTE=jerfin;93277]bu seçim dalgası benimde kafamı karıştırıyor herkes gibi sevgili clark..
ama bizim seçimden sonra birde imf var ısıtılıp önümüze getirilecek.. 2-3 hafta da onunla oyalasalar piyasayı, nisan ortasına geliriz.. ama o zamana kadar dow dibi bulmuş, hatta dip çalışmasını da tamamlamış olacak belkide.. eee biz düşüşü yurtdışı çıkarken mi yapacağız. yada hiç düşmeyecek miyiz.. gelde çık işin içinden..[/QUOTE]
Şimdi piyasa bırakılsa seçmen ikdidar paritisine oy verir mi vermez oy kaybettirir mi fazlasıyla ,bir agırlıgı bile elimize alsak gücümüz yettigi kadar tutarız sonra gücümüzün bittigi en son noktada düşer bayılırız ,ımf zaten fiyatlanacagı kadar fiyatlandı birde onun beklentisi bitti olayına girersek seçim sonrası patlayacak olan lastigin çivisi olur.ancak bu durumdan bizi tek kurtaracak dow un bir aya kadar8500- 8700 lere ulaşması
[QUOTE=clark;93280]Şimdi piyasa bırakılsa seçmen ikdidar paritisine oy verir mi vermez oy kaybettirir mi fazlasıyla ,bir agırlıgı bile elimize alsak gücümüz yettigi kadar tutarız sonra gücümüzün bittigi en son noktada düşer bayılırız ,ımf zaten fiyatlanacagı kadar fiyatlandı birde onun beklentisi bitti olayına girersek seçim sonrası patlayacak olan lastigin çivisi olur.ancak bu durumdan bizi tek kurtaracak dow un bir aya kadar8500- 8700 lere ulaşması[/QUOTE]
herşey belirsiz olduguna gore sistemime sorgulamadan 4 elle sarılmalıyım sonucunu cıkarıyorum.
köpeng balıklarına karşın nobetteyim.....:) bizim mbm mışıl mışıl uyuyor ...
şambiyelin ucundayım suya düştüm düşücem ....kıyamıyorum ki bizimkine accuk yana kay demeye pekde güzel uyuyor maşallah
Taktik değişti gece al sabah çak shorta devam long gelene kadar tabii.
[quote=VOBiX;93275]fdow 6785 idi biz kapanırken. Ona göre bakın sabah 09:14te[/quote]
saat 08:28 itibariyle 6.787 sadece 2 puanlık bir fark var kapanışımıza göre...son tepesinden geceden sabaha 200 puan satış yemiş olması işin olumsuz tarafı...
[quote=SEYYAH;93284]saat 08:28 itibariyle 6.787 sadece 2 puanlık bir fark var kapanışımıza göre...son tepesinden geceden sabaha 200 puan satış yemiş olması işin olumsuz tarafı...[/quote]
İşte hayallerimizdeki Pamık...Şaka bir yana ben de şimdi benzer bir yorum yapacaktım. Ama sonuna da şunu ekleyecektim, önceki günkü en düşüğün altına inmedikçe bu geniş marjda dalgalanmalar sağlam bir dip yapma çabası da olabilir..diyecektim..
Bay Pamık,
Gelişmelere göre burun farkı ile öne çıkan EW sayım alternatifleriniz varsa hasretle kucaklarız.brv
[quote=Astatin;93285]İşte hayallerimizdeki Pamık...Şaka bir yana ben de şimdi benzer bir yorum yapacaktım. Ama sonuna da şunu ekleyecektim, önceki günkü en düşüğün altına inmedikçe bu geniş marjda dalgalanmalar sağlam bir dip yapma çabası da olabilir..diyecektim..
Bay Pamık,
Gelişmelere göre burun farkı ile öne çıkan EW sayım alternatifleriniz varsa hasretle kucaklarız.brv[/quote]
asti benim için geçerli alternatifleri vermiştim.fikirlerimde değişen hiçbirşey yok.
ya dev bir üçgen yapıyoruz bu durumda yukarı gideriz 33.000/34.000 ler civarına sıkışa sıkışa üçgeni aşağı patlatırız.bu üçgen olayının tek sorunu ZAMAN.böyle bir üçgenin tamamlanması 2/3 ay sürer...bu nedenle buna temkinli yaklaşıyorum.
daha evvelde yazdım bence 38.250 lerden aşağı İTKİSEL düşmedik ki dün sn.şengöz de aynı şeyi yazmış.
bu iki anlam ifade ediyor...ya ÜÇGEN yapıyoruz yani hala büyük dereceli bir 4. dalga yapılıyor ya da bir ED yani sonlanan diagonal...benim favorim önceliğim ED dir.
ED yapıyorsak alt dereceli iv. nolu dalgası içindeyiz bitmediyse bile yukarıya çok uzağa gitmez ve son v nolu dalga için düşeriz...
özetle ya ÜÇGEN ya ED...sebebi itkisel düşmüyoruz...3/3/3 şeklinde düşüyoruz.
[quote=Astatin;93285]İşte hayallerimizdeki Pamık...Şaka bir yana ben de şimdi benzer bir yorum yapacaktım. Ama sonuna da şunu ekleyecektim, önceki günkü en düşüğün altına inmedikçe bu geniş marjda dalgalanmalar sağlam bir dip yapma çabası da olabilir..diyecektim..
Bay Pamık,
Gelişmelere göre burun farkı ile öne çıkan EW sayım alternatifleriniz varsa hasretle kucaklarız.brv[/quote]
30100 altına inmemesi lazım .
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]5 Mart Perşembe Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[B][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[B][/B]
[U]EUR GSYH (Mevsimsellikten Arındırılmış) (q/q) (Q4) 12:00 -%1,5 -%1,5 Yüksek [/U]
[U]EUR GSYH (Mevsimsellikten Arındırılmış) (y/y) (Q4) 12:00 -%1,2 -%1,2 Yüksek [/U]
[U]EUR Hanehalkı Tüketimi (q/q) (Q4) 12:00 -%0,2 %0,0 Yüksek [/U]
EUR Sabit Sermaye Harcamaları (q/q) (Q4) 12:00 -%2,5 -%0,6 Orta
EUR Hükümet Harcamaları (q/q) (Q4) 12:00 %0,3 %0,7 Orta
[B]GBP Merkez Bankası Faiz Kararı 14:00 %0,5 %1,0 Yüksek[/B]
[B][U]EUR Merkez Bankası Faiz Kararı 14:45 %1,5 %2,0 Yüksek [/U][/B]
USD Tarım Dışı Verimlilik (Q4) 15:30 %1,6 %3,2 Düşük
USD Birim İşgücü Maliyeti (Q4) 15:30 %3,4 %1,8 Düşük
USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (28 Şub) 15:30 667K Orta
USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvuruları (21 Şub) 15:30 5112K Orta
[U]USD Hazine-Geithner'in Bütçe Hakkında Yapacağı Konuşma 17:00 Yüksek [/U]
[U]USD Fabrika Siparişleri (Oca) 17:00 -%3,1 -%3,9 Yüksek [/U]
USD Fed-Kohn'un Konuşması 17:00 Orta
[U]USD Fed-Lockhart'in ABD Ekonomisi Hakkındaki Konuşması 19:45 Yüksek [/U]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
[QUOTE=jelibon;93083]beklenilenle gerçekleşenin nasıl olsa günü tutmuyor değeride tutmuyor diyerekten,
bizimde ayrı tellerde kendi kendimize harketler yapmamızdan ötürü ve onların ortalamalarıyla hareket etmemizden erken yapılabilir bu yorum.
bugün artı kapanışı gösteriyordu aslında dünde öyleydi. bir gün olmayınca değer gün oluyor.
zaten futurda sonuçta böyle oldu.
ama yapabilecek mi akşam kapanışta mesele burada.
dünkü hareketin de hafif olarak gerçekleşmesi,
bugün veya yarın sert bir hareket gerektiriyor.
biz nasıl bulduysak 23500 de zamanında bir destek dün daxında kendine bir destek bulduğu görünüyör.
oranın kırılıp kırılmamasına bakılmalıdır. 3667-90 arası.
yukarıda ise 7060 dirençtir dowda.
sevgiler.[/QUOTE]
sert hareket futurelarında gösterdiği gibi yukarı olmuş oldu böylece.
psikolojik yönü krizin başından beri dikkate almayan otorite bu denemeyi ilk defa obamanın al tavsiyesiyle denemiş oldu.
lanet, dalgaları seans içinde yapıp bitirmeye başladı yine.
ve ilk dirençten geri döndü.
ilk etapta 7060 (ki tuzak kalabilir) ve 7500 üzerinde kapanışlar olmadan yükselişten bahsetmemeli.
ve nasdaq yakından takip edilmeli. teknoloji hisselerinin diğer hisselere oranla daha çabuk toparlanma umuduyla kasım dibinden yukarıda seğretmektedir.
benzerlik çindede vardır, krizden erken çıkma onlardada beklenmektedir. ve bizde bunlara uyuyoruz.
kasım dipleri nasdaqda olacakmı,
o da diğerleri gibi dibi baya aşağı yüzdeli kıracakmı,
yoksa kırmadan döndümü bile,
mesele budur.
zaman hangisinin olacağını gösterecektir.
sevgiler.