-
[quote=egim;386712]sizden huylanmaya başladım sayın gandi....:..:
Piyasayı sizmi şekillendiriyosunuz .heyk[/quote]
benden uzak dursun, ben bırakmayı düşünüyorum bu mereti,......
Benim yazdıklarımdan adam soyma teması çıkyormu,...bu duygu işleniyormu,....
Hep garipleyiz, demekki garibiz,...mazlumuz,....:..:
Ve bu yüzden mutluyuz .....:+.
-
[quote=ATHLON;386670]patron şu anda piyasada yeni bir vobçu kitlesi var...[/quote]
hııımmm demek yeni yıl hareketi bundanmış. Ben de kendi kendime eski günlerdeki kont sayısına çıktı tahta diyordum.
2011 ortasından itibarenden kont sayısı belirgin düşmüştü. Hatta 500 kont ile 6-8 kademe bir kerede çiziliyordu.
Çiz pala çiz, istersen faca at. Kaldıraçlı piyasaların cazibesine kapılan mutlaka olacaktır ama sonunu bilemem.
kazanan 0.03 müydü neydi:::
-
[quote=ordi;386716]hııımmm demek yeni yıl hareketi bundanmış. Ben de kendi kendime eski günlerdeki kont sayısına çıktı tahta diyordum.
2011 ortasından itibarenden kont sayısı belirgin düşmüştü. Hatta 500 kont ile 6-8 kademe bir kerede çiziliyordu.
Çiz pala çiz, istersen faca at. Kaldıraçlı piyasaların cazibesine kapılan mutlaka olacaktır ama sonunu bilemem.
kazanan 0.03 müydü neydi:::[/quote]
patron yeniler her zaman kaybedecek..istedikleri kadar prof olsunlar..yeni girdikleri denizde verecekler parayı...çünkü bu işin sistemi,mistemi,tekniği,money flowu olmaz...hiçbir piyasanın olmaz olamaz...ister büyük fon olsun,ister küçük yatırımcı...yeniyse,kaybeder...haracını verir koğuşun ağasına...aklını başına devşirmesse de,ya bi gece şişi yer helada,ya da biraz akıllıysa,geçer çayını demler,ayakçılığını yapar ağanın..:)
-
asimetri devam ediyor,....
gold güç kaybederken,....
avroyu dirilttiler,...........
dün bu avro konusuna biraz değinmiştim, ...merkel demiştim, ....bununla ilgili haber derlensin istemiştim,......
neyse,.....bu filip floplara günü gelince şaklatacağız,......
bu gün yazdığım gibi,.......
şort önermedim, trade edebilirsiniz dedim, tabi bunda da hıza yetişebilmek önemli,....
diğer manada,.....623xx ile 618xx e önem verdik, bunun manası ve anlamı üzerinde durduk,......
623xx ve 618xx den yoğun poz açıldı, iki bacaklı bu pozlardan, short taraf 59800 le yapıldı,....ta dün den 63575-675 e işaret ettiğimiz gibi, bu bölge aşımı da içinde bu defa longa denendi, yarın bunun sürüp sürmeyeceğiile ilgili olacağız.....618xx altına düşülmedende emin olmayacağız,....
yine seans ta izah ettiğimiz üzere, üçgen içine girilmesiyle bir sıkışma formasyonu çapsız bir realizeyi beraberinde getirdi,....bu gün kü aaşım ise bu realizenin sınırlı kalması na ve total 1150 puvanlık realizede kafa karışıklığı ve kara, diğer anlamda 63050 maliyet yeresinde ise sürüyü çevirmeye yönelikti,...
yarın yine günün yarısına kadar farklı bir py olmayacak,......
sabah 637xx-627xx muhtemel py başlangıcı olacak,......ya biri, ya biri,....
ikinci yarıda menfi müsbet bir py olabilir,.....
bu asimetri global cukka için yapılıyorsa,.....
şöleki,
dxy yukarı,
gold yukarı,
dici yukarı,
avroda yukarı atağa geçti,....
yani hepsi yukarı,....
ölese bu blanço bitene kadar trade edin,...duygusuz olun,....bu lavuklar tüm globda defter üzerinden cukka peşindeler, yoğun sanatçı çıkarmaları araka arkaya bu yüzden, ne diyeceklerini bile bilemiyorlar, bir gün önce bir şey yok ertesi gün mırıldanıyorlar detone sesleriyle,.................
koyun lan paraları hadi çekirgelerin önüne, lavuklar sizi,....
dötleri yiyorsa bassınlar gaza yukarı,.....bassınlarda binelim tepelerine lavukların,.....
[B][I]...................diğer manada,.....623xx ile 618xx e önem verdik, bunun manası ve anlamı üzerinde durduk,..
burası çok önemli,.....bu elimizde ve beynimizde,......panic yok,.....
623xx üstü long olarak, 618xx altı short olarak, düşüncemiz bu,....
yine geriden takip,....
lavuk önde siz arkada,...geriden geriden bırakın lavuk koşsun, satsın alsın geriden takip,......
niye rakamınız var elinizde, piyasa bilginiz var,....öle deyilmi,....
bu bilgi lavukta yok sizde var,...
bilgiye oynayın lavuğa oynamayın,...
[/I][/B]
-
[img]http://666kb.com/i/c0bzhh0kze06wl9fz.gif[/img]
-
yukarıdaki graf çok açık ve sıkışmayı bütün yönü ile gösteriyor,.....
bu bölgede iki adet üçgen ve bu üçgenlere karşılık gelen hedefler işaretli,...
alttaki bejle birleşmiş çizgi günlükte crash çizgisi,....
aşağı eğimli kırmızı bant çizgisi ise [I][B]kısa süre[/B][/I] sonra sonlanacak,....yani bu piyasa menfi müsbet sonlanacak,...
sarı oklar ise bu sonlanmanın menfi müsbet hedeflerini vermekte,....ancak bu bir ara sonlanma olacak,...zira gömleğin yakasına papyon yapmıştık birde,....şu anda [B][I]73690[/I][/B] da papyon,...47-52 ise bu papyonun hedefi idi,....
neticede oklar çok açık izah ediyor,....58250 ye vurması tartışmasız, 56425 demek,...burada bir asi karşılaşması olacak, daha önce yazdık bunu,...
ancaaaak yeni gelişme ve bilgimiz, biz bu 58250 le filan ilgilenmiyoruz,...
ilgi alanımız 623xx veya 618xx burası,....ilgi alanımız ve bilgi alanımız,.....
işte burası anahtar,......tayin edici yer burası,.....618xx altı olmadan short başlamaz,........623xx üstünde long devam eder, ....
böyle basit bakılacak,......bu kadar basit,.....kapılar bu anahtarla açılacak,....
yukarı oluşumları yazdık önceden,....
66350(650),.....
olası 78050 için hal ve hareket tarzını yazdık,...kişi 623xx üstünde bu hedeflere oynayabilir,...evet,....
aşağıyı yazdık,....52-47 kişi 618xx altında kalışa bu hedeflere oynayabilir,...evet,....
varmı problem yok,....ancak kişi trade edip yolunu kaybetmeyecek, bekleyecek,.....
niye, çünkü 623xx e çok yakınız,....
bir başlangıç olacaksa, bir yöne başlanacaksa bunun çok yakınındayız,....o nedenle,....
long olacak bir pyde yukarıdan basmanın anlamı yok, günü gelir gömer sizi,....bunda araya puvan alacaksınız, onu yazdık 68 üstünde ana senaryoda var,....
o nedenle short önermedim bu gün,...
garan ise,....
6.26-5.92,
5.62-5.92,...
buda bunun aralığı,.....
bugün gördünüz,...
ara verdiğim değerlerinden,...neydi,...
5.76 py buraya gelince panik oldu hemen,...
ölese 5.62, 5.76,...5.88,.....burası böyle dizili,....ama ölçü 5.62,...
5.92 üstü yine hatırlayalım,...
5.92, 6.02-06, 6.14-16, 6.26,....
bütün bu bilgiler ışığında ana fikrimiz,.....tekarardan belitelim,...
623xx üstü long, 618xx altı short,...
kolay gelsin cümlemize,....
-
selamun aleyküm hayırlı cumalar emeklerinizden dolayı sizlere teşekür ederim sayın indregandi
-
garan, 5.76 ne kadar önemli deyilmi,....çok fena yakalamışız,....
demekki, 5.62 de çok önemli,.....
5.76 iiki gündür destek olarak çalıştı ve halen çalışıyor,....bu kırılırsa satış agresifleşir,....
5.62 ile,...623xx-618xx arasında bir bağ kuruyorum,......
-
12401-36=12365,...
fdji bu rakam altında kötü,.....
dxy 80.993-81.023 yukarısında sarsar,.....
faizde ve susd de py ayarı yapıyorlar,...
yani garan 5.76 da nasıl takozsa, takozu çekmiyorsa, tahvil ve susd dede aynı takoz var,...küçük ayarları kullanıyorlar,....
-
dün dedimki ikinci yarı yön çıkacak,...işte garan 5.76 kırarsa bir yön, kalırsa yine yön,...
-
[quote=indregandi;386766]12401-36=12365,...
fdji bu rakam altında kötü,.....
dxy 80.993-81.023 yukarısında sarsar,.....
faizde ve susd de py ayarı yapıyorlar,...
yani garan 5.76 da nasıl takozsa, takozu çekmiyorsa, tahvil ve susd dede aynı takoz var,...küçük ayarları kullanıyorlar,....[/quote]
o fdji ekside ancak kötü deyil, saf deyil yani,....
12401, dicinin rakamı,.....bundan onun makasını çıkardımı, 12365 gibi saflaşıyor,....
-
[img]http://666kb.com/i/c0cnriydrrz155gcv.gif[/img]