-
[quote=enorton;297738]O zaman sistem kurmanın bir anlamı yok, yani sen temele karşı çıkıyorsun. Biz geçmiş verilerle geleceği tahmin etmeye çalışıyoruz. Geçmiş verilerle geleceği tahmin etmek imkansız dersen buna diyecek bişeyim yok. Sonuçta gelecek tam bir bilinmezlik. Ama ben ekonometri mezunuyum ve boyle bir bilim var, geçmiş verilerle geleceği test ediyorsun. DPT gibi bir çok kurum bir çok ülkede ekonomik modeller kuruyor ve buna göre 5-10 yıllık kalkınma planları tasarlıyor. DPT Türkiyenin geçmiş verilerine bakıp bu modelleri tasarlıyor, Almanyanın verilerine değil.
Bu konu çok uzun ve derin bir konu, burada arada kaynayacak şekilde uzun uzun yazmak istemem ama ne anlatmak istediğini anladım yani :)[/quote]
Aslında demek istediğim geçmişe bakıp gelecek hiç tahmin edilemez değil, gerçi o da savunulabilir ve çok mantıksız bir görüş değil, ama benim demek istediğim, eğer sisteme güveneceksek sistem insanlar tarafından trade edilen her normal piyasada çalışmalı.
Forex'de sistem geliştirenlere tavsiyeler okumuştum bir yerde. En önemlisi sakın sisteminiz bir pariteye özel olmasın idi. Yani sistem Eur/Usd'de çalışıyor ama Gbp/Usd'de çöküyorsa atın gitsin diyordu. Ben aynı prensibin endeksler için de uygulanması gerektiğie inanıyorum.
Ben VOB'da kullanacağım bir sistemin en azından Dow, Dax ve Ftse'de kodu üzerinde hiç ayarlama yapmadan çalışmasını isterim. Yoksa risk görüyorum, çünkü piyasa karakter değiştirdiğinde sistemin çökmeme ihtimali yok gibidir.
Tabi bu durum benim şahsi güvensizliğim ve risk algımla da ilgili. Ben böyle düşünürken birisi ekrana iki hareketli ortalama atıp onlara tam güvenip çatır çatır kazanabiliyor da... :)))
-
[quote=enorton;297738]O zaman sistem kurmanın bir anlamı yok, yani sen temele karşı çıkıyorsun. Biz geçmiş verilerle geleceği tahmin etmeye çalışıyoruz. Geçmiş verilerle geleceği tahmin etmek imkansız dersen buna diyecek bişeyim yok. Sonuçta gelecek tam bir bilinmezlik. Ama ben ekonometri mezunuyum ve boyle bir bilim var, geçmiş verilerle geleceği test ediyorsun. DPT gibi bir çok kurum bir çok ülkede ekonomik modeller kuruyor ve buna göre 5-10 yıllık kalkınma planları tasarlıyor. DPT Türkiyenin geçmiş verilerine bakıp bu modelleri tasarlıyor, Almanyanın verilerine değil.
[COLOR=red]Bu konu çok uzun ve derin bir konu[/COLOR], burada arada kaynayacak şekilde uzun uzun yazmak istemem ama ne anlatmak istediğini anladım yani :)[/quote]
ve cok eski ve acı bir hikaye:o:o
emirtom
-
[QUOTE=Astatin;297742]ve cok eski ve acı bir hikaye:o:o
emirtom[/QUOTE]
gerçekler acıdır :::
Neyse Rocco ya selam longa devam...
-
APSD -3000 oldu kısalar kapandıkça piyasa yukarı gidiyor ama nedense içimden 85.300 e kadar bir salınım geçiyor hayırdır inşaallah .
-
Petrol gidiyorr.. Parite bakıyor.. Paritede 1,39 altı endekste boşluk doldurur..
-
[QUOTE=enorton;297712]Bizim basın kadar asparagas haber yapan bir basın daha var mıdır bilmiyorum. Habere bakıyorum Polonyalı bilimadamları demiş. Bu Polonyalı bilim adamlarının elinde 1000 yılı geçtim, 100 yıllık veri varmıymış acaba?[/QUOTE]
binyılmıdır bılmıyorum ama gecen sene aralık son son haftasında ercıyeste 2 cm kar vardı .. ocak ta sezon acıldı .. bu son 3 senedır gerıleyen bır zamanlamaydı..
gıderek sezon suresının kısaldıgını yıl be yıl gozlemlıyorduk.. bu hafta uludagda sezon acıldı .. kartalkayada kar var orasıda yakın zamanda acar.. bu bızım ıcın cok uzun suredır gorulmemıs bır olaydı...
haklısın 1000 yılın verısı kımsede yoktur ama bu sene soguk olacagı taa Eyjafjallajokull patladıgında dile getirilmis birseydı.. oncekı yuzyıllarda kayıtlara hep bu sekılde gectıgı ıcın...
bakanın hatası elınde hıcbır verı olmadan otapoka yok demesı .. adam Allianoi de yok diyodu en son hatırladıgım .. bu kadar aymaz ufurukten konusmamalı kımse yahu , bakansın sen , mıllet sana bakıyor ınsan 5 dusunur 1 soyler.. bu adam 5 soyluyor hic dusunmuyor...
-
[quote=Ruhul-Kudüs;297744]APSD -3000 oldu kısalar kapandıkça piyasa yukarı gidiyor ama nedense içimden 85.300 e kadar bir salınım geçiyor hayırdır inşaallah .[/quote]
- 3000 apsd ve çıkışta neredeyse 90 derecelik bir açıyla oldu..
-
[quote=The Tatar;297747]- 3000 apsd ve çıkışta neredeyse 90 derecelik bir açıyla oldu..[/quote]
cuma günden bu yanada 224 bin olan açık pozisyon sayısı 214 bine düştü . ya birileri yeter bu kadar uzundan kazandığımız dedi ki o zaman çıkışa sebep yok :) yada birileri kısaları stop ediyor stoplar geldikçe yukarı gidiyoruz buda çıkışa sebep :) ben ikinci şıkkın daha muteber olduğunu düşünüyorum.
-
bu arada euro/dolar eksiye dolar/tl artıya geçti bakalım bize ne faydası olacak. petrolda 0.13 artıya kadar indi
-
ahaad 950 histemk şortları 700 den kapadım...
-
[quote=enorton;297707]ağutos 2009- eylül 2009 arasında 62 binden 57 bine 5000 puanlık düşüşte hiç sat vermemiş, insanda peygamber sabrı olması lazım. Kolay gelsin...[/quote]
Bunu kullanan 1 milyon TL si varsa 100 kontratla mis gibi kullanır. Ya da aynı ayarda daha az kontratla. Ama o 5 bini düşünürseniz yılda 30-40 bini tepersiniz. 2 yıl boğa piyasası olacaksa 5 bin önemsiz bi puan. Benim daytrade sistemimde psikolojiyi aşırı zorluyor ama uygulamaktan başka çarem yok.
Sonuçta başarılı olacak insanlar bazı özelliklere sahip olmalı. Sabır olmazsa olmazdır.
-
[quote=abka;297713]şunuda yazayım..vob kurulduğundan beri..
max. karı 21.000 puan..
en uzun işlemsizlik 4 ay...
[B]buna bakarsak ekim sonu 93.000 de bu iş biter..[/B]:)[/quote]
Tek işlemde 21 bin puan anladım doğru mu anlamışım.
-
[quote=Strategist;297716]Sürekli trend yapan piyasa üzerinde sistem yapmak da kullanmak da kolaydır.. Hemen birşeyler uydurdum şöyle mesela... Ama o piyasa bir yataya bağlarsa... Gelsin arka arkaya 3.000-5.000 puanlık haşırtlar.... Günlük sistemde 1 kaldıraçtan fazlası zor...[/quote]
Günlüğü geçtim 5 dk. daytrade 1 kaldıraca doğru gidiyorum kontrat artırmadığım için.:::
-
Cumadan kalan long ile devam zero işlem şimdi asti hocam inanmayacak ama olsun ben gene yazıyımda sabah dediğim gibi yaslanmaya devam ;)
-
Benim L01 flatlama yerim biraz flatlayayım
-
eur/usd .. runningsel bi durum var gibi .... b dalgası çok abartılı ..... zannetmiyorum ama . running doğruysa .... eur/usd 1,45 in üstüne atar tahminm ...
[IMG]http://ressim.net/a/upload/6fbe80b9.png[/IMG]
-
Bundan sonra aşağı yukarı oyniyeceklerdir.
-
[quote=cırcır;297755]Günlüğü geçtim 5 dk. daytrade 1 kaldıraca doğru gidiyorum kontrat artırmadığım için.:::[/quote]
Mekanik sistem kullanırken sabit kontrat bana da hep daha mantıklı gelmiştir. Yoksa 1.000 puan kazanırsın, kontrat artırırsın, sonra 500 puan kaybedersin, puan olarak +500 karda olman gerekir ama kontrat artırdığın için para olarak zarara bile düşmüşsündür. ::: Belki ayda bir veya iki ayda bir kontrat artırılabilir...
-
hsyk başkan vekili açıklama yapıyor istifa mevzusu ile ilgili
-
hsyk üyeleri istifa etti.
-
Hedefe az kaldı 87700 mü demiştim ne demiştim ya::: NEYSE EN AZINDA VOB GÖREMESEDE SPOT GÖRECEK GİBİ
-
apsd yede ayar çektiler..
-
Vadeli 120 liğe bakarsak referandumdan sonraki günler bile bu hızda çıkış olmamış...
-
[quote=Sekube;297767]Vadeli 120 liğe bakarsak referandumdan sonraki günler bile bu hızda çıkış olmamış...[/quote]
En son böyle birşey olduğunda Fitch not artırmıştı... ;) :)))
-
AAA AAA SPOT30 87695 GÖRMÜŞ HADİ BE PALA AYIP EDİYON AMA :o
-
XXX tarihten itibaren teminat 900 TL haberi düştü düşecek.
-
SANKO HOLDING/KONUKOGLU:''HER YIL BUTUN MAL VARLIGIMIZIN YUZDE 2,5'INI YARDIM OLARAK DAGITIYORUZ''
zaten zekat olmuyo mu ? yapılan her ıbadet acıklanacak dıye bısey mı cıktı borsada :)) kamuyu aydınlatma platformu ıcın uahuahauh
-
buradan dağıtıma başladılar artık 500 ile 1000 paun arası yukarı yapabilirdeeee, yapmayabilirdeeee sonra tabii çakmak çakmak gözlerini söyleyecektir.
-
[quote=cırcır;297770]Up trend olduğundan kötü haberlerden ayılara ekmek yok.[/quote]
ya belki salınma olur dedik ama oda yok. istifa edenlerin birinin görev süresi 5 gün sonra başkan vekilinin aralıkta doluyordu diğerleri de yakındı o yüzden pekte takmadı büyük eller sanırım.
-
cumleten hayırlı kazanclar herkese ,
istanbul modernde manga sergisi varmış gidip goreyim merak ettim.. kolay gele...
-
garantide kademeler o kadar boş ki marbaş vari işlemler oluyor 2 kademe birden in çık oluyor.
-
Yeter bu kadar 975 den flat
-
87.000'dan short tabi ki short bir tanem... Sabahtan beri bunu bekliyordum... üvvv... Stop'um 87.200.... üvvv...
-
[QUOTE=Strategist;297781]87.000'dan short tabi ki short bir tanem... Sabahtan beri bunu bekliyordum... üvvv... Stop'um 87.200.... üvvv...[/QUOTE]
histemli mi sistemli mi hocam:)
-
[quote=nedim972;297783]histemli mi sistemli mi hocam:)[/quote]
1dk'lık sistemli... :) Bir önceki short sinyali öğleyin gelmişti dikkate almadım, şimdikini alıyorum... Ama long'a dönerse de beklemeden long olacağım... Böyle piyasayla 1dk'lık sistem anca başa çıkar... :..:
-
[quote=strategist;297784]1dk'lık sistemli... :) bir önceki short sinyali öğleyin gelmişti dikkate almadım, şimdikini alıyorum... Ama long'a dönerse de beklemeden long olacağım... Böyle piyasayla 1dk'lık sistem anca başa çıkar... :..:[/quote]
katılıyorumda bendeki 1 lik de henüz sat yok ama çok yakın bende flatladım o yüzden zaten
-
E 11 siyali yakın zamanda ebesini göreceğinin sniyali geldi.
-
[quote=belhal;297787]E 11 siyali yakın zamanda ebesini göreceğinin sniyali geldi.[/quote]
belhal kardeş biraz daha açsan ::: değişik bir sinyal ismiymiş:D
-
[quote=a.kaya;297789]belhal kardeş biraz daha açsan ::: değişik bir sinyal ismiymiş:D[/quote]
Bence daha açmasın yoksa asıl sinyali Hellim Hanım çakacak... :..:
-
15.30 sendromu çekerse çeker bu endeksi geri yoksa kaldık yarına.