bugün ilk seans aldığınıda geri verdi piyasa.hemde dışarısı yerinde sayarken.yurtdışına göre epeydir çok zayıf kalıyoruz.kalmaya devam ediyoruz.bakalım nereye varacak bu işin sonu.ama bu gidiş pek iyiye gidiş gibi görünmüyor.
Printable View
bugün ilk seans aldığınıda geri verdi piyasa.hemde dışarısı yerinde sayarken.yurtdışına göre epeydir çok zayıf kalıyoruz.kalmaya devam ediyoruz.bakalım nereye varacak bu işin sonu.ama bu gidiş pek iyiye gidiş gibi görünmüyor.
[quote=TÜRKOĞLU;325665]bugün ilk seans aldığınıda geri verdi piyasa.hemde dışarısı yerinde sayarken.yurtdışına göre epeydir çok zayıf kalıyoruz.kalmaya devam ediyoruz.bakalım nereye varacak bu işin sonu.ama bu gidiş pek iyiye gidiş gibi görünmüyor.[/quote]
Umarım içimizde bu hareketlerden kar eden vardır.Al ver al ver yapıyorum ben şahsen :D
yanlız değilsin :D
bende bir süredir ver al ver al yapıyorum.yataylık sağolsun.ilk kez olmuyor tabii artık kaşarlandık :D
[quote=flexy;325666]Umarım içimizde bu hareketlerden kar eden vardır.Al ver al ver yapıyorum ben şahsen :D[/quote]
[quote=eloy;325661]40 bın puan benım ıcın olaganustu. acaba aynı sıstemı hıc degıstırmeden ne kadar sure kullandınız? ben hangı sıstemı kullansam cuvallıyor acıkcası, 2-3 ay arası kullanıyor cope atıyorum. sızın de boyle kotu gıden bır donem oldu mu acaba?[/quote]
çöpe attığınız sistemleri daha sonra takip ediyomusunuz hiç mi yılda 40 bin alan yok? hadi 30 bin olsun yuaw:::
en kral sistemin bile çuvallayacağı zaman vardır. geçmişine bakacaksınız çuvallayıp yine kurtulmuş olmalı. mesela sistem geliştirme topiğine koyduğuz sistem vardı 17.000 puan eksi yazmıştı. ne oldu son durum?
ben aynı sistemi uzun süre kullanmadım ama aynı sistem üzerinde geliştirdim devamlı. benim sistemim birçok sistemin birleşimi şuan. hızlı sistem yavaş sistem olayı ne zaman hangisini kullanmalı?
sonuç olarak sistemci [U]güvendiği sistemle[/U] arka arkaya çarpılmalarla bile -5000 gibi zararlar yıldırmamalı. evet psiklojiyi çok zorlayan bi durum. sonra çöpe gidiyor sistemde o kötü dönemi atlatır. amma siz onu çoktan çöpe atmış oluyosunuz.üüü
çöpe attığınız sistemlerin geçen sene ne kazandırdığına bakın.
[quote=cırcır;325669]çöpe attığınız sistemleri daha sonra takip ediyomusunuz hiç mi yılda 40 bin alan yok? hadi 30 bin olsun yuaw:::
en kral sistemin bile çuvallayacağı zaman vardır. geçmişine bakacaksınız çuvallayıp yine kurtulmuş olmalı. mesela sistem geliştirme topiğine koyduğuz sistem vardı 17.000 puan eksi yazmıştı. ne oldu son durum?
ben aynı sistemi uzun süre kullanmadım ama aynı sistem üzerinde geliştirdim devamlı. benim sistemim birçok sistemin birleşimi şuan. hızlı sistem yavaş sistem olayı ne zaman hangisini kullanmalı?
sonuç olarak sistemci [U]güvendiği sistemle[/U] arka arkaya çarpılmalarla bile -5000 gibi zararlar yıldırmamalı. evet psiklojiyi çok zorlayan bi durum. sonra çöpe gidiyor sistemde o kötü dönemi atlatıyor. siz onu çoktan çöpe atmış oluyosunuz.üüü
çöpe attığınız sistemlerin geçen sene ne kazandırdığına bakın.[/quote]
Başka bi topictede buna benzer bişi demiştim.Testini yaptığım bi sistem vardı 2008 son çeyrekte 20000 e yakın zarar etmişti ama sonra toparlayıp artıya geçti.Bu sistemi ufak kaldıraçla kullanan en azından parasını 4 e katlayabilirdi.
ilk yarıdaki bahar havası kaybolmuş durumda..
dün çalışan haftalık ortalama bugün yine teste tabi.. ( 82200 )
bu arada dünkü kapanış gün periyodunu aşağı döndürmüştü..
çok seri bir toparlanma ve 84600 üstünde kalabilmesi lazım ki işler normalleşiyor diyebilelim diye düşünüyorum ben.yoksa 80 bin altını bi kez daha deneyecek gibi duruyor..
galiba yeni bir sisman geliyor...
[quote=cırcır;325669]çöpe attığınız sistemleri daha sonra takip ediyomusunuz hiç mi yılda 40 bin alan yok? hadi 30 bin olsun yuaw:::
sonuç olarak sistemci [U]güvendiği sistemle[/U] arka arkaya çarpılmalarla bile -5000 gibi zararlar yıldırmamalı. evet psiklojiyi çok zorlayan bi durum. sonra çöpe gidiyor sistemde o kötü dönemi atlatıyor. siz onu çoktan çöpe atmış oluyosunuz.üüü
çöpe attığınız sistemlerin geçen sene ne kazandırdığına bakın.[/quote]
hemen hemen hepsi duzeltıyor getırı egrılerını bır sure sonra. ama artık onu ben kullanmıyor oluyorum. yanı benım kullandıgım sure mınımum 1 ay maksımum 4 ay oldu su ana kadar aynı sıstemı. ınanın hıcbırı dogru durust kar ettırmedı. ya ben dunyanın en şanssız ınsanıyım ya da burda farklı bır dınamık var benım cozemedıgım.
ınatla kullanırsanız zarar da etmıyorsunuz bu bır gercek, ben 2 sene sonunda komısyonlar dustukten sonra sıfıra sıfırdayım.
bahsettıgınız sıstemı ben ilk kullanmaya basladıktan sonra sıstem 20 gun ıcerısınde yaklasık 6000 puan kazandırdı. sonrakı donemde zırvesınden 17000 bın puan gerıye dustu ve su anda zırvesınden 15000 puan gerıde. sımdı dusunun ben kullanmaya baslamısım ve 6000 kar yapmısım, ne bekler ınsan bu sıstemden ılk basladıgı noktanın bu kadar ustune cıkmısken bır daha altına dusmesın ya da cok az altına düşsün ama olmuyor bır sekılde. bereket bır kac sıstem kullandıgım ıcın kaybım o oranda buyuk olmadı ama bunun nıye boyle oldugunu cozebılmıs degılım.
[quote=flexy;325671]Başka bi topictede buna benzer bişi demiştim.Testini yaptığım bi sistem vardı 2008 son çeyrekte 20000 e yakın zarar etmişti ama sonra toparlayıp artıya geçti.Bu sistemi ufak kaldıraçla kullanan en azından parasını 4 e katlayabilirdi.[/quote]
işte ben de onu soruyorum, bu tarz zarar edip de uygulamaya devam edınce cıddı kar eden var mı? kagıt uzerınde bunun oldugu asıkar zaten ama iş gercek pıyasaya gelınce bunu basaran var mı? ya da oluyor mu? cunku ben kotu gıden bır sıstemı ne zaman uygulamaya devam etsem en iyi ihtimalle zararını cıkarıyor, sankı bır ıskambıl oyununda bırılerı sızın elınızı gormus gıbı kara gecemıyor bır turlu.
Metastock ile matriksin bar kapanışları ve saati tutmuyor acaba nasıl ayarlarım ?
[quote=eloy;325676]işte ben de onu soruyorum, bu tarz zarar edip de uygulamaya devam edınce cıddı kar eden var mı? kagıt uzerınde bunun oldugu asıkar zaten ama iş gercek pıyasaya gelınce bunu basaran var mı? ya da oluyor mu? cunku ben kotu gıden bır sıstemı ne zaman uygulamaya devam etsem en iyi ihtimalle zararını cıkarıyor, sankı bır ıskambıl oyununda bırılerı sızın elınızı gormus gıbı kara gecemıyor bır turlu.[/quote]
Bazen o kadar güzel kazançlı sistem uygulamaya geçince aynen dediğin gibi ancak zararını karşılıyor.Bunun en önemli sebebi bence sistemi test ederken kayma oranını hesaplatmamak.Mesela ayda ortalama 50 işlem yapıyodur ve 4500 puan kazandırıyodur,diğer bi sistem ayda 15 işlem yapıyodur 4000 kazandırıyodur.Kaymayı ortalama 50-75 arası(Bu tam kayma olarak değilde,sistemin verdiği sinyali geç farketme,emir iletememe,o anda başında olamama gibi düşünelim) hesaplarsak, gerçekten ne kadar kazandırabilir onu görebiliriiz.Sistemde buy cover şort cover varsa bunlar içinde ayrıca kayma eklemek gerekiyor.
Bunları göz önünde bulundurarak sistem testi yaparsak ve güzel sonuç alıyorsak uygulamaya değer demektir.Her ne kadar geçmişteki performans gelecekteki performansı göstermiyor olsada,sistemi bir öss sınavına sokmak gerek, bakalım iyi çalışıyormu derslerine diye :)
[quote=perfectt;325677]Metastock ile matriksin bar kapanışları ve saati tutmuyor acaba nasıl ayarlarım ?[/quote]
Matriksten veri aktarmayla mı alıyosunuz veriyi yoksa realtime mı?