-
[quote=babazulu;387668]Ben yukarı devam etmeden önce makul bir realize bekliyorum ... bana bunu ifade ediyor piyasa....uyk
iyi tatiller[/quote]
Muhahaha...Makul bence bana 2000-2500 p. bırakan al/tut/sat (trade yerine bunu uydurdum :)) gayet makul ve makbuldür :)
-
Yunanistan'ın özel sektör kreditörleri ile yürüttüğü borç takası görüşmeleri ani bir şekilde kesildi.
Yunanistan hükümeti, PSI (özel sektör katılımı) planı olarak bilinen borçların azaltılması amacıyla yürütülen görüşmelerin beklenmedik şekilde durduğunu ve kreditörler adına görüşmeleri yürüten Uluslararası Finans Enstitüsü yöneticilerinin Yunanistan'dan ayrıldığını bildirdi.
Bu haber piyasayı karıstırır bence, gercı ustad Gandı yunan haberlerı onemını yıtırdı demıs ama haddım olmayarak ekledım
-
Haberın tamamı;
AA - 21.01.2012 - 16:01
Yunanistan'ın özel sektör kreditörleri ile yürüttüğü borç takası görüşmeleri ani bir şekilde kesildi.
Yunanistan hükümeti, PSI (özel sektör katılımı) planı olarak bilinen borçların azaltılması amacıyla yürütülen görüşmelerin beklenmedik şekilde durduğunu ve kreditörler adına görüşmeleri yürüten Uluslararası Finans Enstitüsü yöneticilerinin Yunanistan'dan ayrıldığını bildirdi.
Başka bir kaynağa göre görüşmeler telefon görüşmeleri ile sürdürülecek.
Başbakan Lukas Papadimos ve Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, IFF yöneticisi direktörü Charles Dallara ile dün akşam 4 saat süren bir görüşme yapmıştı.
Görüşme sonrası Venizelos müzakerelerin bugün de devam edeceğini söylemişti.
Bir hükümet yetkilisi ise kesilen görüşmelerin yeniden başlaması için yeni bir tarihin belirlenmediğini kaydetti.
Yunanistan'ın borcunu 100 milyar avro kadar azaltacak olan tahvil takası görüşmelerinde yeni tahvillerin faiz oranları üzerinde tartışmalar sürüyordu.
Bir yetkili görüşmelerin Almanya ve IMF'nin yeni tahvillerin faiz oranının yüzde 3'ün altında olması talebi sebebiyle kesildiğini, müzakerelerin 30 ocaktan önce tamamlanmasının mümkün görünmediğini kaydetti.
-
Shortların işine yarayacak bı haber bence, buna da fiyatlanmıstı denemez artık, ayakkabı boyacısı bıle ''ellerı mahkum pazartesıne kadar anlasacaklar'' ınancındaydı.
Flat kalmak ıcın kotu zamanlama, yıne de long gırmemıs olmak tesellı.
-
Şortlar para etsede kısa vadede eder :) Sonrası long hissesi alıp tutmak gerektirir bir süreliğine...
Ki ben şort girdim h.sonuna :)
Niyet var gayrette var... Bakalım becerebilecekler mi :) ?
[IMG]http://resimyukleyin.net/images/61037294710985398944.gif[/IMG]
-
Yukarı soluksuz gıden pıyasa ıcın dort gozle beklenen duzeltmenın baslangıcı bu haber olabılır kanısındayım, ancak global rısk alma ıstahı devam edıyor, bu haber yenı bır cokusun baslangıcı olacağını hıc sanmıyorum, aksına arzulanan olcude bır duzeltme yapmadan da kısa bır dusus sonrası alımlar devam ederse hıc sasmam.
Yıne de piyasayı ıyı ızlemek gerek...
Analızler gunluk algılara gore hızla değişiyor, hersey tozduman,< buyuk cokusten soz edenler bıle tavır degıstırıp EN KOTU GERIDE KALDI havasında... Bu da her zamankınden daha dıkkatlı olmak ve en onemlısı dolduruslarla poz almamak gerek. Kanımca....
-
İyide yunanistanın durumu fazla abartılmıyormu sizcede
Yukarı hareket başlarken yunan borcu azalacak haberleriyle olmadı
Yükselişlerin dayanağı olmayan piyasa dinamikleri neden düşüşün sebebi haline gelsin, mantıksız.
Ayılar kendilerine banka haberi falan bulsaydı daha iyi olurdu ama sanırım bu muallak yunan oyunlarını kullanmayı sürdürecekler.
Neyse, ralli er yada geç gaçınılmaz bence, bunlar sadece dibi test eder en fazla, oda bu saatten sonra olursa...yerse:)
-
Günaydın patronlar, haftaya başlarken şöyle uzun vadeli çizgilerin eşlik ettiği bir grafik koyalım.
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/828/screenhunter01jan221446.gif/"][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/9628/screenhunter01jan221446.gif[/IMG][/URL]
-
Günaydın voborsa
parite toparladı 1,3030 üzerinde 1,3400-1,3600 lara uçar
haftaya başlarken yunan iyi haberleri gelmesiyle ralli olur.
-
Yunanistanın borç sorunuyla ilgili en ufak olumlu haber misli olumlu etki yapacaktır
bu borçluluğa sahip AB ülkesi kreditör buluyorsa diğer sorunlu AB ülkelerinin sorunsuz hallolabilir demek olacak..
bu yüzden komşudan olumlu haberler önemli.
ha anlaşılmaz olur durum devam eder o kadarda kötü olmaz sanırım. çünkü bu beklentiyle yükselmedik düşüşe pek etki etmez ama olumluluğu misliyle fiyatlanır diyorum.
-
cortlatmadan adım atmaz...
-
fırtına öncesi sessizlik bu
millet zaten cortta
harekete hazır aslında
sadece haber bekleniyor o kadar diyorum.