neyse yeterince gereksiz tartışmalar yapıldı, gereğinden fazla bazı kişiler üzüldü.. ve sonunda tadsız olaylar yaşandı.. insanlar görmek istediklerini gördükten sonra, tarafsız bakamadıktan sonra uzatmanın anlamı yok.. iyi geceler herkese..
Printable View
neyse yeterince gereksiz tartışmalar yapıldı, gereğinden fazla bazı kişiler üzüldü.. ve sonunda tadsız olaylar yaşandı.. insanlar görmek istediklerini gördükten sonra, tarafsız bakamadıktan sonra uzatmanın anlamı yok.. iyi geceler herkese..
Ayy piyasa bozuk olunca tüm herkesin sinirleri alt üst olmus :(
[QUOTE=Nohamura;88664]Her iki cezsayıda ben verdim gokhanfındık ı süresiz yasaklı yaptım cunku ettigi kufurler cok igrencti. Sayın teo ya tabiki gokhanın yazılarından dolayı degil ama 1 gun yasak koydum.Tarafsızlık acısından.[/QUOTE]
Sevgili Nohamura
Sevgili Teo nun taraf yada tarafsızlık dahi olsa o çocukla bir tutulması hakkaten olacak iş değil. Hakkaten çok üzüldüm..
sevgiler
bu arada benim don gömlek lafımdan rahatsız olanlar hatta okunmayacak kdr gülünç algılayanlar varmış. bu bir espridir, latifedir. çoğu kişinin de tebessümünü sağlamış ve diline dolanmıştır.Stresli seans anında küçük bir tebessüm bile sağlatıyosa sizlere ne mutlu bana.Ancak en ufak bir tartışmada (bunu anlamayanlar olduğunu düşünmüyorum) üste çıkmak için okunmayacak kdr komik,gülünç vs gibi tavırlar takınan forum müdavimleri lütfen beni engellesinler. Böylelikle okunmaya bile değmicek komik yazılarımı okumazlar. Kendilerinden bunu rica ediyorum.
[QUOTE=jerfin;88667]neyse yeterince gereksiz tartışmalar yapıldı, gereğinden fazla bazı kişiler üzüldü.. ve sonunda tadsız olaylar yaşandı..[B] insanlar görmek istediklerini gördükten sonra, tarafsız bakamadıktan sonra uzatmanın anlamı yok.. [/B]iyi geceler herkese..[/QUOTE]
Bence olaylara sen tek taraflı bakıyorsun. Tartışma yaratma niyetinde değilim. Tatsız olaylar yaşandı evet. Dün yaşananlar çok netti. Ben doğru tarftan baktım. Buna da eminim. Tarafsız bakarsan sende görürsün..
Sen zaten kendi cevabını vermşssin koyulttuğum yerde..
Yalnız benim anlamadığım.. Yada anlamak istemediğim.. Birisi bir laf atıyor ortaya.. O laf bir çok şeye sebep oluyo.. Sonrada senin şimdi yaptığın gibi [B]uzatmanın anlamı yok[/B] denilip işin içinden sıyrılınmaya bakılıyor.. Bunu sanalda değil gerçek hayattada hiç anlamam. Kimsede bana anlatamaz..
Bir şey ortaya atıldığı zaman uzatılamayacaksa ortaya atılır? Ortaya atan neden hemen uzatmayalım der?
Bu durumun açıklamasını bana biri yapabilirmi?
[B][COLOR="Red"]Reklamlar[/COLOR]
Dikkat ettiyseniz reklamsız yayın yapıyorduk ama bugun sitenin belli bölümlerinde reklam yayınlama kararı aldık.
Reklamların tüm gelirleri , açılacak bir anket sonucu en çok oyu alan hayır kurumuna bağışlanacaktır.[/B]
[B]
Ayrı olarak, reklam vermek isteyen aracı kurum ve kuruluşlar, ankette en çok oyu alacak olan hayır kurumuna, VoBorsa adına bağış yaptıkları ve dekontunu VoBorsaya ilettikleri taktirde reklamları Voborsa.com da yayımlanacaktır.[/B]
[url]http://www.voborsa.com/forum/reklamlar-hayir-kurumlarina-t5199.html?p=88674#post88674[/url]
Ziyaretçilerin katılımını teşvik etmek kavga gürültü ortamındaki konuyu saptırmak ve biraz da günün stresinden kurtulmak adına başlattığım dow loto olayını forumun amacından saptırılmaması için kendi adıma kaldırıyorum. Zaten günde 50-60 sayfa yazılmaya başladığı için gereksiz kalabalık da yaratılmamış olur. Herhangi bir rahatsız olduysa affola. Kalan madalyaları satıp miamiye giderim ben de.
Genellikle önemli trend değişimleri öncesi forumlarda gerilim ve tartışmalar artar. Bunun da öyle olma ihtimali var. 4 ay süren konsolidasyon milleti çok yıprattı ve artık bitmek üzere. Kendi adıma tartışmalara taraf olmadım ve olmayı düşünmüyorum. Bundan böyle pozisyon ve yorum yazmayı düşünmüyorum ve forumu sessiz çoğunluk gibi izlemeye karar verdim. Herhangi bir kusurum olduysa affola. Selamlar.
neler olmuş böyle yarım yamalak yazılar kaldıgı için hiçbirşey anlamadım yine sinirler gerilmiş üzüldüm çok günün stresinden sonra burada gerginlik olunca kötü etkiliyor..
[QUOTE=catedral;88655]Bu forumda emek veren... Kıvırtmadan yorum yapan herkese sataşılıyor.. Forum amacını aşmış.. Dow skoru tutturma forumu haline gelmiş..
Hatta ki hatta ertesi güne akşamdan alınan pozisyonların çetelesi tutulup kim kaybetti kim kazandı yarışması açılıyor artık..
Emek verip yorumlarını bilgilerini burada paylaşanlara geçende bana yapıldığı gibi aynen laf sokalamalar akıl vermeler alıp başını gidiyor..
Buraya temel teknik yorum yapan bir kaç kişi var zaten.. Bir yorum yaptığınız zaman eğer kesin hedefiniz yoksa bu yorumun arkasında duramıyorsanız gevşemiş lastik gibi yorum yapıyorsanız kendi yorumunuzdan ve pozisyonunuzdan emin değilsinizdir. Bu durumda da işlem yapamazsanız. Zaten temel ve teknik dayanağı olan kesin yorumlar az bir yanılgıylada olsa sonuca ulaşır..
Jelibon a kesin konuştuğu için bir dolu eleştiri okudum.. Neden eleştirildi? Bugün dow 7200 lere doğru hareket ettiği için.. Ama geçen gün kendisiyle dow yorumu yaparken kendisinin 7200 mümkün ama aşırı satımda nasıl mümkün olacak onu düşünüyorum diyen mesajını hatırlayan yok...
Devam edin böyle..[/QUOTE]
bu dow tahmini ve pozisyon işi görünüşte güzel görünse bile müthiş kafa karışıklığı yaratıyor gibi geliyor bana.
bence başka topicte yapılmalı.
mesela niye vob için yapılmıyorda dow için yapılıyor.
dünya çözemedi dowu bizmi çözeceğiz.
rakamlar ise muhtelif 5000-6000-6700-7200-7500-7800-8000.
asıl bunlar kafa karıştırır işte.
bunu anlaşılabilmek için yazıyorum,
benim mesajlarımın hepsi okunmalıdır. bir okuyup bir okumamak yapılmamalıdır.
sonra anlaşılmıyor.
çok önceden verilen 2.90 garanti hedefte 2.82 gitti, dedimki o gün 3.06 boşluğu doldururmu, doldurmadı, napacaksın satacaksın.
endekse ben 35000 den sat demedim, boşluktan dedim 382xx ti sanırım, hatta sorguladım aşarmı aşmazmı, %20 artış oldu, dow teory al gelmiştir, ama bence tuzak. o gün ne yapılır, beklenir 1-2-5-10 gerekirse 15 gün. teyid alınmayınca short. (tıpkı bugünkü gibi) zaten seni yanıltmak istiyor.
ha orada bir yanlış yaptım tıpkı 7800 de olduğu gibi düşüş 8500 de biter sandım, olmadı ne yapalım. pozisyonu tutmaya devam olmayınca.
ben görmedimmi mesela o oboyu kabak gibiydi, sırf insanlar uyansın diye Sayın Catedrale sordum fikir almak için. hatta sorgularken yanına cevap bile yazdım aşırı satımın haftalarca sürebileceği unutulmamalıdır diye.
anlaşılamayan şu bir sonraki tradedan behsediyorum 15 gündür. ve ona girebileceğim olası yerlerden. yoksa zaten 38000 den short. teyid alana kadar.
10 gündür dow 7800-8300 hatta 84xx yaptı teyid arayın göremiyorum dedim. rallilerden bahsediliyordu. noldu daha da düştü.
he ben durdummu 9088 den gelen düşüşte durmadım, 1000 kere alıp satmışım ama normali yukarıda yazılanları yapmaktı.
sevgiler.
[QUOTE=VOBiX;88675]Ziyaretçilerin katılımını teşvik etmek kavga gürültü ortamındaki konuyu saptırmak ve biraz da günün stresinden kurtulmak adına başlattığım dow loto olayını forumun amacından saptırılmaması için kendi adıma kaldırıyorum. Zaten günde 50-60 sayfa yazılmaya başladığı için gereksiz kalabalık da yaratılmamış olur. Herhangi bir rahatsız olduysa affola. Kalan madalyaları satıp miamiye giderim ben de.[/QUOTE]
başka topicte olabilir uygunsa.
[QUOTE=VOBiX;88675]Ziyaretçilerin katılımını teşvik etmek kavga gürültü ortamındaki konuyu saptırmak ve biraz da günün stresinden kurtulmak adına başlattığım dow loto olayını forumun amacından saptırılmaması için kendi adıma kaldırıyorum. Zaten günde 50-60 sayfa yazılmaya başladığı için gereksiz kalabalık da yaratılmamış olur. Herhangi bir rahatsız olduysa affola. Kalan madalyaları satıp miamiye giderim ben de.[/QUOTE]
bari bende son bir tahmin yapayım.....olur mu...
[QUOTE=mordak;88685]bari bende son bir tahmin yapayım.....olur mu...[/QUOTE]
pazartesi dow için kapanış tahminim 7621......(umarım madalyan vardır daha)...
[QUOTE=jelibon;88683]bu dow tahmini ve pozisyon işi görünüşte güzel görünse bile müthiş kafa karışıklığı yaratıyor gibi geliyor bana.
bence başka topicte yapılmalı.
mesela niye vob için yapılmıyorda dow için yapılıyor.
dünya çözemedi dowu bizmi çözeceğiz.
rakamlar ise muhtelif 5000-6000-6700-7200-7500-7800-8000.
asıl bunlar kafa karıştırır işte.
.....
sevgiler.[/QUOTE]
• Neden VOB değil de dow ?
- Büyük çoğunluk işlem yapmadığı ve etkilenmeyeceği birebir uyum sağlamadığımız popüler bir borsa.
- Biz kapandıktan sonra işlem görmeye devam ettiği için kimsenin gün içi işlemlerini etkilemeden katılım yapabileceği bir borsa.
- Amaç dowu çözmek değil eğlenmek, o yüzden adı dow loto.
• Başka topikte mi olmalı?
- Evet başka topikte olmalı ki burası adına layık olduğu şekilde sadece VOB yorumları içersin.
Fakat bu tür olaylardan sonra kimsenin bir şey yazacağını sanmıyorum. Çünkü yorumum yanlış olursa bana da bir şey derler mi tedirginliği oluşmaya başladı millette. Bir nebze de bu tür küçük oyunlarla forum katılımları arttırabilir.
[QUOTE=mordak;88686]pazartesi dow için kapanış tahminim 7621......(umarım madalyan vardır daha)...[/QUOTE]
Satıp miamiye gideceğim dedim yaaa .dng
[QUOTE=VOBiX;88688]Satıp miamiye gideceğim dedim yaaa .dng[/QUOTE]
yaw hemen gitme..üüüüüü
madalyamı isterim....dng.dng
güzel şeyler bunlar bence güzel ve değişik bir renk olmuş....ama eğer bu sayfada sorun oluyorsa(olayı anlamadım ama) başka yerden devam edebilir....
ayrı topik olayı eğer sizin için sorun olmazsa devamı olsun derim.....tabiki bencee...heyk.heyk
[QUOTE=VOBiX;88687]• Neden VOB değil de dow ?
- Büyük çoğunluk işlem yapmadığı ve etkilenmeyeceği birebir uyum sağlamadığımız popüler bir borsa.
- Biz kapandıktan sonra işlem görmeye devam ettiği için kimsenin gün içi işlemlerini etkilemeden katılım yapabileceği bir borsa.
- Amaç dowu çözmek değil eğlenmek, o yüzden adı dow loto.
• Başka topikte mi olmalı?
- Evet başka topikte olmalı ki burası adına layık olduğu şekilde sadece VOB yorumları içersin.
Fakat bu tür olaylardan sonra kimsenin bir şey yazacağını sanmıyorum. Çünkü yorumum yanlış olursa bana da bir şey derler mi tedirginliği oluşmaya başladı millette. Bir nebze de bu tür küçük oyunlarla forum katılımları arttırabilir.[/QUOTE]
başka topicte olmalı, tahmini herkes yazar burada karışıyordu.
dostlar, burada eski olanlara sesleniyorum....
gazlara gelip kırmamak lazım birbirimizi........
ha yeni çıkıntılara olsun bu sinir ve öfkelerimiz.....yoksa içten içe yok olacak bu güzel paylaşım ortamımız......
tek tek gidecek tüm dostlar kına yakacak sonra millet güle güle......
ama yok yine böyle olsun derseniz...tabiki siz bilirsiniz........
nerede eski günler......3-5 ay öncesi nerede....işte asıl kayıplar o zaman başladı ama değer bilmek kaybettikten sonra anlamaya benzemez......
unutmayın bir gün gelir sadece en iyi dostluklar kalır,gün gelir en iyi sevgiler,gün gelir herşey anlamını yitirir.....tek başına kalır insan.....
[B]ENİNDE SONUNDA TEK SERVETİN SENSİN[/B]....sözü bu anlamda çok hoşuma gider.....
bu arada burası ringo(trader olarak düşün) nun ahırı değil....özellikle bayanlara söylenen sözler hiç hoş değil.......
yani yazacaklarım bitmedi....aynen diğer tarafda devam edecek...
seviyeli tartışma yeri varya....lelele.lelele
burada anlatılamayanlar itina ile sanal değil gerçek olarak anlatılabilir.....(anlamak istemiyenlere özel eğitim ile garantili olarak anla[B]d[/B]ılır).......
vob özel ders gibi düşünülebilir.....öğrencinin yerine gidilir.....(lütfen özel mesaj atınız).....
hadi iyi geceler.......
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img183.imageshack.us/img183/7471/vobkanal.png[/IMG][/URL][/IMG]
gene karışmış forum ... dowdada bi atraksiyon olmamış ..şubat vade sonuna 5 gün kalımış .. dow yeni dipler görüyor ..vadeli serseri mayın gibi geziyor ortalıkta .. pek bir sıkıntılı dönem ....belirsizlik hat safhada .. .gerginliklerde bu yüzden herhalde ...
ABD de finans endeksi kanımca mart ayında dipleri görecek..yani citibnk,bofa vs. dibini mart da görecek...ama wallmart gibi dow u nisbeten ayakta tutan hisselerde düşüş devam edecek...
dow ;14000 iken finans aşşağı gelirken ,reel sektör yukarı yapıyordu..şimdi tam tersi olmalı..
kanımca asıl fırtına şimdi avrupada başlayacak...citibnk,bofa bu kadar deger kabediyorsa ;;;pnb baribas,hsbc bana ne diyemez..kanımca artık fırtınanın merkezi avrupa olacak..mayısa kadar durum bu...haziran -tem da ise global dip oluşumu bekliyorum...global dip yapıncada kanımca;imkb-100 ;15-16000 arası,,,dolar 2.20-2,40 arasında olur....
Ben PIYASA YAPICI olsam ilk once az komisyonla islem yapan bir aracı
kurum kurarım sonra VOB ile ilgilenenler icin bir platform FORUM kurarım nasıl olsa
kekler forumu bulur yonetici olarak ilgili kurum ip vs...nicklerin kim oldugunu bilir
devamı neyse......
Ptesi vob yukarı yapar gibi duruyor.
[QUOTE=emrehan;88704]Ben PIYASA YAPICI olsam ilk once az komisyonla islem yapan bir aracı
kurum kurarım sonra VOB ile ilgilenenler icin bir platform FORUM kurarım nasıl olsa
kekler forumu bulur yonetici olarak ilgili kurum ip vs...nicklerin kim oldugunu bilir
devamı neyse......[/QUOTE]
Trade edenler gelri sizde çalışır. Adamın trade hızını yaklayana kadar helak olursunuz. Burada sadece tek kurumla çalışmayanlar var. İki üç yerde hesabı olup bunalrı aynı anda kullananlar var. Sizin kurumdan 10 long açarlar halbuki başka kurumda 100 short vardır. 100 short orta vadeli pozsiyonudur. 10 long trade ettiği pozsiyondur ve sadece 10 longdan bahseder. Peki bu aşamada elinize geçer? Sadece yanılgı.
Yatırımcılar Citigroup Inc ve Bank of America Corp’nın devletleştirimesi ile hisse paylarının akibeti konusunda endişeliler.Eğer bu bankalar devletleştirilirse bundan en çok Hedge fonlar,yatırım fonları ve bireysel yatırımcılar zarar görecek.
Abd ‘li yatırımcılar bu bankaların devletleştirilmesi yerine sermaye yardımı yapılmasını istiyor,çünkü bir devletleştirme halinde sermaye yapısı ortadan kalkacak.Ayrıca kamulaştırma ile bankaların üçüncü kişilere olan taahhütlerinin yeni yönetim tarafından tanınıp tanınmayacağı meçhul.
Bu iki bankanın devletleştirilmesi veya teşvik planına dahil edilmesi Dow Jones’e ve küresel borsalara yön verecek.Piyasalar bu bankaların teşvik paketine ahil edilmesini istiyor,aksi halde Dow’un ilk durak yerinin 6.000 olduğunu iddia ediyorlar.
WASHINGTON (AP) -- The White House on Friday insisted it's not trying to take over two ailing financial institutions, even as stocks tumbled again. On Wall Street, talk of nationalization of Citigroup Inc., and Bank of America Corp., prompted investors to continue to balk, worried that the government would have to take control and wipe out shareholders in the process.
Citigroup fell 20 percent, while Bank of America fell 12 percent in afternoon trading but also came off their lowest levels
[quote=Larossıan;88705]Ptesi vob yukarı yapar gibi duruyor.[/quote]
future lara kaldı yön tayini..
kapanışa 2 saat kala sıkı bir alış gelsede kapanış kötü oldu..
kapanış seviyesi vob açıkken görülen bir seviye olduğundan future lar etkili olacak.
tabi birde + kapanış beklentisiyle vob un kısa sürede 400 puan yukarı yapması var..beklenti gerçekleşmediği için köpüğü alabilirler pztesi sabahtan ?
[URL]http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html[/URL] .dng.dng
dun bir tane daha banka batmis!!!
ayilana gazoz .kom
bayilana limon!!.uyk
[QUOTE=YAVUZHAN;88710]future lara kaldı yön tayini..
kapanışa 2 saat kala sıkı bir alış gelsede kapanış kötü oldu..
kapanış seviyesi vob açıkken görülen bir seviye olduğundan future lar etkili olacak.
tabi birde + kapanış beklentisiyle vob un kısa sürede 400 puan yukarı yapması var..beklenti gerçekleşmediği için köpüğü alabilirler pztesi sabahtan ?[/QUOTE]
Futurlar muhtemelen artı açacaktır...
BK OF AMERICA CP(NYSE: BAC)
[B]After Hours:[/B] 4.02 0.23 [B](+6.07%)[/B] 7:59PM ET
CITIGROUP INC(NYSE: C)
[B]After Hours:[/B] 2.20 0.25[B] (+12.82%)[/B] 7:59PM ET
[quote=catedral;88712]Futurlar muhtemelen artı açacaktır...
BK OF AMERICA CP(NYSE: BAC)
[B]After Hours:[/B] 4.02 0.23 [B](+6.07%)[/B] 7:59PM ET
CITIGROUP INC(NYSE: C)
[B]After Hours:[/B] 2.20 0.25[B] (+12.82%)[/B] 7:59PM ET[/quote] ayi piyasasinda her zaman olan tuzak!!!
once yukariya sisir!! :yü: sonra birak asagiya!!:dü:
[quote=kayahan;88713]ayi piyasasinda her zaman olan tuzak!!!
once yukariya sisir!! :yü: sonra birak asagiya!!:dü:[/quote]
hele önce bi yukarı yapsınlar kayahan hayırlısıyla LONG ları okutalım.sonra SHORT laması kolay :..:
tabii elde patlama durumunuda gözardı etmiyoruz :p
[quote=SEYYAH;88714]hele önce bi yukarı yapsınlar kayahan hayırlısıyla LONG ları okutalım.sonra SHORT laması kolay :..:
tabii elde patlama durumunuda gözardı etmiyoruz :p[/quote]valla kardas sen kazanirsan bilki en cok ben sevinecegim.
sana yanliz bir kardes tavsiyesi paranin sadece yuzde %10'nundan fazlasiyla risikoya girme!!!
hep saat 15:30' da tetikte ol. !!
sana tavsiyem boyle zamanlarda dususe oyna!!!
İnsanları anlayamıyorum, tutumları tepkileri anlayamıyorum, hele hele neyın kavgasının yapıldıgını hiiiççç anlayamıyorum,
Bir grup var ki, küçük dağları ben yarattım havasında, bu gruptakı arkadaslar asla yanılmaz, asla para kaybetmez, garip bir reytig kaygısı ıcınde herşeyi ben bılırım ben onceden soylerım telaşı içinde,
Sormak istiyorum, kardeşim madem herseyın en doğrusunu siz bilirsiniz neden buradasınız, neden kendınızı kanıtlama peşindesiniz, milyon dolarlarla neden yatırım danısmanlıgı yapmazsınız, ASLA YANITMAYAN HEP EN DOĞRUSUNU BİLENSİNİZ kım sizden yararlanmak istemez kı, neden 3-5 kontrat kar kesınde kosarsınız, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
Oysa borsa sadece olasılıklar yerıdır, hıcbır sey kesın değildir, lehmanın batmaması gerekırdı, akp kapatılacaktı, olasılıklara bakarsan en mantıklı olan buydu ama ıkısı de olmadı, Yapılan yorum ve değerlemeler 'Olabılırlık' uzerıne oturursa sorun yok ama 'kesın' dendıgınde mesele orada ıste, biri 'kesın' derse bir baskası da cıkıp 'Noldu' deme geregi duyar elbette.
Bir baska grup var kı, henuz evrımını tamamlamamıs, ınsanlarla nasıl konusulur, bayanlarla demıyorum, 'insanlarla'... henuz öğrenememıs, fazla uzerıne gıtmemek gerek, bilmiyorlar cunku, bilmeyenden fazlasını bekleyemezsınız, adam olamayan bırınden neden adam değilsın dıye hesap soramazsınız, Para hersey değildir, kazanmak hersey değildir, adam olmak, tum yanılgılarıyla tum hatalarıyla hayatı oldugu gıbı gorebılmektır bır bakıma.
Sadece bır ornek, vob trader'i tanımam bilmem, adam gunlerdır 'don gomlek' muhabbetı yapıyor, belkı pozısyonu bıle yoktur, bılemem, yazdıgı sadece bır latıfedır, okuyup tebessum ederız, hatta bır defasında kendısıne dedım kı 'kardesım sen strıptız yaptıkca pıyasa cokuyor', yanıt verdı mı farketmedım, sımdı bızım kufurlesmemız mı lazımdı, o kısı don gomlek derken ahlak dışı biryey mı yazdı, ben 'strıptız' derken hakaret mı ettım, yoksa şaka yollu takıldım mı? Bunun farkını bılmeyen olabılır mı, kaç yasındayız forumdaşlar olarak, içimizde 0-6 yaş grubundan kımse var mı?
Burası paylasım sitesı, ısteyen derın yorumlar yapar faydalanırız, isteyen don gömlek der tebessum ederız, kımse benım ne yazacağımı ne yazmayacağımı emredemez,
orneğin sayın jelıbom'un dow yorumlarını eskıden berı takdırle okurum, son zamanlarda ıse yanıldıgını hıssettım, sımdı benım ''sayın jelıbon bu kez yanıldınız' demem ıcın ılle de ondan daha fazla dow yorumu yapmam mı lazım, ben bunu sayın jelıboma yazarım ama alakasız bırı cıkar 'ağzını topla' derse o zaman çıngar cıkıyor işte, gereksız şövalyelıklere gerek de yok, ilgili kişilerin buna ıhtıyacı da.
Eger benım sayın jelıbom'a hakaret hada kucumseme ıceren bız mesajım olmussa yanıtını da kendısı verır, ne olay buyur ne gereksız gerılımler olur. Haa, eğer jelıbom bırazcık dıkkat ederse, benım yazımda bır duzeysızlık gorurse, onerım odur kı, acıklama yapma gereği bile duymaz. (Çunku ben olsam mesaja bakıp yanıt verme gereği bile duymayacak biriyse yazmam bıle).
Bu sadece bır ornek, ne sayın jelıbom'a birşey demiş değilim.:)
Özetle, insanlar KENDINDEN MENKUL' davranmazlarsa, duzeysız ınsanlarla ağız dalaşına gırmezlerse, ısrar eden duzeysız satasmalara yanıt vermek yerıne YOK VARSAYARAK davranırlarsa ne forumun huzuru bozulur ne de ıkı gundur yaşananlar.
Piyasada olanlara/olacaklara herkes kendınce yorumlar getırmeye calısıyor, ongoru yapmaya calısıyor, tutarsa kazanıyor, tutmazsa kaybedıyor... Benım kazancım da kaybım da sadece benı bağlar, başkalarının bunu neden dert ettıgını anlayamam. (kımse benımle ılgılemıyor sadece ornek)
Umarım kımseye cevap hakkı doğurmaz yazdıklarım, kımseyle tartısma yapacak değilim, herkese ıyı hafta sonları.
[quote=tuareg;88716]
Bir grup var ki, küçük dağları ben yarattım havasında, bu gruptakı arkadaslar asla yanılmaz, asla para kaybetmez, garip bir reytig kaygısı ıcınde herşeyi ben bılırım ben onceden soylerım telaşı içinde,
Sormak istiyorum, kardeşim madem herseyın en doğrusunu siz bilirsiniz neden buradasınız, neden kendınızı kanıtlama peşindesiniz, milyon dolarlarla neden yatırım danısmanlıgı yapmazsınız, ASLA YANITMAYAN HEP EN DOĞRUSUNU BİLENSİNİZ kım sizden yararlanmak istemez kı, neden 3-5 kontrat kar kesınde kosarsınız, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
[/quote]
.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv
[quote=caretta;88717].brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv[/quote]ayilana gazoz .heyk
bayilana limon!!!.kom
bu isin dogasinda her zaman kaybetmek ve kazanmakta vardir.!!
zit fikirlerin olmasi forumun zenginligi ve dogruyu bulmak icin kiside algilama gucunu artirir.!!
ornegin en cok bu forumda tepki alan kisiyim.!!
fakat zamanla goruyorum ki yavas yavas bana karsi olan on yargilari degisiyor.!!
bu iyi bir gelisme!!
yani sonuç itibariyle haftasonu bankalara el koyulma haberi gelirse uzuncu olarak ayvayı yedim mi yemedim mi?...:(...ne zaman gelecek bu haber? el koyulma haberi gelirse crash dedikleri şey olur, madem 2002 dibini test etmis...:(...
Roubini: Krizin sonundan çok uzağız
21.02.2009 12:16:16 Son Güncelleme:21.02.2009 12:53:57
Mevcut finansal karmaşanın büyük bir kısmını öngören çok az ekonomistten biri olan Nouriel Roubini, ABD'nin bankacılık ve kredi krizinin sonuna yaklaşılmadığını söyledi.
Roubini beyzbol terimleri kullanarak mevcut dönemin sadece orta noktaya yaklaştığını belirtti. Ve daha da kötüleşeceğine işaret etti.
10 Şubat'ta Hazine Sekreteri Timotyh Geithner hükümetin stres testini de içeren bankalar için kurtarma planını açıkladı.
Roubini bunun likiditesi olmayan bankaları ve batık bankaları belirleyip batık olanlara el koymada karar vermek için objektif bir adım oluşturacağını belitti.
ABD'nin bu bankaları kamulaştırabileceği endişesiyle Bank of Amerika ve Citigroup hisseleri 6. gün art arda dibe vurdu.
Roubini, banka kamusallaştırması ve kayyumluğunun sürekli bir durum olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Roubini için çözüm "bankaları almak, temizlemek ve onları özel sektöre geri satmak. Çünkü kimse bankacılık sisteminin uzun dönem devlet elinde olmasından hoşlanmaz."
Örneğin IndyMac iflas etti ve Temmuz'da el konuldu.
6 aydan az bir süre sonra aynı özel yatırımcılar grubu varlıkları ve mevduatları geri almaya istekli.
"Bu yüzden bankalar yıllar boyu hükümet kontrolü altında durmak zorunda değil. Bu görece daha hızlı yapılabilir."
Roubini 2009 boyunca negatif ekonomik büyüme öngördüğünü ve işsizlik oranının gelecek yıl yaklaşık %10'a yükselmesini beklediğini sözlerine ekledi..."
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
###gercekci olmak gerekirse hala diplerden uzagız.suan piyasalarda gerilim kaynagı citibank ve Bank of Amerika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kayahan diplerden uzak olmamız gelebilecek tepkilerde VOB yatırımcısının duruma göre iflas edebilme riskini ortadan kaldırmaz. 5000 puanlık yani yaklaşık %17 lik bir yüksleişte senin göçecek batacak söylemelrinle pozsiyon alan birisi iflas eder ki daha önce de böyle yazdığın zmanaların birinn sonunda %50ye yakın bir yükseliş olmuştu. Senin yorumlarının hasberlerinin zamanlaması VOBcular için tehlikeli.
Senin tepki alma sebebin de bu haberleri hep piyasa çok düşmüşken vermen ve piyasa tepedeyken ortalıkta görünmemenden kaynaklanıyor. Yoksa kimsenin seninle bir alıp veremediği yok. Haa bir de çok bilmiş davranıp karşındakilerle konuşurken alaycı ve küçümseyici tarzın tepki topluyor.
Bir de şu Almanya neden 2002 dibinden çok çok yukarıda sorusuna cevap vermedini henüz.
[QUOTE=kayahan;87844]bak kardesim benim bu soruyu sormaktaki amacimi anlayamadinmi???
dow bu gun gece kapanisi 6-ekim-2002 tarihli kapanis seviyesine denk geliyor.!!
tekrar adama sorarlar??!! imkb (kagittan kaplan) imkb 6-ekim-2002 tarihinde kac puandan kapanmis!!!???
buradanda anlasiliyorki!!!! YANI SONUCTA IMKB SU ANDA GERCEK DEGERININ COK COK USTUNDE!!!
tefeciler mallari bosaltamiyorlar!! cunku karsilarinda alici yok.!!!
yakinda yasayarak gorecegiz!! ilk hedef cuuup imkb 100'de 18.000 yani 0.90 cent sonra 12.000'e gelecek.!!! 0.50 cent.[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;87868]DAX 06.10.2002 tarihinde 2714 imiş. Şimdi 4215.
Siz almnayda idiniz. Nedir bunun sebebini bir açıklayın hele.
Ben de size kağıttan sandınız kaplanı açıklayacağım.[/QUOTE]
[URL="http://www.voborsa.com/forum/voborsa-ankara-toplantisi-t5163.html?p=88724"]Ankaralılar Yarın toplanıyor musunuz?[/URL] hatırlatayım dedim.