-
[quote=jani;168718]şunu gördüm...
kısa ve cok kısa trade de en iyimiz...fxci....muhteşem oynuyor...genelde çift yönlü oldugu üçün...ve cesur oldugu üçün...eline su dökemeyiz....yiyit oglan....dogruya dogru....[/quote]
savol guzum abarttıgın kadar olmasada en azından devrilmiyoruk....
emme uzun zamandır yerimde sayıyorem....
[B]neden mi ? [/B]
mesela 1 senedir [B]zistem denilen zımbırtıya[/B] merak saldımdı namıssız vobdaki nakıtımı dibe yolladı.... beni benden çaldı ,ellere verdi.... beni köreltti....... tembelliğe alıştırdı.......yattım zisteme uydum .... çalışmadım... zistem al dedi aldım zarar ettirdi...zistem sat dedi sattım zarar ettirdi.... al dedi almadım alsaydım kar ettirecekti...sat dedi satmadım satsaydım kar ettirecekti....
vopdaki nakitim dibi boylayınca... zistemde neymiş yemişim zistemini dedim... tum kazanımlarımı yaptığım eski treyd tarzıma geri dondum....
2 aya yakındır tum kazanclarımı yaptıgım eski treyd tarzıynan hareket edıyorum... portfoydeki nakitimi dipten anca kurtarabıldım gayri..
zistemli olanlara laf etmiyorum emme zistem olayı bana gore deel
-
[QUOTE=fXci;168703][B]584xx[/B] kısa vadede önemli ... shortlarımın diger yarısını [B]584xx[/B] yeresinden yapıcam....
[B]584xx[/B] direnci aşılamazsa ilk hedef [B]576xx[/B] yeresi....
Ben dayanamam [B]576xx[/B] yeresine geldimmi cortları flatler karımı alırım.. emme [B]576xx[/B] yeresi kırılırsa tekrar short acıp ikinci potansiyel [B]564xx[/B] yeresine kadar yeni actıgım shortları tutarım.
[B]584xx[/B] yeresinin üstünde stratejim iptal olur cunku [B]59xxx[/B] yeresine kadar yükseliş potansına gireriz..
[IMG]http://i45.tinypic.com/2a9ae7d.png[/IMG][/QUOTE]
fXci gırafla ilgili bir sey sormak istiyorum gırafında ayın 2 ile 23 nün diplerini birleştirmişsin bunu tepe noktasıda ayın 16 sı . Yani önce düşen kesinleşmiş dipleri çizmişsin .
Normalde benim çizdiğim ise 23/10 tepesi ile 16/11 tepesi ni çizip paralelinde alt çizgiyi oluşturuyorum. Sormak istediğim su senin çizim tarzını daha önce başka usta TA ci arkadaşlardada görmüştüm.Benim çizim seklim hatalımı ve ya senin tecrübene dayanarak bu gırafı neden böyle çiziyorsun.Normalde TA anlatılan benim çizdiğim gibi arada bende senin çizdiğin gibi çiziyorum ama çok nadir. Bu yazımı eleştiri tarzında anlama sadece öğrenmek için soruyorum tesekkür ederim
-
eylem anı yaklaşıyor benim üçün...fxci tarzı bi trade üçün....
-
[quote=boz ayı;168722]57.800-58.200 aralığında aga şortçu veya longçu biriktirecektir.....
git gel konya 6 saat......
yeterince birikince hızla burdan uzaklaşacaktır.........
aşağı veya yukarı olması birikenlere bağlıdır........
ancak aganın tercihide vardır tabii ki............[/quote]
[I]56.700 den yukarı dönüşte yaratılan ilk grup alıcıdan sonra..[/I]
[I]ikinci grup alıcı yaratılıyor.........şimdi iş son harekete kalmıştır....[/I]
[I]son hareket sert ve hızlı olmalıdır.....önce yukarı olursa aga miktarlı mal[/I]
[I]satma şansı bulur.......:..:[/I]
-
[quote=jani;168730]eylem anı yaklaşıyor benim üçün...fxci tarzı bi trade üçün....[/quote]
kuzum örekeyi ne tarafa sallıyacaksın..
benim grafda 57900 de destek vede ortalma öpüşmesi oluşuyor.... ve kademe analizi yukarı diyor...
-
bu işin macrosunu yazan Jani üstad ve Fxci sizleri takip etmek bile kazanmak demek. Sizden çok şeyler öğreniyorum. Ne desem az gelir sizin için. Hele Fxci nin milimetrik gırafları seyirlik maşallah.
-
[quote=boz ayı;168734][I]56.700 den yukarı dönüşte yaratılan ilk grup alıcıdan sonra..[/I]
[I]ikinci grup alıcı yaratılıyor.........şimdi iş son harekete kalmıştır....[/I]
[I]son hareket sert ve hızlı olmalıdır.....önce yukarı olursa aga miktarlı mal[/I]
[I]satma şansı bulur.......:..:[/I][/quote]
yukarı hareket yapmazsa bilinki istediği malı satabilmek için
eski dibin altına inecektir.........
olay budur....
-
[quote=jani;168730]eylem anı yaklaşıyor benim üçün...fxci tarzı bi trade üçün....[/quote]
[I]hiç kıpırdama .....[/I]
-
[quote=oguzhan;168729]fXci gırafla ilgili bir sey sormak istiyorum gırafında ayın 2 ile 23 nün diplerini birleştirmişsin bunu tepe noktasıda ayın 16 sı . Yani önce düşen kesinleşmiş dipleri çizmişsin .
Normalde benim çizdiğim ise 23/10 tepesi ile 16/11 tepesi ni çizip paralelinde alt çizgiyi oluşturuyorum. Sormak istediğim su senin çizim tarzını daha önce başka usta TA ci arkadaşlardada görmüştüm.Benim çizim seklim hatalımı ve ya senin tecrübene dayanarak bu gırafı neden böyle çiziyorsun.Normalde TA anlatılan benim çizdiğim gibi arada bende senin çizdiğin gibi çiziyorum ama çok nadir. Bu yazımı eleştiri tarzında anlama sadece öğrenmek için soruyorum tesekkür ederim[/quote]
oguzhan abeyim bak soyle acıklayem sana ....
senin soruna cevap değil emme baska bir noktaya değincem
basit olarak 584xx ve 566xx yeresini nasıl buldum onu annatayım....
bak sinci [B][COLOR=Blue]mavi[/COLOR] [/B]ve [COLOR=Red][B]kırmızı[/B][/COLOR] noktalar koydum grafa....
mavi noktaların degdiği çızgıya.... PELA nın özel ilgisi var gayri... Pelanın çızdıgı yol haritası orası.....
[COLOR=Red][B]kırmızı[/B][/COLOR] noktalar ise Pelanın accuk daha önemli yol haritası....
neden [COLOR=Red][B]kırmızılar[/B][/COLOR] accuk daha onemli ?
cunkum bağımsız iki düşen kanalın kesişim noktaları...... buralar benim icin ve PELA icin onemli yereler.....
kımrızı nokta olan 584xx altında durdukca 577xx mavi destege cekilir emme desteğin guvenilirlik derecesi mavi nokta oldugu ucun az guvenilir bi destektir...
daha onemli net destek en alttakı 566xx yeresi .... cunkum iki kanalın ortak yeresi...
Bunnarı cızdımmı Pela kesin olarakh bunnarı yapcakmı hayır tabıkı ... emme yuskek ıhtımalı olan noktalar..buralar... bızde gendımıze gore planımızı yapıp ... plan sonucu elde edebılecegımız kar ve zarara gore pozişına gırerız.
[IMG]http://i46.tinypic.com/2q8u1ef.png[/IMG]
-
[QUOTE=fXci;168743]oguzhan abeyim bak soyle acıklayem sana ....
senin soruna cevap değil emme baska bir noktaya değincem
basit olarak 584xx ve 566xx yeresini nasıl buldum onu annatayım....
bak sinci [B][COLOR=Blue]mavi[/COLOR] [/B]ve [COLOR=Red][B]kırmızı[/B][/COLOR] noktalar koydum grafa....
mavi noktaların degdiği çızgıya.... PELA nın özel ilgisi var gayri... Pelanın çızdıgı yol haritası orası.....
[COLOR=Red][B]kırmızı[/B][/COLOR] noktalar ise Pelanın accuk daha önemli yol haritası....
neden [COLOR=Red][B]kırmızılar[/B][/COLOR] accuk daha onemli ?
cunkum bağımsız iki düşen kanalın kesişim noktaları...... buralar benim icin ve PELA icin onemli yereler.....
kımrızı nokta olan 584xx altında durdukca 577xx mavi destege cekilir emme desteğin guvenilirlik derecesi mavi nokta oldugu ucun az guvenilir bi destektir...
daha onemli net destek en alttakı 566xx yeresi .... cunkum iki kanalın ortak yeresi...
Bunnarı cızdımmı Pela kesin olarakh bunnarı yapcakmı hayır tabıkı ... emme yuskek ıhtımalı olan noktalar..buralar... bızde gendımıze gore planımızı yapıp ... plan sonucu elde edebılecegımız kar ve zarara gore pozişına gırerız.
[IMG]http://i46.tinypic.com/2q8u1ef.png[/IMG][/QUOTE]
Çok teşekkür ederim eline bilgine sağlık
-
bant daralıyor 58.200 ün yerini [B]58.100 alıyor..........[/B]
-
meri ve credit dikkatle takip edilmeli.......