değer 105400
Printable View
değer 105400
[URL="[IMG]http://image-turko.com/di-5IFJ.jpg[/IMG]"][IMG]http://image-turko.com/di-5IFJ.jpg[/IMG][/URL]
kısa vadede buraları sınır longu şimdilik koruyor
2015 ve 2016 yılı başları beklentim
1--feto gelecek ve silivriye girecek(daha önce nisan demiştim amma sankim bu ayda olabilir gibi )
2--halep rejimin elinden alınacak
3--halepin alınması tampon bölge için şart olduğundan 30-40 km koridorunda tanmpon bölge oluşturulacak
4--türkiyede ki suriyeliler bu tampon bölgeye yerleştirilecek
5--tampon bölge güvenliğini türkiye sağlayacak (tabiki desteklediği ceyşul islam ve ahrar ur şam eliyle
6--tampon bölge kurulması dplayısıyla bu bölgenin içindeki ypg pyd ve pkk pasifize edilecek
7--esad devrilecek temmuz sonu olabilir demiştik
8--2016 yılının başlarında kuzey ırak plepsi yani bölgesel referandumla türkiyeye bağlanacak
fav atın bekleyin
borsa dışı oldu amma biraz maksat muhabbet olsun değilmi
bol kazançlar
mevlam herşeyin hayırlısını nasip etsin
[QUOTE=PASSAT;492745]
borsa dışı oldu amma biraz maksat muhabbet olsun değil mi?
bol kazançlar
mevlam her şeyin hayırlısını nasip etsin[/QUOTE]
bilgi alışverişlerinden dolayı sana teşekür ederim ağzına sağlık
ben o yıllarda üniversite 1.sınıftaydım bu kadar ayrıntıyı bilmiyordum teşekkürler
diğer bir konu o zamanlarda hem ekonomiyi hem siyaseti dizayn ettiler.
önce hükümeti devirdiler sonra ülkeyi soydular
o zaman verdikleri aponun yerine aldıkları adamıda şimdi kullanıyorlar
şimdi kafamdaki soru şu
eğer bu adamında ipi çekilmişseki anladığım kadarıyla çekilmiş bunun yerinde ilerde başımıza kimi bela edecekler
sağıma soluma bakıyorum hala bulamadım bu gelecekteki belayı
[COLOR=blue]bulduğumda paylaşırım ama kafamdaki soru bu belanın sınır değişimleriyle ortadoğu ve balkanlara entegre den sonra olacağını söylüyor
[/COLOR][COLOR=red]çünkü ne olursa olsun sınırlar değişeceğe benziyor[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=black]-----------------[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]-----------------[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]------------------[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]----------------[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=black]24.12.2014 yılında yazmışız.ortadoğu ve balkanlara entregreden sonra diye[/COLOR]
geçen haftadan beri makedonya karışık durumda.etnik milliyetçiler isyana kalkıyor
90 lardaki bosna yı yaşattırmak niyetindeler amma unuttukları birşey var.
o zamanki türkiyeyle şimdiki türkiye bir değil
afrikadan atmaya çalışıyorlar özelliklede somaliden.suikastler bombalı eylemler bile yaptılar ama nafile
afrika tamam.ortaduğuda tamam balkanlarda az kaldı ondan sonrada sıra kafkasyada
kafkasya derken önemli birşey söyleyeyim
türkiyenin kurduğu avrasya askeri işbirliği var biz buna kısaca turan ordusu diyoruz
geçen necdet özel paşamız da gitmişti.ondan öncede ermenistanın tahrikleri varken bir türk general azerbaycan ziyareti yapmıştı.
mesajı alan almıştı zaten
neyse şimdilik bu kadar yeter
devletimiz büyüktür ve güçlüdür.
ALLAH devletimize zeval vermesin
[COLOR=blue]şimdi geldik türkiyeye.öncelikle bir konuya açıklık getireyim.
bu yazdıklarım her hangi bir ideoloji kaynaklı tek taraflı düşünce ve sentez değildir
[/COLOR]şimdi 1900 yılından sonra devrilen devlet büyüklerine ve devrilişi biçimine bakalım ve günümüze yorumlayalım
1-- abdulhamit han
topçu kışlasında tertiplenen ve 31 mart vakası olarak tarihe geçen olaydan sonra tahttan indirilmişti
uyarlayalım
topçu kışlası şimdiki gezi parkıdır.gezi kalkışmasıyla abdulhamit hanı devirdikleri gibi olacak sandılar ve geri tepti
2--- adnan [B][COLOR=#ff0000]menderes
[/COLOR][/B]yolsuzluk operasyonları.
uçak dolusu altınla yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı
dönemin hükümetindeki bir bürotratın evinde 4.5 miltyon tl para bulundu
uyarlayalım
tayyip malezyadan sığınma talep etti.isviçre bankalarında milyarlarca lira parası var
süleyman aslanın evinde 4 milyon dolar para bulundu
3---turgut özal
partisi karıştırıldı ,cumhurbaşkanı oldu ve zihirlendi
uyarlayalım
parti karıştırılmak istendi istifalar oldu,cumhurbaşkanı seçildi ,zehirlenirmi bence o kadar saf değiller
4---necmettin erbakan
28 şubat post modern darbesiyle devrildi.dönemin genelkurmay başkanının bile haberi yoktu.kudretli paşalar gerçekleştirdi ve genel kurmay başkanıda sesini çıkarmadı
uyarlayalım
[COLOR=red]şimdiye kadar uygulanan 3 yöntemde tutmadı.4 .yöntem olan darbe ise bence olası ama genel bir konsensüsle değil TALAT AYDEMİR veya kudretli bir kaç paşanın girişimiyle olabilir
[/COLOR]
bunuda şöyle yorumluoyrum
[COLOR=blue]yakalama kararı çıkartılan fethullah gülenin iadesinin olabilirliği gündeme düştüğünde ona bağlı olanlar böyle bir girişime kalkabilirler[/COLOR]
veya 17-25 aralık operasyonlarını emniyet ve yargı içerisinde bir grup ki geneli kapsamadığı herkesin genel fikridir olmuş olabilir
yani o zaman asker şimdi polis ve yargı olmuş olabilir.böylece 4 .şıkta bitmiş olabilir veya diğer tahminimiz bakalım olacakmı çümkü bu grubun kullanmadığı bir tek orası kaldı ki içinde o gruba dahil olanları ve gönül verenleri sağır sultan bile biliyor
[COLOR=red]muhtemel iade tarihi nisan 2015 olur gibi ki yazışmalar bürüokrasi falan filan bunu gösteriyor
[/COLOR]
demekki çok dikkali olmalıyız
bunları sadece geçmişteki olmuş olan olaylardan çıkardığım ve uyarladığım düşüncelerimdir
yaşayıp göreceğiz bakalım
ama bir şeyi iyi biliyorum amerika ve dax endekleri tepelerde geziyor hadi size 1-2 ay daha ondan sonrası zaten ekonomik olarak tehlikeli
acab diyorum bu kırılmayı siyasetmi tetikleyecek
bol kazançlar
piyasa sakin olunca sesli düşüneyim dedim
---------------
----------------
----------------
----------------
24.12.2014 tarihli bir yazım daha.özel den mesajlar geliyor ve bu konuya açıklık getirmek istedim
bakın devletler birbirlerine hep önemli tarihlerde olaylar çıkararak dersler vermeye çalışır
gezi olayı 27 mayısta başlamıştır ve 27 mayıs malumunuz
geçen 27 nisan dan 2 gün önce bir hukuk olayı yaşandı ve gerçekleşseydi tahliyeyi 27 nisana denk getireceklerdi
yani abdulhamitin tahttan indirilişine
şimdi feto için o zamanlar nisan 2015 demişiz sabahta bunun bu ay bile olabileceğini söyledim.benikisi sadece bir analiz
tarih tarih tarih
birazda ikra bismi rabbikel lezi yani okuyacağız öğreneceğiz ve sentezleyeceğiz
artık ingilizlerin oyunlarına tekrar gelmeyeceğiz
aynı delikten 2.kez ısırılmayacağız
sürçü lisan ettiysek affola
bu aralar milli savunma bakanının açıklamaları çok dikkatimi çekiyor ve biraz kafa yorunca yukarda yazdıklarım aklıma geldi
ne diyor savunma bakanımız
evet diyor 1000 in üzerinde ihbar var
yani fetonun iadesinden önce bu darbe girişimini önlemek amaçlı tsk da bir paralel operasyon olabilir ve fetonun iadesiylede bunlar tarafından kışkırtılacak bir provakosyonun önünede geçebilirler
bu arada devlet bürokrasisinde dünden bugüne çok önemli atamalar olmuş.
mesela son sentezim bu
bakalım neler olacak
piyasa sakinken kafanızı şişirdim biraz kusura kalmayın
[QUOTE=PASSAT;492738]sayın citi apsd bir noktada çok önemlidir
toplam poz 195xxx lere geldi ve bu trend de zorlama getirir
ben şu ana kadar hep trendlerde şunu gördüm en az 220xxx kontrat olur ve yönü netleştirirlerse kontratı 250xxx ye kadar dayayıp tam patlatma yapıyorlar
benim dün den anladığım ise şudur
poz azalışı var ister long kapatsın ister short amma longun kapatması tabiki daha bir önemli olurdu herneyse
şimdi 861xx de düşen kanalı kırdık mı kırdık hemen 2-3 gün içinde hopp 90xxx ler bekliyormuyum beklemiyorum
şimdi beklediğim nedir peki tabiki pullback
trendin gücü ne kadarmış öğrenecez bakalım
861xx olan direnç aşağı eğimden dolayı şu anda 85888 de ve her gün için 80 puan eğim var
yani 3-4 gün yatay eksi olursa piyasa korkutmasıyla beraber 85000-85200 ler pullback olacaktır
şimdi izlemeye devam ediyoruz hala.
ne dedik long piyasada düzeltmeye dahi short girmem.o yüzden bekleyeceğiz tekrardan dönmesini
bu arada dax sp ve parite iyi iş çıkarıyorlar
dxy ise sınırdan al sinyalleri yakmaya başladı 93.60 üstünde sert hareket gelir orada
o yüzden eğer korele sağlarsa bunun için dolarda yukarı bistte aşağı bekliyorum
tabiki korele sağlarsa yoksa seçim moduna girmişse o başka
herkese bol kazançlar
sabah sabah yine erken horoz gibi öttük
bu arada dün bist ve dolarda palayı tebrikler ellerinden öpüyorum.
ama dax sp ve dxy içinde onların palası benim elimi öpsün değilmi
bugünlük görüşüm budur
MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ŞİMDİDEN[/QUOTE]
Bir de şu yönden baksak:Adamların long poz belirli bir sermayesi var.İlave Pozisyon açarak piyasayı yükseltiyorlar.Küçük yatırımcıdan katılım gelince yavaşça ilave pozlarını kapatıyorlar.Fakat bu arada küçük yatırımcı katılımı olduğu için fiat düşmüyor.Sonra Ağa babaları kapattıkları ilave pozlarla tekrar pozisyon açarak piyasayı dahada yukarı sürüyorla.Ta ki bu kar bize yeter değip yeni poz açamayana kadar böyle devam edebilir.
Takiplerimde bu olayı sık yaşamışımdır.
[URL="[IMG]http://image-turko.com/di-0NXY.jpg[/IMG]"][IMG]http://image-turko.com/di-0NXY.jpg[/IMG][/URL]
[URL="[IMG]http://image-turko.com/di-NDAS.jpg[/IMG]"][IMG]http://image-turko.com/di-NDAS.jpg[/IMG][/URL]
usd 2.58.37 geldi altı 2.57.90 buraları kırarsa fena gider yada burdan döner
değer 105.675
[URL="[IMG]http://image-turko.com/di-GCK7.jpg[/IMG]"][IMG]http://image-turko.com/di-GCK7.jpg[/IMG][/URL]
kapanış long açılı oldu
Passat kısa bir yorumda ben yapayim ins. gerçekleşmez
Seçimlerde hedepe barajı gecemeyek ve ortalığı inanılmaz boyutlara v.aran b ir karisiklik cikartacaklar... Sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum.
İşin boyutunu değiştirip kurt halkina zulmediyoz diye libya gibi müdahele yiyecez natodan