[QUOTE=nyse-dj;27372]MS icin ergodic indicator linki
[url]http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Ergodic_Indicator.html[/url]
sn teo bir bakarmisin macd cok benziyor ama siz ne dersiniz.[/QUOTE]
seansdan sonra bakayım
Printable View
[QUOTE=nyse-dj;27372]MS icin ergodic indicator linki
[url]http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Ergodic_Indicator.html[/url]
sn teo bir bakarmisin macd cok benziyor ama siz ne dersiniz.[/QUOTE]
seansdan sonra bakayım
[QUOTE=teo;27381]Demarkın Ms kodu
Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),14) /
(Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),14) +
Sum(If(L,>= ,Ref(L,-1),0,Ref(L,-1)-L),14))
----------
Bunu matrikste yazdım, matriks üsteki şekilde kabul etmıyor,formul formatı farklı,ama scalayı beceremedım bır turlu,levellar 0.7 ile 0.3 olması lazım bu ucuyor, buna bır el atacak varmı acaba, beynım sulandı..
Matrıks kodu
Sum(If (H>Ref(H,-1) ,THEN H-Ref(H,-1), ELSE 0),14) / (Sum(If (H>Ref(H,-1) ,THEN H-Ref(H,-1), ELSE 0),14)+Sum(If (L>=Ref(L,-1) ,0, Ref(L,-1)-L),14))[/QUOTE]
matriksi bilmem de ustekini gecen gun gondermistim ama benim gonderdigim 13 idi 14 degil dikkat.demarkda 13 diyor degilmi.
sn teo,
formulde altina degilde su sekilde ustune yazinca kaybolmuyor:
+0.3;
+0.7;
Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),14) /
(Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),14) +
Sum(If(L,>= ,Ref(L,-1),0,Ref(L,-1)-L),14))
benim beynim sisti neden biliyormusunuz yuzlerce kere denedim saatlercede beklesem olmuyor tum indikatorlere tek tek baksam riskede girsem olmuyor ne olmuyor ben satinca en fazla 1 dakika icinde hersey( ozaman kadar yukselen ) tersine donuyor. ornek mesela 3 te satmistim 51975 den 1 saat bekledim hatta indikatorler al demeye baslamisken riske girip biraz daha bekledim yukselen fiat ben alip flat olunca birde 200-300 puan dusuyor. bu denemis birsey hani sistemler yuzlerce gun denenirya bende denedim bunu tum indkatorleri unutun sadece ben alinca satin, satinca alin. kazanc garanti. komik ama gercek. isterseniz anlik yazayim gorun. ( ben kazanmiyormuyum evet kazaniyorum ama 500 puan cikinca 75 paun 5000 puan cikinca 1000 puan)
[QUOTE=nyse-dj;27413]benim beynim sisti neden biliyormusunuz yuzlerce kere denedim saatlercede beklesem olmuyor tum indikatorlere tek tek baksam riskede girsem olmuyor ne olmuyor ben satinca en fazla 1 dakika icinde hersey( ozaman kadar yukselen ) tersine donuyor. ornek mesela 3 te satmistim 51975 den 1 saat bekledim hatta indikatorler al demeye baslamisken riske girip biraz daha bekledim yukselen fiat ben alip flat olunca birde 200-300 puan dusuyor. bu denemis birsey hani sistemler yuzlerce gun denenirya bende denedim bunu tum indkatorleri unutun sadece ben alinca satin, satinca alin. kazanc garanti. komik ama gercek. isterseniz anlik yazayim gorun. ( ben kazanmiyormuyum evet kazaniyorum ama 500 puan cikinca 75 paun 5000 puan cikinca 1000 puan)[/QUOTE]
Bu tekniğin makalesini gonderırsen severek okurum :) hehehe,
Biraz ara ver,sizin canınız sıkılmış.
Sevgiler..
Biliyorsunuz her indikatörün kendine has özelliği var,Kimi trend gösteriyor, kimide aşırı alım ve satım,
Fakat hiç biri ani hareketleri yakalayamıyor.Veya siz pozisyon aldığınızda yolun yarısı geçiyor.
Para piyasalarını bunca yıllardır gözlemlerim ve trade ederim, neticede hepsi bir kurala göre hareket ediyor.
Usd/jpy ,Eur/Usd,Eur/Jpy bunların hangisinde poz alırsanız neticede aslında farketmiyor.
Eur/Usd, Usd/jpy veya Eur/Jpy acaba hangisinde trend var,Dx veya Adx veya her neyse bakayımda gireyim derseniz,Bu doğru bir yöntem midir.
Anlatmak istediğim şu , Eur/Jpy de Adx >25 , Long olalım derseniz,aslında yanlış bir hareket
oluyor.Niçin
Çünkü, Eur/jpy=Usd/Jpy+Eur/Usd demek aslında.
Peki nasıl oluyorsa Eur/jpy de adx yükselirken diğerlerinde Adx yükselmiyor,öyleyse tekniğe göre Eur/jpy nasıl yükselecek.
Yükselemez.Çünkü ikisinin değişiminin toplamı Eur/jpy 'yi oluşturur.( EurJpy=UsdJpyxEurUsd) dir.
Bu nedenle aslında mantık çok basit,Raff kanalını çizeceksin,Yükselen band ise,Alt banddan alıp, üst banda gelince satacaksın.Yükselen band olduğu içinde short yapmıyacaksın.Flat kalıp,alt banda gelince yeniden alacaksın.
Düşen raff kanalı ise,Üst banddan satıp,alt banddan flate geçeceksin ve ,düşen band olduğu için alt banddan long yapmıyacaksın.Flat kalıp,üst banda gelince yeniden satacaksın.
Band yatay olunca da yön belli olana kadar girmeyeceksin.
Grafiklere bakınca ben hep bunu görüyorum,Ters korelasyonlu ise birisi üst band da ise ,diğeri alt bandda olmak zorunda, çünkü çarpraz parite diye bir şey var, Bunu bozmaları mümkün değil,isterse o an Adx 1000 olsun.
Herhalde indikatörlerle kendimizi aldatıyoruz.
Sevgiler...
[QUOTE=teo;27455]Biliyorsunuz her indikatörün kendine has özelliği var,Kimi trend gösteriyor, kimide aşırı alım ve satım,
Fakat hiç biri ani hareketleri yakalayamıyor.Veya siz pozisyon aldığınızda yolun yarısı geçiyor.
Para piyasalarını bunca yıllardır gözlemlerim ve trade ederim, neticede hepsi bir kurala göre hareket ediyor.
Usd/jpy ,Eur/Usd,Eur/Jpy bunların hangisinde poz alırsanız neticede aslında farketmiyor.
Eur/Usd, Usd/jpy veya Eur/Jpy acaba hangisinde trend var,Dx veya Adx veya her neyse bakayımda gireyim derseniz,Bu doğru bir yöntem midir.
Anlatmak istediğim şu , Eur/Jpy de Adx >25 , Long olalım derseniz,aslında yanlış bir hareket
oluyor.Niçin
Çünkü, Eur/jpy=Usd/Jpy+Eur/Usd demek aslında.
Peki nasıl oluyorsa Eur/jpy de adx yükselirken diğerlerinde Adx yükselmiyor,öyleyse tekniğe göre Eur/jpy nasıl yükselecek.
Yükselemez.Çünkü ikisinin değişiminin toplamı Eur/jpy 'yi oluşturur.( EurJpy=UsdJpyxEurUsd) dir.
Bu nedenle aslında mantık çok basit,Raff kanalını çizeceksin,Yükselen band ise,Alt banddan alıp, üst banda gelince satacaksın.Yükselen band olduğu içinde short yapmıyacaksın.Flat kalıp,alt banda gelince yeniden alacaksın.
Düşen raff kanalı ise,Üst banddan satıp,alt banddan flate geçeceksin ve ,düşen band olduğu için alt banddan long yapmıyacaksın.Flat kalıp,üst banda gelince yeniden satacaksın.
Band yatay olunca da yön belli olana kadar girmeyeceksin.
Grafiklere bakınca ben hep bunu görüyorum,Ters korelasyonlu ise birisi üst band da ise ,diğeri alt bandda olmak zorunda, çünkü çarpraz parite diye bir şey var, Bunu bozmaları mümkün değil,isterse o an Adx 1000 olsun.
[COLOR="Red"][SIZE="3"][SIZE="4"]Herhalde indikatörlerle kendimizi aldatıyoruz.[/SIZE][/SIZE][/COLOR]
Sevgiler...[/QUOTE]
işte bu.brv
Diğer forumda sn saraylı çok faydalı bir topik açmış. Bakmanızı öneririm.
[URL="http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=27732"]Buradan...[/URL]
ıyi geceler...
[QUOTE=vobbook;27465]Diğer forumda sn saraylı çok faydalı bir topik açmış. Bakmanızı öneririm.
[URL="http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=27732"]Buradan...[/URL]
ıyi geceler...[/QUOTE]
Sagol, çok okumak isterdim,ama o siteye çok emek vermiştim, tüm vucud kilosuna 1 kontrat (600 YTL) vermiyeceğim zırtaboz yüzünden bu emeği altüst ettiler,yeminim var, o siteye tıklamam ben ...
Sevgiler...
[QUOTE=teo;27466]Sagol, çok okumak isterdim,ama yeminim var, o siteye tıklamam ben ...
Sevgiler...[/QUOTE]
İlim çinde de olsa almak gerek. Birkaç kendini bilmez yüzünden oradaki değerli arkadaşların bilgilerinden mahrum kalmamak lazım. Ben o platform üzerinden katkıda bulunmuyorum tepki olarak ama değerli arkadaşların paylaşımlarını okuyorum.
Gönül isterdi ki o arkadaşlar bu topikte paylaşımlarda bulunsun...
[url]http://channelchallenges.blogspot.com/[/url]
[QUOTE=vobbook;27467]İlim çinde de olsa almak gerek. Birkaç kendini bilmez yüzünden oradaki değerli arkadaşların bilgilerinden mahrum kalmamak lazım. Ben o platform üzerinden katkıda bulunmuyorum tepki olarak ama değerli arkadaşların paylaşımlarını okuyorum.
Gönül isterdi ki o arkadaşlar bu topikte paylaşımlarda bulunsun...[/QUOTE]
-----
Dün, 12:28
parapara's Avatar
topiginiz hayırlı olsun . Daha önce [COLOR="Black"][COLOR="Red"][SIZE="5"]teo[/SIZE][/COLOR][/COLOR] nunda böyle bir topigi vardı baya faydası olmuştu.
-----------
sn vobbook hakli bence bakin sizin katkilarinizdan bizler gibi faydalana sn parapa nin gorusu orada.
ps: KTA nedir cahillimi af buyurun.
[IMG]http://img76.imageshack.us/img76/3359/raffdenemesiso6.png[/IMG]
60 dk likta bir raff denemesi dogrumudur sn teo.eger dogru ise raf ucundan cikan son gunler icin ne diyecegiz.
bu raff acayip birsey o sondaki yere dogru uzatinca diger tepe ve dipler bozuluyor demekki uzatmamak mi lazim. orasi farkli bir kanal mi gerektiriyor.bir ana raff kanali icinde ic raff kanallari cizmek mumkun yada boyle birsey olurmu sacmami
[QUOTE=nyse-dj;27413]ben satinca en fazla 1 dakika icinde hersey( ozaman kadar yukselen ) tersine donuyor. ornek mesela 3 te satmistim 51975 den 1 saat bekledim hatta indikatorler al demeye baslamisken riske girip biraz daha bekledim yukselen fiat ben alip flat olunca birde 200-300 puan dusuyor. [/QUOTE]
Gece gece aklıma takıldı ben buna cevap vereyim, hepimizin yaşadığı benimde çok önceleri yaşadığım olayı yaşıyorsun.
Sen alınca düşüyor,sen satıcınca artıyor, tanıdık gelmedimi sana,
Sebebi şu, yatay piyasada trend indikatörü ile iş yapıyorsun, En tepe de al veriyor trend indikatörü,sen alıyorsun ve fiyat alt banda gidiyor,Bu seferde trend indikatörü en alt bandda sat veriyor,satıyorsun, fiyat üsd banda gidiyor.
Yatay piyasada trend indikatörü olmaz,Aç bak şimdi aynı yerlere cc veya Williams % r ile, o sorunlar olmamıştır.
Neyse hepimiz öğreniyoruz...Hiç bir şey için geç değildir.
Kolay gelsin...
[QUOTE=nyse-dj;27470]
60 dk likta bir raff denemesi dogrumudur sn teo.eger dogru ise raf ucundan cikan son gunler icin ne diyecegiz.
bu raff acayip birsey o sondaki yere dogru uzatinca diger tepe ve dipler bozuluyor demekki uzatmamak mi lazim. orasi farkli bir kanal mi gerektiriyor.bir ana raff kanali icinde ic raff kanallari cizmek mumkun yada boyle birsey olurmu sacmami[/QUOTE]
hangı ındıkatoru kullandın bunu yaparken, asırı alım veya satım bolgesınden yapman lazım, ındıkatorude altına eklersen bır daha bakayım...
[QUOTE=teo;27471]Gece gece aklıma takıldı ben buna cevap vereyim, hepimizin yaşadığı benimde çok önceleri yaşadığım olayı yaşıyorsun.
Sen alınca düşüyor,sen satıcınca artıyor, tanıdık gelmedimi sana,
Sebebi şu, yatay piyasada trend indikatörü ile iş yapıyorsun, En tepe de al veriyor trend indikatörü,sen alıyorsun ve fiyat alt banda gidiyor,Bu seferde trend indikatörü en alt bandda sat veriyor,satıyorsun, fiyat üsd banda gidiyor.
Yatay piyasada trend indikatörü olmaz,Aç bak şimdi aynı yerlere cc veya Williams % r ile, o sorunlar olmamıştır.
Neyse hepimiz öğreniyoruz...Hiç bir şey için geç değildir.
Kolay gelsin...[/QUOTE]
aslinda cok haklisin ve cok tesekkur ederim gecenin yarisinda benim yazilarimin icin kafa yordugun icin. benim derdim dogru sabir ve stress yonetimi. sizlerden ogrendiklerimle aslinda cok daha dogru isler yapmam lazim velakin olmuyor.nisandaki korleme yaptigim puana (6000 puan) ondabirine bile ulasamiyorum bu kadar bilgi ile.(finansinvestin verdigi dandik imkanlarla sadece o anki fiati goruyordum sadece) ama o zaman sabir ve stres oranim daha iyi idi.
[QUOTE=teo;27472]hangı ındıkatoru kullandın bunu yaparken, asırı alım veya satım bolgesınden yapman lazım, ındıkatorude altına eklersen bır daha bakayım...[/QUOTE]
ben sizden rica edeyim oyle bir ornek hazira konmak icin degil birseyler yapiyorum ama bosuna doldurmayayim forumu.
sizi sıkmayayım ama deniyorum bakin trendde olustu yatay degil satin aldim 51.2 den bakalim ne olacak.
--
sn teo uzman goruse ihtiyac var cci,fisher daha alt bantlarinda iken ve dun ve bugun satis agirlikli olmasina ragmen son saatler mfi ust bantina ulasmis sanki alim olmus gibi bu nasil aciklanir.(period 5 dk)
[QUOTE=nyse-dj;27504]sizi sıkmayayım ama deniyorum bakin trendde olustu yatay degil satin aldim 51.2 den bakalim ne olacak.
--
sn teo uzman goruse ihtiyac var cci,fisher daha alt bantlarinda iken ve dun ve bugun satis agirlikli olmasina ragmen son saatler mfi ust bantina ulasmis sanki alim olmus gibi bu nasil aciklanir.(period 5 dk)[/QUOTE]
şimdi bak, gelecek nasıl anlaşılır ve medyumluk nasıl olur, kullandığım periyod 60 dakika olduğuna göre, portakal rengi olan şu anki raff, beyaz ile çizdiğim 4 bar sonra, yani 4 saat sonra olacak olan raff,
Bu ne demektir, şu an durum yatay, ama 4 saat sonra, aşağı salınım sertleşecek, niye çünkü raff aşağı diyor 4 saat sonra,
Peki ne yapman lazım,şu an için alt banddan aldığın malı, uygun şekilde orta veya üst banda gelince shortlaman lazım, çünkü 4 saat sonra ne olacağını biliyorsun...Boşver indikatörü ne derse desin,şu an için...
Indikatörlerde olayları olduktan sonra öğrenir,o anlayana kadar alt banda gelmiş oluruz ordan da sat verir,py de kepçeleyip yukarı götürürse elde patlar shortlar,halbuki geleceği görüp şimdiden iyi yerden shortlarsan, tepki için yukarı bile gitseler, senin verdiğin fiyata gelemezler,
bizim işimiz medyumluk...:) Medyum teo diyebilirsin :) hehehehe
[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/7682/aamq4.jpg[/IMG]
yukarida aciklama icin tesekkurler takip edecegim.
su an 5 dk da bir trend var asagiya dogru ama yukarida yazdigim gibi trend asagi olmasina ragmen fiat artiyor yada artmaya calisiyor. ( yukarida yazdigim gibi trend basinda aldigim fiatin altina (51.2) dusmuyor ( kotu yerdemi aldim hayir 51.125 olmustu) ne hikmetse tezim yine calisyor sizde bunu takip edin isterseniz -en iyi indikator benim-
Bu arada raff fiyat raff kanalını alt bandı veya üst bandını aşarsa,bulunduğun bar da, burası short veya long için mükemmel yerdir,Fiyat bulunduğu andaki raff kanalını aşamaz, Aşarsa yalandan coşku veya panik vardır.
bakin iste sizin teziniz calisiyor ust banda gidiyor .
dusus trendi olmasina ragmen fiat 100 puan dahi oynamadi gayet guzelde trend artik flat olmak zorundayim. 51.3 den ya az zarar yada cok az kar. (trende guzel mi guzel kurallara uygun DMI ya da guvenemeyeceksem neye guvenecem) baska yolu yok ters indikator olarak iyi calisiyorum ben kendimin grafigini yapip satayim bari.:)
51.4 ile raff kanalini kirdi simdi burada shortmu demeliyiz. sn teo.
[QUOTE=nyse-dj;27519]bakin iste sizin teziniz calisiyor ust banda gidiyor .
dusus trendi olmasina ragmen fiat 100 puan dahi oynamadi gayet guzelde trend artik flat olmak zorundayim. 51.3 den ya az zarar yada cok az kar. baska yolu yok ters indikator olarak iyi calistyorum ben kendimin grafigini yapip satayim bari.[/QUOTE]
dostm bizde vadenün ilk ayı ve ikinc ayının ilk haftasına kadar system guzl calısyor. Agust ayında yaptıyım tüm systematik islmler zararlı benm. Aldm cıktı sattım yukseldi
Mesela teminki örneği vereyim ,çok yerinde oldu,Eur/jpy, hem düşen kanal , hemde üst bandı aşmış, işaretlediğim yer tam shortlanacak yer,Burada indikatör muhtemelen al vermiştir, hele hele 5 dakika kesin al vermiştir.
Bedavadan pips dağıtmışlar, keklik avlıyorlar...
[IMG]http://img104.imageshack.us/img104/4885/goldrfw7.jpg[/IMG]
super calismis bar ustunde saydirmada guzel olmus oda cuk oturmus tam yerinde donmus siz bu isi bitirmissiniz.
alinti teo:
aşimdi bak, gelecek nasıl anlaşılır ve medyumluk nasıl olur, kullandığım periyod 60 dakika olduğuna göre, portakal rengi olan şu anki raff, beyaz ile çizdiğim 4 bar sonra, yani 4 saat sonra olacak olan raff,
----------
neden dort saat yada bar beyaz sinira simdidene geldi bir tahmin miydi yoksa gercekten dort saat beklenmeli bu durumda.
ps: KTA dedikleri nedir.
[QUOTE=nyse-dj;27524]neden dort saat .[/QUOTE]
yükselen bar orada da onun ıcın, su ankı durumdan yukselen bara kadar 4 bar var, 60 dakıkalık kullandıgım ıcın 4 bar demek 4 saat demektır,Eger yukselen bar 6 bar sonra olsaydı, 6 saat sonra dıyecektım...
Ama burada 4 saat ıcınde o yukselen bara gelırse fıyat, 4 saat sonra düşen band yatay olur, o zamanda fiyat yine yatay bandın ust bandında olur, yıne short,eger 4 saat ıcınde fıyat o barı gecerse, o zaman yukselen band baslar, O zamanda, 4 saat ıcınde bandın en dıbınden almaya bakıp longlaman lazım, yıne o noktadan alınmaz ama, cunku ust band olur orası....
Umarım yardımcı olabılmısımdır...
Sevgıler
kta=klasik teknik analiz.
[QUOTE=teo;27525]yükselen bar orada da onun ıcın, su ankı durumdan yukselen bara kadar 4 bar var, 60 dakıkalık kullandıgım ıcın 4 bar demek 4 saat demektır,Eger yukselen bar 6 bar sonra olsaydı, 6 saat sonra dıyecektım...
Ama burada 4 saat ıcınde o yukselen bara gelırse fıyat, 4 saat sonra düşen band yatay olur, o zamanda fiyat yine yatay bandın ust bandında olur, yıne short,eger 4 saat ıcınde fıyat o barı gecerse, o zaman yukselen band baslar, O zamanda, 4 saat ıcınde bandın en dıbınden almaya bakıp longlaman lazım, yıne o noktadan alınmaz ama, cunku ust band olur orası....
Umarım yardımcı olabılmısımdır...
Sevgıler[/QUOTE]
bilmece gibi:)
bilmiyorum hangi sistemi kullaniyorsunuz ama windows,linux,macos sanirim cogunluk windows eger vista degilse index search yapan bir mekanizma cok isinize yarar kurmanizda fayda var cok falza dokuman icinde hizlica arama yapmak icin normal arama ile kiyaslanmayacak bir sey once macos da vardi sonra linuxda cikti simdi windows search isimli indexleme arama yazilimi var. kullanin derim.(tabi bilmeyenler icin yazdim kusura bakmayin)
Yükselen bandda asla short yapılmaz bandın dışına çıkınca da karı alıp, yeniden yükselen bir band bulup alt bandında long, veya düşen band bulup üst bandında short yapılır,Şimdi oluşan bir grafiği veriyorum.
Eur/gbp de Alt banddan long olunduğu için ,bu tatlı karı alıp kenara çekiliyoruz.
[IMG]http://img396.imageshack.us/img396/2397/goldraq7.jpg[/IMG]
cok super helal olsun. yalniz bu raff degilmi raff uclu olmuyormu bu baska birsey mi.asirili laim satim sizce en harbi indikator hangisi.yenilerden mi eskilerden mi seceyim kalici olarak.
[QUOTE=nyse-dj;27545]cok super helal olsun. yalniz bu raff degilmi raff uclu olmuyormu bu baska birsey mi.[/QUOTE]
equidistant bu, forekste baska bulamadım, sonucta farketmez, hepsının ust ve alt bandları aynıdır, bu fazladan eklemıs,
[QUOTE=nyse-dj;27545]cok super helal olsun. yalniz bu raff degilmi raff uclu olmuyormu bu baska birsey mi.asirili laim satim sizce en harbi indikator hangisi.yenilerden mi eskilerden mi seceyim kalici olarak.[/QUOTE]
asırı alım ve satımın en ıyısı bana gore demark....13 perıyodu ıle saatlıkte...
Neticede hepsi iyi kötü gösterir...
[B]ekte son durum var yonlendirmeniz ile cizdim yeniden.
dogrumudur
[/B]
[IMG]http://img384.imageshack.us/img384/3783/raffbj8.png[/IMG]
[B]sn .teo bu raff hakkinda eminimki yararli makaleleriniz vardir nasil cizilir nasil bakilir nedir ne degildir.[/B]
[QUOTE=nyse-dj;27556][B]sn .teo bu raff hakkinda eminimki yararli makaleleriniz vardir nasil cizilir nasil bakilir nedir ne degildir.[/B][/QUOTE]
gonderdım makaleyı daha oncekı sayfalarda var...
[url]http://www.vobmatik.com/forum/showthread.php?t=2441&page=36[/url]
Makale sahibinin blogu.
[url]http://channelchallenges.blogspot.com/[/url]
[QUOTE=shibumi;27568]Makale sahibinin blogu.
[url]http://channelchallenges.blogspot.com/[/url][/QUOTE]
teşekürler daha önce bu siteyi okumuştum ama hiç farketmemiştim bunun yaptığını, bakıyoruz da görmüyoruz demekki,
Eline sağlık
sn teo raffta ust banta glemeden donus oldugunu nasil anlayacagiz donusu gordugumuzde ise cok gec oluyor cunku barlar esit olmuyor. yardimci birsey kullanmak mi gerekir mesela dmi simdiki dusus yada donus yukselis trendi sonrasinda oldu yani dmi kullanmak mi gerekir.( yine bu dususte ki 700 puandi ona bak suna bak soyle oldu boyle oldu derken 125 puan kazanabildim.)