-
[QUOTE=Vob Trader;87082]2 haftadır hergün don gömlek long giriom :=). donu daha bırakmadık yarında bırakmassak :) ben yukarı dedikçe onlar basıorlar :)[/QUOTE]
sen yapmazdın böyle hiç.....trende ters gitmezdin.....üüüüüü
bugünden sonra sanırım senin günlerin olur:D:D ama ben çok çok yukarı beklemiyorum 32100 ler geçilirse işte o zaman yüzün biraz daha güler sanırım...
en kısa zamanda zararlarını çıkartman dileğiyle....:yü:
-
gökhan eğer sen isen o kişi reklam baya yerinde olmuş müşteriler geliyor yavaş yavaş voba.......
-
[quote=volkante;87080]dostum sana bı sey soracam gazetede ki roportajında bu sene kısa yapan kaybetmez daha dıpler gorunur demıssın ben gazetenın yalancısıyım ama sımdı bugun oglen bu dıpler bı daha zor gorulur dıyorsun hangısı dogru ? yoksa ben mı yanlıs hatırlıyorum bu roportajı ?[/quote]
O gazeteyi vob oynayıp da okuyan aklı başında adam zaten iyice vobu biliyorsa böyle yorum olamayacağını anlar.Orada gazeteci de vobtan pek anlamadığı için uzun vadeli yorum yapılamayacağını da bilmiyor tabiki.Ben gazetede yazılanları sonradan öğrendim.Yoksa bazı rötuşlar yaptırırdım.Orada vobta düşüşe oynanır bu yıl yerine krizin biteceğini düşünmüyorum tarzı yazı olabilirdi.Yoksa vobta uzun vade yorum yazılmaz.Neyse öyle yazıldı bir daha dokunamadık.Ama şu var vobta düşüşe oynanır dedikten sonra bile 3500 puan arttı vob.O gün düşüşe oynayan 1 haftada sıfırladı parayı.Ama 35000 den oynayan 2 ye katladı.Şimdi ise anlık olarak içimden dip olduğu geçti öyle yorum yaptım.Yoksa ben uzun vade yorumu öyle o anda geçiyor yapıyorum.Ben uzun vade yorumum asla tutmaz.Ben vob 45000 ken 100 000 olacak diyordum tutmadı.Ama para kazanıyorsam varsın tutmasın.Uzun vade oynanmaz borsada da vobta da.O yüzden benim al satımı belki dikkate alın ama uzun vade yorumumu asla dinlemeyin sallıyorumdur kesin.O anda 200 puan alış gelmiştir.Krizi bitiririm ben o anda.Longumdur da o yüzden krizi bitiririm.Bir insan düşünün ki her poz alışında longsa beyninden 70 000 leri gecirip krizi bitirir.Her short aldığında kapanan fabrikalar gelir ve krizi önüne getirir.Ben her işlem de bunları düşünüyorum.Ama 25 puan sonra tam tersini düşünüyorum.Bu da benim özelliğim.Geçen gün 35000 e giderken kriz bitti dedim.Halbuki 1000 puan kazandım ama bittiği falan yok krizin.35000den döndük full short kriz geri geldi dedim.Vob 27000 demeye başladım.35000 e giderken de 45000 olacaz diyordum.Ama olmayınca basarım shortu affetmem.Benden bu kadar.Sorunuzun yanıtı dip olmayabilir burası.Olabilirde.Ben bilemem ben bir garip kısa vadeci vobçuyum.:DBu arada 8 yıl önceki krizin yıldönümündeyiz bugün.Nefretle anıyoruz.Bir daha Allah bu ülkeye böyle kriz yaşatmasın.Amin.
-
[quote=mordak;87084]gökhan eğer sen isen o kişi reklam baya yerinde olmuş müşteriler geliyor yavaş yavaş voba.......[/quote]
Vallahi sermaye piyasalarına önceden forumlarla milleti getiriyorduk.Şimdi de böyle bir katkı yaptı isek ne mutlu ama.Millet 600 000 lira yapmaya gelir.Bizim uyanık akıllı milletimiz.Yarın çuvalla gelir hemen 600 000 lirayı çuvala banka soygunu gibi doldurmak ister.Havasını alıp geri döner öyleleri.Keşke azıcık okuyup araştırıp gelseler.Ben şu anda bana soru soranların hepsini vobaş sitesine yönlendiriyorum ki iyice resmi ağızdan öğrensinler.Cahil vob oynayan kişi eninde sonunda batar.Ama az çok bilgisi olan hiç yoktan okudum araştırdım da kaybettim der.Vob daha çok gelişecek.Spotu geçeceğinden şuphem yok hacimde.
-
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;87086]Vallahi sermaye piyasalarına önceden forumlarla milleti getiriyorduk.Şimdi de böyle bir katkı yaptı isek ne mutlu [B]ama.Millet 600 000 lira yapmaya gelir.Bizim uyanık akıllı milletimiz.Yarın çuvalla gelir hemen 600 000 lirayı çuvala banka soygunu gibi doldurmak ister.Havasını alıp geri döner [/B]öyleleri.Keşke azıcık okuyup araştırıp gelseler.Ben şu anda bana soru soranların hepsini vobaş sitesine yönlendiriyorum ki iyice resmi ağızdan öğrensinler.Cahil vob oynayan kişi eninde sonunda batar.Ama az çok bilgisi olan hiç yoktan okudum araştırdım da kaybettim der.Vob daha çok gelişecek.Spotu geçeceğinden şuphem yok hacimde.[/QUOTE]
işte aynen olay o şekilde gelişiyor bence.......
bırak 500 tl yi millet 50.000 ni 500.000 yapsam derdinde....
sonuç: keklikler çantaya parayı vuranlar ava....arada tırtıklayanlar ne ala....
bol kazançlar.....
-
[quote=tuareg;87065]Nazar boncugu da ne, resmen at nalıyla gezıyorum,
Kız nunu, taş atma dowa, uslu dur yaaaa![/quote]
valla ben atmiyorum ama kaya gelecek yakinda.:eek:.
[quote=bull market;87068]Gm batar belki ama ford araba yapmış yauvvv, hybrid ford bakın şu linkteki...aragazı verince fazla kirletmiyo.. bilemiyorum bu adamlarda teknoloji olduktan sonra pek batmazlar gibi geliyor bana.... video yu tıklamayı ihmal etmeyin... haaa, nunu gm ye ne oldu son durum çeptır mıydı?
[URL]http://www.fordvehicles.com/suvs/escapehybrid/[/URL][/quote]
daha belli degil bull market.
-
Doğan'dan uzak durmaya devam edilmeli...
-
Yükselişler satış olarak devam kalıcı yükseliş şimdilik ufukta görünmüyor
-
dün akşam long ağırlıktaydı sanırım ve iyimserdik.
Gece ise ne artıdayız nede ekside.
Bu sabah hava nasıl?
30500 açılırız tahmin ediyorum peki sonra aşağı mı yukarı mı?
-
2 gundur 30.850 altında kapanıyoruz bugun tahmınıme gore az artı acarız
artık bugunde o sevıyeyı gecemezsek dırenc olarak anabılırız 30.850 i
shorta devam ne zaman 30.850 yukarı kırarız shortu kapatırım
asagıda 30.000 psıkolojık destek var onun harıcınde 29.000 de gap var
sonrası 28.000 e kadar bos
bekleyıp gorelım elbet pıyasa bır sekılde yonlenecek bızde uyarız pıyasaya
herkese bol kazanclar.
-
yürü be kapitalizm :)
gnd ağalar ve hnm ağalar
don gömlek longum
-
günaydın herkese
gece yazılanları okudumda, gökhanın haberini milliyette okuyorum, sonrada yorumlara bakayım dedim,
yurdum vatandaşının biri ne yazsın hala unutmadım;
"uyanık bir tipede benzemiyorya hayret":D
-
-
Temiz değil stresli bir gün olacak. Buralar dipse bile dalgalanma yüksek olacak..Obama nın yeni paketine verilen serinkanlı tepki yukarısı için umut verici olabilir..Dİğer paketlerde hülülülülü yukarı sonra aşağı olmuştu..Ancak EM lerdeki gelişmeler de iyi izlenmeli..
-
fdow un aşagısı var gibi..
uyumsuzlutan.....
-
bugün nöbetteyim ancak herhangi bir yöne doğru hızlı hareket beklentim yok
bakalım ne olacak
-
bugün sistem günü değilde, trade günü olacak gibi hadi bismillah.
dünden kalan longlar için 800 seviyesine yaklaştıkça flatlarim ve duruma yeni strateji belirlerim.
-
pek sevgili hr bey cnbce deymiş kaçırmayın..:)
-
-
gunaydın ve bol kazanclar..sistemler uzunda bugunde ekrana bakma niyetm yok sonra pişman oluyorum niye uymadık sinyale diye uzunlar devam
-
sistem açılışla alda....
30650 uzun.....
fdowu aşagı beklesemde sistm öncelikli.....
-
[QUOTE=traderx;87105]bugün sistem günü değilde, trade günü olacak gibi hadi bismillah.
dünden kalan longlar için 800 seviyesine yaklaştıkça flatlarim ve duruma yeni strateji belirlerim.[/QUOTE]
vazgeçtim tepe avcılığı yapmaktan bugün malın üstüne oturmayı deneyecem heralde
[B]800 seviyesi o kadar önemliki[/B], geçer ve üstünde tutunursa [B]32000[/B] e gideriz
longa devam...
keşke dün longların yarısını vermeseydim, full longa devam etseydim:(
-
-
Günaydın herkese. 60 dakikalık sistem LONG-TUT. Dün öğleden sonra aldığım longlarla devam 30875 geçilirse arkama yaslanıp kahvemi içerim.
-
Orda, bir sistem var laptopda,
O sistem bizim sistemimizdir,
Uymasak da, takmasak da,
O sistem bizim sistemimizdir,
-
[QUOTE=tarumaknac;87091]Günaydın,
Uzun sayılabilecek bir süredir forumun izleyicisiyim.. Son zamanlarda gördüğüm bazı yazışmalar üzerine görüşlerimi aktarmak istiyorum.
1) Forumda vakitlerini ayırıp analizlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum öncelikle (Seren, Hexen, Sazan, Jelibon ve diğerleri v.b.)
2) Ancak bazılarının (beni affetsinler seren ve jelibon)bu analizleri yaparken, çok kesin bir dil kullanıyorlar hatta yer yer farklı düşünenleri de rahatsız eden ifadeleri oluyor. Örneğin bir arkadaşın yorumuna yanıtları "yanlış", "öyle değil" gibi cümlelerle başlıyor. Sanıyorum, arada bir taşlanmalarına neden olan şey de bu. Borsada kesinler olmadığına göre uslüplarını bu yönde geliştiririlerse herkes için daha verimli olur.
3) Bu analizler doğru da çıkabilir yanlış da çıkabilir, bu anlamda eleştirmeyelim.
4) Seren arkadaşımız, iktisada yabancı olan arkadaşlarımız için iktisada giriş niteliğinde güzel özet bilgiler veriyor topiğinde. Burdaki bilgiler örneğin benim için çok bilindik ve ham bilgiler ancak benin eğitimim bu yönde olduğu için böyle. Ancak hayatında iktisat biliminin sadece adını duymuş veya bu temel bilgileri bile bilmeyen arkadaşlar olabilir. Onların öğrenme hakkına saygı duyalım. Bu anlamda Seren in devam etmesi gayet faydalı olur. Ancak analizlerindeki iddialı tavrı düzeltirse herkese ve kendine faydası da daha fazla olacaktır. Son hafta trade lerinde kayıp yaşamış olması bu gerçekleri değiştirmez. Sonuçta kayıplar portoye yazılır analizler foruma..
5) Bir diğer konu çok az sayıda olan ancak kendini forumda anlamlandırmaya çalışan kişiler var. Örneğin saat 17:00 da kısayım diyor arkadaşımız ve DOW o sıralarda eksi..Saat 17:45 oluyor Dow umulmadık bir hareketle iyi artıya dönüyor, bu arkadaşımız meesaj atarak ben şu fiyattan longa dömüştüm diyor.. SOnra Dow önemli eksi kapıyor .. Bu tür şeylere ne gerek var, sanıyorum bunların farkında olan çok sayıda arkadaş var ve gülüp geçiyorlardır... Biz insanlara ve analizlerine, bu analizlerin sahipleri hep kazandığı için değil, analiz oldukları için değer veriyoruz.
Daha güzel bir forum dileğiyle...
Kalın sağlıcakla,[/QUOTE]
Sayın Tarumaknac,
kime sert ifadeler kullandığımı anlatırmısınız lütfen, ben kimseyle kişisel yazışmıyorum bile, bana ara sıra kişisel yazılıyor.
ha Kayahanı diyorsanız 3 ayda bir çıkıp diplere gelen ekonomi batacak diyen bir insandır. ekonomi 1.5 senedir batıyor zaten. 3 ay sonra kayahan yine yok ortada.
kimi rahatsız etmişim söyleyin lütfen.
burada en çok olasılık veren benim gerektiğinde kesin diyende bunu yapmadan yazı yazamam benim için yolu yoktur.
sevgiler.
-
Dün yanlışlarım yüzünden büyük bir fırsat tepmiş hatta zarar etmiştim
ve riske ederek long da kaldım
yani bugün zararımı karşılıyorum gibi geliyor
iyi ki kalmışım.
-
Bu çıkış tepki değil.Ralli geliyor.Düşerken realizasyon diyenler buna da tepki demesin.Yeni bataklar çıkmasın lütfen.Yazık olmasın yine bir iki arkadaşa.Her çıkışta inişte battık bittik diye yazılardan sıkıldım.Allah yardımcınız olsun hadi bakalım.
-
[quote=eagle2002;87116]Dün yanlışlarım yüzünden büyük bir fırsat tepmiş hatta zarar etmiştim
ve riske ederek long da kaldım
yani bugün zararımı karşılıyorum gibi geliyor
iyi ki kalmışım.[/quote]
Onun için mi gece 3 te forumda idiniz.Dikkatli olun.Kolay gelsin.
-
meshur 30.850 yı test edıyoruz.hayırlısı
-
-
Bir öneri...
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Saygıdeğer Arkadaşlar,[/FONT]
[FONT=Verdana]Bazen pozisyonumuz yüzünden, bazen bizim gibi düşünmediğinden ötürü, bazen gözünün üstünde kaşı olduğundan, bazen bize haksızlık edildiğinden yada kötü niyetli olduğunu düşündüğümüzden, bazen megalomanimizden ve ender de olsa forumu sabote etmek isteyişimizden cevap hakkı doğuracak eleştirilerde bulunuyoruz.Bunların bazıları yapıcı bazıları yıkıcı olabiliyor.Olacaktır ve de olması da doğaldır elbette.Keşke yapmış olduğu ve nasıl yaptığını paylaşmak istemediği fakat sonuçlarını paylaştığı analizlerini veya pozisyonlarını samimi bir şekilde sunan ve bunun için zaman ayıran, zaman zaman yanılsa da sırf harcadığı emekten ötürü teşekkürü hak eden bu kişileri üzmesek.[/FONT]
[FONT=Verdana]Forumda analizler ve öngörüler kişilerin vade anlayışına, oyun tarzına göre değişmekte olup daha da önemlisi pozisyon durumu o anki etkilenimleri ile ilgili olmakta. Forumu uzun süredir izleyen kişi kendi vade süreleri ve oyun tarzlarına uygun kişilerin veya olmak istedikleri trader tipinin pozisyonuna göre hareket etmeye kalkarsa sonunun hüsran olacağı konusunda aklıselim herkes hemfikirdir.Bu hüsran kelimesi özellikle kullanılmıştır.Sadece iki örnekle geçiştireceğim bu konuyu.[/FONT]
[FONT=Verdana]İlk örnek ben olayım.Ben Sayın hexen’in deyimiyle yavaş hareket eden trader sınıfından biri olarak genellikle çizdiğim yol haritam doğrultusunda, çoğunlukla tek yönlü ve indikatörlerin ve formasyonların da o an için desteklediği yönde pozisyon alan birisiyim.Bana göre hareket eden bir hızlı trader benim gibi de kaldıraç oranı kullanmaz ise 1-3 ay içerisinde ters pozisyon telaşı ve paniğinden batmaya yakın adaydır.[/FONT]
[FONT=Verdana]İkinci örnek ise Sayın mbm olsun, hem başarılı bulduğumdan hem de ismini kullandığımdan ötürü alınmayacağını düşündüğümden.(Yoksa kural-sistem dışı dönen ve başarılı olan sayısı 10 u geçmeyen kişi var).Şimdi Sayın mbm’nin pozisyonuna göre hareket etmeye çalışan fakat yavaş hareket eden veya kol kesemeyen trader bırakınız mbm’nin başarısının yarısını elde etmeyi sermayeyi yoketmez ise şanslıdır.[/FONT]
[FONT=Verdana]‘Ne demek istiyorsunuz siz şimdi Sayın mavi’, dediğinizi duyduğumu sanarak ve forumda konu açmayı bırakın, beceriksizlikten sistem kurmayı dahi öğrenemediğimden, Trade ve Tavsiyeler adlı bir odada, forumdaşlar genellikle uyguladıkları trade biçimini nedenleri ile birlikte ve tabiki sonuçları ile birlikte yazsa da, kendi tarzını bulamamış veya başarıyı yakalayamamış veya özeleştirisini yapamamış kişilere yardımı dokunsa ve forumda derli toplu dursa diye düşünmekteyim.Bu konuda daha önce özeleştirisini yapan ve de bende iz bırakan birkaç kişiden aklıma ilk gelen Sayın teo’dur.Ben okumuşluğumla dersler çıkardığımdan şanslı isem de Sayın teo’nun o yazılarını okuma şansı bulamayanlar bunları keşfetmek zorunda kalacaklar. Bu çözüm olmaz derseniz başarıyı yakalamada, doğrudur derim.Fakat aklıma gelen aşağıda sayacağım kelimelerde burada tecrübesine güvenilecek kişiler mevcut ve paylaşımları yararlı olacaktır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Tahta okuma[/FONT]
[FONT=Verdana]Patinaj yapma(zirvede ve dipte)[/FONT]
[FONT=Verdana]Fibonacci[/FONT]
[FONT=Verdana]Sabır[/FONT]
[FONT=Verdana]…………[/FONT]
[FONT=Verdana]…………[/FONT]
[FONT=Verdana]Çok uzattım affola.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bol şanslar hepimize…[/FONT]
[/FONT]
-
900 uzun kapa flat.
kavgaya gerek yok, akşam kavga edersiniz.
-
sansı fazla zorlamamak lazım shortu kapadım 30.850 den.
-
burada kim ne yazarsa ne çizerse ne yaparsa yapsın, unutmayın ki kontratları alıp satan sizin kendi parmaklarınızla bastığınız mouse tuşları.
tıpkı bu siteye girerken klavyenin tuşuna basma özgürlüğüne sahip olduğunuz gibi alıp almamakta satıp satmamakta özgürsünüz.
birilerinin yerine bişeyler söylemek çok gereksiz. buradaki kimsenin sözcüye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. tartışmalardan vs'lerden rahatsız olan siteye girmez.
analizlere veya yorumlara göre hareket edenin ne "neden böyle söyledin, bak tersi oldu" deme hakkı var, ne "iyi ki söyledin harikasın" deme zorunluluğu.
-
bazen düşünüyorum da özellikle mi yapılıyor diye yeni birileri geliyor ilk mesajları hep sataşma ondan sonra forum en az bir iki saat karışıyor.
-
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img100.imageshack.us/img100/8707/vobvobet7.png[/IMG][/URL][/IMG]
-
cumadan beri sistem sat idi... bugün 30.700 den short cover oldu..şimdi flat de..
30925 ,5 günlük ag. ort. denk geliyor..direnç...
-
Buraları geçemezsek yıkılır geldiği yere.. Fdow un daha fazla bu seviyede kalabileceğini düşünmüyorum..
-
[QUOTE=traderx;87131][B]900 uzun kapa flat[/B].
kavgaya gerek yok, akşam kavga edersiniz.[/QUOTE]
varyaaa burdan sat sinyali gelirse, ölümüne kısalarım.dng