[QUOTE=halojen;214879]ben çoktan bıraktım bile...5 yıldır sadece vob... Allah pişman etmesin.. :)[/QUOTE]
amin , benim işim çok eğlenceli bırakamıyorum :)
Printable View
[QUOTE=halojen;214879]ben çoktan bıraktım bile...5 yıldır sadece vob... Allah pişman etmesin.. :)[/QUOTE]
amin , benim işim çok eğlenceli bırakamıyorum :)
[quote=ATHLON;214884]o stratejıyı 1 haftadır uyguladı...kısacıya bu fırsatı vermeyecektir...bu seviyede umut eden kısacıya gaz veriyo su anda...6xx ler gorursek kapanırım uzunları aşaıda...[/quote]
kısacılara düşüyo izlenimi vermek ayrıca uzuncuları korkutmak içinde yapabilir dj biraz geriye giderse palayada fırsat olur eminim yapar 200-300 puan civarı
[quote=steveee;214887]yani bu şu demek mi oluyor, vobtrader dıye bır meslek gerçek değil mi, kendimizi bunu meslek olarak kabul etmek bir hata mı olurrrrr.uyk[/quote]
kitabenin bir cümlesi de, "çevrenizde borsacı mühendis, borsacı öğretmen, borsacı... diye anılmaktan çekinin" der.
bunu da çok beğenirim. :)
bu bir tercih meselesidir.
borsacılık mesleği olan adam yok mu. tabii ki var.
ama bir keresinde bana gelen "kazandırdığının üzerinden komisyon alırsın" teklifini, "maaş artı o önerdiğiniz komisyonun yarısı" karşı teklifini sunarak reddetmiştim.
[QUOTE=bull market;214886]Ralliiiiiiiiiiiiiiii.lelele.lelele.lelele.lelele.lelele[/QUOTE]
rallilililililililililililili yar ralllililililililililil yarrr...
allah keyfini eksiltmesin...
[quote=unlimitted;214891]kitabenin bir cümlesi de, "çevrenizde borsacı mühendis, borsacı öğretmen, borsacı... diye anılmaktan çekinin" der.
ama bir keresinde bana gelen "kazandırdığının üzerinden komisyon alırsın" teklifini, "maaş artı o önerdiğiniz komisyonun yarısı" karşı teklifini sunarak reddetmiştim.[/quote]
adaş kazaandırdıın üzerınden kom la çalışmak bitirir bu piyasada adamı dooru diosun...fon yönetmiosan tabi...maaş eyidir...:)
Goçlar yiğitler..öğleden sonra uzun bir süre yokum 5 gibi dönerim tahminim...yukarıya long kavır emirleri yazdım...Treyiling istop u da pırokere dembihledim...bol şans hepinize yavrişler
[QUOTE=Kennym;214892]rallilililililililililililili yar ralllililililililililil yarrr...
allah keyfini eksiltmesin...[/QUOTE]
Amin, Allah cümlemizin keyfini eksiltmesin:)))
geçimini işinden sağlayan bireyler akıllı yatırımla çok daha fazla para kazandıklarını gördüm...
--tanıdığım 3-4 kişi var...borsayla ilgilenmezler..sadece büyük hisselr 1/3 fiyata gelince alım yaparlar....mesela garantinin zirvesi 6.60 ise 2.20 den alım yaparlar...
ve 3-5 katında satarlar...kural bu başka yok...
son 10 yılda 3 kere olmuş.....başta 10.000 dolar sermaye olsa...3 hareketle 3-500.000 dolara yakın eder...(bileşik kar)..ne ekran ,ne tv,ne de seaans...strestsiz kar var...
ilerleyen yaşlarsa ,hayatımı bu ekran başında çürütmeye niyetim yok..kocaman hayat geçince arkada,güzel anılar olamalı...benimde ilerleyen zaman için hedefim bu...
şimdi zaten günlükteyim 8 şubatdan beri no işlem long devam...amma ilerleyen zamanda sadece imkb hisse olacak..
[quote=unlimitted;214891]kitabenin bir cümlesi de, "çevrenizde borsacı mühendis, borsacı öğretmen, borsacı... diye anılmaktan çekinin" der.
ama bir keresinde bana gelen "kazandırdığının üzerinden komisyon alırsın" teklifini, "maaş artı o önerdiğiniz komisyonun yarısı" karşı teklifini sunarak reddetmiştim.[/quote]
bende bir kitabede okudum.. kitabe anlattı anlattı en sonunda şöyle bir ifade kullandı YAN UĞRAŞ diye, o gunden berı kafam karısık:confused:
vob günlük ...dün göndercektim bunu ,ama 750 nın altına verseydı aşaıda ex olurdu...bugün üstünde tuttuğu için gönderiyorum...gayri yukardaki hedefini de siz deyiverin...
[quote=abka;214898]geçimini işinden sağlayan bireyler akıllı yatırımla çok daha fazla para kazandıklarını gördüm...
--tanıdığım 3-4 kişi var...borsayla ilgilenmezler..sadece büyük hisselr 1/3 fiyata gelince alım yaparlar....mesela garantinin zirvesi 6.60 ise 2.20 den alım yaparlar...
ve 3-5 katında satarlar...kural bu başka yok...
son 10 yılda 3 kere olmuş.....başta 10.000 dolar sermaye olsa...3 hareketle 3-500.000 dolara yakın eder...(bileşik kar)..ne ekran ,ne tv,ne de seaans...strestsiz kar var...
ilerleyen yaşlarsa ,hayatımı bu ekran başında çürütmeye niyetim yok..kocaman hayat geçince arkada,güzel anılar olamalı...benimde ilerleyen zaman için hedefim bu...
şimdi zaten günlükteyim 8 şubatdan beri no işlem long devam...amma ilerleyen zamanda sadece imkb hisse olacak..[/quote]
vobun cazibesi burda işte 10 sene değil burda 1-2 ayda yapabilirsin o parayı tabi yapabilirsen ?
Borsalar Nisan ayında düşüşe geçecek, o zamana kadar bizim gibi piyasalar sert yukarı ile longörleri bitirecekler, verecekler coşkuyu, sonrasında Nisan ayı le birlikte bizim gibi borsalar kamikaze dalışına geçecek, bu harekette biten yatırımcı para kazanamayacak, daha evvel hep böyle oldu, bu seferde tarih tekerrür edecek ve düşüş evvelinde bitirme stratejisi uygulanacak, başarılıda olacaklar:)
O yüzden artık uzun yatarımdır+.+.+.
[QUOTE=perfectt;214905]vobun cazibesi burda işte 10 sene değil burda 1-2 ayda yapabilirsin o parayı tabi yapabilirsen ?[/QUOTE]
parayı 50 kat yapmak mı...kimmmiş o..bir gökhan var..ha ona kalırsa 1tl parayla gir gecede 2 tr. yapan-alan var(sayısal loto)..
parasını bir yılda 10 kat artıranların oranı 1/100 den azdır..
ama batanlar %90 dır..istatiksel olarak...
[QUOTE=fXci;214669]Yyld..........[/QUOTE]
Yorum yok long devam
tum kardeşlerime bol kazanç dileklerimle.dng.dng
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=306803&resize_x=600[/IMG]
parasını 1 yılda vob da 10 a katlayanı daha görmedim..ayda %10 çok ama çok iyi bir rakamdır...istikrarlı olarak...
[quote=abka;214908]parayı 50 kat yapmak mı...kimmmiş o..bir gökhan var..ha ona kalırsa 1tl parayla gir gecede 2 tr. yapan-alan var(sayısal loto)..
parasını bir yılda 10 kat artıranların oranı1/100 den azdır..
ama batanlar %90 dır..istatiksel olarak...[/quote]
dediklerin doğru bende onu diyorum işte cazibe..şans 1/100 de olsa varmış işte batanlar konusunda ise söyleyeceğim stoploss uygulayamayan batar bilmeyen uçmuştur zaten..
Eur/usd ilk önce 1,40 ulaşmalı, borsalar yukarı yapmalı:) korelasyon icabı gibi işte, işte ordan sonra işler karışık, dow düşmez, bizim piyasa 68000-69000 lerden aşağıya çakılır, ama ya tl nin akıbeti ne olacak? eur/ usd paritesi düşecekki bişeye benzesin, ya düşmezse?
Akşama fed faiz kararı sonrası eur/usd yukarı yapar, beklentim bu yönde, zaten herkesin beklentisi bu yönde:)
borsacı olan ...hem de iyi borsacı olan 2 tanıdık...bi müşterinin çok yüklü mitarda parasını 2 haftada 2/3 e indirdi...bu işler kolay deil ööle...eski borsacılar,kendini geliştirememiş olanlar...kaldıraçlı piyasalarda kazanamaz...bu çok daha farklı bi bilim...geçen seneye oranla vob da işlem hacmi %65 arttı...neden dersiniz...çünkü bizim yatırımcımız daha vob u ve tehlikesini bilmiyor...bunu yabancı çok ii kullanıyor...
[quote=fXci;214909]Yorum yok long devam[/quote]
sibop
[IMG]http://i41.tinypic.com/ejzzbn.png[/IMG]
Oh oh seans arası yukarı yapıyolar ne güzel:) yön belli işte:)
Rallliii ralliiii ralliiiiii.lelele.lelele.lelele
[quote=ATHLON;214918]borsacı olan ...hem de iyi borsacı olan 2 tanıdık...bi müşterinin çok yüklü mitarda parasını 2 haftada 2/3 e indirdi...bu işler kolay deil ööle...eski borsacılar,kendini geliştirememiş olanlar...kaldıraçlı piyasalarda kazanamaz...bu çok daha farklı bi bilim...geçen seneye oranla vob da işlem hacmi %65 arttı...neden dersiniz...çünkü bizim yatırımcımız daha vob u ve tehlikesini bilmiyor...bunu yabancı çok ii kullanıyor...[/quote]
Vob'da kaldıraç 1/10 olmasaydı da Forex'deki gibi 1/200 opsiyonu olsaydı parmakla sayılacak kadar kişi hariç herkes batardı. Başta ben amatörlük dönemlerimde 2-3 ay bile dayanamazdım. Bu iş çok ciddi disiplin istiyor. Bu da genel olarak insan karakterine uygun değil.
Bence kasten kaldıracı 1/10'da tutuyorlar ki paraları yavaş ama düzenli olarak hortumlasınlar. Yoksa herkesi bir ayda ekarte etseler ortada adam kalmaz kendi başlarına oynarlar.
Bence kaldırac hıc farketmez olay temelde aynı, fakat disiplin konusuna kesınlıkle katılıyorum
Seans arası 65200 e de kafa attı birazdan parçalar:)
[quote=ATHLON;214918]borsacı olan ...hem de iyi borsacı olan 2 tanıdık...bi müşterinin çok yüklü mitarda parasını 2 haftada 2/3 e indirdi...bu işler kolay deil ööle...eski borsacılar,kendini geliştirememiş olanlar...kaldıraçlı piyasalarda kazanamaz...bu çok daha farklı bi bilim...geçen seneye oranla vob da işlem hacmi %65 arttı...neden dersiniz...çünkü bizim yatırımcımız daha vob u ve tehlikesini bilmiyor...bunu yabancı çok ii kullanıyor...[/quote]
ilk işleminizin karlı olmasından sonra 2. işlemin de karlı olma ihtimali %50 değildir.
%51'dir.
çünkü borsa bir dalga hareketidir. ilk işlemi karla kapattıysanız, dalganın kıvrımına yaklaşmış olma ihtimaliniz daha yüksektir ve oradan ters pozisyonla yine kar alacak bir pozisyon almanız ihtimali, kaybetme ihtimalinizden fazladır.
bunun tam tersi de geçerlidir.
yaptığım her işlemin istatistiğini tutarım.
tabloda yeşil kazandığım, kırmızı kaybettiğim satırlardır.
bir kırmızı bir yeşil satır neredeyse yok gibi birşeydir (ihmal edilecbilecek düzeydedir)...
ya üstüste yeşiller, ya üst üste kırmızılar.
bunun şans eseri olduğunu söyleyecek adam,ya matematik bilmiyordur ya da borsa.
kaldıraç ise bu işi sadece hızlandırmak için, yani zaman kazanmak için icat edilmiş bir mekanizmadır. miktarı da kazanmak istediğiniz zamana göre değişir.
ama karlı veya zararlı işlem miktarını değiştirmez. kar etme veya zarar yazma süresini kısaltır.
onu bunu bilmem arkadaşlar ama bu işlerde önemli olan hedef ve disiplin, geçen sene portfoyumu yüzde 40 arttırdım, bu sene hedefim yüzde 50 - 60 arası, senede 10 kat yapan illaki vardır, önemli olan kendi sisteminle para kazanmak. senelik mevduatın yüzde 9 olduğu ülkemizde yüzde 25 de bence iyi getiridir..
[quote=unlimitted;214937]ilk işleminizin karlı olmasından sonra 2. işlemin de karlı olma ihtimali %50 değildir.
%51'dir.
çünkü borsa bir dalga hareketidir. ilk işlemi karla kapattıysanız, dalganın kıvrımına yaklaşmış olma ihtimaliniz daha yüksektir ve oradan ters pozisyonla yine kar alacak bir pozisyon almanız ihtimali, kaybetme ihtimalinizden fazladır.
bunun tam tersi de geçerlidir.
yaptığım her işlemin istatistiğini tutarım.
tabloda yeşil kazandığım, kırmızı kaybettiğim satırlardır.
bir kırmızı bir yeşil satır neredeyse yok gibi birşeydir (ihmal edilecbilecek düzeydedir)...
ya üstüste yeşiller, ya üst üste kırmızılar.
bunun şans eseri olduğunu söyleyecek adam,ya matematik bilmiyordur ya da borsa.
kaldıraç ise bu işi sadece hızlandırmak için, yani zaman kazanmak için icat edilmiş bir mekanizmadır. miktarı da kazanmak istediğiniz zamana göre değişir.
ama karlı veya zararlı işlem miktarını değiştirmez. kar etme veya zarar yazma süresini kısaltır.[/quote]
hele bi de senin gibi pullback lere dublelere dönen varsa adaşım....dadından yenmez yüzdenin...ehehe
[quote=unlimitted;214937]
ama karlı veya zararlı işlem miktarını değiştirmez. kar etme veya zarar yazma süresini kısaltır.[/quote]
Abi bilimsel olarak haklısın ama insan psikolojisi var bu işin içinde. İnat denen sermaye düşmanı duygu var. Bazen fikrime o kadar güveniyorum ki biliyorum kaldıracı artırma imkanı olsa 1000 kaldıraçla da girerim. Bazen böyle pozisyonlar ne kadar güvenirsem güveneyim elimde patlıyor, iyi ki kaldıraç daha yüksek değildi diyorum.
Bu işte yüksek kaldıraçla düzenli para kazanacak adamda çelik gibi sinirler ve titanyum gibi disiplin olması lazım. :)
çoğu zaman öngörünün haklı çıkmasının verdiği tatmin,para kazanmanın verdiği tatminden daha fazladır...egosu yüksek olan çoğu yatırımcı bu hataya düşer...parayı yüklü miktarda kaybettiren tek sebep budur..."nasıl olur da ben bilemem,ben en iyiyi bilirim" mantığı....
[quote=Strategist;214942]Abi bilimsel olarak haklısın ama insan psikolojisi var bu işin içinde. İnat denen sermaye düşmanı duygu var. Bazen fikrime o kadar güveniyorum ki biliyorum kaldıracı artırma imkanı olsa 1000 kaldıraçla da girerim. Bazen böyle pozisyonlar ne kadar güvenirsem güveneyim elimde patlıyor, iyi ki kaldıraç daha yüksek değildi diyorum.
Bu işte yüksek kaldıraçla düzenli para kazanacak adamda çelik gibi sinirler ve titanyum gibi disiplin olması lazım. :)[/quote]
yüksek kaldıracı kullanma şekli önemli stro.
bak çok basit bir örnek vereyim sana.
son trade'im: 123,13 €/JPY /X miktar short+125,96 /2X miktar daha short.
123,42 /3X cover.
şimdi, kaldıracını düzgün ayarlayamamış veya teknik/grafik olmadan hareket eden traderi zaten geçiyoruz. konuştuğumuz konu onlar değil.
ama düzgün ayarlarsan, sabredersen ki bence en önemli kriterdir, kaldıracı leyhine çevirirsin.
aç gözlülük adamı batırır. binlerce örneği ile doludur forumlar.
fikrine inanman, sana daha fazla para getirmez. para kazanma olasılığını artırır o kadar.
hep söyledim, hep söyleyeceğim:
10.000 doları 20.000 dolar yapabilecek kapasitedeki adam, 1.000 doları da 2.000 dolar yapabilir.
[quote=ATHLON;214944]çoğu zaman öngörünün haklı çıkmasının verdiği tatmin,para kazanmanın verdiği tatminden daha fazladır...egosu yüksek olan çoğu yatırımcı bu hataya düşer...parayı yüklü miktarda kaybettiren tek sebep budur..."nasıl olur da ben bilemem,ben en iyiyi bilirim" mantığı....[/quote]
Hakikaten öyle.. Söz meclisten dışarı forumlarda çok görüyorum... Bazı oyuncular sanki para kazanmak için değil haklı çıkmak için girmişler bu işe... Adamlar gerekirse iflas edeyim ama yeter ki haklı çıkayım diye çabalıyor... Kimse geleceği göremeyeceğine göre haklı çıksalar da sadece tesadüf olacak halbuki...
Alex Elder'ın önemli bir sözü var: "Borsada sadece para kazanmak için oynayın"
Yani senin dediğin gibi ego tatmini için, haklı çıkmak için, heyecan için, eğlence için oynayan adamın uzun vadede başarılı olması mümkün değil.
Sistem çok basit aslında, örneğin ben full shorta geçtiğim yerlerde bugün ne yaptım? kapandım uzuna geçtim, o kadar basit, buralarda ne tarafa giderse o tarafa poz alıcan, ama tabiii, Nisan vadeye geçtiğim Mart ayının ilk günlerinde buralara kadar yükseliş öngörmediğimden al sat sitemime uymadım shortlar yaktı, neyi yaktı, Şubat vade kazancından biraz yaktı:) bu işler böyle, saygılar.
Biz muhabbetteyken FDOW da eski tepesini geçmek üzere...
kaldıracın yüksek olması stop mesafesini daraltır bence oynak piyasalar için hiç uygun değil bu yüzden forexe girmedim haa bide gece rahat uyuyum diye girmedim:)
[quote=ATHLON;214941]hele bi de senin gibi pullback lere dublelere dönen varsa adaşım....dadından yenmez yüzdenin...ehehe[/quote]
adaş sen beni gençliğimde göreceüdün!
45 günde %400...ey gidi günler eyyyy...
istifa etmeme ramak kaldığı günlerdi. tokat bi geldi, yanında osmanlı tokadı mok yemiş :D
geçen sene akbank vob yarışması birincisi parayı 10'a katladı.. hemde 1 ayda... oysa borsa o dönemde sadece %20 arttı..
yani yollar mevcut... mayınlara basmadan ilerlemek mesele.. grafiklerin çoğu benzer zaten.. hiç indikatör bile bakmadan uzun vadeli trendler belli ediyor kendini.. sadece bunlara oynamak bile müthiş servet sahibi yapar adamı.. yılda 2-3 işlem sadece..
vob'u biraz gözümüzde büyütüyoruz zaman zaman...
[quote=halojen;214958]geçen sene akbank vob yarışması birincisi parayı 10'a katladı.. hemde 1 ayda... oysa borsa o dönemde sadece %20 arttı..
yani yollar mevcut... mayınlara basmadan ilerlemek mesele..[/quote]
sanalda takılınca ben de acayip para yapıyom ordan şortluyom burdan longluyom 1 ayda sıfırdan sabancı kadar para yapıyom.lelele emmeee gerçekte bazen diyom kendime sabancının tek oğlu olsaydım gene para yettiremezdim bu voba mübarek yuttukça yutuyo parayı :::.dng
[quote=sadberk22;214960]sanalda takılınca ben de acayip para yapıyom ordan şortluyom burdan longluyom 1 ayda sıfırdan sabancı kadar para yapıyom.lelele emmeee gerçekte bazen diyom kendime sabancının tek oğlu olsaydım gene para yettiremezdim bu voba mübarek yuttukça yutuyo parayı :::.dng[/quote]
kaybetme korkusu bir traderin en büyük düşmanı... hakkınız var.. :)
[quote=halojen;214958]geçen sene akbank vob yarışması birincisi parayı 10'a katladı.. hemde 1 ayda... oysa borsa o dönemde sadece %20 arttı..
yani yollar mevcut... mayınlara basmadan ilerlemek mesele.. grafiklerin çoğu benzer zaten.. hiç indikatör bile bakmadan uzun vadeli trendler belli ediyor kendini.. sadece bunlara oynamak bile müthiş servet sahibi yapar adamı.. [B]yılda 2-3 işlem sadece[/B]..
vob'u biraz gözümüzde büyütüyoruz zaman zaman...[/quote]
pozisyona girerken sabır, pozisyondan çıkarken sabır...
anahtar budur.
trade tarzınıza göre ilkini mi daha çok önemseyeceğinizi, ikincisini mi daha çok önemseyeceğinizi belirlediğiniz anda, kazanma kapısı açılır bence.