-
sn gnome geçtiğimiz günlerde macd ın bir önceki gördüğü alt seviyenin daha altını görürse büyük yükseliş hedefler demiştiniz tamda macd ın dip seviyelerinde,,,size bir şey sormak istiyorum peki macd bir önceki gördüğü yüksek seviyenin daha üzerine giderese fiyatların zirveler yenilemesi mümkünmüdür??
-
[quote=kubilay;437959][IMG]http://i111.photobucket.com/albums/n141/intrudervko/15dakvob30.png[/IMG]
Bu 15 dakikalık vob30 grafiğidir.
Cuma günü seans sonlarındaki ruh 105100 istemiş. Seans sürse yapacaklarmış sanki.
Bu pazartesi sabahına sarkar mı bilinmez.
Gerçi piyasa kendi yolunda kendi bildiği gibi gidiyor. Para piyasaları kendi dünyasında kendi dilini konuşuyor.
Haritalarımız ise bu grafikler işte. Ne olmuşlara bakıp sonra neler olabileceklerini düşünüyoruz.
Bir hayli ipuçları vermiyor da değil. Teknik analiz de bu işte zaten. Büyük meblağların hedef değere giriş çıkışı çok da ani olamadığından bir süreci gerektirdiginden trendler oluşuyor. Hiç değilse grafikte barlar oluşuyor. Yoksa grafikte bar yerine noktalar görürdük. Trend olmazdı çizgi şeklinde eğriler oluşurdu. Süreçler de günleri bazan haftaları alabildiğinden indikatörler de işe yarar halde. Mesela meşhur MACD indikatöründe default 26 ve 12 gün periyotlarıdır. Yabancıların icat ettiği birşey. Periyotlarını kendi ülkelerinin şartlarına göre bulmuşlar. Çoğu küçük firmaları bile bizdekilerden büyük onların. Bizde her hisse aynı derinlikte olmadıgı gibi çoğu çok sığ. Bazı hisseye 3-5 trilyon sokmak hafta sürebilir iken bazı hissede tek bir kademe. Birisinde grafikte trend yaratır digerinde günlük barda bir kademelik uzama o da belki.
Peki diyelim çok büyük bir fon ya da fonlar alışa satışa geliyor ne olurdu, tabi bizimki gibi günlük hacmin sığ ama şirket değerlerinin bazılarının hallice olduğu bir piyasada trendler oluşur. Gözlemlerime göre genelde aynı yöndeki hareketler 1-1.5 ay sürüyor. sonra 2-3 hafta nereye gittiyse duruma göre orada dağıtım ya da toplama oluyor sonra ters yöne makul bir hedefe tekrar aynı işler. Daha büyük ölçekte bakınca bunlar da belli bir düzen gösterebiliyor. Küçük aşağı yukarı trendlerden oluşmuş daha büyük bir trend gibi. Bazen yılları kapsayan.
Yukarıdaki grafik 15 dakikalık vob30 grafiği. Sonlardaki yeşil ve mavi çizgiler oluşan minik formasyonların direnç hatlarını ve hedefe mesafe ölçümleri ile hedef fiyat ihtimallerini gösteriyordu. Yeşili olan formasyon tepe yüksekliği kadar mesafeye haşırt diye gitti. Dakikalar içinde. Artık elliotun hangi dalgasına denk geliyorsa. Sonra gün biterken orada minicik de olsa bir başka sıkışma oldu, o da formasyon. Onun bile tahimini hedefi olduğunu düşündüğüm için mavilerle direncini kırarsa nereye gider ihtimalini işaretledim. 105.050-105.100 e denk geliyor ki 45 euroya çok yakın bir rakam bu. Ancak bunu yaparsa kırmızı kanalın dışına savrulmuş olacak. Eğer bir kez 45 euro görür 46yı da geçerse gitmeye başlarsa kontratı 300-400 binlere götürecek bir hareketin tetiğini çekmeye de başlamış olabilecek. ( Yıllık bazdaki euro grafikteki 12 senelik devasa yukarı üçgeni hatırlatayım direnç 46 euro bizim 108.000 tepesi yani.) Ben hem bizim hem global piyasayı buna çok da hazır görmediğim için 45 euroyu geçemeyeceğini tahmin ediyorum. Geçemezse işte o zaman o kırmızı kanalın içine geri girerse Sayın Gnome Ustayla aynı fikirde oldugum 103.500 destek olmak zorunda ki ne kadar sürecekse. Yani bence 45 euroyu geçemeyecek olan piyasa düşmeye mahkum kalacak ne 103.500 nede 102.500 tutamaycak çünkü bunlar çok yakın rakamlar. Malı verdikerinde %1 verip taban yapmıyor ki adamlar. Hisselere satış geldimi direk %10 mümkünse %20-30 veriyorlar aşağı. Krizlerde genelde en az yarısına kadar direkt gidiyor. Bu da Vobda 93.5 aşagı kırılma durumlarını da gündeme getiriyor. Ya 45 euro yukarı geçilir coşarız veya endekse çakarlar 80li birşeyler görebiliriz. Bunun kararını göstere göstere bu hafta verecek piyasa. 45 euronun dibine geldik. 105.000 çok önemli. Sayın Gnome Ustamızın bahsettiği 103.500 de gerçekten çok önemli. Yanlız bu iki rakam çok yakın olduğundan şunu da söylemek mümkün, 103.500 güçlüyse piyasa 45 euroyu kırar 46 vurmaya giderki geçerse garip şeyler olur. 105.000 güçlüyse 103.5 aşagı delinir, kanal destek mestek kalmaz, o saatlerde 102.5 de zaten kanalın alt çizgisine denk geliyor. oraları aşagı kırarsa Haftalık grafikte kabak gibi görünen ikili tepe ekstra satıcıyı piyasaya getirir gibi geliyor bana. 93.5 zorlamaya gider iki tepenin arası orası olacagından o da aşagı delinirse zaten malcılara biraz problem olabilir.
Yukarıda 105.100
Aşağıda Sn.Gnome Ustamızın dediği 103.500
Bu 1600 puan içindeki savaş piyasanın bu yılını belirleyecek bence.
Zaten dünden beridir anlatmaya çalışıyorum. Bu hafta sonu bizim gibi bireysel yatırımcıların hazırlık yapması için çok önemli diye. Çalışmak lazım.
Farklı bir durum analiz eden sevgili dostlar lütfen esirgemesin paylaşsın.
Belki baştan aşağı yanlış düşünüyorumdur. İnsanlık hali. Gider direk 108 bin açar konu kapanır belki kim bilir heh:)[/quote]sn kubilay analizler güzel yanlız 300-400 bin rakamlarını biraz abartı buldum mesela sizce 45-46 eu bölgesini geçer ise zirve yenilenirmi veya nerelere kadar gidebiliriz bu konudaki görüşünüz nelerdir?
-
[IMG]http://i111.photobucket.com/albums/n141/intrudervko/euroimkb30.png[/IMG]
O öyle hemen olacak birşey değil sevgili dostum. Bu grafik 13 senelik imkb30 Euro bazlı grafik.
2000 yılı çıkışında fiyatların kaç misline gittiği çöküşte nereye kadar indiği burada görünüyor. Yani 6 euro 46 euro arasıdanki gezinti burada görünüyor. Süreler oldukça uzun. Düşmesi 3 sene cıkması 4 sene sürmüş. 2009 da 15 euro görülmüş, şimdilerde 45 euronun dibindeyiz. Bu günlerde 1 euro 2.35 TL civarında. Ayrıca bu senaryo benim çok ihtimal verdiğim bir senaryo değil o mesajımda anlattığım gibi ne bizim ne global piyasa çok da bu tür iri kıyım yükselişe sebep olabilecek ekonomik verilere sahip değil gibi geliyor bana. O yüzden ben biraz daha çok, düşüş senaryosuna inanıyorum. Son ve kesin sözü piyasa söyleyecek.
Yukarı üçgenler yukarı sağlıklı kırıldıgında 1 mislinden de fazla gidebiliyorlar. Genelde de gidiyorlar. Yukarı üçgenlerde mesafe tahmini usulüne göre dip 6 euro üst direnç 46 euro fark 40 euro, kırabileceği direnç hattının değerinede ekleyince 86 euro ediyor. genelde 2 misline de gittigini düşünürsek işte öyle abartılı bişeyler ortaya çıkıyor. Sallamadım yani.
Yanlız Bu süreç 3-5 yıla belki de daha fazlasına yayılabilir. Yön hakkında fikir veriyor bana sadece. Ölümüne kısayımcılar var ya hani, eger 46 yukarı kırılırsa öyle yapmamak lazım gibisinden. Ancak diğer senaryoda düşme ihtimallerinden de bahsettim :))
FED'li, Parası musluku dünya bu gider milyonda yapabilirler endeksi kim napabilir. Her memleketin darpahanesi var basıp duruyorlar rakamlı renkli kağıtları. Yıllar önce iki sıfır attık endeksten hala 100binli filan konşuyoruz ne diyimki şimdi. Ben bu işlere başladıgımda iki sıfır atılmamış haliyle 2500e düşermi 3000 geçermi filan diyorduk endekse. Bugün grafikte 25 - 30 oldu o rakamlar.
(Sevgili dostum 2000 çıkışını veya 1993 veya 1997 çıkışını veya 94 -98- 2000-2001 hiç değilse 2008 çöküşünü yaşamadınız anlaşılan. 93 çıkışının yanında 2009-2010 çıkışı devede kulak kalır. Büyük 1993 çıkışında (92 kasımından 1994ocagına) endeks 12 katına yükselmişti. Öngörmüştüm. Bugünlerde tv'de gözüken bir teknik analiste söylemiştim, hadi canım demişti. 2000 cıkışında da 4-5 misli endeks durumu vardır. Piyasa hep %3-5 lerle oynamaz, terste kalan birisi için bu vobda misliyle batmak demektir işte olay orda zaten herkes %3-5 lere öyle dalmış ki büyük resimde esas duruma kimse bakmıyor. Misli misli düşüş çıkışlar yok, olmaz farzediliyor halbuki çok defalar oldu. Buraya nereden geldik ki zaten...)
300-400 binli rakam bugünki mentaliteyle abartı evet. Kulağı tırmalıyor ben de yazmaktan hoşlanmıyorum zaten. Ama grafiği de koydum yukarıda duruyor ihtimaller dünyasında bir olasılık bu. Sakın böyle 12 yıllık grafiğe bakarak bugünden yarına birşey olacakmış gibi düşünmemek lazım. Bu grafiklerde yatırım tavsiyeysi kesinlikle yoktur. Öyle bir anlam da çıkarılmamalıdır.
Teknik analiz üzerinden ihtimalleri konuşuyoruz sadece...
Grafiğin sonlarındaki 45 euro- 46 euro bölgesi geçilemez de aşağı dönerse oluşacak olan o ikili tepeye ve düşebileceği euro bazlı yerlere de bakıyorum ve garip şeyler görüyorum ama işte onlar da ihtimal hep.
Sevgiler hürmetler....
-
[QUOTE=gnome;437949]Yükselen takozların değişmez gerçeğidir . Aynısı garantide de var .
üst çizgiyi geçer sonra hemen geri döner ve hızla düşer . Sonra da tepki
yükselişinde yükselen çizgiye kadar geri gelip , ardından temelli çöker .
Ama tabii tekrar yükselen üst çizginin üstüne çıkıp bir % 10 - 20 yükselme
ihtimali asla ama asla akıldan çıkarılmamalıdır .[/QUOTE]
haftalık grafik imkb 100 logaritmik eksende:
[IMG]http://666kb.com/i/cc8djhuvp1pq6h7va.gif[/IMG]
(hisse.net'te white knight nickiyle yazıyorum)
-
BÜTÜN BUNLAR BENİM SIK SIK DİLE GETİRDİĞİM BİRŞEYİ TEKRAR HATIRLATMAYI GEREKTİRİYOR.
KİŞİ ELİNE BİR KAĞIT VE KALEM ALARAK BİR KERE,ON KERE,HATTA YÜZ KERE
“BEN NE İSTİYORUM” DİYE YAZMALI BIKIP USANMADAN .
ÖNCE DUYGULARINIZIN VE MANTIĞINIZIN,ARZULARINIZIN,İSTEKLERİNİZİN , HIRSLARINIZIN
BİR ENVANTERİNİ YAPMALISINIZ . VE ONUN DA TEK YOLU NE İSTEDİĞİNİZİ BİLMEKTEN GEÇER.
HERŞEYDEN AMA HERŞEYDEN ÖNCE KİŞİ BUNA KARAR VERMELİ , DİĞER HERŞEY TEFERRUATTIR.
AYLIK , HAFTALIK , GÜNLÜK VEYA ÇOK DAHA KISA VADELİ GÜNİÇİ 5-10 DAKİKALIK GRAFİKLER
İLE Mİ İŞLEM YAPACAĞIM ?
GÜNLÜK VEYA HAFTALIK GRAFİKLERLE İŞLEM YAPMAYI BECEREBİLİR MİYİM ; BU RİSKE
DAYANABİLİR VE ONU İDARE EDEBİLİR MİYİM ?
YOK DAHA KISA VADELİ GÜNİÇİ İŞLEMLERE YÖNELECEKSEM BUNA VAKİT AYIRARAK
BURADA OLUŞACAK RİSKLERİ KONTROL ALTINDA TUTABİLECEK MİYİM ?
BU İŞE NE KADAR VAKİT AYIRABİLİRİM ? TÜM ZAMANIMI MI ; YOKSA SADECE AKŞAM
KAPANIŞLARINA BAKACAK KADAR MI VAKİT AYIRABİLİRİM ?
EĞER ÇOK UZUN VADELİ TRENDLERİ KOVALAYACAKSAM BUNA SABRIM YETECEK Mİ ?
YOKSA BENİ HERGÜN GÜNAHA DAVET MAKİNANIN DAVETİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAK MIYIM ?
BENİ HANGİSİ MUTLU EDECEK ; UZUN VADELİ BEKLEYİP KAR ETMEK Mİ ; YOKSA HERGÜN
KAZANACAĞIM 300-500 PUAN MI ?
GÜNİÇİ İŞLEM YAPACAKSAM BUNUN İÇİN YETERLİ TECRÜBEM VAR MI ?
YOKSA “ ALLAH “ BÜYÜK DEYİP BODOSLAMA MAKİNAYA DALACAK MIYIM ?
PİYASANIN YÖNÜNÜ DOĞRU TAHMİN ETSEM VE DOĞRU POZİSYONDA OLSAM BİLE
KAĞIT ÜZERİNDE Kİ KAZANCIM ARTTIKÇA SAKİNLİĞİMİ KORUYABİLECEK MİYİM ?
TERS YÖNDE OLUŞACAK İLK FİAT HAREKETİNDE ORTALIKTAN TOZ MU OLACAĞIM ?
AMA UZUN VADELİ HEDEFLERİM VARSA VE FİATLAR UZUN VADEDE GİDECEKLERİ YERE GİDERKEN
MUTLAKA AMA MUTLAKA DÜŞE KALKA GİDECEKLERİNE GÖRE HER DÜŞÜŞ VEYA ÇIKIŞTA
KORKUP KAÇARSAM UMDUĞUM O UZUN VADELİ HEDEFİ NASIL TUTTURACAĞIM ?
PEKİ HER TEPKİ DE KAÇMAYACAKSAM , GERÇEKTEN KAÇMAM GEREKEN DURUMLARI TESPİT
ETMEK İÇİN BİR ÖNGÖRÜM VEYA ANALİZİM VAR MI ?
HANGİ ANALİZ METODUNU UYGULAYACAĞIM ? BİR GÜN DALGA SAYIMINI , DİĞER GÜN GANN
ANALİZLERİNİ , BİR BAŞKA GÜN TREND ANALİZLERİNİ , DİĞER BİR GÜN DE BAŞKA BİRŞEYE Mİ
BAKACAĞIM ? YOK HEPSİNİ BİR ARADA UYGULAYACAKSAM NASIL HARMANLAYACAĞIM ?
HAYIR ARKADAŞ BEN SİSTEM KULLANIYORUM DENECEKSE , SİSTEMİN TERSTE KALDIĞI HER
DURUMDAN SONRA (MUTLAKA KALACAKTIR :) HADİ ORADAN DEYİP BAŞKA SİSTEM PEŞİNE Mİ
DÜŞECEĞİM ?
ANALİZLERİM BANA BÜYÜK BİR DÜŞÜŞÜN ÖNCESİNDE OLDUĞUMUZU SÖYLESE DE ;
BANKADAKİ GÖREVLİNİN , ARACI KURUMDAKİ BROKERIN , DERGİDEKİ YAZARIN ,
TV DEKİ YORUMCUNUN YA DA FORUMDAKİ BAŞKA BİRİSİNİN BÜYÜK BİR YÜKSELİŞ
GELİYOR SÖZLERİ İLE ANALİZİMDEN VAZ MI GEÇECEĞİM ? PLANLARIMIN
ARKASINDA DURACAK KADAR KARARLILIĞIM VE SABRIM VAR MI ? BÜTÜN
BUNLARA RAĞMEN YANILDIĞIMI ANLARSAM , DİĞERLERİNİN DEDİĞİ GİBİ
YÜKSELİŞ BAŞLARSA NE YAPACAĞIM ?
UZUN VADELİ DÜŞÜŞ BEKLENİYORSA İŞLEM YAPILACAK YER BELLİ ; AMA UZUN VADELİ YÜKSELİŞ
BEKLİYORSAM VADELİ PİYASADA MI POZİSYON ALMALIYIM , SPOT PİYASADA MI ?
İSTEĞİM KISA SÜREDE BİR VURGUN VURARAK BİR ARABA PARASI ÇIKARIP GİTMEK Mİ ?
YOKSA PROFESYONELCE BU İŞİ DEVAMLI YAPMAYI MI DÜŞÜNÜYORUM ?
GERÇİ VURGUN İÇİN BİLE BİR HAYLİ PROFESYONEL OLMAK GEREKİR !!! :)
GRAFİK ÜZERİNE ÇİZİLECEK İKİ TANE ÇİZGİ , BİR İKİ İNDİK İLE BU İŞLER DEVAMLI HALLEDİLİR Mİ ?
HALLEDİLEMEDİĞİ DURUMLARDA NE YAPACAĞIM ?
VS VS VS . . . . . .
BU FORUMDAKİ VEYA BU TOPİKTEKİ İNSANLARIN EMİNİM YAŞ ORTALAMASI
25-30 BELKİ DAHA ÜSTÜDÜR . HEMEN HEMEN BİRÇOĞU DA PROFESYONELCE
İŞLEM YAPIYORLAR . . . GAYET DE BAŞARILILAR .brv :)
AMA OLUR YA TAKİP EDENLER ARASINDA TECRÜBESİZ VEYA BU İŞLERE MERAK
SALMIŞ GENÇ , YAŞLI BİRİLERİ VARSA EĞER KAFALARINDA BİR IŞIK YANSA
YETER .
YENİ BAŞLAYANLAR VEYA BAŞLAYACAKLARA NAÇİZANE TAVSİYEM ARKANIZI DÖNÜN VE HIZLA UZAKLAŞIN
BU İŞLERDEN :)
-
ben bu grafı beğendim.
acaba taşma yapacak mı?
önceki kinde taşma yapıp beni biraz üzmüştü.
-
yukarıda sn gnomenin yazısındaki uyarı ve tavsiyelerin şiddetle ciddiye alınmasını tavsiye ederim ben şahsen gün içi al satları sevmiyorum ne zaman gün içi yaptıysam haftada 3 aldıysam 5 verdim çalıştığım aracı kurumun ısrarla kardayız sat veya al önerilerine kulak asmıyorum onlar al sat yaptırıp günü kurtarma peşinde benim için inandığım pozisyon önemli önceki yükselişte 99 civarından şhort yapanlardanım piyasa 108 e gelinceye kadar aldığım mc uyarıları umrumda olmadı brokerin hergün kapatalım önerilerne kulak asmadım en son 108700 civarından altın vuruş ve ben poz u 94500 civarı kapattım bunu niye anlattım poz a inannırım inanmadığım yonde poz asla almam ne olursa olsun arkadaşlarım arasındakı konuşmalarımızda geçen vade 81-83 bekleyen arkadaşlarım vardı ben inanmadığımı vadeyi yükselişle kapatacağımıza inandığımı belirttim,yanlız tabiki şöylede bir sorun var poz aşık olmakta sıkıntılı bir durum işte ozaman da kaldıraç ortaya çıkıyor ve birde sabır tabiki,,,SN GNOME BENİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ ANALİZLERİNİ İLGİYLE TAKİP EDECEĞİM KARDEŞİM ....
-
Vob euro grafiği . . .
44.80 - 45.00 civarı bir boşluk vardı , hızla geri gelip onu doldurmaya
çalışacak .
Ya direkt gidip kapatacak .
Ya da kafa karıştırmak için grafikte de görüldüğü üzere
44.50 euro direnç var . Oraya takılacak , biraz gevşeyip sonra
45 euro ve üstüne gidecek . Hatta 46 euro gibi bir boşluk daha var.
-
Eğer bu çıkış sırasında bir yerde satış yiyip sonra tekrar
yükselseydi , yani a-b-c gibi bir zig-zag ile yükselseydi
daha net bir fikir sahibi olacaktık . Ayrıca zig-zag bittiğinde
düşüş gelecekti .
Oysa şu anda ilerlemekte olan dalga daha minör derecede
incelendiğinde itki şeklinde ilerlemekte .
YANİ O ZAMAN NE OLACAK ?
-
-
şimdi bir yerlerden bir satış yiyecek ve düşecek . O düşüş sırasında
oluşturacağı dip önemli .
Yani diyelim tl olarak 105.500 tepe yaptı , sonra düştü 103.200 dip oldu .
Daha sonra gidip o tepeyi 105.500 ü geçmesi gerek . Yok dönüp 103.200
aşağı kırılırsa kötü günler kapıyı çalabilir :)
-
şu anda keyifler yerinde gözüküyor long cu için ...