-
[QUOTE=nyse-dj;60053]market profile cok degisik bir bakis acisi ama 30 dk lik perioda bagli olmasi genis dusundugumde beni rahatsiz ediyor harket 30 dkliklara bagli degilki diye dusunuyorum serbestce. cunku mesela saat 13 ticki ile 38.00 kirilmazsa long okey ama hareket 12.20 de basladi yani soylemek istedigim market profil "perioddan bagimsiz" olursa korkunc birsey olur nasil yapilir bilmiyorum ama en azindan en dusuk period olmali diye dusunuyorum.
boylelikle gecligi onlenebilir. (para kazanmak veya saglam trade etmekten bahsetmiyorum dikkat) utopyada bir arayis sadece belki fikir verebilir. sn.teo boyle seylere aciktir.[/QUOTE]
Bunu dilediğiniz periyodda uygulayabilirsiniz.5 dakikada olur 5 gunde.
Ama dunyada uygulaması, yazarı dahıl 30 dakıka...
Burda onemlı olan 30 dakıkanın olusturdugu hıgh ve lowlar, usttekı mesajda bahsetmıssınız, buna da degıneyım, 6 adet 5 dakıkalıgın olusturdugu hıgh ve low, 30 dakıkanın hıgh ve lowuna esıt olur,Yanı sonuc degısmez.
Ama ısın ıcıne close gırerse, 6 tane 5 dakıkalıgın close ortalaması, 30 dakıkalık barın close'una esıt olmaz...
-
[QUOTE=teo;60068]Bunu dilediğiniz periyodda uygulayabilirsiniz.5 dakikada olur 5 gunde.
Ama dunyada uygulaması, yazarı dahıl 30 dakıka...
Burda onemlı olan 30 dakıkanın olusturdugu hıgh ve lowlar, usttekı mesajda bahsetmıssınız, buna da degıneyım, 6 adet 5 dakıkalıgın olusturdugu hıgh ve low, 30 dakıkanın hıgh ve lowuna esıt olur,Yanı sonuc degısmez.
Ama ısın ıcıne close gırerse, 6 tane 5 dakıkalıgın close ortalaması, 30 dakıkalık barın close'una esıt olmaz...[/QUOTE]
anlamadigim 30 dakika icinde cikis ve dusus hareketleri olursa biz kontrpiyede kalmayacakmiyiz. neden period bu kadar uzun. mesela az once olan hareket 12.20 basladi 13.50 tersine dondu.ya kacirmis yada kardan zarar edilmis belkide tumuyle zarar edilmis olabilir.30 dk nin aciklmasi nedir. siz eskiden 60 dklik bakiyordunuz. simdi kuculdu. bunun mantigi nedir.
-
[QUOTE=nyse-dj;60088]anlamadigim 30 dakika icinde cikis ve dusus hareketleri olursa biz kontrpiyede kalmayacakmiyiz. neden period bu kadar uzun. mesela az once olan hareket 12.20 basladi 13.50 tersine dondu.ya kacirmis yada kardan zarar edilmis belkide tumuyle zarar edilmis olabilir.30 dk nin aciklmasi nedir. siz eskiden 60 dklik bakiyordunuz. simdi kuculdu. bunun mantigi nedir.[/QUOTE]
sayın dostum ben eskıden 60 dakıka bakıyordum da kar mı ettım, bunun mantıgı adamların yontemını aynen uygulamak,
Bu yontemde ara hareketler bızı ılgılendırmez, 30 dakıkanın kapanısı onemlıdır.
Ben bar kapanısı ıle 38150 den longa gectım, dıger bar kapandıgında 38300 den gerı verdım,
Aslında hıc bır sey ıcın gec kalınmıyor,sadece beynımız bızı cok gec kalıyoruz dıye uyarıyor, mesele gec kalmak degıl, uzun vade de para kazanmak,
Gec kalsan 150 puan gec kalırsın. O da onemlı bır olay degıl, ben bu yontemde tecrubemı soylıyeyım, hıc gec kalmadım, bar kapanısı her zaman fırsat verdı satmak veya almak ıcın...
-
[quote=teo;60103]sayın dostum ben eskıden 60 dakıka bakıyordum da kar mı ettım, bunun mantıgı adamların yontemını aynen uygulamak,
Ben bar kapanısı ıle 38150 den longa gectım, dıger bar kapandıgında 38300 den gerı verdım,
Aslında hıc bır sey ıcın gec kalınmıyor,sadece beynımız bızı cok gec kalıyoruz dıye uyarıyor, mesele gec kalmak degıl, uzun vade de para kazanmak,
Gec kalsan 150 puan gec kalırsın. O da onemlı bır olay degıl, ben bu yontemde tecrubemı soylıyeyım, hıc gec kalmadım, bar kapanısı her zaman fırsat verdı satmak veya almak ıcın...[/quote]
uzun giderken low-close arası, kısa giderken high -close arası hep cazip gelir ve bir fırsat kaybı görülür, keşke oradan verseydim alsaydım meselesi, bunu aşmak çok çok zor, ama birde dsı ve efg yerine koyun kendinizi işlemleri genelde bar dibi veya bar tepesinde gerçekleşir, ver coşkuyu yani ;)
-
[QUOTE=teo;60103]sayın dostum ben eskıden 60 dakıka bakıyordum da kar mı ettım, bunun mantıgı adamların yontemını aynen uygulamak,
Gec kalsan 150 puan gec kalırsın. O da onemlı bır olay degıl, ben bu yontemde tecrubemı soylıyeyım, hıc gec kalmadım, bar kapanısı her zaman fırsat verdı satmak veya almak ıcın...[/QUOTE]
tamam dedigini anladim. ama sen 60 liktada kazandin ben sahidim bazi hatalarin oldu bunlar period disinda kalan seylerdi aslinda. en onemlisi seninle beraber bende yaptim bir poz acinca (inandigin yone) israr edip poz sayisini artirmak idi.
aslinda az zarar ile cik degilmi. bunu yapamadik sanirim.
-
teo, 1506 no.lu mesajındaki grafikte fiyat çubuklarının altında ve üstünde birbirine paralel giden yeşil ve kırmızı çizgiler var. Bunlar birbirleriyle kesişmediğine göre h.o değiller herhalde. Özel ve şahsi değilse ne olduklarını söyleyebilir misin?
Sevgiler.
-
[QUOTE=mur@t;60785]teo, 1506 no.lu mesajındaki grafikte fiyat çubuklarının altında ve üstünde birbirine paralel giden yeşil ve kırmızı çizgiler var. Bunlar birbirleriyle kesişmediğine göre h.o değiller herhalde. Özel ve şahsi değilse ne olduklarını söyleyebilir misin?
Sevgiler.[/QUOTE]
Onları daha oncekı sayfalarda verdım formulunu...RSI reverse olarak formule etmısler (hıgler ıcın rsıh,ve low lar ıcın rsıl halıne getırmısler,close kullanmamıslar)
İlgili dokuman [URL="http://rapidshare.com/files/158877667/The_Decomposition_Method_by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf"]The_Decomposition_Method_by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf[/URL] diye gecer...
Yesıl olan _RevEngRSIH
Kırmızı olan _RevEngRSIL
hareketlı ortalama degıl , bır cesıt trend gostergesı, uzerı long, altı short bolgesı, ara bolge flat kalınmalı...Ms ıcın yenıden kodlarını vereyım.
_RevEngRSIH
---------------
value:=Input("RSIH value", 1, 100,50);
WildPer:=Input("Wilder Time Periods",1, 100,14);
ExpPer:=2*WildPer-1;
{Average Up High}
AUH:=Mov( If(H>Ref(H,-1), H-Ref(H,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down High}
ADH:=Mov( If(Ref(H,-1)>H, Ref(H,-1)-H, 0), ExpPer, E);
x:=(WildPer-1)*(ADH*value/(100-value)-AUH);
RevEngRSIH:=If(x>=0, H+x, H+x*(100-value)/value);
RevEngRSIH
--------------------
_RevEngRSIL
--------------
value:=Input("RSIL value", 1, 100,50);
WildPer:=Input("Wilder Time Periods",1, 100,14);
ExpPer:=2*WildPer-1;
{Average Up Low}
AUL:=Mov( If(L>Ref(L,-1), L-Ref(L,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down Low}
ADL:=Mov( If(Ref(L,-1)>L, Ref(L,-1)-L, 0), ExpPer, E);
x:=(WildPer-1)*(ADL*value/(100-value)-AUL);
RevEngRSIL:=If(x>=0, L+x, L+x*(100-value)/value);
RevEngRSIL
--------------
Son durum halen short, pazartesı ya uzerıne cıkar long olunur, ya da shorta devam edılır.
[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/6985/aawh5.jpg[/IMG]
-
teo, tşk ederim, gözümden kaçmış demek ki...
-
merhaba ilginc bir konu baştan okumam gerek.
-
Code for MetaStock: Bear range trailing stop
Dy:=Input("Day of Trend",1,31,19);
Mn:=Input("Month of Trend",1,12,12);
Yr:=Input("Year of Trend",2000,2500,2003);
Value1:=Input("Bearish Periods",3,55,21);
Value2:=Input("Multiplication Factor",1,10,3.2);
Value3:=Input("Initial Stop",0,100000,10);
Value4:= 34;{Channel Periods}
Value5:= 75;{OverBought Region}
HoldingDays:= BarsSince(Dy=DayOfMonth()
AND Mn=Month() AND Yr=Year());
Index:=RSI(CLOSE,Value4);
OB:=Index -Value5;
Bullish:= CLOSE-(CLOSE*(OB/100));
Bearish:=(Sum(Abs(LOW-Ref(LOW,-1)),Value1))/Value1;
RangeA:=(Sum(CLOSE-LOW,Value1))/Value1;
Stop:=CLOSE-((Bearish+RangeA)*Value2);
If(Stop>PREV AND Stop>Value3,Stop,If(Stop>PREV
AND Stop < Value3,Value3,If(Stop<=PREV,PREV,Stop
*Holdingdays)));
Bullish
-- by Leon Wilson
-
Artık takip sayısı haftalık olarak hergün akşam seanstan sonra üreteceğim.Bu alan haftalık value area dır.
Alt bandı ve ust bandı vardır.Artık biliyorsunuz.Alt bandı yukarı gecerse al,asagı kırarsa sat , ust bandı asagı kırarsa sat.Ust bandı yukarı kırarsa al.
Pazartesı ıcın takıp sayısı [B][COLOR=red]36.125[/COLOR][/B] dir (MPVA: [U]36,125 / 36,675 / 37,225[/U])
Bu ne demektır.Gun ıcınde herhangı bır 30 dakıkalık bar,36.125 uzerı kapatırsa (close) ,ve gun ıcınde tekrar bunun altında kapanıs olmayacagını dusunuyorsanız long, veya kapanısa yakın bakarsınız ona gore karar verırsınız. (Kapanıs olayını cok sevmıyorum, cunku, seans acılısında burdan acar, gun boyu 3000 puan yapar, ve hıc bu sayı altına gelmez,Nıye bosuna 3000 puan yıyıp,aksamı beklıyelım.)
Buna gore 36.125 altı kapanış olduğu için [COLOR="Red"]shortlar /tut da[/COLOR]... ( Cbaykuş sistemi gibi daha kolay yorumlamak,)
Herkes vitamin istiyor.Buyrun vitamin...:)
Not:Ben haftalık değil, gün içi trade yaptığımdan günlük değerlere göre oynayıp, gece pozisyonumu kapatıyorum.
[U]Gece taşımak isteyenler haftalığa göre oynamalıdır.[/U]
03.11.2008 - 07.11.2008
----------------------------
Total Range:35,175 to 39,325
Pva:35,575 to 37,775
TPOc Above Zone:851
TPOc Below Zone:236
PoC:16 (35,975)
MRange: 36,213 / 37,250 / 38,288
MPVA: 36,125 / 36,675 / 37,225
-
Indikator seçimi ile ilgili bir döküman
[URL="http://rapidshare.com/files/161737051/Selecting_And_Interpreting_Leading_Indicators_by_Roger_Pilloton.pdf"]Selecting And Interpreting Leading Indicators by Roger Pilloton.pdf[/URL]
[URL="http://rapidshare.com/files/161737360/Measuring_An_Indicator_s_Forecasting_Ability_by_George_R._Arrington.PDF"]Measuring An Indicator's Forecasting Ability by George R. Arrington.PDF[/URL]