cumleten kandiliz mübarek olsun
saol passat
jelibon ustat emeklerıne saglık
Printable View
cumleten kandiliz mübarek olsun
saol passat
jelibon ustat emeklerıne saglık
bayağı bir işlem yaptım 1311-1315 arasında
azar azar puanları topladık.bereket versin
1311
1316
1327
1338
1345 kırılım idi 1347-1348 oldu
1315-1316 yı geçersek 1327 ye kadar yol açık
1312 full long ile devam
herksein regaip kandilini kutlar
sağlık mutluluk esenliklerin sizlerin olmasını mevlamdan dilerim
bu gece dualarınızda beni de araya sıkışırırsanız sevinirim
passat
bu gece bu kadar yeter
şimdi geceyi hakkıyla yerine getirmeye geldi
herkese hayırlı akşamlar
passat
selamlar hayırlı akşamlar herkesin mübarek regaib kandili pek ve hayırlar içinde bereketlensin temenni ve niyaz ile mübarek olsun..
hayırlı kazançlar herkese..ve sn jelibon vede passat kardeşe de...
[QUOTE=jelibon;359002]Yani düşüşün başladığı yer 1271 itibarıyla double zigzag yine yani
abcXabc,
X 16-23 Mayıstaki 1347,
a düşüş 1311 dibi,
b yukarı 1345 yani bu hafta yükseği,
şimdi c düşüş abc şekilde a dünün aşağısı, btepki ve c aşağı ardına d düşüş biterek yerini 3 yukaıya bırakacaktır.
Şimdi bu özellikle 26-6 arasında diplerse bal kaymak olur.
Amma hava atarım ha.
Jelibon.[/QUOTE]
En üstte 1271, 1371 olacak,
3 yukarı ne alaka e yukarı olacak.
Jelibon.
Şimdi uyuyormu uymuyormu bizim pala manipilatörmü süper bir öncümü?
Ben neye bakarım arkadaş?
Mayıs başı sp, altın, TR hepsi tepemi?
Tepe.
Sonra geçmişmi hiçbiri? Geçmemiş.
son atakta bile TR indi, dowda geçte olsa indi.
sonuç uyuyor yanlız şurada bir adilik var.
Onun future eksi olduğunda veya orada sert iniş olduğunda bizi yatay tutuyor fazla vermiyor, o artarken bizi satıyor. Adamlar süper sistem geliştimiş kesin anlaşmalı bu yapılan.
Manipilasyon burada işte. Sonuçta değil manipilasyon şiddetdede değil her zaman bir piyasa bir piyasadan şiddetde farkedebilir teknik nedenlerden, örnek gümüş ve sp deki son dönemdeki satış şiddet farkı. Manipilasyon Trde dalga olmamasında ya hep alıyorlar ya hep satıyorlar.
Jelibon.
Şimdi altın,
öngördük kolayca mayıs başı tepe olur dedik, oldu. Şubat gibi 4 ay durumu arka arkaya dizer dedik, dizdirdik.
17 mayıs dip olur dedik, eski artılamadı bile noktasal borusal oldu.
Bunlar cycledı basit ay cycle.
devamında yine ay cycledan haiiran ilk hafta alçalan tepe olur dedik. Rakam noktasal borusal verdik 1545-1555.
Hem tarih hem değer noktasal borusal oldu.
Ay durumunda durum bu. Bu minor bir cycle. 15 günlük ay durumlarından basit dolunay yeni ay.
Asıl tabii daha uzun vade armstrongdan merak ediyoruz işi.
Haziran major cycle tarihi. Şimdi emin olunamayan burada gümüşte bu cycle bir ay erkenmi çalıştı? Çlıştıysa 4.3 yıl düşeceğiz.
Yoksa erken çalışarak sadece mevsimsellikten temmuz-ağustos diplemesini özellikle altında ayarlayarak yeni yine yeniden fezalaramı gidecek?
haziran 2011 bence 2011 in en önemli ayı olacaktır. Gelecek için fikirler alacağız.
Jelibon.
Vix için bir not:
Vixde üst bb dışına çıkışta hem kendisi için 1-2-3 gün bb dışı veya 1 gün kendi bb dışı sp 3 gün kapitilasyon olsada ve vix grafına uzun yıllar bakarsanız üst bbde taşma ve kapama durumu çok sık görülsede yani normal birşeyken,
alt bollingera inişlerde bollinger altı kapanışlar çok az olmaktadır. Çoğu zaman bolla değip veya değmeden döner.
zaten her alt boll altında kapanış orta ve uzun vadede bir ana trend dönüşü anlamına gelebilir. Burada alt bolla değip döndümü kısa hemen kazndırır zatende, alt boll kapanışlarda endeksin geriden gelip geç tepeleme hali mevcuttur.
Kısaca her alt boll altı kapanışında olası dikkat olası orta uzun vade trend dönüşünü göz önüne almak durumundayız. Her boll altı kapanmadan değerek dönmede ise zaten çoğunlukla bu şekil olur, ise kısanın hemen kazandırdığı durumdur.
Kitaplarda yazmaz.
Şimdi iki gün önce değip dönme var mesela alt banda mesela o gün short açtın güzel yakaladın neden dönüp durursun üste gidene kadar anlamam bunu işte..
Yakalayacaksan bundan yakalarsın ama bakmıyacaksın göreceksin. Bakarsan sanada bakarlar.
Yakaladınmı 1345 den vix bb dışına yukarda çıkana kadar tuttunmu shortu TRADERSIN.
Yoksa hikaye.
Jelibon.
[quote=jelibon;359085]Vix için bir not:
Vixde üst bb dışına çıkışta hem kendisi için 1-2-3 gün bb dışı veya 1 gün kendi bb dışı sp 3 gün kapitilasyon olsada ve vix grafına uzun yıllar bakarsanız üst bbde taşma ve kapama durumu çok sık görülsede yani normal birşeyken,
alt bollingera inişlerde bollinger altı kapanışlar çok az olmaktadır. Çoğu zaman bolla değip veya değmeden döner.
zaten her alt boll altında kapanış orta ve uzun vadede bir ana trend dönüşü anlamına gelebilir. Burada alt bolla değip döndümü kısa hemen kazndırır zatende, alt boll kapanışlarda endeksin geriden gelip geç tepeleme hali mevcuttur.
Kısaca her alt boll altı kapanışında olası dikkat olası orta uzun vade trend dönüşünü göz önüne almak durumundayız. Her boll altı kapanmadan değerek dönmede ise zaten çoğunlukla bu şekil olur, ise kısanın hemen kazandırdığı durumdur.
Kitaplarda yazmaz.
[B]Şimdi iki gün önce değip dönme var mesela alt banda mesela o gün short açtın güzel yakaladın neden dönüp durursun üste gidene kadar anlamam bunu işte.. [/B]
[B]Yakalayacaksan bundan yakalarsın ama bakmıyacaksın göreceksin. Bakarsan sanada bakarlar.[/B]
[B]Yakaladınmı 1345 den vix bb dışına yukarda çıkana kadar tuttunmu shortu TRADERSIN. [/B]
[B]Yoksa hikaye.[/B]
Jelibon.[/quote]
aha işte tıpkı ben
dediğiniz gibi harika yakaladım amma pozu enayilikle bozdum
peki niye bozdum
altın ve parite namıssızı beni korkuttu
1540 olan altın bir anda 1550 oldu
paritenin aşağıya düşmemesi.tırstım
bakın pariteye şimdi.sp1347 deyken bile bu kadar değil
dxy den çaktım manzarayı.dolar düşecek parite yukarı diye.amma o an noldu bilmiyorum.özellikle altın bir anda yukarı atınca 1328 den tırstım kapattım mis gibi pozu
neyse birşeyler öğrendik öğrenmesinede ş trade zorlaşıyor.onun uygulamasını da tamamladıkmı tamamdır
daha antrenman bitmedi
sabahta çarpmalık 1310.50 den 2\4 long açtım
inşallah bu defa da longdayken aynı hatayı yapmam.
gerekirse pc ye bile bakmam yahu
bu arada ihvn kardeş hoşgeldin.özlettin vallahi kendini
herkse bol kazançlar
passat
Orta vade indik 3 trade günü önce al, 2 trade günü önce flat, dün flat, şu anki durumda 0.10 sat bile sata çıkar. İş yine son darbede, gerçi anlattım 3 ayda kaç sinyal geldiğini.
Nasdaq 16.5 den beri sat.
Bugün Tarım dışı istihdam 100 puanlık hareket ve volatilite getirecektir.
Tarım dışı istihdam fibo pnecere içerisnde kalmış, güzel.
Fibo pencerenin son günü pazartesi.
Eğer bu iki gün satarlarsa ve vixdede bb dışına çıkış olursa bu satışlar yılın alım fırsatı olur.
Tabii tarih çalışırsa 26-06 diplemesi ardına 7 temmuz rallisi gelir.
Jelibon.
neye bakıyoruz kırılıma. Yukarı veya aşağı kırılıma.
Bu piyasa haftalardır fractalcılara tokat atıyor. Müthiş bir düzen ve sıralama içinde gelişiyor. TA istim üzerinde.
Evet kırılım gelmiyor? Gelmedikçede volatilite olsada müthiş trade fırsatı veriyor.
Bu tabbiki böyle devam etmeyecek ve sonraki itkisel dalgamız yakında gelecek.
Neye bakıyoruz, bakarken görüyoruz?
2 mayıs düşüş kanalının üst kırılım noktalarına yani 12600, 1245 ve ndx 2375.
Ve Haziran 2010 den gelen yükselen trend kanalının alt çizgisine (dün değdiği yer) 12100, 1290 ve 2275.
Bu noktalar arasında kaldıkça sürünme ve kırılımdan bahsedilemez.
Bu noktalar arasından çıkışta ralli veya şelale olur.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;359092]neye bakıyoruz kırılıma. Yukarı veya aşağı kırılıma.
Bu piyasa haftalardır fractalcılara tokat atıyor. Müthiş bir düzen ve sıralama içinde gelişiyor. TA istim üzerinde.
Evet kırılım gelmiyor? Gelmedikçede volatilite olsada müthiş trade fırsatı veriyor.
Bu tabbiki böyle devam etmeyecek ve sonraki itkisel dalgamız yakında gelecek.
Neye bakıyoruz, bakarken görüyoruz?
[COLOR="Blue"]2 mayıs düşüş kanalının üst kırılım noktalarına yani 12600, 1245 ve ndx 2375.[/COLOR]
Ve Haziran 2010 den gelen yükselen trend kanalının alt çizgisine (dün değdiği yer) 12100, 1290 ve 2275.
Bu noktalar arasında kaldıkça sürünme ve kırılımdan bahsedilemez.
Bu noktalar arasından çıkışta ralli veya şelale olur.
Jelibon.[/QUOTE]
1345 değil mi üstad o rakam ??:confused: