bütüne bakarım, bu şerrolarla her gün inecek çıkacak koşturacak yarışacak yok 5 likti, 15 lik ti halim yok benim,
keh, keh
Printable View
bütüne bakarım, bu şerrolarla her gün inecek çıkacak koşturacak yarışacak yok 5 likti, 15 lik ti halim yok benim,
keh, keh
proceksiyonda öteden beri yazdığım bütün ne,....
yeni anayasa ve başkanlık,....
ABD ne istiyor yeni anaysa,..başkanlığı istediği çok belli değil,...
buradaki uzlaşma 120000 ve üstüdür,....
Hem doları hem borsayı satıyorlar, sonra dönüp hem borsayı hem doları alıyorlar :)))
allah akıl fikir versin!
[QUOTE=kaos;510672]Hem doları hem borsayı satıyorlar, sonra dönüp hem borsayı hem doları alıyorlar :)))
allah akıl fikir versin![/QUOTE]
eee diyorki iki kablodan birini kes, ya kırmızıyı ya yeşili,..
bu ona istatistikte %50 demek,...
ne yapar yapar durumu bilinenden bilinemeze dayar,
bilinemez ne en yakın moodys,...
bunun önüne alayımızı getirecek eli mahkum,...
haaa burada mı tutacak 92xxx-93xxx e mi getirecek, tartışmamız gereken bu,
oradan %50 tersini keser,...
90700 bunu belli eder pzt
demekki nedir ???
kar bilinende değil [U]bilinemeyende[/U]
bilinen bir şey bilindikten sonra kar üretmez,..
yani artık darbe teşebbüsü oldu bitti,..bunda kar kalmadı,
kar moodyste, fitchte, erdoğan putin görüşmesinde,...başka fed ağustos sonuna,...27 mi, 28 mi,...
akıllıca durumlar,...
bilinemez geldiğinde olayı yönetemiyorsak,...güçsüzsek, ky yeysek,...bilinemez anlardan uzak durup,........
belli olduktan hemen sonra,....büyük puvan hareketinin tersineeeee ,......
cüzdan dan taviz vermedeeeeennnnn,....
dizilmek gerekiyor,...
başka iki uç için ölçüm gerekiyorki cüzdan dizilimiz buna göre olsun, biz burada ölçtük bu dönem için 75000-120000 olaraktan,
misal brexit bilinemez,..karar ters geldi shorttu ama sonrasına long olan kazandı
93100 den 103150 ye gitti,...
bunlar beklenen olay biinemezleri,..darbe teşebbüsü ise beklenmeyen olay bilinemezi,..
keza std poor kendisine vazife olmayan bir durumda öne çekerek panik halinde karar açıkladı,...
[QUOTE=indregandi;510652]pzartesi ind dirençleri
09 90875
10 90700
11 90700
12 90700
13 90700
14 90700
15 90700
16 90700
17_[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/BdIB][img]http://i.resimyukle.xyz/BdIB.png[/img][/url]
iyi haftalar cümleten,....
Sayin indregandi ve forum mudavimleri iyi cakismalar ve iyi hafta sonlari
[QUOTE=finalwave;510678]Sayin indregandi ve forum mudavimleri iyi cakismalar ve iyi hafta sonlari[/QUOTE]
sayın final bu çakişma kelimesi neyin imasıdır,.....yanlış anladıysak düzeltin lütfen
Pardon telde k ile l yan yana olunca kusura bakamayin iyi calismalar:)))))
Düşünüyorumda bu olay brexit ile beraber gelseydi acaba şu an yine üçgen filan konuşuyor olurmuyduk!
Yada nasıl okuyorda hep iyimserliğin yüksek zirvede olduğu zamanlar böyle sonuçlanıyor!
size de iyi haftasonları sayın indregandi.
[url]https://youtu.be/o20dCWs7A4c[/url] ben 2 defa dinlerdim cok faydalandım tavsiye ederim mukemmel bakıs acısı suankı turkıye icin
Basta sayın Gandi ustad olmak uzere yaratacağım kirlilik için peşinen mzür dilerim,
asla bir tavsiye, paylaşım, öngörü veya analiz değil,
tamamen kendim için yazıyorum zira, geçmiş deneyimlerim gösteriyor ki, aldığım notlara rağmen piyasa açılınca sanki önceden tüm planlamayı ben yapmamışım gibi, yazılanların çizilenlerin (tv yorumcuları-aracı kurum rapor ve tavsiyeleri) etkisinde kalarak, önceden yaptığım planlamaların tam zıttı pozlar açmışım ve günlerce ''ben bu aptallığı niye yaptım'' hayıflanmasıyla geçirmişim.
o yüzden onumuzdekı haftalar için kendımce bir tespit yapıyorum ve notlarıma bakmak yerine ekrana bakma hastalığı yüzünden, onumuzdekı 15 gun (moodys e kadar) bu sayfayı açıp yaptığım bu planlamaya bakıyor olacağım.
tespitlerim sadece kendime notlardır,
kımsenın ciddiye almamasını, etkilenmemesini rica ediyorum, saygı ve sevgilerimle.
Sayın indregandi 15 temmuz amerikanın jeopolitiginin hangi aşaması sizce.not indirimleri geliyor incirlik üstünde olanlar.borsaya satışlar. Açaba bu arada faizi artırıp yine basıkıya devam edebilinir mi?
KENDİME NOTLAR;
Bazen gözümüzün önündeki göremeyiz ve her şey lup bittikten sonra ''zaten belliydi'' diye hayıflanırız.
Moodys bunlardan biri.
göz önünde olanlar;
daha ortalık toz dumanken Moodys açıklama yaptı ve not indirimi için izlemeye andıklarını açıkladılar, haber ajansları ''moodys çöp seviyesine indierec'' diye manşet attılar,
SP hiç beklemeden hem not indirdi hem negatif görünümde tuttu hem de çeşitli şirketlerin notlarını düşürdü.
önumuzdekı 15 gun içinde abd ile majör politika değişimleri gelmezse Moodys not indirecek, olasılık %51
düzelse bile indirim olasılığı %49'a inmez, %50 de kalır.
bu durumda;
bist 100 onumuzdekı haftadan başlayarak eğer tepki verirse, (long açma tepkının boyutunu izle) makul veriyelerde cüzi short.
moodys'i beklemeye geçiş aşaması geldiğinde;
68-70000 aralığında ise 1/10 short, not şüşerse ilave short
71-73 bandında ise 1/5 short
75-76 bandında ise 3/5 short
kendime 2. not; not indirilirse 10.000 puan uzeri toparlamaksızın sert düşüş, 20 bine kadar ulaşabilir
not indirilmezse, en cok 77/78 bandına bir tepki ardından sert satışlar devam eder.
kendime 2. not; hiç bir analısti dinleme, tz izleme, tv yorumcularına asla kulak asma, aracı kurum raporlarını okuma!!!!
Kendime not;
Moodys'e kadar diplerden long açma, tepkının boyutunu izle,
her halükarda 73000 / 75000 bandından trade amaçlı poz al, makul karlarla kapat, sonraki güne (mumkun olduğunca) poz taşıma!
olası 75000 üzerine ulaşacak tepkılerde acılan pozların %50sini Moodys sonrasına kadar tut.
68000/73000 bandını trade için kullanabilirsin!!!
Tekrar rice ediyorum;
hıc bir aalıze dayanmayan tamamen şahsi varsıyımdır,
lütfen ciddiye almayınız
lütfen etkılenmeyınız.
herkesten tekraren ÖZÜR !
s.a bol kazançlı bir hafta olması dileğimle..
gunaydın hayırlı haftalar
Herkese günaydın. İyi haftalar.
cümleten günaydınlar.
çavuşoğlu: Rusya'dan darbe girişimine karşı 'amasız destek' geldi -haberturk
25.7.2016 11:46:27 çavuşoğlu: Rusya'dan darbe girişimine karşı 'amasız destek' geldi -haberturk
25.7.2016 11:38:48 çavuşoğlu: Bakanlıkta görevden almalar olacak, büyükelçilik düzeyinde de var -haberturk
25.7.2016 11:34:35 çavuşoğlu: (juncker'in idam konusundaki açıklaması) bizimle tehditvari konuşamaz -haberturk
25.7.2016 11:26:16 çavuşoğlu: Fetö'den kırgızistan için de ciddi bir tehdit var -haberturk
25.7.2016 11:21:52 çavuşoğlu: Yunanistan'ın darbecileri iade etmesini bekliyoruz -haberturk
25.7.2016 11:20:24 çavuşoğlu: Abd, gülen'i vermezse bu ilişkilerimizi etkiler -haberturk
25.7.2016 11:18:43 çavuşoğlu: Türkiye'de abd karşıtlığı artmaya başladı, bunun kimseye faydası yok -haberturk
günaydınlar cümleten
[QUOTE=indregandi;510652]pzartesi ind dirençleri
09 90875
10 90700
11 90700
12 90700
13 90700
14 90700
15 90700
16 90700
17_[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;510676][url=http://resimyukle.xyz/resim/BdIB][img]http://i.resimyukle.xyz/BdIB.png[/img][/url]
iyi haftalar cümleten,....[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/921f][img]http://i.resimyukle.xyz/921f.png[/img][/url]
90700 direncini kırdık,...bunun üstünde tutnma gayretleri ve sağdaki grafta bahsettiğimiz 92xxx-93xxx meselesi
[QUOTE=indregandi;510668]şimdi zaten bakın,
usd try std poors yerine geri dönerse ki bu gün oraya kadar bastılar benim flat dediğim yer orası,... ve endex std sonrasına aşağıda kaldı (-4000 puvan) halen oradan çıkamıyor,..
bu durumda usd cide std poorsa yakalanmış anlamına gelir,..
eğer öyleyse bu durumda ne yapmış oluyor,... std poors seviyesine kadar bastı aşağıda kalan shortunu rahatlattı,...
haaaaa öyle değilse eğer,....
bu durumda endex ike, ike mood öncesine aktüaryel bir denge noktasına gelecek,
shortu ürketecek, longa vermeyecek,...
92xxx-93xxx civarları bu aktüaryel yer,...
buradan işte menfi müsbet dananın kuyruğu kopar[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;510669]ben şimdiusd mi 1000 puvan yukarı taşıdım maliyette, 700 puvanda extrem puvan aldım,...225 te endex ten aldım,...
böyle böyle sağını solunu törpülerim,.....eğerki hatalı poz açmşşsam, ki hep açarım, umrumda olmaz,..[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;510673]eee diyorki iki kablodan birini kes, ya kırmızıyı ya yeşili,..
bu ona istatistikte %50 demek,...
ne yapar yapar durumu bilinenden bilinemeze dayar,
bilinemez ne en yakın moodys,...
bunun önüne alayımızı getirecek eli mahkum,...
haaa burada mı tutacak 92xxx-93xxx e mi getirecek, tartışmamız gereken bu,
oradan %50 tersini keser,...
90700 bunu belli eder pzt[/QUOTE]
aynen,
usd vadeli shortlarımı yeniden kar al flat ettim,..
endex tarafta
95175 ve 89825 shortlarım devam etmekte,...belki 89825 i 92xxx-93xxx seviyelerinden mood öncesi kar al yapabilirim,..
[QUOTE=deniz;510720]çavuşoğlu: Rusya'dan darbe girişimine karşı 'amasız destek' geldi -haberturk
25.7.2016 11:46:27 çavuşoğlu: Rusya'dan darbe girişimine karşı 'amasız destek' geldi -haberturk
25.7.2016 11:38:48 çavuşoğlu: Bakanlıkta görevden almalar olacak, büyükelçilik düzeyinde de var -haberturk
25.7.2016 11:34:35 çavuşoğlu: (juncker'in idam konusundaki açıklaması) bizimle tehditvari konuşamaz -haberturk
25.7.2016 11:26:16 çavuşoğlu: Fetö'den kırgızistan için de ciddi bir tehdit var -haberturk
25.7.2016 11:21:52 çavuşoğlu: Yunanistan'ın darbecileri iade etmesini bekliyoruz -haberturk
25.7.2016 11:20:24 çavuşoğlu: Abd, gülen'i vermezse bu ilişkilerimizi etkiler -haberturk
25.7.2016 11:18:43 çavuşoğlu: Türkiye'de abd karşıtlığı artmaya başladı, bunun kimseye faydası yok -haberturk[/QUOTE]
Geçen hafta, ilk darbe uyarısının Rus istihbaratından ulaştırıldığına dair lafrlar geziyordu..olur mu olur...
Shortlar long olacaktı sanırım .. Düzelteyim yanlış anlaşılma olmasın sayın İndi..
[QUOTE=indregandi;510725]aynen,
endex tarafta
95175 ve 89825 shortlarım devam etmekte,...belki 89825 i 92xxx-93xxx seviyelerinden mood öncesi kar al yapabilirim,..[/QUOTE]
Sayın indregandi endeks olarak long herhalde yanlış yadınız. Ola ki modys efendi OHAL var ama bu sadece olayı yapanlara yönelik ekonomik ve siyasi hayatta herhangi bir değişiklik yok, siyasi birliktelikte sağlandı diyerek notu korur ama bir +, - lerden bir alt kademye düşürürse o zaman uçma kaçma olur mu? (Şahşen beklentim bu yönde) Bu durumda 120.XXX hedefleri bana zor gibi gözükse de 103.XXX, 105XXX ler olur mu? Yorumunuz nedir.
Ben sabah 91.000/100/200 'den azalttım pozisyonu, 92.000/50/100 / 150 ye de yazdım. Kalanlar ile moodys beklemeyi düşünüyorum. Bakalım bu sarmaldan nasıl kurtulacağım yaraları sarabilecek miyim?
[QUOTE=indregandi;510725]aynen,
endex tarafta
[U]95175 ve 89825 longlarım [/U]devam etmekte,...belki 89825 i 92xxx-93xxx seviyelerinden mood öncesi kar al yapabilirim,..[/QUOTE]
[QUOTE=ebru90;510727]Shortlar long olacaktı sanırım .. Düzelteyim yanlış anlaşılma olmasın sayın İndi..[/QUOTE]
teşekkürler düzelttim
[QUOTE=deniz;510728]Sayın indregandi endeks olarak long herhalde yanlış yadınız. Ola ki modys efendi OHAL var ama bu sadece olayı yapanlara yönelik ekonomik ve siyasi hayatta herhangi bir değişiklik yok, siyasi birliktelikte sağlandı diyerek notu korur ama bir +, - lerden bir alt kademye düşürürse o zaman uçma kaçma olur mu? (Şahşen beklentim bu yönde) Bu durumda 120.XXX hedefleri bana zor gibi gözükse de 103.XXX, 105XXX ler olur mu? Yorumunuz nedir.
Ben sabah 91.000/100/200 'den azalttım pozisyonu, 92.000/50/100 / 150 ye de yazdım. Kalanlar ile moodys beklemeyi düşünüyorum. Bakalım bu sarmaldan nasıl kurtulacağım yaraları sarabilecek miyim?[/QUOTE]
Kısa zaman içinde ABD ile bir şekilde uzlaşılırsa (nasıl uzlaşılır bilemiyorum..biz k.ırak petrollerinden pay istiyoruz onlar alamazsınız diyor, barzani ile anlaşma imzalıyoruz, 1 hafta sonra barzaniye suikast yapıyorlar bizim özel kuvvetler kurtarıyor adamı, suriyede koridor açacağız diyorlar biz orayı bombalıyoruz, darbenin arkasında abd var diyor hükümet, onlar yok diyor, kerry TC nin nato üyeliği tehlikede diyor sonra yalanlıyor v.b. v.b.) o zaman moodys not değiştirmez... NAçizane görüşüm bu kavga, arada sekteye uğrasa da, bazen içimizdeki trojanlar sayesinde kesintiye uğrasa da, taaa 1991'den beri sürüyor. Bizim CIA nın 2000 kürt peşmergesini -1998 di sanırım- kışkışlayacak Çelik harekatını yapmamız, karşılığını ekonomik krizle ödememiz, askerimiz çuval,, piyonların devreye sokulması, abd donanmasını gürcistan krizinde jkaradenize sokmayan tüm denizcilerin ergenekondan içeri alınması v.s. v.s., darbe teşebbüsü ...... )... Bunlar kısa vadeli trade için önemli dğeil elbet ama... ya "PAKT" değiştiriyorsak??? Bizim tercihimiz hep batıdan yana olmuştur elbet o yüzden soruyu değiştireyim..Ya PAKT değiştirmek zorunda kalırsak?
[QUOTE=deniz;510728]Sayın indregandi endeks olarak long herhalde yanlış yadınız. Ola ki modys efendi OHAL var ama bu sadece olayı yapanlara yönelik ekonomik ve siyasi hayatta herhangi bir değişiklik yok, siyasi birliktelikte sağlandı diyerek notu korur ama bir +, - lerden bir alt kademye düşürürse o zaman uçma kaçma olur mu? (Şahşen beklentim bu yönde) Bu durumda 120.XXX hedefleri bana zor gibi gözükse de 103.XXX, 105XXX ler olur mu? Yorumunuz nedir.
Ben sabah 91.000/100/200 'den azalttım pozisyonu, 92.000/50/100 / 150 ye de yazdım. Kalanlar ile moodys beklemeyi düşünüyorum. Bakalım bu sarmaldan nasıl kurtulacağım yaraları sarabilecek miyim?[/QUOTE]
moodys nin görünümü değiştirmemesi borsa anlamında kv pozitif olur,...
ancak ülke için uv hayırlı olmaz,...
ficth yerel para birimi cinsi notumuzu düşürdü, dolar olanı neden düşürmesin ki acaba?
saatlik simulede;
15:00, 16:00 barları bir tartma barı iken,...17:00 barı bir action barı olabilir,...
17:00 ya yukarı vurur ya aşağıya
şu anda saatlik gidişat;
14:00 barından itibaren bozuk,...91500 üstünde iyi ama altında bozuk
saatlikte long tepki hedefi 93000 den takip ediyor,...
90700 bunun ilk desteği oluyor,...
91500 ise tartma değeri
[url=http://resimyukle.xyz/resim/eHSa][img]http://i.resimyukle.xyz/eHSa.png[/img][/url]
95175 long devam ediyor,
89825 i kar al flat ettim,..
fırsat olursa aşağıdan yenilerim,
olmaz ise 95175 le moodys girerim,
bu hafta zaten biraz yoğunluk var iş güç olarak,...
ama normal de tutmam gerekirdi,...
long yönde yenilerim belki 500-1000 fırsat çıkarsa
[QUOTE=indregandi;510738]saatlik simulede;
15:00, 16:00 barları bir tartma barı iken,...17:00 barı bir [B]action[/B] barı olabilir,...
17:00 ya yukarı vurur ya aşağıya[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;510743]95175 long devam ediyor,
89825 i kar al flat ettim,..
fırsat olursa aşağıdan yenilerim,
olmaz ise 95175 le moodys girerim,
bu hafta zaten biraz yoğunluk var iş güç olarak,...
ama normal de tutmam gerekirdi,...
long yönde yenilerim belki 500-1000 fırsat çıkarsa[/QUOTE]
95175 longum devam ediyor,...
89825 longumu yine aynı yerden yada yakınından alma düşüncesindeyim,...realize oralara kadar gösteriyor ama kısmet,..önce 90700 aşağı geçilmeli
bu olmaz ise 95175 longum bahsettiğimi üzere moodys dahil devam edecek
şu anda 14:00 barı L si olan 91225 i aşağı [U]vermedi[/U],...
saatlik takip bozuk ama sadece bozuk
şerroya,
iki günde usd ve endex toplamda 5000 civarından fazla kilitlemiş durumdayım,
95175 in adı 95175,...