-
[QUOTE=kaditatr;59406] Bu nedenle indicator gösterge hikayedir. İndikator yerine direkt fiyat irdelenmeli. Sağlıcakla[/QUOTE] İndikatör denilen hadise de fiyat çubuklarının değişik şekillerde yorumlanmasıdır. Bir nevi fiyat ahreketinin türevi durumundadır, sistemler de göstergelerden türetildiğinden türevin türevi gibi bir şey oluyor. Bu yüzden dediğiniz gibi aslolan fiyattır, gerisi teferruattır.
-
[QUOTE=VOBiX;59411]İndikatör denilen hadise de fiyat çubuklarının değişik şekillerde yorumlanmasıdır. Bir nevi fiyat ahreketinin türevi durumundadır, sistemler de göstergelerden türetildiğinden türevin türevi gibi bir şey oluyor. Bu yüzden dediğiniz gibi aslolan fiyattır, gerisi teferruattır.[/QUOTE]
bir nevi oluşan olayları ,ertesi gün gazete de okumak gibi bir şey, hiç bir şeye yaramaz.
Istanbul'da deprem olmuş, Ertesi gün gazeteler Istanbul'da deprem oldu diye manşet atmışlar,
Ne manası var şimdi bu haberin, geçmiş ola..
Bizde de Cuma günü sistemler al vermiş, E.. Banane.. Yarın sabah için bana bu haberin ne faydası var :) .
Olay CUma günü olmuş, ben şimdi Pazartesi al verdi diye mala atlarsam, sonum iyi de olur, kötüde olur,Şansa kalmış bir olay...
Geç kalmış bir bilgi..Ha ekonomist dergisinin bugünkü sayısını okumuşsun, ha Cuma günkü kapanıştaki indikatöre güvenmişsin,geceye long girmişsin,değişen bir şey var mı?
-
Sevgili dostlar, ben bahsettiğiniz topiği okumadım. Ama yaşamın içinde bilhassa borsada vobda duyguya yer olmadığını 10 yılda edindiğim tecrübeler ile anladım. Ve hala da bu sorun önemli bir yapı olarak karşımda duruyor. Benim en büyük derdim sanıyorum sizlerinde en büyük derdi, arayış ve formüllerle haşır neşir olmak. Yahu aradık aradıkta ne oldu ? Jose silvadan, Guppy den Elder den aldık çalıştık ürettik inceledik test ettik ne oldu ? Metasrockda iyi bir formül yazıcı olmaktan gayrı elime geçen tek şey (ki bunu çok önemsiyorum) kaybetmemeyi yada minimal kaybetmeyi öğrenmek oldu. Daldan dala uçan yada sürekli göç halinde bulunan kuşlar gibi o formül senin bu formül benim derken olan şu: hiçbir şeye konsantre olamıyorsunuz, zira aklınız formülde ve eliniz beyninizin verdiği tedirginlik hissi ile sürekli tek tuşta. Nasıl olacak nasıl aşılacak bu durum biliyormusunuz. Benim öğrendiğim şu ne kullanırsanız kullanın sizi tatmin etmeyecek hep arayacak arayacaksınız. O arama dönemlerinize bir dönüp bakın hep hayıflandığınızı göreceksiniz. Keşkeler eğerler dize dize sayfa sayfa kitap kitap dolduracak kadar çok olacak. O nedenle bırakın indicator peşinde koşmayı diyorum. Kendinizi size anlatacak sizi ikna edecek ve basitçe uygulayabileceğiniz ne ise onu kullanın. Zaman akıp gidiyor, hemde çok hızlı. Ben yaşadım bu ikilemleri, Teo kardeşim epey bir çaba ile birşeyler üretmiş ve anlatıyor yazıyor deneyimliyor. Kendi doğrusunu bulmuş sizlere de lanse ediyor. Ve yazdıklarında dikkatinizi çektimi bilmem ama önemli bir kelime var. TEYİD bekliyorum. Bu kadar sabredecek kadar sistemine inanmış ve ikinci bir şey daha söylüyor; KAZANIYORUM. Ben sadece şunu diyebilirim. HELAL OLSUN. PSİKOLOJİ cidden önemli kapitalinizden tutunda fasulyeye kadar herşeyden etkileniyoruz. Kendi yolunuzu bulmanın yolu da ehler efendinin yada jose nin yazdıklarında değil. Ya o kadar başarılı sistemlerse neden kendine saklamıyorsun kardeşim diye sorarım onlara. W%R den tutun Stotastik e kadar ne varsa siz uygulamadıkça sonuç alamayacaksınız. Olmayacak. Amma kendinize uyanı bulmakta FİYAT hareketlerinde gizli. Pİyasada 3 olgu var, YATAY, YÜKSELEN, DÜŞEN piyasa. YÜKSELEN, DÜŞEN piyasaya ait dalga yada trend var. Buralarda ne kullansanız Başarılı olursunuz. Ya YATAY da. Sizi bıktırana kadar eyleme devam ediyorlar ve siz olmaz gitmez beceremeyeceğim anda da Yükselen ve düşeni gerçekleştirip siz piyasaya giremeden işi bitiriyorlar. YATAY piyasaları ki son zamanlarda oluşan GAP lerin ardından gerçekleştirdikleri hareketleri gözlemlediğimde Teo nun 30 dakikalık zaman dilimlerinde ne aradığını algılamış oldum. YILDIR ve SİL, YOKET. Pİyasaların ne yaptığını anlamak ve uygulamak ama sürekli bıkmadan usanmadan deneyimlemek lazım.
Svg TEO, forumlara zamanında çok formül yazdım. Uzun zamandır da bir foruma bişeyler yazmıyordum. Ancak doğru bir yöntemi okuduğumda yazmak içimden geldi. Yine formül yazmayacağım. İşin özü kişini ne yapmak istediğini bilmesi ve bunun yolunu bulup duygularına yer vermeden uygulamasındadır. Bunuda en iyi örnekleyen sizsiniz. Bir ayda zengin olma yada köşeyi dönmece diye birşey yok. Mümkünde değil Olsa idi her taraf borsa ve vob parite zengini dolardı. Olabilenler ise sabırla sistemlerini uygulayabilen ED SEYKOTA gibileridir.
Of ya geveleyip durdum kusuruma bakmayın. Sevgiler
-
İndikatörlerin tükaka olmasını anlayamıyorum.
Senelerdir tek gördüğüm daldan dala indikatör peşinde koşanlardır (bende dahil).
Doğrudur, aslolan fiyattır.
Ancak salt fiyat, oyuncuyu disipline edemez.
İndikatörün ise o şansı vardır.
Salt fiyatı izleyen biri doğru tutumu alması çok zordur ve seansta sürekli gelgitler yaşar.
İndikatör olgusunu bu derece küçümsemek kanımca çok doğru değil.
Sorun "indikatör" değildir, bizim kullandığımız "indikatör"de istikrarlı ilerleyemememizdir.
Bu topiği baştan sona okuyanlar bile bu kadar kısa sürede topiğe yazanların sürekli nasıl tarz değiştirdiğini görürler.
Bir kez daha belirtmeliyim ki, salt "fiyat"ı gözönüne alarak işlem yapan birinin başarı şansı çok azdır.
Piyasalarda başarılı olmanın yegane zemini "doğru psikoloji, doğru tutum"dur.
Nasıl mı?
Zaten bulduysanız, bu foruma yazıyor olmazsınız, hayatın tadını çıkarıyor olursunuz. .lelele
-
[QUOTE=shibumi;59478]
Bu topiği baştan sona okuyanlar bile bu kadar kısa sürede topiğe yazanların sürekli nasıl tarz değiştirdiğini görürler.[/QUOTE]
Ben buna gelişim diyorum Sayın Shibumi, devamlı araştırdığımızı gösteriyor bu tutum, olduğumuz yerde durmuyoruz anlamına da gelebilir...
Sevgiler...
-
Alıntı:
[B]shibumi[/B] Nickli Üyeden Alıntı
Bu topiği baştan sona okuyanlar bile bu kadar kısa sürede topiğe yazanların sürekli nasıl tarz değiştirdiğini görürler.
[QUOTE=teo;59483]Ben buna gelişim diyorum Sayın Shibumi, devamlı araştırdığımızı gösteriyor bu tutum, olduğumuz yerde durmuyoruz anlamına da gelebilir...
Sevgiler...[/QUOTE]
[B]cok dogru bir tur evrim. aksi halde genel topik yeterli idi.
zaten bastan beri okunursa ilk koyulan ilke goze carpar daha bir trade sistemi ve bunun uzerine arastirma ve paylasim.[/B]
-
sn teo poz. ve degerlerinizi yayinlayabilirmisiniz?
-
[QUOTE=nyse-dj;59498]sn teo poz. ve degerlerinizi yayinlayabilirmisiniz?[/QUOTE]
şimdi shorta geçtim...12:00 ticki ile...Kapanışı Mpva altında kaldığı için...
VOB - 03.11.2008 08:59:04
----------------------------
Yesterday's PoC:9 (34,550)
Yesterday's Initial Range:34,250 - 34,700
Yesterday's Total Range:34,250 to 37,100
Yesterday's Pva:34,300 to 35,750
Pioneer's Range:37,200 to 37,600
Today's PoC:7 (37,350)
Today's Initial Range:37,200 - 37,600
Today's Total Range:37,125 to 37,600
Today's Pva:37,250 to 37,450
Selling Tail:37,550 to 37,600
Buying Tail:37,125 to 37,175
[U]Market Type: Down Variation Day[/U]
TPOc Above Zone:30
TPOc Below Zone:31
Yesterday's MRange: 35,675
Today's MRange: 37,238 / 37,350 / 37,475
POC Range Area: Equal
[U]MPVA: 37,300 / 37,35 / 37,400[/U]
Suggested Position: Flat
-
Pozisyonu kapattım flatte beklıyecegım, kırılmayı beklıyelım, bu sekılde bul karayı al parayı olmaz, cok yatay cunku...
-
Longa dondum...
VOB - 03.11.2008 08:59:04
Yesterday's PoC:9 (34,550)
Yesterday's Initial Range:34,250 - 34,700
Yesterday's Total Range:34,250 to 37,100
Yesterday's Pva:34,300 to 35,750
Pioneer's Range:37,200 to 37,600
Today's PoC:10 (37,350)
Today's Initial Range:37,200 - 37,600
Today's Total Range:37,125 to 37,600
Today's Pva:37,250 to 37,450
Selling Tail:37,550 to 37,600
Buying Tail:37,125 to 37,175
Market Type: Down Variation Day
TPOc Above Zone:39
TPOc Below Zone:42
Yesterday's MRange: 35,675
Today's MRange: 37,238 / 37,350 / 37,475
POC Range Area: Equal
[U]MPVA: 37,300 / 37,35 / 37,400[/U]
-
10.30 ta short olmustum dondu 12 de dondugu yerden yine sattim 37400 den sonra yine cikti bu kez 37.600 sattim ortalama 34.400 oldu sn teo nunda long oldugunu gorunce ilk minimum karda 37350 verdim gitti sen misin veren 36800 dustu. yine ters indikator olan kazandi. ne zamandir ya sabir diyerek soylemiyordum ama taa 10.30 nere 15.00 nere bekle ver uc kurusa.
-
[QUOTE=nyse-dj;59572]10.30 ta short olmustum dondu 12 de dondugu yerden yine sattim 37400 den sonra yine cikti bu kez 37.600 sattim ortalama 34.400 oldu sn teo nunda long oldugunu gorunce ilk minimum karda 37350 verdim gitti sen misin veren 36800 dustu. yine ters indikator olan kazandi. ne zamandir ya sabir diyerek soylemiyordum ama taa 10.30 nere 15.00 nere bekle ver uc kurusa.[/QUOTE]
ben de cok dondum bugun, 525 puan zarar yazdı bu donusler, en son 37375 den shortladım halen beklıyorum,zarar cıktı, bıraz da sımdılık kar ettırdı...Bu ısler zor ısler hakıkatten, cok yatay gezdı feleksız, 100 puana sıkıstırdılar, ama netıcede kırılma gerceklestı....