geçmiş olsun sn teo, Allah sabır versin...
Printable View
geçmiş olsun sn teo, Allah sabır versin...
Sn Teo bence söylemeyin. Hasta psikolojisi sadece iyi oacağına inanır. Aksini düşünmek istemez. Benim annem lösemiden öldü. 6 ay ömür biçtiler, 2,5 sene yaşadı.Kendisi kanser olduğunu tahmin ettiğini söyledi ise de Biz kendisine kan hastalığı olduğunu ayrıca yaşlı olduğu için kanser bile olsa ölümcül olmayacağını ikna etmeye çalıştık. Kan ve oksijen takviyesiyle ümidini kırmadan 2,5 sene hemde yakınmadan yaşadı. Bir gün bile ölümü anmadı.
Gerçekçi olacam derken babanızı 2 ay önceden hayattan koparmayın.
[quote=jerfin;84271]ben biliyorum takıldığını da, sen neden açıklama gereği hissettin..:..:[/quote]
Gülüp gececeğine acıklama yazdıgın için olmalı:)
Sn Teo geçm,ş olsun acil şifalar dilerim.Böyle birşeyi ben söyleyemezdim
dostlar
bu dji kapanışı ne kadar can yakacak
32500 altından kapatma fırsatı verse bari
Obamahükümetinin ipotekli ve sorunlu ev sahiplerine yönelik yeni birpaketin hazırlanacağı ve kurtarma planı bağlamında bu mağdurlarayardım edileceği söylentileriydi piyasaları yukarı çıkartan. Bu haberin yansıması ile sanki bütün yukarda bahsettiğimiz sorunlarıunutturdu. Alışlar başladı ve endeksler yeşilde kapanmasını bildi.
syn teo,geçmiş olsun.Allah size sabırversin.şu anda yaşamakta olduğunuz duyguları inanın çok iyi anlıyorum.babanızın sosyo kültür seviyesi kaldırmaya müsaitse,bilmesi onun en doğal hakkı diye düşünürüm.
[QUOTE=QUEEN;84295]Obamahükümetinin ipotekli ve sorunlu ev sahiplerine yönelik yeni birpaketin hazırlanacağı ve kurtarma planı bağlamında bu mağdurlarayardım edileceği söylentileriydi piyasaları yukarı çıkartan. Bu haberin yansıması ile sanki bütün yukarda bahsettiğimiz sorunlarıunutturdu. Alışlar başladı ve endeksler yeşilde kapanmasını bildi.[/QUOTE]
sıktı artık bu paketlerde.. tam dow can çekişirken, bir paket çıkartıyorlar ortaya.. bilinçli yapılıyor bunlar.. sadece zamanını geciktirebilirler bu çöküşün..
[QUOTE=teo;84258]Yok Mbm , durum kötü, pankreas kanseri dediler, 2 aydan fazla yaşamaz diyorlar, elimden bir şeyde gelmiyor, kendisine de söylemedim.Bu yaşta herşeyin başı sağlıkmış yeni anladım..
Teşekür ederim...[/QUOTE]
Sevgili Teo,
Bu durumu bilmek hastayı sona hazırlamaktan başka bir işe yaramaz.
Üstelik doktorunki sadece [B]tahmin[/B].
Babamı kaybetmeden bir sene önce doktorlar her an ölümünü bekliyoruz dediler.
Bir koca yıl geçti bu süreçte.
Erkek evlat olarak çektiğimi ben bilirim.
Kanser konusunda Adana'daki doktor Ömer Coşkun'un ciddi çalışmaları var.
Sitesini bir incele istersen.
Denemedik deyip pişman olmamak için...
[url]http://www.tansalp.com/index.php[/url]
Geçmiş olsun Allah'tan şifa dilerim.
[QUOTE=abilag;84298]Sevgili Teo,
Bu durumu bilmek hastayı sona hazırlamaktan başka bir işe yaramaz.
Üstelik doktorunki sadece [B]tahmin[/B].
Babamı kaybetmeden bir sene önce doktorlar her an ölümünü bekliyoruz dediler.
Bir koca yıl geçti bu süreçte.
Erkek evlat olarak çektiğimi ben bilirim.
Kanser konusunda Adana'daki doktor Ömer Coşkun'un ciddi çalışmaları var.
Sitesini bir incele istersen.
Denemedik deyip pişman olmamak için...
[url]http://www.tansalp.com/index.php[/url]
Geçmiş olsun Allah'tan şifa dilerim.[/QUOTE]
şarlatanın teki o adam..
[quote=parderi;84291]Sn Teo bence söylemeyin. Hasta psikolojisi sadece iyi oacağına inanır. Aksini düşünmek istemez. Benim annem lösemiden öldü. 6 ay ömür biçtiler, 2,5 sene yaşadı.Kendisi kanser olduğunu tahmin ettiğini söyledi ise de Biz kendisine kan hastalığı olduğunu ayrıca yaşlı olduğu için kanser bile olsa ölümcül olmayacağını ikna etmeye çalıştık. Kan ve oksijen takviyesiyle ümidini kırmadan 2,5 sene hemde yakınmadan yaşadı. Bir gün bile ölümü anmadı.
Gerçekçi olacam derken babanızı 2 ay önceden hayattan koparmayın.[/quote]
Geçmiş olsun Sn. Teo, Sn. Parderi'ye katılıyorum ben de bana kalırsa da açıklamayın, ayrıca bunu bilmesinin ona ne yararı olacak ki? Hissettirmemeye çalışın, Kanserle mücadelede moral büyük önem arz ediyor diye biliyorum. Allah'tan umut kesilmez, şifalar dilerim babanıza. Allah yardımcınız olsun.
teo abi çok geçmiş olsun......hiç bir zaman ümit kesilmez süre yada zaman denen şey farklılıklar gösterebilir........
bence en kısa zamanda durumu anlatmanız babanız açısından daha iyi olacaktır(sizler açısından da)......
bence hayata bu durumu hep beraber kabul ederek devam etmelisiniz.....
acil şifalar dilerim....ALLAH yardımcınız olsun.....
[QUOTE=truva;84294]dostlar
bu dji kapanışı ne kadar can yakacak
32500 altından kapatma fırsatı verse bari[/QUOTE]
Şu anki verilerle yarınki açılış rakamı : 32,275
[quote=jerfin;84297]sıktı artık bu paketlerde.. tam dow can çekişirken, bir paket çıkartıyorlar ortaya.. bilinçli yapılıyor bunlar.. sadece zamanını geciktirebilirler bu çöküşün..[/quote]
Adam birşeyler yapmak zorunda. Naapsın, beyaz sarayda ping pong mu oynasın:..::..:, ama yercekımı kanunu var, düşüşe care yok!!
Teo kardeşim,
Ben söylememenden yanayım.Kimse kimsenin yaşama sevincini elinden almamalı.Hastalar kendi kendilerine durumlarını biryerlere oturtuyor.Söylersen birdaha gözlerine bakamasın.Kalan zamanın kıymetini bil en güzel paylaşımı gerçekleştir.Paylaşmaya fırsat bulamadığın herşeyi paylaş .Keşke diyeceğin birşey bırakmamaya gayret etmeni tavsiye ederim.Böyle bir tecrübem olduğu için tavsiye edebildim.Şifalar diliyorum.
[QUOTE=jerfin;84299]şarlatanın teki o adam..[/QUOTE]
Ürünlerin fiyatları cüzzi oduğu için, umut tacirliği yapmıyor gibi bir izlenim aldım sitesinden.
Şahsı hakkında detaylı bilgim yok.
syn teo bu konuda benim de fikrim ve tecrübelerim der ki..söylenmemesi daha makuldur.düşünün bi kere.hiçbirimiz ölecegimiz anı bilmiyoruz.tıbben babanız için bu bilinen bi noktada olabilir.ama yine de bilmemek o anı sınırlandırmamak daha dogru.zaten ölüm insana gelir..siz söylemeseniz de gelir..bunu bildiginizi onun da bilmesi sadece onu üzer sizin için sizi uzcegini bildgi için üzülür.ben hayatta ikisini de yaşadım .1.derece yakınlarımda.bilen ve bilmeyen arasındaki olumluluk bilmeyen lehine.tıbben de olsa kimse ölcegini bilmemeli.bence asıl o an ölümün gerceklestigi andır..hayatta kimsenin son kez yapcagı bişey yoktur.herkes defalarca yapmak ister.insanın dogasına aykırı drı zaten.ve dedigin gibi bi insan ölcegini anlar. tabi cok zor bi karar.ama inanın böylesi daha iyi olur..
[quote=baraniko57;84304]Teo kardeşim,
Ben söylememenden yanayım.Kimse kimsenin yaşama sevincini elinden almamalı.Hastalar kendi kendilerine durumlarını biryerlere oturtuyor.Söylersen birdaha gözlerine bakamasın.Kalan zamanın kıymetini bil en güzel paylaşımı gerçekleştir.Paylaşmaya fırsat bulamadığın herşeyi paylaş .Keşke diyeceğin birşey bırakmamaya gayret etmeni tavsiye ederim.Böyle bir tecrübem olduğu için tavsiye edebildim.Şifalar diliyorum.[/quote]
Aslında bu cok tartısmalı bır konu, sanki durumunu bılse daha ıyı bana gore, tabıı kı bu kişinin yapısına karakterıne göre de değişebilir, durumunu bılmek o ınsanın hakkı dıye dusunuyorum, geregı gıbı sevdıklerıyle vedalasmasına ızın verılmelı.
her insanın psikolojisi aynı olmayabilir.kimisine hasta olduğunu söylersiniz kalan ömrünü doya doya yaşamak ister bunun için çabalar.kimiside nasılsa öleceğim der ve hayata küsebilir kendini bırakabilir.böyle birşey olursa bence çok kötü olur.sayılı gün biçilen bir insanın birde karşınızda hayata küsüp yıkıldığını görürseniz daha çok üzülürsünüz.ve kimsede o insanın hasta olduğunu öğrendiğinde vereceği tepkiyi bilemez.ne oğlu ne kızı ne eşi ne anası ne babası.yani benim babam metanetli adamdır hastalığını öğrensede üzülmez bunu kabullenebilir falan diyebilirsiniz.ama gerçek böyle olmayabilir.
ben olsam söylemezdim.diğer yandan rutin hayatından uzaklaştırıp daha dolu dolu yaşaması için teşvik ederdim.
Sayın (müsadenizle Sevgili) Teo, geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
[QUOTE=VOBiX;84302]Şu anki verilerle yarınki açılış rakamı : 32,275[/QUOTE]
bu kadarcık mı yani:))
Teo dostum , büyük geçmiş olsun.
Allahtan şifa diliyorum.
Allah sizlerede sabır ve metanet versin.
[quote=jerfin;84299]şarlatanın teki o adam..[/quote]
canlı yarında dayak yedi,
[URL]http://www.haydi.net/haber_devam.asp?haber_id=6075[/URL]
Saadet partisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Çoşkun'u Belediye Başkan adayı olarak gösterdi
[URL]http://yenisafak.com.tr/YurtHaberler/?t=06.02.2009&i=167634[/URL]
[QUOTE=abilag;84305]Ürünlerin fiyatları cüzzi oduğu için, umut tacirliği yapmıyor gibi bir izlenim aldım sitesinden.
Şahsı hakkında detaylı bilgim yok.[/QUOTE]
benim annemde 1 yıl önce kanserden vefat etti sn.abilag.. ve çok araştırdık biz de.. çaresizlik kadar berbat bir duygu yok.. sattıkları bildiğin otlar işte.. ve adam hakkında açılmış bir sürü soruşturma var..
teo abi,
sabir ve huzur sizinle olsun. cok gecmis olsun.
Sayın abilag,
Tıp pozitif bir bilim dalıdır.Tahmin dediğiniz ise istatiksel veriler sonucu ortaya çıkan ağırlıklı ortalamaya benzer.Bir en yükseği bir de en düşüğü vardır.Fakat sonsuzuna rastlanmamıştır.İlgili şahsın emek verdiği bitkilerle tedavi ise modern tıptan çok daha eski olmasına ve gelişmiş ülkelerde her geçen gün ilginin artmasına rağmen(rant çok yüksek), Sayın jerfin'e katılmadan edemeyeceğim.Ülkemizde ona buna herşeye iyi gelir denilerek süpermarketlerde dahi satılan fakat Sağlık Bakanlığı'ndan izin alamadıklarından, Tarım Bakanlığından gıda izni alarak her derde deva diye satışa sunulan bu ürünlerden medet ummalımıyız? umacaksak ta hekimin bilgisi ve izniyle olmalı diye düşünmekteyim.
[QUOTE=jerfin;84313]benim annemde 1 yıl önce kanserden vefat etti sn.abilag.. ve çok araştırdık biz de.. çaresizlik kadar berbat bir duygu yok.. sattıkları bildiğin otlar işte.. ve adam hakkında açılmış bir sürü soruşturma var..[/QUOTE]
Bilgi için teşekkürler.
Ancak bu konuda ola ki biri mucize bir ilaç bulsa onkoloji endüstrisinin bunu engelleyeceği ve şarlatan diye suçlanacağı da bir gerçek.
[quote=abilag;84316]Bilgi için teşekkürler.
Ancak bu konuda ola ki biri mucize bir ilaç bulsa onkoloji endüstrisinin bunu engelleyeceği ve şarlatan diye suçlanacağı da bir gerçek.[/quote]
Bu yazdığınıza katılmıyorum.
Mucize bir ilaç bulunsa bile, onkoloji endüstrisi gibi bir sektör üzerine balıklama atlar. Çünkü çıkartacağı ilacın patentinden birçok para kazanılır.
Ülkemizde şarlatan dense bile amerika bu kişiyi ülkesine davet eder ve çalışmalarına orada devam etmesini ister.
Bir zamanlar zakkumla tedave eden bir doktor vardı ne olduğunu hatırlıyormusunuz?
Ülkemizde şarlatan dendi. Ciddiye alınmadı.
Amerika davet etti buyur bize göster dedi.
Sonuç olarak küçük bir kanser grubunda çok çok az bir etki olduğu görüldü ancak piyasada etkinliği daha fazla olan dolu ilaç olduğundan adamlar teşekkür ederek güle güle dediler.
[B]Şimdide yukarı plans yapma zamanı.. [/B]
Muhtemelen 32.225 seviyelerinden ve üstünden açılış olacaktır..
32.575 te kuvvetli direnç mevcut..Burayı geçebilirsek 32.600 - 32.850 aralığı zor bir bölge.
Eğerki geçilebilirse 32.850 - 33.250 pembe kanal hareketine gireriz..
Olası ralli durumları 33.750 seviyelerinde son bulacaktır.
[URL=http://www.resim-yukle.gen.tr/viewer.php?file=gbmm5xf3iyhoegsputwo.png][IMG]http://www.resim-yukle.gen.tr/images/gbmm5xf3iyhoegsputwo.png[/IMG][/URL]
Sayın Teo bana göre hastalıgı kendisine uygun bir dille alıştırarak söyleyin ama doktarların iki aylık ömrü kaldı tarafını kesinlikle söylemeyin ,birlilik beraberlik içerisinde ailece bu durumun üstesinden geleceginizi aşılamaya çalışıp moral ve motivasyonu en yüksekte tutmaya çalışın tekrar geçmiş olsun
Selamlar arkadaşlar, fırsat buldukça takip eden okuyan sessiz çoğunluktan ayrılıp, okuyan yazan azınlık tarafına adım atalım.
Teo'ya geçmiş olsun dileklerimle sabırlar diliyorum.
sn. teo geçmiş olsun
2 ay dediklerine bakmayın. çevremde örnekleri var 3 ay diyolar kişi 1 yıl daha yaşayabiliyor.
Özel mesaj göndermiş arkadaşlara cevap yazamıyorum."Pm atabilme Hakkı İçin 50 adet mesajınız Forumda Bulunması Gerekir."
Yarın için önemli direnç seviyeleri 32200,32500,32900 tahminimce açılşta 32200 kırılmış olacak ve açılış 32200-32500 arası olacak spot açılana kadarbu arada git geller olacagı için 32200 e yaklaşıldıkça uzun 32500 e yaklaşıldıkça kısa yapılarak geceye uzun pozisyonda girenler imkb açılana kadar zararı sıfırlayabilirler ,spot açıldıktan sonrada 32500 kırılıp 32900 den tekrar dönüş başlayabilir
sevgili teo ateş düştüğü yeri yakar...çok geçmiş olsun...aklınla değil...kalbinle karar ver...
[quote=teo;84277]Arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum sizlere,Sizlerinde fikrini alayım artık bizler aile sayılırız, günlerimiz 8 saat beraber geçiyor.
Ben her zaman fikren çok demokrat ve özgür bir insanım, aklımdakilerinide hiç saklamadan söylerim.
Bir insanında kendi hastalığı hakkında bilgi sahibi olmasına her zaman inanırım,kimsenin bir şey saklamaya hakkı olmadığını düşünürüm.
Ama bu sefer yapamadım.
Doktorlar hastaya kendi durumunu açıklamıyor Türkiye'de, hep yakınlarına söylüyorlar.
Sizce ben bu durumu babama söylemelimiyim.
Kendi başıma gelince sağlıklı düşünemedim...[/quote]
Geçmiş olsun Teo, çok üzüldüm. Allah sabır versin sana ve ailene. Sanırım söylemek doğrusu, hem kalan zamanı beraber en iyi şekilde geçirmek için, hemde onun yapmak istediklerini yapabilmesi için.
Teo; insanın hayatta karşılaşacağı bu en zor dönemde ,tanıdığım insanlar içerisinde en iyi kararı verecek güçlü sağduyulu ,nadir kişilerden birisin...
Sanırım bu durum kişiye göre değişen filozofik bir durum ..Kararında ,şifa dilediğimiz babanın kişiliği önemli..Bunuda sen biliyorsun..Ona neyin huzur vereceğini sen bilirsin...
Yaptığın en doğrusu olacaktır kardeşim..
Aktarlarda birçok hastalığa iyi olduğu söylenen otlar satılıyor ama gerçekte hata yapılıyor bu konuya dikkat edin.
Yurtdışından bahar döneminde bu sektörden bazı kişiler ülkemize gelerek dağ taş ot toplamaya gelir. Yani ilaçların çoğu zaten otlardan üretiliyor.
Aradaki fark ise üretilen ilaçların değişik aşamalardan geçtikten sonra yan etkilerinin ve uygun dozlarının saptanması sonrasında uygun bir şekilde piyasaya sürmesini gerçekleştirmek.
Gelelim aktar olayına, adam satarken ne doz bilir ne yan etki. Sana kaynat iç der...
Karşılaştığım bazı hastalarda kolesterolü düşürmek, taşı eritmek gibi nedenlerle kullanılan otlar sonrasındaa karaciğeri yada böbreği iflas etmiş vakalar vardı.
Şimdi bu herbalist adama gelirsek,
Normal tıbbi tedavi uygulanır ekstradan adamın dedikleri kullanılır yada tıbben yapacak birşey yok denirse ot karımları verilebilir ama tıbbi tedaviyi kesip bu tür ilaçlardan medet ummamak lazım.
Çocuğumuzun yüzünde çok küçük kırmızı bir leke vardı, küçük bir problem ... Eşimde doktor bir gün bana "tıbbi olarak yapılabilecek birşey yok şu doktora gidelim" dedi.
Doktor Homeopati denilen sistem ile çalışıyormuş.
Sizde bu sistemi araştırabilirsiniz yurtdışında üniversitelerde kürsüleri varmış (mış ben bilmiyorum)
ben böyle olaylara hayatta inanmam. Eşimin inadı ile gittik.
Bizim ile uzun süre konuştu şikayetleri öğrenerek bir tane hap verdi. 1 hafta sonra çağırdı. Başka hap yok 1 hafta sonra yeniden bir hap..
Böyle sürüp gitti.
Günlerden bir gün eşim homeopati hakkında ne düşündüğümü sordu iyi diyerek geçiştirmeye çalıştım. Israr etti
Verdim veriştirdim.
İlk gün adam şikayetlerimizi dinleyip bu şikayetlerin önem sırasına göre (sanırım elindeki kaynak kitapta şikayetlerin karşısında belirli rakamlar var ve bu rakaamları topladıktan sonra) elinde bulunan 1 den 100-150 arasında bulunan sayıda kutuların birinden hapı bize vermişti.
Diyelim ki
karnın ağrıyor-23,
ayakların kokuyor-8,
idrar yaparken yanma var-13
topla bunları
44
44 numaralı kutudan bir hap ver sonra 1 hafta sonra bir daha...
"Adındaki harfleri toplayıp ona göre ilaç verseydi ya" diyerek dalga geçtim.
Çocukta bir değişiklikde zaten olmadı gitmeyi bıraktık.
Ancak bazı kanser vakaları muayenehanesinde vardı.
Adam tıbbi tedaviyi kesinlikle devam etmelerini öneriyordu.
Adam dediğim bir doktor.
Uygun olanda o alternatif tıbbı, tıbbi tedavi yanında uygulamak yada tıbben yapacağımız birşey yok denildiği zaman alternatif tıbba yönelmek...
[QUOTE=clark;84320]Sayın Teo bana göre hastalıgı kendisine uygun bir dille alıştırarak söyleyin ama doktarların iki aylık ömrü kaldı tarafını kesinlikle söylemeyin ,birlilik beraberlik içerisinde ailece bu durumun üstesinden geleceginizi aşılamaya çalışıp moral ve motivasyonu en yüksekte tutmaya çalışın tekrar geçmiş olsun[/QUOTE]
Evet bu konuda size ve sevgili Bonni ye tamamen katılıyorum. Hastanın bunu bilmesi gerekir.. Ama ömür süresini bilmesine gerek yoktur..
Fakat ben kesinlikle hastanın yakınlarından birinin değil.. Bunu doktorun açıklaması taraftarıyım.. Hastanın ne tepki göstereceği belli olmaz.. Bu yükü asla hasta yakını taşımamalı.. Oğulları kızı yada eşi onu teselli edecek sevecek onunla son dönemlerini geçirecek kişiler olmalıdır bence..
Bir çok psikoloğun ve doktorun bu şekilde düşündüğünü duymuştum.. Hasta yakını umut veren olmalıdır bence..
[QUOTE=jerfin;84310]bu kadarcık mı yani:))[/QUOTE]
Beğenmiyorsun ama şimdi 32,225 oldu. :..: