hocam sizin böyle borsa dışı görüşlerinize bayılıyorum, ne deseniz sonuna kadar haklısınız , siz ülke yönetiminde söz sahibi olmalısınız bence..
Printable View
hocam sizin böyle borsa dışı görüşlerinize bayılıyorum, ne deseniz sonuna kadar haklısınız , siz ülke yönetiminde söz sahibi olmalısınız bence..
cöleli gibi mi,
o nada zamanın da bayılıyorlardı
bizde hep bir sorun var,
özünü koruyamamak,....
işta akape 2002 yılında EBD ye hayır dedi, ABD ye hayır dedi,....
bu gün EBD ile müzakerelerin bilmem kaçına geldiği halde sonuca varılamamsından hayıflanıyor,...don gömlek oldu tersine EBD nin şart koştuğu özgürlüklerin alayını Türkiyenin üniter devlet yapısını iğdişlemekte kullandı ve bunu çözüm sürecine kadar vardırdı,....yine ABD ye hayır dedi zerrablar zarrablar havlarda uçuyor zerrab bir atlantiğe bir buraya havada top misali,...gitti rus uçağını vurdu rus uçağının vurmak türkiyenin bir isteği olabilirmi,....işte gelinen durumda buradan ekonomi büyük yara aldı,...şimdilerde anlaşma yolu arıyor tekrar, suriye devletine rejim demek türkiyenin bir isteği olabilirmi,...suriyenin sınırı oynadığında seninki oynamazmı,...
şimdi oy verenleri 14 senedir bu işe yetmez ama evet diyor,....
anlaşılan o ki bir tek oy verenleri özünü koruyor,...
cehepe bakın atatürkün cehepesi bırakın devrim ilke ve inkilaplarını bugünlerde kürtçülük le suçlanacak duruma kadar düştü,...
nerede cehepenin özü,...nerede okları,...
okları duruyorda fırlatmaya yayı yok
bir millet bir devlet böyle yol alabilirmi,...
iktdarı ile muhalefeti milletinin önünde kabahatte yarışıyor,...
ve her iki taraf yetmez ama evet,....cehepe %25 te çakılı, akape %49 da çakılı,..
oy verenleri yetmez ama evetçi,...
kafaya odunu yiyene kadar devam,
odun havada zaten indi inecek,....
inse dahi bu zihniyetlerin acıyı hissetmesi bir kaç seneyi bulur,...
cehepenin tez kiliçkalkan ekibini tasviye edip özüne dönmesi gerekiyor,...ondan sonra akape ne yaparsa yapsın,...kendine yapar,..
ama cehepe olmadan akape dönüyor dolaşıyor türk milletine yapıyor yapacağını,...
senelerdir %25 bu ülkeyi yöneten iktidara alternatif olabilirmi,.....
7 haziran seçimleri çok önemli idi,..
cehepenin bu fırsatı kaçırmaması ve ülkeyi böldürmekle suçlanan akapeye (son ayakta çözüm süreci işi bardağı taşırmıştı) anti emperyalist, atatürkçü, milli ve ulusalcı duruş sergileyip bir karşı koyuş sergilemesi gerekiyor du söylevlerinde,
şaka gibi gitti emekliye zam işinden bahsetti,...cehepenin özü hiç gündemde yoktu, yetmez ama evetçileri %25 i sağladı cehepeye, çünkü bu ekip bir öncesindede cumhurbaşkanlığı seçiminde ekmelettin fiyaskosuna neden oldu,...belliki işileri pasifte kalmak,...
7 haziranın önemi şurada idi,...
böldürmekle suçlanan akape, hedepeyi siyasi arenaya bir parti olarak davet ederek üzerindeki böldürmek sıfatını bölücü olarak hedepeye devretmek istiyordu,..artık globalden yüklenen bu yükü kendi taşıyamıyordu, buna yeni bir yüklenici gerekiyordu,...hedepenin ise mecliste grup olarak işi mesleği zaten buydu,...bölücülük,...
7 haziran seçimden sonra
hedepe yeni sıfatını dolu dizgin oynarken,....akape milli saflara geçti,...
cehepe emekliye sabit kaldı,...
1 kasımda ise bu iş pekiştirildi,....
herkez tam sıfatında oldu,...
akape milli,...hedepe bölücü,..cehepe sabit,
böldüren nerede sırra kadem bastı arazi,...
hale bulunamıyor !!!
yetmez ama evetinin içine saklandı,....çıkart çıkartabilirsen dışarı,...
şimdi akape bu illuzyonu dolu dizgin oynayıp ilaveten yeni sıfatı ile buradan yeni anayasaya ve başkanlığa doğru yelken açtı,....
gündeminde türk milleti yine yok,...türkiye ise hep var akapenin,..
böldüren sıfatından kurtulduğu gibi çünkü doğuda çözüm sürecini bırakıp bu defa terörizme savaş açtı ve çözüm süreci mimarlarınıda (EBD ve ABD) eyyyyyleyerek kendi olası referandum veya seçimler için gerekli olan hilalinde saflaşmaya gidiyor,...
başı fese sokma değimi buradan geliyor,...
bütün bunlar olurken
cehepe nerede 1 kasımda yine emekli dedi,....
mehepe dahil herkez evet bizde emekliyiz dedi,...bölücü hedepe bile dedi,...bekara karı boşamak kolay nasılsa,...
sonuçta bizde emekliyi de kapan yine akape oldu,...
ne oldu hepimiz emekliyiz oldu, yani türk milleti bütün bu olan bite karşısında emekli oluverdi,...
hiiiiççç karışacak hali mecali yok türk milletinin,...
cehepe bakın hep sabit,...akape hadi bilinen,..artık belli olan,...
ama cehepe sabit kalamaz,..türk milletini akape ile başbaşa bırakamaz,...
yetmez ama evet,......
hayır artık yeter,.....
Gnydn.
Bu referandum sonucu ile en büyük bedeli ülkemiz ödeyecek. çok yazık oldu bize.
bye bye erdoğan ve TC
Herkese günaydın
Ve ayrılık geldi. %52 ye %48 ben tam tersi bekliyordum. 96.000'den çok az long olmuştum (3 kontrat) Flat te bekleyemedik. Flat te bir pozisyon bunuda ögreneceğiz bakalım nereye kadarvuracakalr an be an izleyeceğiz.
günaydınlar cümleten
ayırmışlar mı sürüden,....gurt mu [B]gap[/B] mış,....
usd leri [B]külliyen flat[/B] ettim,...fakat endexte mall alamadım henüz,....
ağustosu kovalıyorum benim fiyatlardan yüksekte henüz,....
[QUOTE=indregandi;509518]son tahlilde ne oldu bakın,
holigan, dazlak, osman ve bunlara yunanistanın dimitrisi de eklendi,...
ne oldu [B]herkez yalnız,...[/B][/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509519]yalnızı idare etmek kolaydır,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509520]kapitalizm tam çatırdarken iş adamları bile artık kapitalizm ....derken [B]yalnızın keşfi
büyük bir icattır,...[/B]
ve
ihtiyaç icadın anasıdır,....[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509521]öyleyse bu haliyle [B]brexit nedir ???[/B]
[B]bir icaddır,...[/B]
şunu anlıyoruz,
'[B]'in'' çıksa dahi peşi bırakılmayacak [COLOR="Red"]izi sürülecek[/COLOR]tir,....[/B]
[B]çünkü ihtiyaç görülüyorki tam orada toplanmıştır,..[/B].[/QUOTE]
bold yazanlar
[QUOTE=alicann;509540]Gnydn.
Bu referandum sonucu ile en büyük bedeli ülkemiz ödeyecek. çok yazık oldu bize.
bye bye erdoğan ve TC[/QUOTE]
osmanı kim icad etti, ben mi icad ettim,...bedele gelince bayadır ödemiyormuyuz,..
bizi bu hale yetmez ama evet getirmedi mi,..bu yetmezciler yettirdikçe yetmeeezzzz demedilermi,...
onlar yettirdi, bunlar yetmez demedimi,..
dün hepsini yazdık
bu iş sonuçları itibarı ile osmanın mucidi erdoğanı çok sevindirecektir,...şu zamanda kendisine gerekli olan (başkanlık, anayasa işleri) etrafındaki hilali saflaşacaktır demiştik,..
ama türkiyeye yazık oldu bu doğru, bunlar bir süre sonra hasta adamı bulmakta gecikmeyeceklerdir,...kaldıki adamlar nerede ise bütün brexit lerini türkiye üzerinden kampanya etmedilermi,...
bu ite kopuğa tazılara(brexitçilere) türkiyeyi koklatmak olmuyormu aynı zamanda,...
dolaysı ile bu işin iki kazananı var,..
biri osmanın mucidi, diğeri holiganın mucudi,
erdoğan da bu işten kazandı,...çünkü osmanına karşılık buldu,...ama erdoğan durdukça türkiye kaybediyor
cümleten günaydınlar.
[QUOTE=deniz;509542]Ve ayrılık geldi. %52 ye %48 ben tam tersi bekliyordum. 96.000'den çok az long olmuştum (3 kontrat) Flat te bekleyemedik. Flat te bir pozisyon bunuda ögreneceğiz bakalım nereye kadarvuracakalr an be an izleyeceğiz.[/QUOTE]
denizcim son olarak shorttun,...dün longmu oldun,..ben ise hep flatı işaretledim,...
bir şeymi takip ediyorsun yoksa, ..sistem gibi falan,..
bakın dün bütün sistemler saatlik ve günlük long kapattıydı,..
ben yazmadım bile buradan,...aldatıcı olur dedim,...
keşke şu yeni vade ağustos saplantısına girmeseydim hiç,..
haziranı birkaç tur alır satardık şimdiye dek,...
Herkese günaydın. Usta yonca yine balkonun üstünde şimdilik sıkıntı yok diyebilir miyiz. Yoksa 3d ye daha bir hafta var orada balkon malkon dinlemez aşağı indirirler mi?
s.a
hayırlı cumalar
hocam ben usdtry de tek lot uzun girmiştim, şimdi al sat yapıyorum, 70 puan aşağı yukarı bence..
[url=http://resimyukle.xyz/resim/CGLP][img]http://i.resimyukle.xyz/CGLP.png[/img][/url]
banka hisseleri % 25 eksilerde , bereket bisde böyle değil.. bence..
[QUOTE=foodengineer;509552]Herkese günaydın. Usta yonca yine balkonun üstünde şimdilik sıkıntı yok diyebilir miyiz. Yoksa 3d ye daha bir hafta var orada balkon malkon dinlemez aşağı indirirler mi?[/QUOTE]
sayın food
zamana göre nizami olan şu idi,
remain,....yada in,...
böyle olsa idi,..biz bu haftayı teperek devam eder,..önümüzdeki hafta 3 d için hazırlık yapardık,....
şu anda bakıyorum, 4 t hale iştahını koruyor 1 haftası daha var,...
son dibin ise halen üstündeyiz,..bu 4 t biraz daha toparlayabilirse fiyatları,....
3 d başarılı olabilir,...
ara notlarımızda zaman bir bütün olarak bakılmalı bazı piyasların ana piyasaya bağlı olduğu unutulmamalı diye hep uyarmıştık,
burada
ana piyasa temmuzu bitirip eylüle kadar baskı altında biz yazarken brexitin b si bile haberlerde tıklanmıyordu,..
dolaysı ile burada
4 t hep ana zamana yani 3 d ye doru düşünülmeli,..
dolaysı ile 4 t toparlayabilirse, 3 d işi halleder,
yok son llv altına düşmeye devam edersek yeni dipler görürsek bu defa 3 d çalışmaz,...
düştükçe alma düşüncesi egemen olur o zaman
inisiyatifi kaptırdım şerroya,..sabah açılışına mallanamayınca sadece usd vadeliye ii para götürebildim,...endex te halen flatım,..
böyle zamnlar için;
7 haziran tekniğini örnek verebilirim,...
[QUOTE=indregandi;509556]inisiyatifi kaptırdım şerroya,..sabah açılışına mallanamayınca sadece usd vadeliye ii para götürebildim,...endex te halen flatım,..
böyle zamnlar için;
7 haziran tekniğini örnek verebilirim,...[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/ALcy][img]http://i.resimyukle.xyz/ALcy.png[/img][/url]
tabi bunu yapabilirimi yapamazmı bilemeyiz,...malda yakalanmışssa yapar,...
sonuçta insiyatif onda,...
biz sadece açılışta long olarak araya kısacaktık,...ben şahsen kaçırdım bu fırsatı,...
BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ:AVRUPA BİRLİĞİ'NİN DAĞILMA SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR. GEMİYİ İLK TERKEDEN İNGİLTERE OLDU - TWİTTER
bakın osmancılar boş durmuyorlar
çipırı bekleyelim bakalım, çipırı vermezlerse 7 haziran gibi bir teknik oluşur ve fiyatlar 3 d ye hazır hale gelir,...
[QUOTE=indregandi;509490]endex te ise stratejiler gereği flat girecem,...
brexit sonrası yaptığı volatilteye ters olacam,.....
yukarı yaptı,...
vadenin yenisinden (ağustos) 99175-102700 arasından shortlarım sanırım, 102700 e yakın oluşu tercihimdir
aşağı yaptı
aşağıya ise nereden hamle yapacağıma karar vermedim muhtemelen çeşitli yerlere büyük puan aralıklı long yazarım sanırım,...
bu her durumda bir önceki dibin kırılışı olur düşüncesindeyim,
bu dibe yeni vade makası eklerim öncelikle ve oradan puan aralıklı long yazarım sanırım,..
98050-96725=1325 şu anki tahmini makas farkı
91625+1325=92050 bulunur,...
demekki 92050 civarına ilk longlarımı yazmalıyım bunda,...ama dikkat etmeliyim,...
[B]çünkü aşağı işini global stresi almakta kullanacakları belli,..
kimin stresini yelle lenin verdiği stresi,...
bakın yellenin imdadına brexit negatif olursa ingiltere koşmuş oluyor,..koca karı aradan sıyrılıyor,...[/B]
ama pozitif olursa yani kalırlarsa kocakarı ve stres devam ediyor ve bu stresi sadece alacak tek şey bizim
4 t nin bitiminde başlayacak olan 3 d[/QUOTE]
bold yazanlar
bu brexit fırsatını kullanırlarsa stresi alırlarsa piyasalar açısından çok iyi olur,...eylüle çok temiz oluruz,....
bekleyelim bakalım,...neyi olgunlaşmaları,...
henüz saatliklerede çok güvenmiyorum,...
[QUOTE=indregandi;509481]normal ve hiç bir şey,...
teknik analiz böyle zamnlar öncesi hiç bir şey,......
i f a d e e t m e z[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/bfLJ][img]http://i.resimyukle.xyz/bfLJ.png[/img][/url]
BREXİT'te Korkulan Oldu. Bundan Sonra Bizi Neler Bekliyor (Meksa Yatırım)
BREXİT referandumu piyasaları ters köşede bırakarak AB karşıtlarının zaferi ile sonlandı. Bilindiği üzere son dönemde anket sonuçları AB yanlılarını önde gösteriyordu ve bu sayede piyasalarda pozitif fiyatlamalar yaşanmaktaydı. Daha önce AB'den ayrılan bir ülkenin bulunmaması dolayısıyla İngiltere gibi büyük bir ülkenin AB'den ayrılması tarihi bir an olarak olarak kayıtlara geçecek. Peki, bu süreçte piyasaları neler bekliyor?
BREXİT kararının çıkması ardından normal olarak küresel çapta çok sert satış dalgası yaşandı. GBP/USD paritesi 1.32 seviyelerine kadar gerileyerek en son 1985 yılından gördüğü dip seviyelere geriledi. Yurt ABD 10 yıllık tahvilleri 1.41 ve yen ise 99.00 seviyelerine kadar gerileme kaydetti.
Fiyatlamalarda ilk endişenin ardından bir miktar toparlanma görülse de belirsizlik bir hayli yüksek oluşu yaşanan bu toparlanmanın satış fırsatı kullanılma ihtimalini artırıyor.
İngiltere'nin AB'den çıkacak olmasının ciddi olarak bazı belirsizlikleri de tetikleyeceğini düşünüyoruz:
1. AB ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmalarına yönelik ekonomik belirsizlik... İngiltere ihracatının %44'ünü AB'ye yaparken ithalat kaleminde bu oran %56 oranında bulunuyor. Aslına bakarsak bu konu çözülemeyecek bir mesele değil. Yeni müzakereler ile anlaşmanın sağlanabileceği ve küresel ticaretin darbe yemesine neden olacak belirsizliğe izin verilmeyeceği beklentileri piyasada yaşanan ilk sarsıntıdan sonra güçlenebilir. Ekonomik yönden en hassas konu bu... Bu noktada yaşanacak belirsizlik hiçbir tarafın faydasına olmayacağı için iktisadi konuşlar titizlikle ele alınacaktır.
2. Fakat en önemli risk siyasi tarafta bulunuyor. İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrası diğer AB ülkelerinde de bu akımı destekleyen grupların güç kazanma ihtimali göz ardı edilmeyecek kadar yüksek olasılık. Bu sayede AB'nin parçalanma ihtimali piyasalarda çok sık dile getirilecek ve birliğin geleceği konusunda endişe kaynağı olacaktır. Bu durum piyasalar adına hoş bir görüntü sunmayacaktır. Dahha bu sabah Fransa ve Hollanda'da AB'den ayrılma temalı referandum çağrıları yapıldı !! Önümüzde İspanya seçimleri bulunuyor. Bu seçim BREXİT sonrası daha önemli bir hale gelmiş durumda. Tabii ayrılıkçıların daha yüksek ses çıkaracağı yer sadece AB'de olmayacaktır. Britanya'da da ayrılıkçı akımın sesini yükselttiğini görebiliriz. Özellikle İskoçya ve İrlanda'nın bu konuda öne çıkma ihtimali var. Savundukları konu AB'de kalmak ama İngiltere'den ayrılmak yönündeydi. Referandumda bu iki ülkenin AB yanlısı oy kullandığının görülmesinin aynında İngiltere ve Galler AB karşıtı bir tutum sergiledi.
3. Tarihte bu tarz radikal kararların başka ülkelerde hatta başka kıtalarda siyasi oluşumları etkilediğini biliyoruz. Bu noktada Kasım ayında gerçekleştirilecek olan ABD Başkanlık seçimlerinin de dikkatle takip edilmesi gerekiyor. BREXİT kuşkusuz Trump'un işine yarayacak bir konjonktür yaratacaktır. Zaten Trump, İngiltere'de ki AB karşıtlarını desteklemekteydi. Bu noktada BREXİT ile Trump'un ABD'de ggüçlenmesi küresel piyasalar adına büyük bir risk olacağını düşüyoruz.
Tabii takip edilecek bir diğer konu da İngiltere siyasetinde yaşana gelişmeler olacaktır. Başbakan Cameron, referandum yenilgisi sonrası istifasını verdi. Bu noktada ülke yönetimine mevcut şartlar dâhilinde AB karşıtlarının gelme ihtimali bir hayli yüksek. Dolayısıyla ayrılık için minimum 2 yıl sürmesi beklenen AB - İngiltere görüşmelerinin beklentilerden daha zorlu geçme ihtimali oluşacaktır.
Yalnız şu konuyu açıklığa kavuşturmakta fayda var. Resmi sonuçlarda BREXİT'in gerçekleştiğinin açıklanması ile İngiltere bugünden yarına AB'den çıkmayacak. Yani belli bir süreç işleyecek. Genel çerçevede:
° İlk olarak AB konseyine referandum sonucu iletilecek
° Ardından İngiltere ile AB arasında müzakereler başlayacak ve bu müzakerelerde süre konusunda herhangi bir anlaşma sağlanmazsa ( süre uzatımı gibi... ) AB ile İngiltere arasında ki müzakereler 2 yıl devam edecek.
° Çıkış anlaşması AB parlamentosunun onayına gidecek ve parllamentoda tartışılacak. Fakat önemli bir nokta da çıkış anlaşması gerçekleşene kadar AB yasaları İngiltere için geçerli olmaya devam edecek.
BREXİT olasılığının gerçekleşmesi piyasa beklentisine paralel bir olay olmasa da bazı kurumların beklentilere göre hareket etmediğini ve her zaman riskleri hesaplayarak izlemede kaldığını biliyoruz. Yani Merkez Bankaları.... Bu konuda İngiltere, Euro Bölgesi ve ABD Merkez Bankaları BREXİT referandumunu takip ettiklerini belirtmişlerdi. Özellikle ECB ve BOE, BREXİT'in gerçekleşmesi senaryolarına hazırlandıklarını açıklamalarının yanında FED Haziran ayında faiz artırımını gerçekleştirmemelerinin bir sebebi olarak da BREXİT riskini işaret etmişti. Referandum ardından BOE yaptığı yazılı açıklamada, gelişmelerin yakından izlendiğini ve istikrarın tesisi için gerekli tüm adımların atılacağını dile getirdi. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve diğer küresel merkez bankaları ile yoğun planlama çalışmalar yapıldığı ve fiyat istikrarı ve finansal istikrar görevlerini yeerine getirmek için gerekli tüm adımları atmaya hazır olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde, referandum sonucunda BREXİT'in gerçekleşmesi halinde ECB'nin BOE ile birlikte piyasalara destek olacağına yönelik açıklamalarda bulunacağına yönelik haberler okumuştuk. Bu bağlamda ECB vereceği sözler arasında İngiltere Merkez Bankası (BOE) ile arasında döviz takas hattı kurulması da bulunuyor. Takas hattı bankaların sınırsız tutarda euro veya sterlini alabilmesini veya satabilmesini sağlayacak. Dolayısıyla sadece siyasiler açısından değil merkez bankalarında gelecek açıklamalar da piyasalarda ki volatiliteye yönelik olarak dikkatle takip edilecektir.
Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
meksa.com.tr
ben teklifimi yapmıştım,
B/Ö den önce dedim ki pallishe düş min long açıyım,
94xxx, 93xxx lerden açardım,
pallish ne yaptı ısrarla günlüğü ve saatlikleri B/Ö öncesinde alda tuttu,...
dün saptadık,..dedikki pallish haziran vadede alda ama ağustos vadeyi drence dayadı,...
bakalım alıntılara
[QUOTE=indregandi;509358][url=http://resimyukle.xyz/resim/UORV][img]http://i.resimyukle.xyz/UORV.png[/img][/url]
[QUOTE=indregandi;509493]pallish yakın vadede ki bu dirençlere vadenin yenisinde vurdu bu gün,...
bakınız ağustos vadenin bu günkü değerlerine,..
normal şartlarda eğer brexit olmasa shortu vururdum kafasına[/QUOTE]
bu anllattığım iş günlükte böyle bir görsel oluşturrmuş,...ilginç yani,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509359]demekki saatlik des bozulmadıkça günlük o şekil,...ve haliylen orasıda günlüğün besmele çektiği bismillah dediği yer olmalı[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509360]dua edelim saatlik des bozulsun ve kimisi short açarken bende flat longlarımı ucu[B]ss[/B] dan yerine koyayım[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509439]usd düşşse usd alırım, endex düşşse endex alırım,...ve min alırım[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;509460]düşse alırım yazdım bunu, minumum düzeyde alırım, ama son long pozumu buradan kapatmışım,..almak için bir nedenim satmak içinde bir nedenim yok,...üstelik pallishte düşümüyor düşer gibi yapıyor[/QUOTE]
aynen
şimdi artık B/Ö deyiz,
bana aldırmadı, düşmedi aldırmadı,..bende dün düşeni aldım bu usd try idi,
şimdi B/Ö sonrası alırmıyım almam,...o öncesindeydi,
pallish karşılıklı bekleşelim bakalım,...
vakit zamn ikimizde de bol,...
[url=http://resimyukle.xyz/resim/aHQx][img]http://i.resimyukle.xyz/aHQx.png[/img][/url]
pallish ya yukarı çıkacan 4 t yi tamamlayacan, ya çipır olacan 3 d körelecek,...
bekliyorum pallish,
zaten arada vade değişimi ıvır zıvır var,...
zaman bol pallish,....
sen sp ni bekle ben seni,...
92350 den yeni vadeyi (ağustos) almaya başlarım,...dün 92050 hesaplayıp vermiştim,...
böyle bir zamnda 16xx puanın lafı olmaz ama yine kemikledi,.....inmiyor aşağı
dolaysı ile o bekler ben beklerim,...
RUSYA/PUTİN : BREXİT OYLAMASI, MÜLTECİ VE GÜVENLİK KAYGILARIYLA İLGİLİ MUTSUZLUKLARI YANSITIYOR
mesajı burada vermiş,....
derki siz dışarı çıkardınız adamları ve bunu sürdürüyorsunuz, yani hali hazır da suriye devletini yıkıp yerine yeni devletler kurmaktaki azim ve kararlılığınızı koruyorsunuz,
işte anahtar ülke bakın tr,...ve tr illuzyonda,...3 milyon a yakın sığınmayıcıyı kendin de tutarak suriye devletini yıkmaya katkı sağlamaya devam ediyor,..ve bunu sadece müslümanlık başlığı altında topluyor,..oysa tr müslüman kardeşler ile buna soyunmasa idi o 3 milyon sığınmacı zaten olmayacaktı,
belki rezidanslar yapılamayacak evler satılamayacaktı ama,...buranın ivmelediği teröre şehitler vermeyecekti,...
ustalık hastalığa dönüşmeyecekti,...
suriye yıkıldığında oradaki rejim çöktüğünde sıra sana gelecek tr,..
illuzyonu bırak artık,..rusyayla ilişkilerine geri dön, bölgesel tıkanan kanallarını suriye ile ırakla iranla tekrar aç,...esed den vaz geçerek esadı benimse,...
suriye sonuçta daeş değil BM de temsil edilen resmi bir devlet,....
hem esada düşman,...hem pyd ypg kantonlarına düşman, hem daeşe düşman,..hem ABD ye AB ye eyyyyyyy, bir taraftanda suriyenin toprak bütünlüğünü benimsiyoruz de,..
nasıl olacak bu,...
daha fazla yürümez,...membiç ten sonra ne olacak tr,...
kararını ver,....
[url]http://tr.investing.com/news/forex-haberleri/[/url]
önünde fırsat var değerlendir ayak direme,..karşına alacağın batı, zaten uzuncadır senin karşında,..
bırak bu rezidans işlerini,.....
osmanı bırak cumhuriyette kal kendinide kurtar vatanıda,...