Şaka bir yana altın, gümüş tarihi gidelim belki uyum olur.
15 Ekim, 19 Ekim, 20-23 Ekim, 27 Ekim.
Bir önceki neydi 7-10 Ekim tepe oldu. YENİLEMEZSE.
Jelibon.
Printable View
Şaka bir yana altın, gümüş tarihi gidelim belki uyum olur.
15 Ekim, 19 Ekim, 20-23 Ekim, 27 Ekim.
Bir önceki neydi 7-10 Ekim tepe oldu. YENİLEMEZSE.
Jelibon.
[QUOTE=indregandi;298176]hesaplar şöyle olmalı,
dxy, bu işin sonucu deyil aracı,...
tnx, ise dxy ye ödenen risk primi olarak sonuç,...
parite ise bu ikisine göre sünger olma özelliği ile şişen veya sönen bir araç goldla birlikte,
gold ise ekonomilere karşı güvensizlik faktörünüde arkasına alarak şişme konusunda pariteye göre daha istikrarlı, sönme konusunda ise anılan sebebten bir o kdar isteksiz, duble etki,....
tnx deki zorluktan kurtulmak için dxy den çıkarsak, şimdi tepki sürecindeyiz, bunu dün belirttik, ancak geri dönüş, yani tepkinin geri alınması da olanaklı, bu ikisi beraber değerlendirildiğinde karşımıza taban ç.ıkacak, soru burada her yer için sorulacak, taban aşağı kırılırsa bit pazarları tam gaz devam edecek, taban onaylanırsa bit pazarları veya gelişmekte talanlar gaz kesecek veya kısmi realize olacak,....dax sın 6500 hesabı durur iken buna isteksiz oluşu diğer sorun,....
dxy izlemeye devam taban için kolay olanı bu,....[/QUOTE]
papazda : crush > 1,3718 , dead > 1,3521 (1,3523 erişemedi birtürlü...:..:)
dolar 78.1 oldu yeni bir trend mi oluyor artık 80 hedefli diye bilirmiyiz
[quote=rex;298187]papazda : crush > 1,3718 , dead > 1,3521 (1,3523 erişemedi birtürlü...:..:)[/quote]
ya zorlama beni elim gitmiyor analize,....dün öle oynarken dxy geldi elime onuda verdim,.....
papazın düşüşü
doların yükselişi
nedense etkilemiyor vobu
bunlar niyeti bozmuş.bende bayramlık ağzımı bozacam şimdi
yaww ayu kardeşlerim olmi işte olmi
gerçi ben flatım.gönülden ayulara bağlılığım var.
hani reha soruyordu ya acı varmı acı diye
işte acı varya acı o yüzden gönüldaşlarım ayular benim
passat
altın son durum ... 5 uzaıyor gibi .. hoş değil .. çünkü sazan abi derki .. genelde uzatan beşler .. c ve 5 . dlgalarda görülür ..... bu uzatan 5 li itki 1 veya a değil .... .. belkide ..abc bir flatin c si olabilir ..... dikkatli olmalı ....
buyrunuz son durumlar ...
[IMG]http://ressim.net/a/upload/a2f54e5f.png[/IMG]
[IMG]http://ressim.net/a/upload/1e563711.png[/IMG]
vobda göçük tehlikesi 88200 de başlar, 87900 mutlaka aşağı kırılmalı sonrasında, yeni taban 87900 altında onaylanarak sonrasında tekrar aşağı kırılırsa o zaman short para alır,....
jelibon abi altın düşüşe geçince para borsalara gitmeyecekmiydi ?
[QUOTE=Rebelyus;298191]dolar 78.1 oldu yeni bir trend mi oluyor artık 80 hedefli diye bilirmiyiz[/QUOTE]
altta linear hedef var >76,15 ve ABC >74,936.....şu an >C4 up ....sonra C5 down....brv
bunlar dolarda obo boynunu kırarlar
benden dimesi
bunlar niyeti bozmuşlar
passat
[QUOTE=seagate;298196]jelibon abi altın düşüşe geçince para borsalara gitmeyecekmiydi ?[/QUOTE]
Zaman zaman değişir segate bu işler.
O endekslerde altın kağıtları büyük yer tutuyor.
Onu söyleyen kimse ona şunu sormak lazım.
O altın, maden kağıtları olmasa endeksler nerde olacaktı?
Jelibon.
vob bölge analizi yaparsak, short bölgesi alışlarla hali hazır baskılanmış, bu baskı kalkmadı henüz, long bölgesi ise alıştan satışa dönme eğiliminde, ancak satış baskısı henüz yetersiz, al durumunu sürdürüyor,
sonuç, 88200 çalışana kadar ve 87900 altında kalana kadar, sonra oluşan tabanı tekrar kırana kadar, jandarma reşat doldur boşallt,....
[QUOTE=seagate;298196]jelibon abi altın düşüşe geçince para borsalara gitmeyecekmiydi ?[/QUOTE]
Bide şimdi bu nihai tepemi o da tartışılır.
Benim hedefler daha yukarıda altında.
Şu an beklenilen oluyor ekimde bir yerde zirveleyecek ve çekilecekti.
Mühim olan düzeltmemi?
Jelibon.
[quote=seagate;298196]jelibon abi altın düşüşe geçince para borsalara gitmeyecekmiydi ?[/quote]
vat dedin
yaww kardeşim altın çıkıyor borsa çıkıyor
birde altın düşerkenmi çıksın.
olmaz olmaz
iktisat ekonomi astronomi coğrafya fizik türkçe beden eğitimi müzik
aklınıza daha ne gelirse hepsine ters
birde o çıktımı başımıza ayular yandiki ne yandı
yaww kardeşim herkes bu ayulardan ne istiki
passat
sayıma göre ..sarıgız ... wave.5.4 te .... wave 5.5. on the door ..gibi gözüküyor ... .. üühühühü :o
olabilecek max simum olay,
23-24 07 2007/ 17 08 2007 arası olan düzeltmedir, bunun için dxy mutlaka taban koymalı, dax mutlaka aşağı gitmeli, sensex v.s gelişmekte talanlar hepsi gerilemeli,...ve fedin parasal genişlemesi ile süreç sonlanmalı,
[QUOTE=PASSAT;298203]vat dedin
yaww kardeşim altın çıkıyor borsa çıkıyor
birde altın düşerkenmi çıksın.
olmaz olmaz
iktisat ekonomi astronomi coğrafya fizik türkçe beden eğitimi müzik
aklınıza daha ne gelirse hepsine ters
birde o çıktımı başımıza ayular yandiki ne yandı
yaww kardeşim herkes bu ayulardan ne istiki
passat[/QUOTE]
O soru uzun vadede çok geçerli birşey.
Belkide aylarca borsaları yatay yapabilecek bir konu.
Para bu altından, yani esasen fiyatlanan bir riskden dolayı para altında, çıkıp endekslere girermi?
Neden olmasın?
Ama buna daha var.
Ne kadar stimulus, Qe2 falan filan altın yıldız. Endeksler yatay.
Mesele hep nerde endeksler için bu herkesin daimi olarak yazdığı kriz ne kadar fiyatlarda. Problemi yaratan bu. Şimdi 14000 den 6400 e düşerken sadece lehman değil bugünlerde fiyatlandı.
Ne kadar içinde? her zaman sorunu yaratan soru bu.
Jelibon.
desene abi türkiye 100 bin bişey değil.. pehhh ne kazıklandık pehhhh nerden alırsan kazanıyon
[QUOTE=jelibon;298089]Altın bugün.
Dirençler 1356-1358 ve 1366-1371.
Destekler 1338-1345 ve 1329-1333.
1356-1358 ve 1338-1340 kritiktir.
7-10 tepeyse 20-23'üne düşer, ama tepe ise o zaman 1358 ve yeni tepeleme ipucu verir bize.
Jelibon.[/QUOTE]
1340 bugünlük en düşük biraz tepti.
1338 altında rahatlardı/rahatlar.
Jelibon.
üstad vallahi kutupyıldızı gibisin ha
ama biz büyükayıyı takip ettik
nedendir bilinmez takip ettik işte
bu arada üstad imkb deki boğa piyasasında nirdeyiz
bu dediğiniz 74.000 dalgası dalganın niresine geliyor
3 5,5 3,i ii iii iv v,abcde,ABC
vay be öğrenmişim biraz
heheheheh
passat
abi yine iddia ediyorum.nereden alırsan al kazanırsın
adamlarniyeti bozmuş
100 200 fasa fiso.gönülleri nerde isterse orda bitiriler
artık bizde tepeden alırız.verceğimiz yere
hahahaha
passat
96000 den once beton yok palaya..Bekliyoruz flat flatt..
bu py saya para girmiyor, dxy nin bu hareketine çoktan 250000 kontratları geçmeli idik, geçemiyoruz henüz ve dün 15570 kontrat daha gitti,
bunun için 800 kontrat, yastık altı anlamında veya sisteme ek para için zorlandı henüz başarılı olamadı, bu şu oldu ayıların gücünü zararlarınında tetiklemesi ile iyice azallttı, yani artık ortada ayı yok diyebiliriz,.....marjinal ayı kitlesini yemeninde bir espirisi kalmadı böylece, olan karşı ayağı yok ederler,...
öte yandan dxy etkisi ile kovboydan çıkan para buraya geldi, bunu derinden hissettik, bu yeni girişe [B]yukarıda tarih aralığını verdiğim [/B]örnekte olduğu gibi hoşgeldin yapılabilir,....bu olasılık, kuvvetli deyil ama olasılık,.....
yada py ölümüne gidecek,.....
ben olsam üsttekini yaparım, bütün 2011 çökeceğime, ucuzlatırım, şarjöleri yeni mermilerle doldururum, çünkü çok yükseldi diyen kitle, mala giremiyor, amaç zaten bu kitleyi sisteme alabilmekte,.....
[QUOTE=PASSAT;298213]üstad vallahi kutupyıldızı gibisin ha
ama biz büyükayıyı takip ettik
nedendir bilinmez takip ettik işte
bu arada üstad imkb deki boğa piyasasında nirdeyiz
bu dediğiniz 74.000 dalgası dalganın niresine geliyor
3 5,5 3,i ii iii iv v,abcde,ABC
vay be öğrenmişim biraz
heheheheh
passat[/QUOTE]
Şimdi sen bu 3, 5 ne zaman bitecek diye sormazsan cevap vereyim.
Minor 3 veya 5, minute 3 deyiz.
68800 pivot.
Hedef Minute 3 bugün görülen tepeyle 70100 arasında.
Minute 4 için çekilip minute 5 için artacağız.
Jelibon.
son durum ve tahmniin projeksyon .... üvvvvvvvvvvv .. :o:o .. mondiyolayabilecekmiyiz bakalım .... üühühüüh
[IMG]http://ressim.net/a/upload/ccb8e716.png[/IMG]
[QUOTE=indregandi;298217]bu py saya para girmiyor, dxy nin bu hareketine çoktan 250000 kontratları geçmeli idik, geçemiyoruz henüz ve dün 15570 kontrat daha gitti,
bunun için 800 kontrat, yastık altı anlamında veya sisteme ek para için zorlandı henüz başarılı olamadı, bu şu oldu ayıların gücünü zararlarınında tetiklemesi ile iyice azallttı, yani artık ortada ayı yok diyebiliriz,.....marjinal ayı kitlesini yemeninde bir espirisi kalmadı böylece, olan karşı ayağı yok ederler,...
öte yandan dxy etkisi ile kovboydan çıkan para buraya geldi, bunu derinden hissettik, bu yeni girişe [B]yukarıda tarih aralığını verdiğim [/B]örnekte olduğu gibi hoşgeldin yapılabilir,....bu olasılık, kuvvetli deyil ama olasılık,.....
yada py ölümüne gidecek,.....
ben olsam üsttekini yaparım, bütün 2011 çökeceğime, ucuzlatırım, şarjöleri yeni mermilerle doldururum, çünkü çok yükseldi diyen kitle, mala giremiyor, amaç zaten bu kitleyi sisteme alabilmekte,.....[/QUOTE]
ok.....problem yapmayız...pala dilediğini yapsın....:..:
esas mesele..bundan bizim payımıza ne düşecek....:::::::::
[QUOTE=PASSAT;298214]abi yine iddia ediyorum.nereden alırsan al kazanırsın
adamlarniyeti bozmuş
100 200 fasa fiso.gönülleri nerde isterse orda bitiriler
artık bizde tepeden alırız.verceğimiz yere
hahahaha
passat[/QUOTE]
Passat 3-4 sene evvel ilk açtığım pozisyon 73000 den longdu, iflas ettim.
Bir daha senelerce orayı görmedi.:..:
Jelibon.
pyde bütün ayıları kesip, yani bu kalan ayıları yeni gelen kovboy boğalarının önüne atarlarsa 91xxx hedef durmkta,....
sonrasında eğer satışa girerlerse bu yeni boğalarında panikle short almaları sayesinde, yukarıdaki seneryom mümkün olabilir, [B]ama ana dayanak dxy tabanında[/B], buda şu olabilir, dxy taban yapmadan çıkmalı anladınızmı,....
böyle olursa, geriye kaln bunun yeresi olacak işte bu yere, soru bu, bu gün için ayıysak 925 stop olmalı, 88200 altında ise poz korunmalı,....
taban 88200 den 88400 revize, alt sıralama şu şekilde, 88200, 87900,
88400 altında poz korunmalı,
[QUOTE=selçuklu;298221]son durum ve tahmniin projeksyon .... üvvvvvvvvvvv .. :o:o .. mondiyolayabilecekmiyiz bakalım .... üühühüüh
[IMG]http://ressim.net/a/upload/ccb8e716.png[/IMG][/QUOTE]
sayımda wave 5 kural hatası yaptı .. 4. dalga 1. dalga bölgesine girdi .. wave 5 için ed gündeme geldi .. ed doğruysa ....altın kv li dibini gördü .. hayırlı olsun .. poz kapattım don gömlek flat ... long düşünebilirm ... belki .
[IMG]http://ressim.net/a/upload/1b205b81.png[/IMG]
sonuç eğer dünya çok büyükse,
kendi küçük dünyanı keşfet ve ondan yola çık, öle ise bir realize paniğinin şartları oluşmuş olabilir, bu zincirdir ve düğmeye basılması yeterlidir,....
88925 stop, altında şhort tutmaya devam,....
üstad dimek 3-4 yıl önce iflas ettiniz ha
intikmını almışsınızdır ama sonuçta
bende bir gün alacam ama ni zaman.bilmiyorum
passat
tabi o zamana kadar sizden öğreneceğim çok şey var
bu arada hazine başvurum yine kabul edilmemiş
otomatik mail yollamışlar kariyerden.
son 1 başvurum kaldı.onun içinde bir dayı bulmam lazım.
o da olmazsa bir daha da istanbul için başvurmam.alsınlar kendilerinin olsun
passat
sarıgız longladım bakalım ... 1341 altı istop .... kısmet .. bakalım ...
hayırlı olsun selçuklu kardeş
kanımca kazanırsın
durmak yok altında yola devam diyorum
passat
Çin günlerce yatay yaptı ve sonuçta 2700 ü temizledi.
Hedefi 2965 ve 2990 ilk aşamada.
Jelibon.
Çin borsası artarken altında bazen gevşeme oluyor, ikisini üstüste koymak lazım.
Çin mesela yataydı son dönem altın zirveler yaptı.
Jelibon.
Yok yahu ekmek çıkmaz çin-altın olayından çok karışık.
Jelibon.
[QUOTE=PASSAT;298238]hayırlı olsun selçuklu kardeş
kanımca kazanırsın
durmak yok altında yola devam diyorum
passat[/QUOTE]
sağol patron ...bakalım .. eğer sayım doğruysa ... sarıgız bugün ...pistlere çıkabilir ... üvvv :o ... kısmet .. .
vallahi üstad ekmek yoksa pasta yiriz bizde
gerçi pirince giderken eldeki bulgurdan olduk ama.
hayırlısı bakalım
neyse
passat