-
[QUOTE=vobbook;27096]CCI üzerine hareketli ortalama eklenmiş bir formül, standart değerlerde daha başarılı yatayda.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/3871/004tj2.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=146&i=004tj2.png][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/3871/004tj2.4290abae1e.jpg[/IMG][/URL]
[B]Aynı dönemde 150 puan zararla kurtulmuş durumda (default değerler). [/B]
[B]Formülü :[/B]
{Lb is the Moving average look-back Cp is the CCI period}
Lb:=Input("Look-back period ?",2,100,3);
Cp:=Input("CCI periods ?",3,60,14);
CCI(Cp);
Mov(CCI(Cp),Lb,S)
Yatayda flat kalmak taraftarı değilim çünkü hareket trende dönüştüğünde önemli bir bölüm kaçıyor.[/QUOTE]
Kafa kalmadı, yanlış toplamışım -1150 puan zarar var aynı dönemde.
Optimize edip, farklı eklemelerle daha iyi hale getirmek gerek.
-
[QUOTE=teo;27036]Okey delta yı yenıden okuyacağım, teşekür ederim dikkatimi çektiğiniz için, Delta yı yeniden düzenledim,Hikaye bölümlerini pdf den çıkardım, Asıl kitap ortaya çıktı..
Yeni hali sadece kitabı...
[URL="ftp://212.175.105.21/TheDeltaPhenomenon.pdf"]The Delta Phenomenon.pdf[/URL][/QUOTE]
asil ben tesekkur ederim.
iste bu. benim sinirli bilgimle okudugumla degerlendigimde pek birsey cikmiyor ama siz okuyp degerlendirince boyle bir kulliyat cikmis ve yeni bakis acisi super. saygilar,
ps:umarim sn hdioxyde da tatilde okuma firsati bulur ve yorum yazabilir.
-
Bu sequence olayını yenıden ozetlıyelım,
Mantıgı su, kurallar bir oncekı forum sayfasında yazıyor,Su an bunu manuel sayacagız,Oguz gelınce bunu programlar,Bızde manuel den kurtuluruz.
Once setup gerceklesecek, 9 bar, hemen poz almıyoruz,Daha sonra countdown olmasını beklıyecegız.Countdown 13 olunca poz gırıse hazırız.
Burada sunu yapabılırsınız.
13 doldu hemen gır, cok rısklı durum,
13 doldu, yenı olusacak barın 13 bardan yuksek olması veya 9 dan yuksek olması beklenebılır.Veya 2 bar beklenır (kıtab bunu onerıyor) ve bu barlar ınner veya hıgher bar (dusus trendınde lower bar) ıse hemen pozısyon alınır.
Stop 13. un low fıatına (down trendde hıgh fıyatına) konur.
Eger 13 olduktan sonra sartlar uygun olusmamıssa, yenı setup beklenır.
Ozetı bu.
Aslında bar saymak zor gıbı gozuksede bır kac alıstırma ıle programa bıle gerek yok,gozle hemen yapılabılıyor.
Bu yontem aslında uzun vade kar için, günlük,haftalık,veya aylık da uygulanırsa getırecegı gelır, müthiş olur.
Usd/jpy 97 den alıp 120 lerde satmak fikri bile insanı deli eder..:) hehehe
Kanımca pozisyon trading için mükemmel bir yöntem, gün içi trade için uygun bir yöntem değil..
Sevgıler
-
[QUOTE=teo;27094]Bu konuda guzel bır makale var, CCI 40'ı ,5 lık MAV ıle kullanmayı onerıyor...
[URL="ftp://212.175.105.21/DefinningTheCommodityChannelIndexByD.W.Davies.pdf"]Definning The Commodity Channel Index By D.W. Davies.pdf[/URL][/QUOTE]
Use a 20-period data length.
2. When the CCI goes above +100, go long, and when the CCI drops below +100, close out your long position.
3. When CCI goes below -100, go short, and when the CCI rises above -100, close out your short position.
4. Conduct no trading when the CCI is between -100 and +100.
neden boyle diyor sizce bu genelin aksine bir durum degilmi yada beklenip - yada + 100 den kurtuldugu an al sat yapilmazmi. buna oyle bakildiginda en onemli kisim kacmis oluyor. ama dikkat 30 50 yada 60 dayken al sat yapalim demiyorum kesince diyorum.
-
hic birsey yapmayin cci 40 ve gunluk vob ayarlayin bakin. tum donusleri yakalamis mayis ve temmuz simdiki donusde gozukuyor sonunda...
-
[QUOTE=nyse-dj;27102]Use a 20-period data length.
2. When the CCI goes above +100, go long, and when the CCI drops below +100, close out your long position.
3. When CCI goes below -100, go short, and when the CCI rises above -100, close out your short position.
4. Conduct no trading when the CCI is between -100 and +100.
neden boyle diyor sizce bu genelin aksine bir durum degilmi yada beklenip - yada + 100 den kurtuldugu an al sat yapilmazmi. buna oyle bakildiginda en onemli kisim kacmis oluyor. ama dikkat 30 50 yada 60 dayken al sat yapalim demiyorum kesince diyorum.[/QUOTE]
Hayır ara bolgelerde fıyat serserı hareket eder, Eger +100 veya -100 bolgesının ıcınde ıse ,trend var demektır anlamına gelır,
Yatay pıyasa ıse, -100 den cıktıgında al,+100 den ındıgınde satdır.CCI genel kuralı budur ...
-
[QUOTE=nyse-dj;27103]hic birsey yapmayin cci 40 ve gunluk vob ayarlayin bakin. tum donusleri yakalamis mayis ve temmuz simdiki donusde gozukuyor sonunda...[/QUOTE]
CCı 40'ı 60 dakıkalıklarda onerıyor, Ben 60 dakıka kullandıgım ıcın sayın Vobbook'a CCı 40 soylemıstım...Şu an CCı 40 gunluklerde +100 bolgesınden ındıgı ıcın artık sata gectık, Ne zaman long olacagız, -100 bolgesıne dalıp cıktıgında long olabılırız.Veya -100 bolgesıne deger ve gerı donerse long olabılırız,
Su an shortta arkaya yaslanma devam, malum mass ındex de donusu mujdeledı,Netıcede filika değil asıl gemidesin şu an... 45 dekı yukselen barı 1 kabul edersek ,sequence'e gore 13 numara da ustekı iki yesıl ortasındakı kırmızı bar'a denk gelır...
[IMG]http://img227.imageshack.us/img227/2078/aahq8.png[/IMG]
-
[QUOTE=teo;27100]Bu sequence olayını yenıden ozetlıyelım,
Mantıgı su, kurallar bir oncekı forum sayfasında yazıyor,Su an bunu manuel sayacagız,Oguz gelınce bunu programlar,Bızde manuel den kurtuluruz.
Once setup gerceklesecek, 9 bar, hemen poz almıyoruz,Daha sonra countdown olmasını beklıyecegız.Countdown 13 olunca poz gırıse hazırız.
Burada sunu yapabılırsınız.
13 doldu hemen gır, cok rısklı durum,
13 doldu, yenı olusacak barın 13 bardan yuksek olması veya 9 dan yuksek olması beklenebılır.Veya 2 bar beklenır (kıtab bunu onerıyor) ve bu barlar ınner veya hıgher bar (dusus trendınde lower bar) ıse hemen pozısyon alınır.
Stop 13. un low fıatına (down trendde hıgh fıyatına) konur.
Eger 13 olduktan sonra sartlar uygun olusmamıssa, yenı setup beklenır.
Ozetı bu.
Aslında bar saymak zor gıbı gozuksede bır kac alıstırma ıle programa bıle gerek yok,gozle hemen yapılabılıyor.
Bu yontem aslında uzun vade kar için, günlük,haftalık,veya aylık da uygulanırsa getırecegı gelır, müthiş olur.
Usd/jpy 97 den alıp 120 lerde satmak fikri bile insanı deli eder..:) hehehe
Kanımca pozisyon trading için mükemmel bir yöntem, gün içi trade için uygun bir yöntem değil..
Sevgıler[/QUOTE]
ms icin demarkin indicatoru su degilmi?
DeMark's Indicator
Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),13) /
(Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),13) +
Sum(If(L,>= ,Ref(L,-1),0,Ref(L,-1)-L),13))
DeMark's REI Indicator
x1:=If(Ref(H,-2),< ,Ref(C,-7),
If(Ref(H,-2),<,Ref(C,-8),
If(H,<,Ref(L,-5),
If(H,<,Ref(L,- 6),0,1),1),1),1);
x2:=If(Ref(L,-2),> ,Ref(C,-7),
If(Ref(L,-2),>,Ref(C,-8),
If(L,>,Ref(H,-5),
If(L,>,Ref(H,- 6),0,1),1),1),1);
SubValues:=(x1) * (x2) * (H-Ref(H,-2) ) +((x1) * (x2) * (L-Ref(L,-2)) );
AbsDailyVal:=(Abs(H-Ref(H,-2)) + Abs(L-Ref(L,-2)));
Sum((SubValues),8) / Sum((AbsDailyVal),8)
ve..
TD signal
{TDSeqBuySignal}
(C < Ref(C,-4) AND
Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND
Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND
Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND
Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND
Ref(C,-7) < Ref(C,-11) AND
Ref(C,-8) < Ref(C,-12) )
{TDSeqSellSignal}
(C > Ref(C,-4) AND
Ref(C,-1) > Ref(C,-5) AND
Ref(C,-2) > Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) > Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) > Ref(C,-8) AND
Ref(C,-5) > Ref(C,-9) AND
Ref(C,-6) > Ref(C,-10) AND
Ref(C,-7) > Ref(C,-11) AND
Ref(C,-8) > Ref(C,-12) )
[B]ama sinyaller ustuste ve acayip ve neden 13 degil 12[/B]
-
[QUOTE=nyse-dj;27106]ms icin demarkin indicatoru su degilmi?
DeMark's Indicator
Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),13) /
(Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),13) +
Sum(If(L,>= ,Ref(L,-1),0,Ref(L,-1)-L),13))[/QUOTE]
demarkın asırı alım satım ındıkatoru o, Kıtabında Sayfa 95 de anlatıgı,
-
[QUOTE=nyse-dj;27106]
{TDSeqBuySignal}
(C < Ref(C,-4) AND
Ref(C,-8) < Ref(C,-12) )
{TDSeqSellSignal}
(C > Ref(C,-4) AND
Ref(C,-1) > Ref(C,-5) AND
Ref(C,-2) > Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) > Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) > Ref(C,-8) AND
Ref(C,-5) > Ref(C,-9) AND
Ref(C,-6) > Ref(C,-10) AND
Ref(C,-7) > Ref(C,-11) AND
Ref(C,-8) > Ref(C,-12) )
[B]ama sinyaller ustuste ve acayip ve neden 13 degil 12[/B][/QUOTE]
nerden buldun cok guzel, ben aradım bulamadım,ama sınyal olarak vermesı olayı karıstırıyor, keske barlara sayı atsaydı, daha net gorurduk, donus varmı yok mu, gırılırmı gırılmezmı,ama hıc yoktan ıyıdır, gercı ben gozlede bar saymaya alıstım..
[U]Mesela ben manuel gunluklerde 13 olusmus saydım,ama sızın yukarıda gonderdıgınız ındıkator gunluklerde sat gostermemıs...[/U]
-
[QUOTE=teo;27109]demarkın asırı alım satım ındıkatoru o, Kıtabında Sayfa 95 de anlatıgı,[/QUOTE]
kitabini gonderdiniz diger gonderdiklerini sadece makale idi sanirim.
-
[QUOTE=nyse-dj;27111]kitabini gonderdiniz diger gonderdiklerini sadece makale idi sanirim.[/QUOTE]
Anlamadım, hem kıtap hemde sequence hakkında bır kac makale gonderdım....Kıtabı asagıda...
[URL="ftp://212.175.105.21/TomDemark-TheNewScienceOfTechnicalAnalysis.pdf"]TomDemark-The New Science Of Technical Analysis.pdf[/URL]
-
[QUOTE=teo;27110]nerden buldun cok guzel, ben aradım bulamadım,ama sınyal olarak vermesı olayı karıstırıyor, keske barlara sayı atsaydı, daha net gorurduk, donus varmı yok mu, gırılırmı gırılmezmı,ama hıc yoktan ıyıdır, gercı ben gozlede bar saymaya alıstım..
[U]Mesela ben manuel gunluklerde 13 olusmus saydım,ama sızın yukarıda gonderdıgınız ındıkator gunluklerde sat gostermemıs...[/U][/QUOTE]
onemli degil, googledan "TD SEQUENTIAL metastock" deyip ilk gelen sonuc icindeki forumdan. onu ancak Sn hdioxyde yapar. gule gule kullanin.:)
-
[QUOTE=teo;27110]nerden buldun cok guzel, ben aradım bulamadım,ama sınyal olarak vermesı olayı karıstırıyor, keske barlara sayı atsaydı, daha net gorurduk, donus varmı yok mu, gırılırmı gırılmezmı,ama hıc yoktan ıyıdır, gercı ben gozlede bar saymaya alıstım..
[U]Mesela ben manuel gunluklerde 13 olusmus saydım,ama sızın yukarıda gonderdıgınız ındıkator gunluklerde sat gostermemıs...[/U][/QUOTE]
sizin sayma metodunuz sanirim farkli kurala uymasi icin "HER ZAMAN" kendinden onceki 4 bardan kucuk olmasi veya buyuk olmasi gerekiyor kapanisin.
bu geri veya ileri sayan cinsi sanirim [url]http://forum.equis.com/forums/thread/8414.aspx[/url]
-
buda metatrader icin sanirim forexde bunu kullaniyor:
kaynak adresi: [url]http://xeatrade.com/trading/11/T/385.html[/url]
Title: TD Sequential
Description: Tom DeMark's famous indicator TD Sequential
---------------------------------------------------------------------------------------
yer kaplamasin diye sildim yukaridaki adreste asli.
-
Internette buldum 9 a kadar fiyat uzerıne atıyor ama sadece buy yapmıslar, expert advısor olarak kuruyor, Adı Arna TD diye gecıyor, deneyınız,
[url]ftp://212.175.105.21/FOSetup.rar[/url]
orijinal linki
[url]http://forum.equis.com/forums/thread/20771.aspx[/url]
-
Demark Buy Sequence formulu, Sell de herhalde < yerıne > olacak, o sekılde yazıyor
--------
a:=(C < Ref(C,-4) AND
Ref(C,-5) < Ref(C,-9) );
aa:=(C < Ref(C,-4) AND
Ref(C,-6) < Ref(C,-10) );
aaa:=(C < Ref(C,-4) AND
Ref(C,-6) < Ref(C,-10)AND
Ref(C,-7) < Ref(C,-11) );
aaaa:=(C < Ref(C,-4) AND
Ref(C,-8) < Ref(C,-12) );
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0);
x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0);
xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0);
xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=(xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x);
bcon:=y;
scon:=C>Ref(C,-4);
bset:=BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb);
sset:=y;
setup:=If(bset,1, If(sset,-1,PREV));
Cross(If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)),0.5);
--------------
-
Gold peak yaparken yapılan bir haber, biz daha yeni öğrendik sequence olayını , Millet merakla 13'ü bekliyormuş.. Darısı bizim başımıza longa geçmek için 13 bekliyorum bende :) hehehe
[url]http://maoxian.com/archive/has-gold-peaked/[/url]
-
Tom Demark'tan başka bir kitap, internetten buldum,daha okumadım...
[URL="ftp://212.175.105.21/TomDemark-DemarkOnDay-TradingOptions.pdf"]Tom Demark - Demark On Day-Trading Options.pdf[/URL]
-
Amiborker için Td Sequence kodu, Oguz artık buradan yapar sanırım..
The following is the for TD sequential AFL for Amibroker.
_SECTION_BEGIN("TD Systems");
// Parameters
ShowNumbers= ParamToggle("Show 1-8 Numbers","No|Yes", 1);
ShowTDPoints = ParamToggle("Show TD Points", "No|Yes", 1);
ShowTDST = ParamToggle("Show TD Setup Trend", "No|Yes", 1);
tdstsa = 0;
tdstba = 0;
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//********************************************** TD Points ************************************************** ******************/
function TD_Supply()
{
return ( H > Ref(H, 1) AND H > Ref(H, -1) AND H > Ref(C, -2));
}
function TD_Demand()
{
return ( L < Ref(L, 1) AND L < Ref(L, -1) AND L < Ref(C, -2));
}
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// *********************************************** TD Sequential ************************************************** **********/
// *** Setup Buy Signal ***
//nine consecutive days closes less than the close four days earlier
Con = C < Ref( C, -4);
Buy9Bars = BarsSince(BarsSince(Con));
Buy9Signal = Buy9Bars == 9;
// *** Requirements ***
//The first day of the nine-day must be preceded by a close day immediately before it that is greater than or equal to the close four days earlier
Con = Ref(C, -9) >= Ref(C, -13);
Buy9Req = Buy9Signal AND Con;
// *** Intersection ***
// the high of either day 8 or day 9 is greater than or equal to the low three, four, five, six, or seven days earlier
Con1 = (H >= Ref(L, -3)) OR ( Ref(H, -1) >= Ref(L, -3));
Con2 = (H >= Ref(L, -4)) OR ( Ref(H, -1) >= Ref(L, -4));
Con3 = (H >= Ref(L, -5)) OR ( Ref(H, -1) >= Ref(L, -5));
Con4 = (H >= Ref(L, -6)) OR ( Ref(H, -1) >= Ref(L, -6));
Con5 = (H >= Ref(L, -7)) OR ( Ref(H, -1) >= Ref(L, -7));
Buy9Intr = Buy9Req AND (Con1 OR Con2 OR Con3 OR Con4 OR Con5);
// *** Setup Sell Signal ***
//nine consecutive days closes greater than the Close four days earlier.
Con = C > Ref( C, -4);
Sell9Bars = BarsSince(BarsSince(Con));
Sell9Signal = Sell9Bars == 9;
// *** Requirements ***
//The first day of the nine-day must be preceded by a Close day immediately before it that is less than the Close four days earlier
Con = Ref(C, -9) < Ref(C, -13);
Sell9Req = Sell9Signal AND Con;
// *** Intersection ***
//the low of either day 8 or day 9 is less than or equal to the high three, four, five, six, or seven days earlier
Con1 = (L <= Ref(H, -3)) OR ( Ref(L, -1) <= Ref(H, -3));
Con2 = (L <= Ref(H, -4)) OR ( Ref(L, -1) <= Ref(H, -4));
Con3 = (L <= Ref(H, -5)) OR ( Ref(L, -1) <= Ref(H, -5));
Con4 = (L <= Ref(H, -6)) OR ( Ref(L, -1) <= Ref(H, -6));
Con5 = (L <= Ref(H, -7)) OR ( Ref(L, -1) <= Ref(H, -7));
Sell9Intr = Sell9Req AND (Con1 OR Con2 OR Con3 OR Con4 OR Con5);
if(StrToNum(NumToStr(Buy9Intr))) Sell9Intr = False;
if(StrToNum(NumToStr(Sell9Intr))) Buy9Intr = False;
BuySignal = Flip(Buy9Intr, Sell9Intr);
// *** Buy Countdown ***
//With respect to a pending Buy Signal, the close must be less than the low two days earlier;
Con = C < Ref(L, -2);
Buy13Count = Sum(Con AND BuySignal, BarsSince(Buy9Intr));
Buy13Signal = Buy13Count == 13;
// *** Sell Countdown ***
//with respect to a pending Sell Signal, the Close must be greater than the High two trading days earlier.
Con = C > Ref(H, -2);
Sell13Count = Sum(Con AND NOT BuySignal, BarsSince(Sell9Intr));
Sell13Signal = Sell13Count == 13;
//*********************************************** TD Sequential Plotting area *************************************************/
Plot(C, "", IIf(O>=C, colorRed, colorGreen), styleBar);
PlotShapes(IIf(Buy9Intr OR Sell9Intr, shapeDigit9, shapeNone),colorBlue, 0, H, 20);
if(ShowNumbers)
PlotShapes(IIf(Buy9Bars==1, shapeDigit1,
IIf(Buy9Bars==2, shapeDigit2,
IIf(Buy9Bars==3, shapeDigit3,
IIf(Buy9Bars==4, shapeDigit4,
IIf(Buy9Bars==5, shapeDigit5,
IIf(Buy9Bars==6, shapeDigit6,
IIf(Buy9Bars==7, shapeDigit7,
IIf(Buy9Bars==8, shapeDigit8,
IIf(Buy9Bars >9, shapeStar,shapeNone))))))))),colorGreen, 0, H, H*.001);
if(ShowNumbers)
PlotShapes(
IIf(Sell9Bars==1, shapeDigit1,
IIf(Sell9Bars==2, shapeDigit2,
IIf(Sell9Bars==3, shapeDigit3,
IIf(Sell9Bars==4, shapeDigit4,
IIf(Sell9Bars==5, shapeDigit5,
IIf(Sell9Bars==6, shapeDigit6,
IIf(Sell9Bars==7, shapeDigit7,
IIf(Sell9Bars==8, shapeDigit8,
IIf(sell9bars>9, shapeStar,shapeNone))))))))),colorRed, 0, H, H*.001);
Sell = Sell13Signal AND NOT BuySignal;
Buy = Buy13Signal AND BuySignal;
Sell = ExRem(Sell, Buy);
Buy = ExRem(Buy, Sell);
PlotShapes(Sell*shapeDownArrow, colorYellow, 0, H, -H*.001);
PlotShapes(Buy*shapeUpArrow, colorBrightGreen, 0, L, -L*.001);
if(StrToNum(NumToStr(BuySignal)))
bgColor = ColorRGB(0,66, 2);
else
bgColor = ColorRGB(66,2, 0);
SetChartBkGradientFill( colorBlack, bgColor);
//*********************************************** TD Points Plotting area *************************************************/
if(ShowTDPoints)
{
PlotShapes(TD_Supply()*shapeSmallCircle, colorRed, 0, H, H*.001);
PlotShapes(TD_Demand()*shapeSmallCircle, colorGreen, 0, L, -L*.001);
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
y0 = StrToNum(NumToStr(ValueWhen(TD_Demand(), L)));
x = LineArray(0, y0, (BarCount-1), y0);
Plot(x, "", colorGold, styleDashed);
y0 = StrToNum(NumToStr(ValueWhen(TD_Supply(), H)));
x = LineArray(0, y0, (BarCount-1), y0);
Plot(x, "", colorGold, styleDashed);
}
//*********************************************** TDST Plotting area *************************************************/
// ---------------->>>> Code from Dave <<<----------------------
//
if(ShowTDST)
{
tdstba =Cum(0);
tdstb = Null;
HHV9 = HHV(H,9);
for (i = 0; i < 10; i++) tdstba[i] = Null;
for( i = 10; i < BarCount; i++ )
{
if (Buy9Bars[i] == 9)
{
HHV_b = HHV9[i];
if (HHV_b > C[i-9])
tdstb = HHV_b;
else tdstb = C[i-9];
for (j = 0; j < 9; j++ )
tdstba[i-j] = tdstb;
}
else tdstba[i] = tdstb;
}
tdstsa =Cum(0);
tdsts = Null;
LLV9 = LLV(L,9);
for (i = 0; i < 10; i++) tdstsa[i] = Null;
for( i = 10; i < BarCount; i++ )
{
if (Sell9Bars[i] == 9)
{
LLV_b = LLV9[i];
if (LLV_b < C[i-9])
tdsts = LLV_b;
else tdsts = C[i-9];
for (j = 0; j < 9; j++ )
tdstsa[i-j] = tdsts;
}
else tdstsa[i] = tdsts;
}
Plot(tdstba, "TDSTb", colorBlue,styleStaircase | styleThick|styleDots);
Plot(tdstsa, "TDSTs", colorRed,styleStaircase | styleThick|styleDots);
}
Title = "{{DATE}} - "+Name()+" ("+ FullName()+ ") - "+" Open="+O+", High="+H+", Low="+L+", Close="+C+StrFormat(" (%.2f %.1f%%) ",IIf(ROC(C,1)==0,0,C-Ref(C,-1)),SelectedValue( ROC( C, 1 )))+
"\n"+EncodeColor(colorBlue) +"TDST Buy = " +WriteVal(tdstba, 5.2) +" "+EncodeColor(colorRed) +"TDST Sell = " +WriteVal(tdstsa, 5.2)+
"\n"+EncodeColor(colorGold)+WriteIf(BuySignal, "(Buy Signal Active:"+Buy13Count, "(Sell Signal Active: "+Sell13Count)+")";
_SECTION_END();
-
[QUOTE=teo;27116]Internette buldum 9 a kadar fiyat uzerıne atıyor ama sadece buy yapmıslar, expert advısor olarak kuruyor, Adı Arna TD diye gecıyor, deneyınız,
[url]ftp://212.175.105.21/FOSetup.rar[/url]
orijinal linki
[url]http://forum.equis.com/forums/thread/20771.aspx[/url][/QUOTE]
bunlar nasil sayiyor anlamadim yanlis ama kurala gore( 4 oncekinden dusuk yada yuksek olmali kapanis) buna gore 1/7 dususun son bari, 31/7 de cikisin son bari olmasi lazim bundan sonra donus. 9 lu sayima gore.
-
[QUOTE=teo;27118]Gold peak yaparken yapılan bir haber, biz daha yeni öğrendik sequence olayını , Millet merakla 13'ü bekliyormuş.. Darısı bizim başımıza longa geçmek için 13 bekliyorum bende :) hehehe
[url]http://maoxian.com/archive/has-gold-peaked/[/url][/QUOTE]
bekledikleri pek olmamis pek hafif bir dususten sonra yukari yapmis yine orada.ama satmak icin iyi bir nokta. tekrar almak icinde zaman kaliyor dusukten.
-
Belki ihtiyacı olan çıkabilir diye buraya ekleyeyim.
Metastock 8 ve 9 manuelleri.
[URL="http://rapidshare.com/files/136373735/MSMANUELS.rar.html"]http://rapidshare.com/files/136373735/MSMANUELS.rar.html[/URL]
-
DeMark sistemiyle ilgili bir word dosyası. (Metastock için)
[URL="http://rapidshare.com/files/136376767/Demark_Sequential.rar.html"]http://rapidshare.com/files/136376767/Demark_Sequential.rar.html[/URL]
Not: Kendi adıma MS kodlamasını denemedim. Belirteyim.
-
[QUOTE=nyse-dj;27122]bunlar nasil sayiyor anlamadim yanlis ama kurala gore( 4 oncekinden dusuk yada yuksek olmali kapanis) buna gore 1/7 dususun son bari, 31/7 de cikisin son bari olmasi lazim bundan sonra donus. 9 lu sayima gore.[/QUOTE]
Metastockda bu iş olmuyor, bir yerde okudum equis sayfasında ama linki bulamıyorum,dll yazmak gerekiyor diye bahsediyor,Manuel yapın o da olur, gönderdiğiniz indikatör bu işi beceremiyor..
-
sn teo bugun acayip bir gun oluyor tam donus dedik bizim gemi hareket etmiyor nedir yorumunuz?
-
[QUOTE=nyse-dj;27218]sn teo bugun acayip bir gun oluyor tam donus dedik bizim gemi hareket etmiyor nedir yorumunuz?[/QUOTE]
Kişisel görüşüm kesinlikle shortta kalınmalı ve heyecan yapılmamalı, ben shortları tutmaya devam ediyorum...
-
[QUOTE=teo;27233]Kişisel görüşüm kesinlikle shortta kalınmalı ve heyecan yapılmamalı, ben shortları tutmaya devam ediyorum...[/QUOTE]
sizin gorusleriniz bu tur durumlarda guc veriyor. tesekkurler.
bu ayak oyunlari cok sıkıcı oluyor insan dayanamıyor. dowda iyi gibi durunca insan urkuyor. saatlikte long verdi.
-
Şu an bulmamız gereken bana göre en önemli konu, reverse indikatörlerdir(uyumsuzluklardan bahsetmiyorum, bunu normal indiktörlerden de bakarak tesbit edebiliyoruz,ama ben bu yöntemi sağlıklı bulmuyorum, Çünkü bu uyumsuzlukları herkes görüyor),
Yani herkes almadan veya satmadan işlem yapabilirsek kazancımız müthiş olur.Bu konuda biraz araştırma yapmak istiyorum.
Mevcutta elimizde Mass Index ve 9,13 olayı var.
Sanırım bir kaç tane daha bulabilirim...
-
[QUOTE=teo;27257]Şu an bulmamız gereken bana göre en önemli konu, reverse indikatörlerdir(uyumsuzluklardan bahsetmiyorum, bunu normal indiktörlerden de bakarak tesbit edebiliyoruz,ama ben bu yöntemi sağlıklı bulmuyorum, Çünkü bu uyumsuzlukları herkes görüyor),
Yani herkes almadan veya satmadan işlem yapabilirsek kazancımız müthiş olur.Bu konuda biraz araştırma yapmak istiyorum.
Mevcutta elimizde Mass Index ve 9,13 olayı var.
Sanırım bir kaç tane daha bulabilirim...[/QUOTE]
daha oncede dikkatimi cekip size yazmistim ergodic indicator.
[url]http://ensign.editme.com/q1752[/url]
ne dersiniz. genis arastirma yapiyorum yonlendirmeniz ile.
guzel seylere ulastim sizinle suzup paylasicagim ilki bu.
reverse degilde reversal olarak arayin daha cok sonuc cikiyor.
birde reversallarin cogu barlarin sayimi acilis kapanis en yuksek alcak degerlerine gore karar veriyor.
bu yaniltici olmaz mi hele bizim gibi sig borsalarda. adam son anda bir hareket yapiyor kut sonuc degisiyor yalandan.
birde bu adreste nrtr diye bir indicator var.
[url]http://www.forex-tsd.com/suggestions-trading-systems/3909-reversal-indicator.html[/url]
-
Sn teo birsey soyleyeyimmi biz gozumuzu kor ediyoruz aslinda olay cok basit baktimda 5 ve 20 gunluk sma lara gunluk ve saatlik bakinca hersey apacik goruluyor.
-
bir iki makale. cok onemli degil ama.
trouble-with-trend-reversal-indicators
[url]http://blog.trade-radar.com/2007/02/trouble-with-trend-reversal-indicators.html[/url]
[url]http://blog.trade-radar.com/2008/06/trouble-with-trend-reversal-indicators.html[/url]
-
[QUOTE=nyse-dj;27285]Sn teo birsey soyleyeyimmi biz gozumuzu kor ediyoruz aslinda olay cok basit baktimda 5 ve 20 gunluk sma lara gunluk ve saatlik bakinca hersey apacik goruluyor.[/QUOTE]
sma lar artık dönemini kapatmıştır, hiç itibar etme, artık sma yerine sadece lineer regression bak, bu konuda makale göndermiştim,matematiksel olarak da daha başarılı olduğu kanıtlanmış,
Lineer regression slope en yaygın yöntemdir şu an,
-
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/1287/zigzagtargetsbywilliamcmb5.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=teo;27292]sma lar artık dönemini kapatmıştır, hiç itibar etme, artık sma yerine sadece lineer regression bak, bu konuda makale göndermiştim,matematiksel olarak da daha başarılı olduğu kanıtlanmış,
Lineer regression slope en yaygın yöntemdir şu an,[/QUOTE]
tesekkurler.
degisik olarak sunlari buldum.
JFC Reversal Indicator
[url]http://www.clayburg.com/jfc_reversal_indicator_manual.htm[/url]
a powerful trend reversal signal
[url]http://www.profitfromprices.com/stock_trading_strategy.htm[/url] (bircok konuda bilgi veriyor donusler gibi.. ayrica cok derin bir yer icinde ucretsiz kitap var mutlaka okuyun)
-
HO lar basittir, güzeldir, uygulaması kolaydır.
Doğrudur, diğer göstergelere göre kağıt üzerinde az kazandırır, modası geçmiştir.
Lakin sinyallerine uymak sorun teşkil etmediğinden, her koşulda kazandırır.
Birde bakarız, bizler o çiçek mi bu çiçek mi diye dolanırken, HO ile işlem yapan küçük bir "dinazor" azınlık az yada çok para kazanmış, bizse aynı yerde saymışız.
şu nedenle yazdım.
Yıllar önce msn den 3 gece uğraşarak zar zor ms 6.52 kurdurduğum bir arkadaş, sıfıra yakın TA bilgisiyle (siz onu hiç bilmiyor kabul edin), gösterdiğim basit ortalamalarla işlem yaparken, ben gizemli formülü kovalardım. Ve tahmin edeceğiniz gibi, o aradan geçen bir kaç senede benden daha fazla kazanırken, bense bir türlü disipline olup sinyallere uyamamanın, odaklanamamanın, sürekli arayışta olmanın huzursuzluğunu yaşadım.
Elbette bu genellenemez.
Ancak analiz yapmakla para kazanmanın, teknik analiz gurusu olmakla portföyünüzü büyütmenin aynı şeyler olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Bu işin sırrı bana göre %80 "doğru psikoloji"de. Kalan %20 si ise bilgi, şans vb. faktörlerde.
Yazdıklarım beni bağlar. Başkalarına göre tamamen yanlışta olabilir. Sadece yaşadığım ve çevremde gözlemlediğim deneyimlerden çıkardığım sonuçlardır bunlar.
Herkese bol kazançlar dilerim.
Not: Sistemlerin sorgulandığı bir topikte bu tür mesajların çokta "şık" durmadığının farkındayım, ancak en uygun yerin burası olduğunu düşündüm. Bu içerikte son mesajımdır. Bundan sonra sadece makale, formül kaynağı gibi dökümanlar varsa elimde, onları yollayacağım.
-
[QUOTE=teo;27292]sma lar artık dönemini kapatmıştır, hiç itibar etme, artık sma yerine sadece lineer regression bak, bu konuda makale göndermiştim,matematiksel olarak da daha başarılı olduğu kanıtlanmış,
Lineer regression slope en yaygın yöntemdir şu an,[/QUOTE]
LRS de dusus trendinde ama orada da ters tepe yapip 0 a dogru yukselise gecmis kesermi bilmem.(60 dk)
-
[QUOTE=shibumi;27317]HO lar basittir, güzeldir, uygulaması kolaydır.
Doğrudur, diğer göstergelere göre kağıt üzerinde az kazandırır, modası geçmiştir.
Lakin sinyallerine uymak sorun teşkil etmediğinden, her koşulda kazandırır.
Birde bakarız, bizler o çiçek mi bu çiçek mi diye dolanırken, HO ile işlem yapan küçük bir "dinazor" azınlık az yada çok para kazanmış, bizse aynı yerde saymışız.
şu nedenle yazdım.
Yıllar önce msn den 3 gece uğraşarak zar zor ms 6.52 kurdurduğum bir arkadaş, sıfıra yakın TA bilgisiyle (siz onu hiç bilmiyor kabul edin), gösterdiğim basit ortalamalarla işlem yaparken, ben gizemli formülü kovalardım. Ve tahmin edeceğiniz gibi, o aradan geçen bir kaç senede benden daha fazla kazanırken, bense bir türlü disipline olup sinyallere uyamamanın, odaklanamamanın, sürekli arayışta olmanın huzursuzluğunu yaşadım.
Elbette bu genellenemez.
Ancak analiz yapmakla para kazanmanın, teknik analiz gurusu olmakla portföyünüzü büyütmenin aynı şeyler olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Bu işin sırrı bana göre %80 "doğru psikoloji"de. Kalan %20 si ise bilgi, şans vb. faktörlerde.
Yazdıklarım beni bağlar. Başkalarına göre tamamen yanlışta olabilir. Sadece yaşadığım ve çevremde gözlemlediğim deneyimlerden çıkardığım sonuçlardır bunlar.
Herkese bol kazançlar dilerim.
Not: Sistemlerin sorgulandığı bir topikte bu tür mesajların çokta "şık" durmadığının farkındayım, ancak en uygun yerin burası olduğunu düşündüm. Bu içerikte son mesajımdır. Bundan sonra sadece makale, formül kaynağı gibi dökümanlar varsa elimde, onları yollayacağım.[/QUOTE]
burasi ozgur bir platform( ozellikle forumun bu kosesi daha fazla). arkadaslarin cgou cok acik fikirli neticede hicbir sistem gokten gelmedi hepsinin hatalari daha basiti ve basarilisi olabilir. kendinizi sinirlamayin bence.( ozellikle sn teo ve sn hdioxyde de 20 yillik arkadaslarimda gormedigim yakinligi ve acik fikirliligi gordum birbirimizi hic gormemis olsak bile.)
-
[QUOTE=nyse-dj;27267]daha oncede dikkatimi cekip size yazmistim ergodic indicator.
[url]http://ensign.editme.com/q1752[/url]
ne dersiniz. genis arastirma yapiyorum yonlendirmeniz ile.
guzel seylere ulastim sizinle suzup paylasicagim ilki bu.
reverse degilde reversal olarak arayin daha cok sonuc cikiyor.
birde reversallarin cogu barlarin sayimi acilis kapanis en yuksek alcak degerlerine gore karar veriyor.
bu yaniltici olmaz mi hele bizim gibi sig borsalarda. adam son anda bir hareket yapiyor kut sonuc degisiyor yalandan.
birde bu adreste nrtr diye bir indicator var.
[url]http://www.forex-tsd.com/suggestions-trading-systems/3909-reversal-indicator.html[/url][/QUOTE]
MS icin ergodic indicator linki
[url]http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Ergodic_Indicator.html[/url]
sn teo bir bakarmisin macd cok benziyor ama siz ne dersiniz.
-
Demarkın Ms kodu
Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),14) /
(Sum(If(H, > ,Ref(H,-1),H-Ref(H,-1),0),14) +
Sum(If(L,>= ,Ref(L,-1),0,Ref(L,-1)-L),14))
----------
Bunu matrikste yazdım, matriks üsteki şekilde kabul etmıyor,formul formatı farklı,ama scalayı beceremedım bır turlu,levellar 0.7 ile 0.3 olması lazım bu ucuyor, buna bır el atacak varmı acaba, beynım sulandı..
Matrıks kodu
Sum(If (H>Ref(H,-1) ,THEN H-Ref(H,-1), ELSE 0),14) / (Sum(If (H>Ref(H,-1) ,THEN H-Ref(H,-1), ELSE 0),14)+Sum(If (L>=Ref(L,-1) ,0, Ref(L,-1)-L),14))