-
[QUOTE=traderx;130806][I]ben bu adama üstad derim işte yaşı kaç olursa olsun ellerindende öperim, böyleleri çok ama kimide bilgiyi kendine saklıyor bu usta gibi, para yaptımı yapmadımı bilemeyiz ama gerçek değerler her zaman gizli kalıyor malesef, ortalardada usta geçinenler geziniyor bu düzende böyle, adamdaki mantık matematik bilgisi, metastock bilgisi pes dedirtiyor, ilerde bu rusların bir tarafına pamuk tıkayacaklar çıkacak bizden eminim.[/I]
Originally Posted by mehmet.ferit
1)
entry:=C>mov(c,100,s);
sentry:=C<mov(c,100,s);
init:=Cum(IsDefined(entry+sentry))=1;
flag:=ValueWhen(1,entry-sentry<>0 OR init,entry);
entry:=flag*(Alert(flag=0,2) OR entry*Cum(entry)=1);
sentry:=(flag=0)*(Alert(flag,2) OR sentry*Cum(sentry)=1);
EntryVal:=ValueWhen(1,entry,C*(1));
Profit:=C*(1)/EntryVal-1;
ProfitPer:=(flag*Profit+Cum(sentry*Profit))*100;
sflag:=ValueWhen(1,sentry-entry<>0 OR init,sentry);
sEntryVal:=ValueWhen(1,sentry,C*(1));
sProfit:=C*(1)/sEntryVal-1;
sProfitPer:=(sflag*sProfit+Cum(entry*sProfit))*100 ;
k1:=(If(1,ProfitPer,entry-sentry)-If(1,sProfitPer,sentry-entry));
k1
burada "entry" long şartımız..."sentry" short şartımız....buralara sistemlerinizin long ve short şartlarını yazın....k1 ,bu sistemin getiri eğrisidir...
bu şekilde varolan bütün sistemlerinizin equity'lerini indicator haline getirebilir,bunları system tester da test edebilirsiniz...
mesela entry=1 and k1>mov(k1,opt1,s) derseniz,alım şartınız olduğunda equity hangi ortalamanın üzerindeyse,sistem daha iyi çalışıyor test edebilirsiniz,bunun gibi 10'ca değişik şekilde öneri sunabilirim...
2)bütün sistemlerinizin equity'lerini ind.haline getirir,belirli hareketli ortalamalarının üzerindeyse,ana sisteme STC55 'e girmelerini saylayabilirsiniz...
3)trend sistemlerini kendi içlerinde ayırıp,bir grup oluşturabilirsiniz...aynı şekilde yatay piyasada çalıştığını düşündüğünüz sistemleri de başka bir grup yapabilirsiniz...trend sistemlerinin toplam equitylerini bir indicator,yatay piyasa sistemlerinin toplamının equitysini ayrı bir indicator haline getirebilir,bu iki indicatorun son 10,50,100,500 verideki mse'lerini hesaplayıp,piyasayla en uyumlu grubu,çok erken bir şekilde otomatik olarak görebilirsiniz...
yukarıda yazdıklarımız size eleştiridir,yani olumluya yönelik pozitif yönlendirmelerdir...en az 5-6 değişik konu da entresan açılımlar yapabilirim ama bu benim çok iyi olduğumu göstermez,sadece su koyduğunuz bardağa,bir iki damla biz de dökebiliriz demektir...bütün bu algoritmalar,insan ürünüdür ve eleştireye açıktır,gelişime açıktır...bu işlerde çok yeni biri bile,benim yıllarca takıldığım bir konuda yardım edebilir,bu beni olduğumdan daha kötü yapmaz....[/QUOTE]
buraya daha çok yakıştı
-
arkadaşlar (vobix) metastockta log. chart yapma özelliği ver mı
-
bir denede ben sorayım 5 dakklık veriyi sistem testerde 60 dk lık test test yapmak için nasıl çeviriyoruz???
yalnız grafikte çevirme değil onu biliyorumda sistem test ederken nasıl 60 lığa çevireceğiz teşekkürler şimdiden.
-
arkadaşlar bi soru daha elinde imkb 30 5 dk 2008 verisi olan varmı?????????????????????????????????????????????????????????
-
[quote=traderx;131334]bir denede ben sorayım 5 dakklık veriyi sistem testerde 60 dk lık test test yapmak için nasıl çeviriyoruz???
yalnız grafikte çevirme değil onu biliyorumda sistem test ederken nasıl 60 lığa çevireceğiz teşekkürler şimdiden.[/quote]
sistem testerda add securities tuşuna tıkladıktan sonra 5dk'lık veri üzerine 1 kere tıklıyoruz daha sonra sol aşağıda periodicity kısmından 60min (ms10 kullanıyorsanız hours olarak geliyor) seçip open diyorsunuz.
-
Basit ortalama s üssel ortalama nın harfi ne ?
-
[QUOTE=neremy;131581]Basit ortalama s üssel ortalama nın harfi ne ?[/QUOTE]
E harfi
-
[QUOTE=neremy;131581]Basit ortalama s üssel ortalama nın harfi ne ?[/QUOTE]
e ....
-
[QUOTE=flexy;131351]sistem testerda add securities tuşuna tıkladıktan sonra 5dk'lık veri üzerine 1 kere tıklıyoruz daha sonra sol aşağıda periodicity kısmından 60min (ms10 kullanıyorsanız hours olarak geliyor) seçip open diyorsunuz.[/QUOTE]
çok teşekkür ederim:)
-
Annualized Performance 41.53 %
Buy & Hold Profit $-2552.50
Buy & Hold Annualized Performance -17.48 %
Trade Efficiency -16.12 %
Average Profit/Average Loss 3.31
Average Profit $127.36
Highest Profit $805.00
Lowest Profit $2.50
Most Consecutive 6
Average Loss $-38.54
Highest Loss $-250.00
Lowest Loss $0.00
Most Consecutive 14
Maximum Position Excursions
Short Favorable $1045.00
Short Adverse $-510.00
Trade Efficiency
Average Entry 47.45 %
Average Exit 36.44 %
Average Total -16.12 %
Performance Indices
Buy & Hold Index 337.62 %
Profit/Loss Index 35.58 %
Reward/Risk Index 97.46 %
Accounting
Initial Equity $10000.00
Trade Profit $16430.00
Trade Loss $-10982.50
Commissions $0.00
Interest Credited $617.73
Account Variation
Highest Account Balance $20874.43
Lowest Account Balance $3029.14
Highest Portfolio Value $6985.00
Highest Open Drawdown $-158.36
Highest Closed Drawdown $-0.86
Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 4
Profitable Timing
Average Trade Length 16
Longest Trade Length 51
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 2089
Unprofitable Timing
Average Trade Length 4
Longest Trade Length 16
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 1188
Out of Market Timing
Average 7
Longest 22
Total 23
-
arkadaşlar bu sıradan bir sistemin test sonucudur, açıklamasını bildiğim basit olan hemen herkesin bildiği kısımları sildim yaklaşık yarısını eledim bunlar kaldı yanlarına türkçe açıklamasını yada ne işe yaradığını yazabilecek arkadaş olursa çok faydalı olur, çoğunu biliyordum ama aradan geçen zamanla unuttum böylece çok kişi bu açıklamadan istifade eder ve daha faydalı sistem testi yaparlar teşekkürler.
-
çok yardım sever bir forum olduk vesselam:..: