-
[QUOTE=rüzgar;508236]sayın indregandi bu zaman sürecine sp ana kasa da dahil mi ?hala 2067 üstünde hissedilebilir bi düsüs yasamadı.[/QUOTE]
evet aynen,...
sayın rüzgar düşüşlerin frekansları aynı olmayablir diye yazmıştım,...yoksa hayatın dinamiği ortadan kalkar,..
zaman analizleri geçen de yazdım flu olarak bakın, ...bir tarde aracı deyil diye yazdım,....
ayrıca sp bir etken olup edilgemlik sağlayablir,
örneğin görece yüksek usd ana kasada pozitifken, lokallerde negatif olabilir,
bu etkiyide bizzat anakasacılar üretiyor olabilir,
böylesi bir durumda kendisi 2043.x si aşağı vermezken tüm globu baskı altına alabilir, nitekim bunu bir kaç haftadır yaşıyoruz,...
yoksa ben zaman satar satarım,..tadından yenmez,..ama malesef flu göreceğiz,...
yaptığımız haftalık analizler ki üstelik bir kaç hafta paket,..bunun da üzstünde genel paket,...
haftada 5 gün, günde 9 saat...gerisini saymayayım,..
-
şimdi dikkatli olalım,...simule satışa girmiş muhtemel saat 11:00 (bu son tutan) yani 12:00 dan itibaren sonrası tutmayabilir,
96100 destekten takipte olalım,...grafiğini verdim,..
-
buna rağmen çıkarsa satış düşünebiliriz demiştik, çünkü haftaya sıkıntılar var,...
-
sayın rüzgar;
zamn analizlerinde bir de şunu yapabliriz,
belli bir miktarla genelimiz satış ağırlıksa satışa yatar olgunlaşmayı bekler,..hareket sonrası hedef puvanımızı alıp kenera çıkabliriz,...
örnek,
ben kodlamaya ilk 6 hafta ile başladım,..
1 d, 2 yat, 3 d idi bu 3 d nin haftaya son haftası,..
burada 1 d sattı, okey..2 yatayı peşinden 3 d geleceğinden d kabul ettiğimizde sorun ortadan kalkar,..zaten o yatayda py yukarıdan olmayanı sattı,...yani sahte tepeye gitti (106800), sahte tepeden sahte sattı (95025),...
bunun geneline dediğim gibi short girip beklemek,...hedef puvanı alıp çıkmak,...
sonraki kodlama
4 hafta yük veya tepki, son 3 d düşerse tepki,...son 3 d yatay kalırsa yükseliş,....bunada 3 d son haftasını bekleyip bu defa hedef puvanla long olmak, çünkü bir önceki hedef puvanını aldın,..
sonraki kodlama yine 3 d,.....yine buna bu defa hedef puvana short açmak,...çünkü bir önceki long puvanını aldın
ve 18_22 temmuza,
kim düşükse onu almak, kim yüksekse onu satmak
-
bu zaman analizindeki bu mantığı 2, 3 senedir çok defa tekrarladık,..
yatayları genel yöne bağlamak düşüncelerimizi hep işlemiştik,...geçmişte kayıtlarda çok eski tarihlerde hep olmalı,..
ayrıca önceden kaçınırdım ara hafta vermekten, yada uyarı yapardım hep,...
bunları takip edenlerim biliyor olarak kabul ettim sonrakilere,..
-
haftaya düşüş vardı zaten yayınladığınız hafta bazında totalde.
-
ABD: YPG armalı kamuflaj güvenlik sebebiyle giyildi
bu şerrolar hakkında çok yazdım,
bu kadar şehit verirken bu şerrolar hali hazırda altımızı oyuyorlar,.....
akape ile malesef bunlar olmaz,...akape doğuda tsk ile teröre çullanırken ankarada aynı teröre anayasa hazırlıyor,...
akape ile illuzyon görmeye devam,....
-
bu abd şerroları,....AB şerroları, ingliz şerroları,...
bunlar, bunları alayını gömecez tr topraklarına, ancak mevcutlar, akape, cehepe ve mehepeden de kurtulmak gerekli
-
hadi suriye politikan yanlış, uçağıda niye vuruyorsun,...çözüm sürecin yanlış,...burada kandırıldın,..ergenakonda savcısıyım dedin orada kandırıldın,...
müslüman kardeşlerde kandırıldın,...osloda dolmabahçede kandırıldın,..
sonuç
kan kan
tr hep kanıyor,...
-
bu hükümete darbe dedin darbeden mağdurum dedin bilmem kaç sene ağladın, gittin kendin kendi hükümetine darbe yaptın,..şimdide üniter devlet yapısın fiili durum diye yıkmaya çalışıp suç işliyorsun,...
-
yellen filan falan varmı bu aralar,...sabah bahsediyorlardı ama tarih saat grubu ile tam ilgilenmedim
-
[url=http://www.hisseyorum.net/resim/][img]http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=28272[/img][/url]
buda 96100 ü verdi sonunda bu hali al sinyali ama destek 96100
-
[QUOTE=indregandi;508258]yellen filan falan varmı bu aralar,...sabah bahsediyorlardı ama tarih saat grubu ile tam ilgilenmedim[/QUOTE]
[B]Küresel piyasalarda dikkatler Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed'in bir sonraki faiz artırımının zamanlaması hakkında işaretler alabilmek için Yellen'a çevrildi (11:45'te güncellendi) [/B]
Küresel hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması öncesi üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutunurken, dolar önemli pra birimlerinin çoğu karşısına değer kazandı. Petrol varil başına 49 dolara doğru geriledi ve altın yedi günlük düşüş dönemini sonlandırdı.
MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 2'nin üzerinde bir haftalık yükselişe yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi, yerel bir gazetede satış vergisinde artışın ertelenebileceğine ilişkin bir haber çıkması ve tüketici fiyatlarındaki düşüşün Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) rekor seviyede bulunan teşviği daha da artıracağı beklentisini güçlendirmesinin etkisiyle bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Sterlin, kamuoyu araştırmalarının Haziran'daki referandum öncesi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalmasına yönelik desteğin arttığını göstermesi ile birlikte, önemli para birimleri arasında en fazla kazandıran paralardan biri oldu. Rus rublesi ve Kanada doları, petrolün haftalık kazancını daraltmasının ardından zayıfladı.
Yatırımcı güveni, küresel hisse senetleri ve gelişen piyasa para birimlerinin Mayıs ayındaki kayıplarının bir kısmını geri alması ile birlikte, bu hafta yukarı yönde hareket etti. G7 ülkelerinin liderleri Japonya'da bir araya geldi ve krizden kaçınmak için ekonomilerinin yeterince güçlendiğini kaydettikleri bir açıklama yapmaları bekleniyor. Çin, Perşembe günü yaptığı açıklamada, büyümeyi desteklemek amacıyla gereken harcamaları finanse etmeye yönelik daha fazla borçlanmaları için potansiyeli olduğunu belirtti ve Asahi gazetesi, Japonya'nın planlanan satış vergisi artışının erteleneceğini kaydetti. Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Harvard Üniversitesi'nde yapacağı konuşmada, bir sonraki faiz aratırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilir.
Wellington'da Craigs Investment Partners özel varlık yönetimi müdürü Mark Lister, "Halen bir miktar temkinliyiz," dedi ve "Yükselişlerin piyasaları tam değerlemelere yaklaştırmasının aardından, geri çekilme için bir potansiyel var. Katalizör, işlerin çok yolunda gitmediğini bize hatırlatabilecek Çin'den bir haber ya da Brexit oylaması ya da ABD seçimleri gibi jeopolitik konular olabilir" şeklinde görüş belirtti.
Los Angeles'ta DoubleLine Capital LP CEO'su Jeffrey Gundlach, Yellen'den güvercin tonlu bir açıklama beklediğini ve Fed'in, vadeli piyasalar Haziran'da faiz artırımı olasılığını en az yüzde 50'ye çıkarmazsa, böyle bir hareketten kaçınacağını söyledi. Fed fonları vadelilerine göre, Fed'in Haziran'da faiz artırımına gitme olasılığı çarşamba günkü seviyesi olan yüzde 34'ten Perşembe günü yüzde 28'e düştü.
Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları Nisan ayında, önceki aya benzer şekilde, yüzde 0.3 düştü. Tayvan, birinci çeyrek büyüme rakamını güncellemeyi ertelemede ABD'ye katıldı. ABD'de tüketici güveni endeksi verisi açıklanacak. Kolombiya Merkez Bankası bugünkü toplantısında, enflasyonu düşürmek için, muhtemelen dokuzuncu ay üst üste faiz artıracak. ABD ve İngiltere'de finans piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olacak.
Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:14'te fazla değişmedi ve haftayı yüzde 3 civarı yükselişle geçmeye yöneldi.
-
-
[QUOTE=indregandi;508262]20:15 te imiş akşam,....[/QUOTE]
[url]http://i.resimyukle.xyz/4zA8.png[/url]
-
yellene göre tutyor piyasayı tam bir kamuflaj örtü ve gizlenme hakim,
99175 anahtarının çift yönlü açıldığından bahsettik,..dün indikatörlerden biri düştü bu gün ikincide 93550 ye düşerek anahtar komple açık hale geldi,...
palabey ise 24.05.2016 barının gövdesi içine saklanarak örtü ve gizlenme sağlıyor,..bu gizlenmeye piyasada max poz tutmak amacında çünkü bir tarafını budayacak
amacı belirsizliğin faturasını %50 bilemeyenlerinin üstüne yıkmak,..
anahtar açık olduğundan py yellenin dudaklarından dökülene göre kendine pay çıkaracak ve bir %50 yanılma sağlayacak, açık anahtara çift taraflı davranma hakkı palanın elinde,...bu nedenle duruma göre yellen sonrası düşebilirde çıkabilirde
bu durumda seçenek flat,
yani gelecek hafta yaptığımız analizler üzerine,....py nin yellen sonrası gideceği yönün tersine oynamak,
yükseldi flatımız short olarak devreye girecek zaten bunu analizlerimiz destekliyor,
düştü bu defa long olarak ki bu durumda açılacak longlar 1 hafta daha baskıda kalabilir,...
arkasından gelecek 4 hafta yükseliş veya tepki bu baskıyı rahatlatacak ve kar ile sonuçlanacaktır,...
4 hafta ise düştüye tepki, düşmediye yükseliş olacak duruyor,...bunu açıklamıştık,...
-
yellen sonrasına
endex te tercihim flat girmekken usdtry shortlarımı tutuyorum,
eğer endex yükselirse bu shortlar kar alacaklar ve flatlanacaklar,..eğer exndex düşerse bu zaman kadar olan flatlarım bunda yükselişine extrem short açmaya başlayacaklar,...
-
sayın citiwan,
bahsettiğiniz bir şey var durumu bana kalırsa bu,...
sp ye göre birebirde 99175 üstünde 102675 e yakın olmalıydık,...
tam tersindeyiz, çünkü py fed güdümünde disipline ediliyor,
buradan rahatlama veya bir sıkma olmadan hareket etmiyor diye düşünüyorum,....
-
akşam 20:15 te yellen konuşacak,...pazaretesi ise abd kapalı,...
flat iyi bir seçenek,....
-
ya daha ucuzdan alma imkanımız olacak, ya daha pahalıdan satma imkanımız olacak,....
24.05 barıda palaya....
annadınız siz onu,...
-
[QUOTE=indregandi;508279]sayın citiwan, bahsettiğiniz bir şey var durumu bana kalırsa bu,...
sp ye göre birebirde 99175 üstünde 102675 e yakın olmalıydık,...
tam tersindeyiz, çünkü py fed güdümünde disipline ediliyor,
buradan rahatlama veya bir sıkma olmadan hareket etmiyor diye düşünüyorum,....
ya daha ucuzdan alma imkanımız olacak, ya daha pahalıdan satma imkanımız olacak,....
24.05 barıda palaya....
[COLOR="Red"][B]annadınız siz onu,...[/B][/COLOR][/QUOTE]
sayenizde yavaş yavaş işi kavramalıyız yoksa yutacak bizi bunlar :o
-
aynen öyle bazen flat çok iyi yatırımdır,..
şu anda sp ye göre iskantoyuz bu bir gerçek,....
bu iskantoyu ve baskı ortamını yellen sağlıyor olabilir,...
-
yada bu tr hafta sonu bir yer bulaşacak bilemiyorum, sonuçta sp ye göre iskanto var,...
2067.x=102675 ti,...bunu biliyoruz,...
sp nerde 2090 larda,...2067.x dahi 2300 puvan fark atmış,...
102675 e bunuda eklesek çüş olur,...biz ne istedik naçizade 99175 buna bile yanaşmadı lebron,...
-
sabır akşam belli olur bu iş,..bir şy yoksa hafta sonu da geçmiş olur,..teknik analize devam ederiz en kötüsü,..
-
kısaca açık anahtarda palanın yönünü pas geçiyoruz,...çift taraflı yön çünkü,...
bunu atlatırsak ve sonuç ivmeli çıkarsa shortlamada veya longlamada avantajımız olacak,
ama bu kelli şimdiki mevcud duruma yellen öncesine yanılabiliriz,...
-
elektriği açıyormu kapatıyormu bilemeyebiliriz yani,...
-
-
-
-
[url]http://i.resimyukle.xyz/zPb9.png[/url]
s.a bol kazançlı bir hafta olması dileğimle..
-
-
-
gunaydın hayırlı haftalar
-
geçen haftaki yorumlarımız ve analizlerimiz aynen devam ediyor,...
kısaca 99175 geçen hafta 93550 ye düşmüştü, pala ise cuma gününe 24.05.2016 barının gövdesi içine saklanmış yelleni bekliyordu,...yellen ise cuma akşamı 20:10 da konuşacaktı,..
konuşmuş gelecek aylarda faiz artırabilir demiş,...yeni bir durum değil bu beyanatı, ancak sonrasında usd try hareketlenerek cumayı yukarıda kapadı,...bu sabah bunun da üstüne endex bazında usdtry 1300 puvan cıvarı yine yukarı hareket etti,..
birebirde endex için 1300 puvan düşüş demekti bu hareket,...
şu sıralar usdtry biraz gevşese de bizim vadeli endex usdtry nin bu hareketini sabah açılışında umursamadı,...ve cuma kapanış civarlarında yatayda beklemeye geçti,....
tekerrür hareketlerde usd yönü çizecek gibi duruyor,....usdtrynin tekerrür yükselişlerinde sabaha düşmeyen vob bu defa usdtry ye duyarlı olabilir,...tersinde ise tersi, düşemeyen çıkar olabilir,...
sonuçta 99175 ten anahtar çift taraflı açık cumadan,...vob yükselebilirde düşebilirde,...dirence gitmeden yükselişi,...desteğe gitmeden düşüşü kolay algılanamaz,...
yani bir tur pas geçmek gerekebilir aslen,...
esasen sabah düşse ben düşükten alımlara geçecektim bayaa bilendim ama düşmedi ne yazık ki,..pozsuz beklemedeyim,...
-
5 lik
dir 97400
des 96975
-
[QUOTE=indregandi;508311]5 lik
dir 97400
des 96975[/QUOTE]
5 lik
dir 97425
des 97000
-