-
[QUOTE=özdenil;58832]Arkadaşlar poc değerinin nasıl belirlendiği ile ilgili bölüm dışında value alan aralığının nasıl hesaplandığı ile ilgili bölümü göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim ...[/QUOTE]
91 . sayfadan ıtıbaren okursanız gorebılırsınız...
-
[QUOTE=teo;58841]91 . sayfadan ıtıbaren okursanız gorebılırsınız...[/QUOTE]
Ordan itibaren başladım Sn. Teo. Pioner range, initial range, tpoc, selling ve buying tail, total range hepsi tamam da... Value alanın üst ve alt değeri nasıl hesaplanıyor noktasında takıldım. Veya bugün kavrayış kapasitem sıfır noktasında. Bazen insanın basireti bağlandığı gibi kavrayışı da bağlanıyor galiba:o Ancak market profilin önemini kavradığım kesin...
-
[QUOTE=özdenil;58842]Ordan itibaren başladım Sn. Teo. Pioner range, initial range, tpoc, selling ve buying tail, total range hepsi tamam da... Value alanın üst ve alt değeri nasıl hesaplanıyor noktasında takıldım. Veya bugün kavrayış kapasitem sıfır noktasında. Bazen insanın basireti bağlandığı gibi kavrayışı da bağlanıyor galiba:o Ancak market profilin önemini kavradığım kesin...[/QUOTE]
bakın bu sayfada var,takılırsanız bır daha yazarım sorun degıl...
[url]http://www.voborsa.com/forum/fikirler-sistemler-t2441p97.html[/url]
-
FS&P de yön tamamı ile kayboldu market profile göre, 947.05 den short yaptıran yöntem
942.75 den flate dön dedi, ve tüm pozisyonları sanal kapattık, Flat sinyali, her taraf equal olursa gelen bir sinyaldir.Yani fiyat poc uzerınde kalıp, value alanın hıc genıslememesı, Pocun hıc kımıldamaması anlamındadır.
Bu durumda kumarı bırakıp tum pozısyonların kapatıp , yon bellı olana kadar flat kalmak saglıklıdır...
-
[QUOTE=hdioxyde;58826]Mesela...
ilk aklıma gelen örnek olarak. Tanıdık olsun diye Ehlers'ten seçtim.
Biliyorum sen "Ben bununla uğraşamam" dersin ama genel resmi görmek açısından sence yararlı olamaz mı?
Bir gösterge ile ana trendi yakala, daha alt zaman diliminde bir başkası ile alt dalgaları takip et. Buradaki örnekte olduğu gibi ani dönüşte terste değil flat'tesin.
.
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/6306/mtf01mp0.jpg[/IMG]
.[/QUOTE]
[url]http://xeatrade.com/trading/2/I/968.html[/url]
bu sayfada ehler icin dediginiz ind.i var ama cok uzun ms kabul etmiyor atyrica bunun icinde ayni adi tasiyan bir parca ind daha var. hangisi???
ikinci sorum saatlik gosterim icin ne yapmaliyiz mtf mi kullanmaliyiz??
-
Sn. mur@t mesajımı aldınız mı acaba ?
-
[QUOTE=özdenil;58877]Sn. mur@t mesajımı aldınız mı acaba ?[/QUOTE]
Sn.özdenil, 50 mesaj kotasını doldurmadığım için özel mesaj atamıyorum. 97. sayfadaki 1155 nolu mesajda örnekli olarak teo arkadaşımız açıklamış. Özet olarak, toplam harflerin %70 ini kapsayacak şekilde poc nin iki kademe üst ve altını toplayarak alanı buluyoruz. Diyelim ki hesaplamayı yapacağımız anda toplam 50 harf var. Bunun %70 i 35 harf eder. Bu sayıyı bulana kadar poc nin iki kademe üst ve altını öncelik büyük sayıda olmak şartıyla topluyoruz. 35 sayısını bulunca bu topladığımız kademeler arası istediğimiz alan oluyor.
[COLOR="Blue"]teo yanlış bir şey yazdıysam lütfen müdahele et [/COLOR]
-
[QUOTE=mur@t;58881]Sn.özdenil, 50 mesaj kotasını doldurmadığım için özel mesaj atamıyorum. 97. sayfadaki 1155 nolu mesajda örnekli olarak teo arkadaşımız açıklamış. Özet olarak, toplam harflerin %70 ini kapsayacak şekilde poc nin iki kademe üst ve altını toplayarak alanı buluyoruz. Diyelim ki hesaplamayı yapacağımız anda toplam 50 harf var. Bunun %70 i 35 harf eder. Bu sayıyı bulana kadar poc nin iki kademe üst ve altını öncelik büyük sayıda olmak şartıyla topluyoruz. 35 sayısını bulunca bu topladığımız kademeler arası istediğimiz alan oluyor.
[COLOR="Blue"]teo yanlış bir şey yazdıysam lütfen müdahele et [/COLOR][/QUOTE]
evet bu sekılde Sayın Murat,bu ıkı degerı karsılastırarak alıyoruz, hangı ıkı deger buyukse o alınıyor, daha sonra yıne ıkı uzerı ve ıkı altı karsılastırılıyor yıne alınıyor, bu %70 dolana kadar devam edılıyor.
Sonra bu alanı dolduran band value area oluyor,Bu alanın ust degerı ust band alt degerı de alt band oluyor...
Ben bu degerlerı seans içinde verdiğim için,karşılaştırma yaparak kontrol edebilirsiniz.
-
Sevgili Hdioxyde'ı kırmayalım ve hep market Profile yazmıyalım...indikator seven olayım bir an için...
Decomposition Method diye çok güzel bir method var, Bunun mantığı Rsi seviyelerini bölmek, ve fiyatın nerede olduğunu ve ne olacağını tahmin etmek, bunu daha önce yazmamıştım, ama ilgilenenler için makaleleri gönderiyorum.
Bende ms de fiyat üzerinde olan _RevEngRSIH _RevEngRSIL seviyeler bunlar, altındaki de laguerre cci, arsi, ve _RSIH..
[IMG]http://img504.imageshack.us/img504/8849/aara9.jpg[/IMG]
-
[URL="http://rapidshare.com/files/158877667/The_Decomposition_Method_by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf"]The_Decomposition_Method_by_Giorgos_Siligardos,_Ph.D.pdf[/URL]
[URL="http://rapidshare.com/files/158877655/Reverse_Engineering_RSI_by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf"]Reverse_Engineering_RSI_by_Giorgos_Siligardos,_Ph.D.pdf[/URL]
[URL="http://rapidshare.com/files/158877677/Reverse_Engineering_RSI__ll__by_Giorgos_Siligardos__Ph.D.pdf"]Reverse_Engineering_RSI_(ll)_by_Giorgos_Siligardos,_Ph.D.pdf[/URL]
-
Bunların Ms kodları
_RevEngRSIH... fiyat uzerınde olacak..
value:=Input("RSIH value", 1, 100,50);
WildPer:=Input("Wilder Time Periods",1, 100,14);
ExpPer:=2*WildPer-1;
{Average Up High}
AUH:=Mov( If(H>Ref(H,-1), H-Ref(H,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down High}
ADH:=Mov( If(Ref(H,-1)>H, Ref(H,-1)-H, 0), ExpPer, E);
x:=(WildPer-1)*(ADH*value/(100-value)-AUH);
RevEngRSIH:=If(x>=0, H+x, H+x*(100-value)/value);
RevEngRSIH
------------------------
_RevEngRSIL.......fiyat uzerınde olacak..
value:=Input("RSIL value", 1, 100,50);
{Average Up Low}
AUL:=Mov( If(L>Ref(L,-1), L-Ref(L,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down Low}
ADL:=Mov( If(Ref(L,-1)>L, Ref(L,-1)-L, 0), ExpPer, E);
x:=(WildPer-1)*(ADL*value/(100-value)-AUL);
RevEngRSIL:=If(x>=0, L+x, L+x*(100-value)/value);
RevEngRSIL
----------------------------------
_RSIH... seviye 50 ile 61 olacak.. ayrı pencerede olacak
eps:=0.0000000001;
{Average Up High}
AUH:=Mov( If(H>Ref(H,-1), H-Ref(H,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down High}
ADH:=Mov( If(Ref(H,-1)>H, Ref(H,-1)-H, 0), ExpPer, E);
aa:=(AUH+eps)/(AUH+ADH+eps)*100;
bb:=(aa+2*Ref(aa,-1)+2*Ref(aa,-2)+Ref(aa,-3))/6;
aa
-----------------------------------------------------------
_RSIL... seviyeleri 49 ve 55.9 olacak , ayrı pencereye konulacak
{RSIL}
eps:=0.000000001;
{Average Up Low}
AUL:=Mov( If(L>Ref(L,-1), L-Ref(L,-1), 0), ExpPer, E);
{Average Down Low}
ADL:=Mov( If(Ref(L,-1)>L, Ref(L,-1)-L, 0), ExpPer, E);
aa:=(AUL+eps)/(AUL+ADL+eps)*100;
bb:=(aa+2*Ref(aa,-1)+2*Ref(aa,-2)+Ref(aa,-3))/6;
aa;
-
BU da gun ıcı trade ıcın Svapo amcamızın onerıleri
[URL="http://rapidshare.com/files/158877660/Short-Term_Trading_With_SVAPO_by_Sylavain_Vervoort.pdf"]Short-Term_Trading_With_SVAPO_by_Sylavain_Vervoort.pdf[/URL]
ms kodu
Svapo Price Only
{calculate heikin ashi closing average haCl and get the input variables}
haO:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:=((O+H+L+C)/4+haO+Max((O+H+L+C)/4,Max(H,haO))+Min((O+H+L+C)/4,Min(L,haO)))/4;
{input SVAPO period}
period:= Input("SVAPO period :", 2, 20, 8);
{input minimum per thousand price change}
cutoff:= Input("Minimum %o price change :",0.0,10,1);
{Inputs for standard deviation bands}
devH:= Input("Standard Deviation High :", 0.1, 5, 1.5);
devL:= Input("Standard Deviation Low :", 0.1, 5, 1.3);
stdevper:= Input("Standard Deviation Period :", 1, 200, 100);
{Smooth HaCl closing price}
haC:=Tema(haCl,period/1.6);
{MA divisor}
vave:=Ref(Mov(C,period*5,S),-1);