-
[QUOTE=Astatin;208601]Apkecim günaydın,
Mahkeme kararında, benzer hizmetlerin diğer illerde verildiği fiyatlara vurgu yapılmış;);) Ve indirimli hali bile örnek verilen fiyatların üzerinde..Dolayısıyla bu fiyatlar fahiş...İşletmecilik kaygısıyla değil, bol keseden toplama yapma mantığıyla konulmuş fiyatlar..:D
HA birde, ankara belediyesinin BOTAŞ a takdığı 2 milyar dolar borç var..Hani senin benim dolaylı olarak ödediğimiz...Bu da sanırsma işletmecilik mantığıyla yapılıyor:rolleyes:[/QUOTE]
günaydın asticiğim..
ankara belediyesnde ali-cengiz oyunu az değil..sagolsun cingöz bir belediye başkanımız var...hele su faturalarına çaktımadan,balans ayarları yapıyor..
[COLOR="Blue"]amma mesela sincana belediyeye baglı..30 km.mesafede..yüzlerce otobüs hattı var....biletin 1.8 olması pahalı mı..mahkeme bu tam bileti 0.9 yapmış..[/COLOR]
istanbulda çok mu ucuz...
[B]genel hukuk mantığını eleştirdim..[/B]...
cidden istanbulda mesela 10 km. lik bir mesafe için tam bilet ne kadar..(ankarada ulaşımın %70 i 10 km ve üzeridir..)
-
Short cover ve az buçuk long... Beklediğimden daha güçlü görünüyor... 62500 altına kayar ve orada kalırsa stop'lamak üzere...
Günaydınlar, bol kazançlar... :)
-
500 gösterebilir aşaıda...hakkıdır...ama emin olmadan kısaya atlamamak lazım gelir...
-
[quote=abka;208598]ankarada otobüs ücretleri tam 6 yıl önceki fiyatlara geriledi...
peki bu akıl mantık işimi..enflasyon,petrol vs. 6 yılda %80 artarken...
belediyeler iflas eder..
[B]hukuk bu kadar sorumsuz olmamalı..[/B]
zammı iptal et,[B][COLOR=blue]yök katsayıyı iptal et(meslek liselerini yerle bir et),[/COLOR][/B]
altgeçidi iptal et..özelleştirmeyi iptal et..
sonrada [B]yönetimden şapkadan fil çıkarmasını bekle..[/B]
sonrada yönetim ülkenin ekonomisni düzeltsin,işsizliği,bütceyi halletsin..
olacak iş değil..
cidden bu kararları veren adamların muhakeme,realite derecelerini merak ediyorum...
ee nasılsa sen ülkede moratoryum olsa,iflas bile olsa sana dokunan yok..1.derece hakim olarak maaşını tak diye alırsın...
yargı reformu mutlaka ama mutlaka ivedilikle çıkmalı..
ama bana göre en önemli reform
[COLOR=red]1999 öss den beri hukuk fakültesinin sosyal değilde matematik puanından(t-m) alınmasıdır..bu ileri için bana ümit veriyor..[/COLOR][/quote]
meslek liselerini yerle bir ettiğini söylediğiniz kararla ilgili olarak benim çok merak ettiğim bir şey var.
cevaplarsanız sevinirim.
bu ülkede bir zamanlar köy enstitüleri vardı biliyorsunuz.
bu enstitülerin kaldırılması kararını (yanlış bilmiyorsam 1954 yılında kaldırılmıştı) destekliyor musunuz?
-
62.800 kirilirsa Ayilar sevinmeye baslar 62200 altina gelirsek senlik yaparlar.
-
bence piyasa gayet guclu. bu gun yarin 64500 ler gorulebilir.
PIVOT 62200 62400 USTUNDE KALIRSAK 63200 63 500 64500
-
günaydın ...
63500'de çift tepe ihtimali kuvvetli... yukarda daha fazla yolumuz olduğunu zannetmiyorum..
kolay gelsin..
-
sevgili kardeslerim...
kuzu...ara verdigi yazılarına...dün gece itibarıyla...
borsada...delikanlılar harman oluyor topiginde....
yeniden baslamıştır....duyurulur....
-
[QUOTE=unlimitted;208612]meslek liselerini yerle bir ettiğini söylediğiniz kararla ilgili olarak benim çok merak ettiğim bir şey var.
cevaplarsanız sevinirim.
bu ülkede bir zamanlar köy enstitüleri vardı biliyorsunuz.
bu enstitülerin kaldırılması kararını (yanlış bilmiyorsam 1954 yılında kaldırılmıştı) destekliyor musunuz?[/QUOTE]
köy enstitüsü hakkında kulakdan duyma bilgi sahibiyim..o açıdan yorum yok..
amme meslek liseleri bu ülke için memeleket meselesidir..
bu ülkede meslek lisesi oranı %30 dur..buraya 200 çeşit okul girer(saglık meslek,endüstri,türizm,ticaret,imam hatip vs)
gelişmekte olan bir ülke olduğumuz kesin..
öyleyse en elzem meslek lisesidir.almanyada ve gelişmiş ülkelerde bu oaran %60 ve üzeridir..
-toplam liselerin %3 ü imam hatipdir..
-meslek liselerinde okunan temel dersler 4 yılda[B] 1.200 saatdir[/B](mat,fen,türkkce vs)..amma düz liselerde( ve fen.anadolu vs) [B]4.000 saat [/B]temel dersler vardır..
şimdi 2 tane ögrenci aynı sınava giriyor..
toplam 180 soru..
mesleklisesi mezunu 180 soru yapıyor(2 yıl önce türkiye 3. sü çıktı)
ama diğeri 140 soru yapıyor..
meslek lisesi istediği yere giremiyor..
ama diğeri giriyor..üstelik 40 soru daha çok yaptığı halde.üstelik 4 yılda 2.800 saat daha az ders gördüğü halde..
[B]bu adam haverd ün. gidebilir..[/B]ama tüm soruları yapmasına ragmen;hecettepe tıp,ankara hukuka gireemz...
yuh derim ben bu olaya..sonrada hukuk deyin siz...
olay eğitimi küçümsemek değil..ama uç örnek vererk durumun mantıksızlığını söyleke istedim..
13-14 yaşında velisinin aldığı karar kimseyi ömürboyu o karara mahkum edemz..
kardeşim 1996 girişli sağ mes okuyordu..
okula kayıt yaparken asla katsayı yoktu(1999 da uygulandı),3 sene dersaneye gitti..denemlerde en iyi...ama tam gireceği sen tak diye bu zulüm gibi karar çıktı..
ne kazanılmış hak ne okula kayıt olurken senin bu hakkın vardı denildi..
1999-2010 arası;bu işe yök karar verir de..
2010 dan sonrada daha önce itiraz ettiğin konuları gerekceye yaz..yök ün[B] 1999 dan önceki 30 yıllık uygulamaya dönmesine yok de..[/B]
sonrada siyasi konularda gelde hukuka güven...
-
-
I am the master of my faith
I am the captain of my soul...
-