-
[QUOTE=jelibon;285167]Passat alemsin valla, yorumdan yorum yapan tarihte ilk adam sensin..kom
Takoz ve OBOnun hedefi tam senin dediğin yer.
Bir kez daha senin dediğin 1041 e inerse büyük ihtimal kırılır orası.
Bugünün pek önemi yok İngiltere kapalı.
Esas problem ise SP yi etkileyen Bankacılık kağıtlarında. AŞIRI SATIM VAR AMA ALMIYORLAR HALA.
Bugünün kapanışı yatay olacaktır. Yarın geri çekilecek o geri çekilmede (SEANSTA) ABCXABC YAPMAYIP DÜŞÜŞ DEVAM EDERSE piyasa 1041 e bir daha gidecek. Ve süreçte kıracak. O yüzden 1050 nin hafif altı buryaı tutmalı.
1066-1070 geçmediği sürece bu sarmal devam.
Jelibon.[/QUOTE]
Fakat yorumunda tutuyor yani.
Jelibon.
-
[quote=jelibon;285167]Passat alemsin valla, yorumdan yorum yapan tarihte ilk adam sensin..kom
Takoz ve OBOnun hedefi tam senin dediğin yer.
Bir kez daha senin dediğin 1041 e inerse büyük ihtimal kırılır orası.
Bugünün pek önemi yok İngiltere kapalı.
Esas problem ise SP yi etkileyen Bankacılık kağıtlarında. AŞIRI SATIM VAR AMA ALMIYORLAR HALA.
Bugünün kapanışı yatay olacaktır. Yarın geri çekilecek o geri çekilmede (SEANSTA) ABCXABC YAPMAYIP DÜŞÜŞ DEVAM EDERSE piyasa 1041 e bir daha gidecek. Ve süreçte kıracak. O yüzden 1050 nin hafif altı buryaı tutmalı.
1066-1070 geçmediği sürece bu sarmal devam.
Jelibon.[/quote]
üstad ben başta dedim size hafızam iyidir.yaşadığım süreçleride unutmam sizin gibi üstadların yaptıkları yorumlarıda.bazen ayrı düşebiliriz ama fikirlerinizi hre zaman dikkate alırım
şimdi olduğu gibi.ben kısayım hala ama siz geçen haftadan dax ı fullemiştiniz.
hatırlıyorsanız bie kez daha ayrı düşmüştük.olur bazen böyle üstad kusura bakmayın
bugün jerfinin gönderdiği graftata ben farklı bir gözle bakmıştım.dediğiniz gibi yorum içinden yorum çıkartıyorum.napayım üstad veri yok elimde.sağolsun bir arkadaştan istiyorum da bazen o na bakıyorum.sizin gönderdiklerinizede bakıyorum
hatta imkb ile ilgili bir grafik yollamıştınızda ben o grafikten yola çıkarak 57335 destek demiştim.ama bir önceki ho olan 58085 di galiba oraya değip dönmüştü sizde sonradan farketmiştiniz ho ya değip döndüğünü
napayım üstad bıktım artık grafiklerden.artık yorumlardan yorum çıakrtıyorum.kusura bakmayın
hehehehehehe
passat
-
[QUOTE=jelibon;285045]2 yükseliş dediğim sayım bizi bir yerler götürecektir.
İlk şartı 1066-1070 den DÖNMEMESİ.
Fiboları 1074, 1085 VE 1090.
jELİBON.[/QUOTE]
Bir şart koştuk future çok yukarıyken, tuttu.
Naptı iki sayımıda gündemde tuttu.
MAMA YOK KOLAY.
Şimdi neye bakıyoruz aşağıya nereye gidiyor.
Jeibon.
-
ama herkesin yorumudeğil tabiki.
hatta bir tanesi sizinle ters düştüğümden dolayı vob u kapatmamı bile istemişti.
bilmiyorki benim ne yapmak istediğimi.background oluşturmaya çalışıyorum.öylemi yazılıyordu onu bile bilmiyorum.hehehehe
beyin herşeydir.onu iyi ve doğru kullnamakgerekir.bugün özlü bir söz attım hatırlarsanız doğru işi yapmakla ,işi doğru yapmakla ilgili.
ben de böyle biriyim işte üstad.idare edin artık.hehehehe
saygılarımla
passat
-
[QUOTE=PASSAT;285171]üstad ben başta dedim size hafızam iyidir.yaşadığım süreçleride unutmam sizin gibi üstadların yaptıkları yorumlarıda.bazen ayrı düşebiliriz ama fikirlerinizi hre zaman dikkate alırım
şimdi olduğu gibi.ben kısayım hala ama siz geçen haftadan dax ı fullemiştiniz.
hatırlıyorsanız bie kez daha ayrı düşmüştük.olur bazen böyle üstad kusura bakmayın
bugün jerfinin gönderdiği graftata ben farklı bir gözle bakmıştım.dediğiniz gibi yorum içinden yorum çıkartıyorum.napayım üstad veri yok elimde.sağolsun bir arkadaştan istiyorum da bazen o na bakıyorum.sizin gönderdiklerinizede bakıyorum
hatta imkb ile ilgili bir grafik yollamıştınızda ben o grafikten yola çıkarak 57335 destek demiştim.ama bir önceki ho olan 58085 di galiba oraya değip dönmüştü sizde sonradan farketmiştiniz ho ya değip döndüğünü
napayım üstad bıktım artık grafiklerden.artık yorumlardan yorum çıakrtıyorum.kusura bakmayın
hehehehehehe
passat[/QUOTE]
Ben espriden diyorum.
Şimdi bak ben endeskler arasında en zayıf olanı seçtim long olmaya.
Sp yi seçsem 1040-1073 (sp kendi deği ama cfd gördü) daha fazla kar yazacaktım) ama elim daxa gitti. Aslında hata.
Göreceli hangisi sağlamsa onu seçecen.
Ftse sağlam mesela. Dax müthiş volatil.
Bunda geçen haftaki trend altına sarkmanın etkisi büyük.
Jelibon.
-
geriye bir tek petrol kaldı.oda 74.5 yi kırdımı tamamdır.benimi kısalar çarşambaya süper olur
bu arada üstad deneme hesabındaki kar 1000 tl oldu.hehehehehe
passat
-
Ayın 11-12 si cmt-pazar.
Bugün hariç 9 trade günü var.
1.5 günde tatil var bunun içinde.
7.5 trade günü sonra herşey net.
13 pazartesi herşeyi biliyor olacağız.
Tradele buralarda yıpranmayın. Sonra kolay trade var.
Zaten 1040 altı short açımalı, 1090 üstü ise long. (TEYİDLİ)
Arası hem tarih hem değer oarak tradedir. Mahveder adamı.
Jelibon.
-
esasında üstad deneme hesabında fazlada bol keseden atmamışım
.725tl teminatla parite oynamışım 5 defa sat alyapmışım
1021 tenimatla 4 defa petrol sat al yapmışım
917 teminatla 2 defa dow sat al yapmışım.sadece bir kere 1800 teminat oldu.hatırlıyorsanız 20 daha verip 40 oldum demiştim
sadece dax ta biraz dozu fazla kaçırmışım.3.500 teminatla 2 defa sat al yapmışım.zaten karın çoğuda olrdan gelmiş.470 lira kar sırf oradan gelmiş.
hadi dax ı es geçelim ortalama 2.000 tl teminat yatırsam hoş işlemler yapabilirmişim
fazlada risk almamışım işin gerçeği
passat
-
[QUOTE=PASSAT;285180]esasında üstad deneme hesabında fazlada bol keseden atmamışım
.725tl teminatla parite oynamışım 5 defa sat alyapmışım
1021 tenimatla 4 defa petrol sat al yapmışım
917 teminatla 2 defa dow sat al yapmışım.sadece bir kere 1800 teminat oldu.hatırlıyorsanız 20 daha verip 40 oldum demiştim
sadece dax ta biraz dozu fazla kaçırmışım.3.500 teminatla 2 defa sat al yapmışım.zaten karın çoğuda olrdan gelmiş.470 lira kar sırf oradan gelmiş.
hadi dax ı es geçelim ortalama 2.000 tl teminat yatırsam hoş işlemler yapabilirmişim
fazlada risk almamışım işin gerçeği
passat[/QUOTE]
Bugün birşey değil, devam et 10-15 gün denemeye. Ne olacak bak biraz.
-
vob ta aldığım risk buradan daha fazla.hemide saat 17:35 den sonra kılımı bile kıpırdatamam.işte risk orada.geceye kalmamamın sebebidebuydu işte.kontrolüm dışında oluşması.
mesela parite oynuyor olsam hemen müdahale ederim.ama vob için bunu yapamam
üstad iyi bir kurum söylede forex e geçeyim.aklıma yattı.bilirsin bir şeyi tam kavramadan girmem kolay koaly.deneme amaçlı az risklisinden 1.000 tl ataymda başlayayım
passat
-
[QUOTE=jelibon;285182]Bugün birşey değil, devam et 10-15 gün denemeye. Ne olacak bak biraz.[/QUOTE]
iflas edince haber ver bana.:..:
-
[QUOTE=PASSAT;285183]vob ta aldığım risk buradan daha fazla.hemide saat 17:35 den sonra kılımı bile kıpırdatamam.işte risk orada.geceye kalmamamın sebebidebuydu işte.kontrolüm dışında oluşması.
mesela parite oynuyor olsam hemen müdahale ederim.ama vob için bunu yapamam
üstad iyi bir kurum söylede forex e geçeyim.aklıma yattı.bilirsin bir şeyi tam kavramadan girmem kolay koaly.deneme amaçlı az risklisinden 1.000 tl ataymda başlayayım
passat[/QUOTE]
iki sene deneme hesabıyla çalış.