-
Kesinlikle ikna oldum, bu yöntemi gördükten sonra, Efg Deutche gibi yuklu işlem yapanlar market profile yontemi uyguluyorlar.
Hep yontemleri aynı,
Gun içi value area uzerıne cıkartıp mal basıyorlar, yeterlı sayıda basınca, asagı value area altına gıtmek ıcın fırsat kolluyorlar, Dax dow sp veya haber bır sekılde bunları kullanarak value altına gıdıyorlar ve buradan yukarıdan verdıklerını gerı alıp pozsıyonlarını kapatıyorlar.
Bunu yaparken de karsılıklı kurumlardan yapıyorlar..
Yontem al verdı ıse ornek olarak efg alıyor, Deutche satıyor,
Bu sekılde value area uzerıne cıkıyorlar.Value Area ustınde ıse terse donuyorlar, Bu sefer Deutche almaya baslıyor,Efg de satmaya,
Bu sekılde ıkısı de ortalamasını POc uzerıne getırıyor, daha sonra da seans sonuna dogru, her ıkıside kazanclı cıkacak sekılde haber veya dax dowa uygun sekılde value area altına gelerek pozısyonlarını kapatıyorlar...
Bu arada tahtayı seyreden ky da efg satıyor dıye value area altında satıyor veya deutche alıyor dıye value area uzerınde alıyor, netıcede ne yaparsa yapsın, adamların kucagına oturuyor...
Burada en suçsuz ve günahsız olan da zavallı indikatör oluyor, bir al veriyor bir sat...
-
Cuma günü son dakika yukarı hareket o kadar normaldiki, ben forumda kaç kere longa geçtim sonra kapattım,Tüm gün value area altında mal topladılar, Dow - olmuş, yok tabandaymış, falan filan, kimsenin umursadığı yok,
Adam o kadar malı dipten alınca, isterse dow kapansın seans olarak rusya gibi , eli mahkum yukarı gidip dipten aldığı malı verecekti, onlar da bunu yaptı.
-
Cuma gunku Profıl degerlerı
[IMG]http://img136.imageshack.us/img136/5956/documentpage1ay9.jpg[/IMG]
VOB - 24.10.2008 03:30:50
----------------------------
Yesterday's PoC:8 (30,750)
Yesterday's Initial Range:30,200 - 31,450
Yesterday's Total Range:29,025 to 31,600
Yesterday's Pva:30,000 to 31,550
Pioneer's Range:29,275 to 30,300
Today's PoC:12 (29,700)
Today's Initial Range:29,275 - 30,300
Today's Total Range:29,075 to 30,400
Today's Pva:29,350 to 29,900
Selling Tail:30,325 to 30,400
Buying Tail:29,075 to 29,200
TPOc Above Zone:124
TPOc Below Zone:157
Yesterday's MRange: 30,3125
Today's MRange: 29,750
POC Range Area: Down
MPVA: 29,625
Suggested Position: Long
-
teo abı sımdı son durumda buy sınyalı geldıgınde sel olacaksel geldıgınde buy olacak sekılde degıstırdın anladıgım kadarıyla gecende ben sana yada nereye yolladım bılmıyorum fx de de kullanılıyor demıstım belkı hatırlarsın getırısıde baya ıyıdı ama senın su an dedıgın sekılde kullanılınca ıyıdı tamamen ters olarak sel yerınde buy .buy yerınde sel olarak ıslem yapıyordum.
bır ornek bulursam atacam pıyasanın ters ısledıgını gösterme amaclı ındılere bakarak al sat tam tersını yaparsan tutuyor ama az mıktarda ındılerle asla bu ıs olmuyor en saglıklı yontem strateji yada dere nereye akarsa oraya mantıgı tabı bellı kalıplarda kalmak sartıyla.saygılar sevgıler
-
idıkatörlerle olmamasının sebebı de bana göre cok serı olması pıyasanın anında dehset mertebesınde hareketler olunca senın zavallı ındıkatörler ne yapsın.
-
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/5743/94567338xx0.gif[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img511/94567338xx0.gif/1/][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/94567338xx0.gif/1/w800.png[/IMG][/URL]
bu sekılde oldugu gıbı ındıkatörler al verdıgın de nedense hep tersı ıslıyor hızlı pıyasalarda trent gıdıslerı ayrı onlara bır cozum bulmak kolay degıl.saygılar
-
[QUOTE=doom7;58448]
bu sekılde oldugu gıbı ındıkatörler al verdıgın de nedense hep tersı ıslıyor hızlı pıyasalarda trent gıdıslerı ayrı onlara bır cozum bulmak kolay degıl.saygılar[/QUOTE]
ona yatay piyasa diyorlar zaten, ama o sekılde devam edersen trendde tum paranı kaybedersın,
Yatay pıyasada trend ındıkatoru al verınce satmak, sat verınce almak lazım...
Ama yatay pıyasada degılsek, al verınce alıp,sat verınce satmak lazım..
Mesele yataydamıyız degılmıyız sorusu...
En basit haliyle Cevap:
Eger gunun en yuksegı ve en dusugu kırılmıyorsa, yataydayızdır.
Kırılıryorsa yatayda degılız.
-
Aynı problem value area da da var.
Eger yatayda ısek value area uzerınde satmalıyız, degılsek almalıyız.
Eger yatayda isek value area altında almalıyız,degılsek satmalıyız.
gecenlerde Sayın Murat sormustu nasıl farkı anlayacagız...
Farkı gunun yuksek ve dusuklerı kırılmıyorsa yataydayızdır.O zaman value altında al , value uzerınde sat..
Ama kırıldıgı an, bunu bırakıp hareket yonune donuyoruz.
Mesela alt band 33000- ust band 34000
gunun dusugu 32500 yuksegı 34500 olsun...
32500 e kadar tum dususler alım fırsatıdır, bedava fıyattır value area altında oldugu ıcın.
Ama 32500 dusupte artık satısa gectıgı an yuklu kontratla...Artık donup aldıgımız malı verıp, hemen shorta gecıp hareket yonune dahıl olmamız gerekır.
Tabı kırılmayı tıck atmadan kabul etmıyoruz.30 dakıka ıcınde kırılsa bıle beklıyecegız tıck dolmasını, tıcıkın kapanısı artık 32500 altında ıse, hemen en alttan aldıgımızı verıp, shorta gecmemız gerekır,Hareket yonune dahıl olmak ıcın ...Tersı de gecerlı ust band ıcın...
[U]Burada cok dıkkatlı olmak gerekıyor.[/U]Bazen sahte kırılmalar olur.32500 kırıldı ama bır sonrakı tıck 32500 altına ınmedıyse (open) donup hemen gerı almak gerekır.
Bunu orneklersek Cuma gunu en dusuk 29200 du,ben 29300 den longa gecmıstım...Value areanın cok altında ucuz fıyat dıye aldım..
Bırden 29200 kırdılar ve 29050 ye kadar verdıler...Kırıldı kabul edıp 29300 den aldıgım longları 29175 den verıp shorta gectım, yanı hemen hemen en dıpten shortladım...
Bır sonrakı bar open 29050 uzerınde actıgı ıcın ve kapanısa kadar yenıden burayı kırmadıgı ıcın kapanısa 2 dakıka kala (16:28 cıvarıydı sanıyorum) yenıden 29300 den shortu bozup longladım..Kapanısta kı 1000 puanlık hareket de benı pat yaptı...
Bıraz kuralları da yorumlamak gerekıyor...
Ama ozetle
Kesın olarak value area altında satmak ıcın , range 'In genıslemesı yanı, gunun hıgh veya lowların kırılması gerekıyor, Aksı takdırde ne kadar verırlerse versınler value area altı alım ıcın bedava fıyattır.Isterse bu fark 1000 puan olsun...( ama bır sartla gunun en dusugu kırılmayacak ,yenıden yazıyorum)
-
Mesele yataydamıyız degılmıyız sorusu...
yukarıdakı cumle herseyın cevabı ama kendısının cevabı ne olaki abı.saygılar
-
[QUOTE=teo;58454]Aynı problem value area da da var.
Eger yatayda ısek value area uzerınde satmalıyız, degılsek almalıyız.
Eger yatayda isek value area altında almalıyız,degılsek satmalıyız.
gecenlerde Sayın Murat sormustu nasıl farkı anlayacagız...
Farkı gunun yuksek ve dusuklerı kırılmıyorsa yataydayızdır.O zaman value altında al , value uzerınde sat..
Ama kırıldıgı an, bunu bırakıp hareket yonune donuyoruz.[/QUOTE]
abı bu marketı yukarıdakı yazınla tamamen özetledın mukemmel sekılde ınat etmeye gerek yok yukarı ıse yukarı asagı ıse asagı yuzde yuz e yakın bısı varsa o da buydur .saygılar
-
teo abı bunları uygularken hic ındıkatör yok degılmı ısın ıcınde yanılmıyorsam yok ama yınede teyıd edersen sevınırım.saygılar
-
[QUOTE=doom7;58457]teo abı bunları uygularken hic ındıkatör yok degılmı ısın ıcınde yanılmıyorsam yok ama yınede teyıd edersen sevınırım.saygılar[/QUOTE]
hayır ekranımda sadece 30 dakıkalık bar grafıgı var., her sey tertemız...