-
[quote=enorton;179003]Evet işin teknik boyutunu bilmiyorum, sen işin içindesin bilyorsun... Ama bildiğim bir şey var, yargıtay bu tür olaylarda daha müşteriyi haksız çıkarmadı... Bankalar hertürlü tedbiri almak zorundadır diyor... Adam internet cafeden girmiş, sanal klavye de kullanmamış vs... Arkasından bunun paraları hüpletmişler ama yargıtay bankayı haksız buldu...
Tabi sen haklısın, biz tedbirimizi alalım da nolur nolmaz...[/quote]
Valal emortım benim bildiğim -aynı davadan bahsediyorsak - o davada başka hikayeler de vardı...Amma Yargıtay Genel Kurulu sonra banka lehine karar verdi diye hatırlıyorum...(BDDK ya görüş soruldu ve BDDK, Banka en az iki güvenlik öğesi ile işlem yaptırıyorsa ve müşteriyi web kanalıyla daha önce bilgilendirdiyse güvenli kullanım hakkında, sorumlu değildir dedi).
Müşterinin Bildiği = Şifre, Parola
Müşterinin Sahip Olduğu = Kart
Müşterinin Biometrisi = Barnakleyin Gözleyin
Bu aralar pek çok Bankanın web sitesinde, güvenlik ile ilgili uyarı metinleri ve okudum anladım diye işaretlemeniz gerekn kutucuklar göreceksiniz..aha bu yüzdendir...:..:
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;179004]lem adam kimbilir sözleşmeyi kaç yıl evvel imzaladı.misal ben aşağı yukarı 10 yıl evvel açtım garantide hesabı.o zaman SMS ile mesaj mı vardı.bunu akıl edip nasıl koysun adamlar sözleşmeye.ayrıca beim taaa 10 yıl evvel imzaladığım sözleşme allah bilir kaç sene evvel hazırlanmıştır banka tarafından.
özetle banka senden bunun için ücret kesmeyi kafasına kooymuşsa bi kılıf bulur.o gader![/QUOTE]
Bulamaz abi Tüketici hakem heyetine gidip senden kesilen paraları geri alabilirsin... Mesela eskiden kredi kartları sözleşmeleri 12 puntodan küçüktü, sonra en az 12 punto olması gerektiği kararı alındı... Senin şimdi bir banka ile kredi kartı sözleşmen 12 puntodan küçükse ve banka senden kredi kartı üyelik ücreti almışsa ya da hala almaya devam ediyorsa bu ücretleri geri alabilirsin...
-
[QUOTE=ares;179006]Sade sen değil bir hayranı daha varmış :) [url]http://vatanhainleri.wordpress.com/[/url][/QUOTE]
Yalçın küçük n bu fotoğrafını 10 yıldan fazladır biliyorum, medya daha yeni uyandı geçen yıl.. .Adam kendi kitabına koymuş... O resmin büyük halinde, masanın solunda bir türkücümüz de var :)
-
[quote=TÜRKOĞLU;179004]lem adam kimbilir sözleşmeyi kaç yıl evvel imzaladı.misal ben aşağı yukarı 10 yıl evvel açtım garantide hesabı.o zaman SMS ile mesaj mı vardı.bunu akıl edip nasıl koysun adamlar sözleşmeye.ayrıca beim taaa 10 yıl evvel imzaladığım sözleşme allah bilir kaç sene evvel hazırlanmıştır banka tarafından.
özetle banka senden bunun için ücret kesmeyi kafasına kooymuşsa bi kılıf bulur.o gader![/quote]
Ula dombi,
İyi ya işte..Genel prensip; alacak iddia eden taraf bunu ispat etmek zorunddır..:) Ama dediğin doğru..Banka için çok yağlı müşteri değilsen, ödemezsin çektir git diyebilir sana..Yağlı müşteriysen zaten gık dediğin an tamam efenim iptal ediyoruz derler... En aından bunu yaparlar:..::..: Ne olacaydı başka..Herşey beleşmi olacaydı...Banka o kadar hizmet veriyor kardeşim..Aldığı paranıza ödeme garantisi veriyor..hem de faiziyle...LA tuhaf bir milletiz ya..Doğalgaza %40 zam gelir gık yok..Metrobüse %xx zam gelir çıt yok..Siyasetin 7 sülalesi kamu kaynaklarını yağmalar çıt yok. Amma bankalar 3 kuruş hizmet ücreti alınca way** bütün bankalar hırsız olayore..enter-hasan bir milletiz.lelele.lelele.. ödeyin lem hizmet ücretlerini..bankalar kazanacakki biz de onlar aiş yapak para kazanak..istihdam olsun istihdam..friedman friedman daha fazla randuman :)
-
[QUOTE=Astatin;179007]Valal emortım benim bildiğim -aynı davadan bahsediyorsak - o davada başka hikayeler de vardı...Amma Yargıtay Genel Kurulu sonra banka lehine karar verdi diye hatırlıyorum...(BDDK ya görüş soruldu ve BDDK, Banka en az iki güvenlik öğesi ile işlem yaptırıyorsa ve müşteriyi web kanalıyla daha önce bilgilendirdiyse güvenli kullanım hakkında, sorumlu değildir dedi).
Müşterinin Bildiği = Şifre, Parola
Müşterinin Sahip Olduğu = Kart
Müşterinin Biometrisi = Barnakleyin Gözleyin
Bu aralar pek çok Bankanın web sitesinde, güvenlik ile ilgili uyarı metinleri ve okudum anladım diye işaretlemeniz gerekn kutucuklar göreceksiniz..aha bu yüzdendir...:..:[/QUOTE]
Olabilir abi sonrasını bilmiyorum olayın, malum 13 aydır boştayız ;)
[url]http://www.sanalbankamagdurlari.com/[/url]
Şöyle bir site var, ağlayan ağlayana... kim haklı kim değil bilemiyorum tabi...
Mesela bak şöyle bir haber daha buldum...
[url]http://www.nethaber.com/Ekonomi/16049/Sanal-dolandiricinin-faturasi-bankaya[/url]
Neyse biz önlemimizi alalım da, Asti ben teşekkür ediyorum uyarın için... İlk iş o zımbırtılardan alacağım...
-
[quote=enorton;179009]Yalçın küçük n bu fotoğrafını 10 yıldan fazladır biliyorum, medya daha yeni uyandı geçen yıl.. .Adam kendi kitabına koymuş... O resmin büyük halinde, masanın solunda bir türkücümüz de var :)[/quote]
[URL]http://www.dailymotion.com/video/x8r53i_yalcin-kucuk-pkk-nin-almanya-progra_news[/URL]
şimdi kadar neden bu tür tartışmalardan kaçtığıma forumda şükrediyorum.. düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışı almış başını gidiyor... svg..
-
Aynı mantıkla bundan sonra Kanal D ana haber de izlemeyin abi
[IMG]http://www.turksolu.org/255/foto/birand-apo.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=SaNCaKTaR;179012][URL]http://www.dailymotion.com/video/x8r53i_yalcin-kucuk-pkk-nin-almanya-progra_news[/URL]
şimdi kadar neden bu tür tartışmalardan kaçtığıma forumda şükrediyorum.. düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışı almış başını gidiyor... svg..[/QUOTE]
Yalçın küçük benim dostum falan değildir, bunu da nerden çıkardınız?? Bence kafayı kırmış, çatlağın tekidir... Ama fikirleri ilginçtir, korkusuzdur... Ben kendisini öven veya yeren bir söz söylemedim.. .Sadece bir röportajını yorumsuz olarak linkini verdim...
-
eeet gıslar (queen,nunu,cerphin,mersiyk,pelinn,HeLLim apla v.s. )
piyasa yukarı döncek kimi dedim...dedim mi demedim mi?ne zaman dedim şıbat vade 600 kene...eee parayı alan aldı cebine koyan koydu...bunnan sonnası benden günah getti :::
düşedebülür çıkadabülür :D
rapor ver lem çabık TGG sporun malzemecisi seni :D
-
[quote=enorton;179013]Aynı mantıkla bundan sonra Kanal D ana haber de izlemeyin abi
[/quote]
izlemiyorum zaten 10 senedir.. Allah bir dir derlerse bir çıkarları oldugu içindir.. parayı ver yatak odaları anlatır deyyusler ki 15 sene önce Hü...rt böle bi haber yaptırmıştım..
-
:..::..:[quote=TÜRKOĞLU;179015]eeet gıslar (queen,nunu,cerphin,mersiyk,pelinn,HeLLim apla v.s. )
piyasa yukarı döncek kimi dedim...dedim mi demedim mi?ne zaman dedim şıbat vade 600 kene...eee parayı alan aldı cebine koyan koydu...bunnan sonnası benden günah getti :::
düşedebülür çıkadabülür :D
rapor ver lem çabık TGG sporun malzemecisi seni :D[/quote]
TGG ve sistem sinyali yok artık..suç olabülür...şubat vade al verdi ama yvade hala satta pambıhh
-
[QUOTE=Astatin;179010]Ula dombi,
İyi ya işte..Genel prensip; alacak iddia eden taraf bunu ispat etmek zorunddır..:) Ama dediğin doğru..Banka için çok yağlı müşteri değilsen, ödemezsin çektir git diyebilir sana..Yağlı müşteriysen zaten gık dediğin an tamam efenim iptal ediyoruz derler... En aından bunu yaparlar:..::..: Ne olacaydı başka..Herşey beleşmi olacaydı...Banka o kadar hizmet veriyor kardeşim..Aldığı paranıza ödeme garantisi veriyor..hem de faiziyle...LA tuhaf bir milletiz ya..Doğalgaza %40 zam gelir gık yok..Metrobüse %xx zam gelir çıt yok..Siyasetin 7 sülalesi kamu kaynaklarını yağmalar çıt yok. Amma bankalar 3 kuruş hizmet ücreti alınca way** bütün bankalar hırsız olayore..enter-hasan bir milletiz.lelele.lelele.. ödeyin lem hizmet ücretlerini..bankalar kazanacakki biz de onlar aiş yapak para kazanak..istihdam olsun istihdam..friedman friedman daha fazla randuman :)[/QUOTE]
Aslında çektir git diyemez ler çünkü bir ticarethane mantığıda olsa sonuçta kim ne iş yaparsa yapsın aslında kamu işidir kimse parasıyla gelen müşteriye çektir git diyemez ama adamın sicili bozuktur dolaandırıcıdır vs bu durumlar hariç tabi!