Değerli analizleriniz için teşekkürler Sn.İndragandi
Printable View
Değerli analizleriniz için teşekkürler Sn.İndragandi
gold,
dolar talebini üzerine alıyor,....diyorki usd yi bırakın goldda kümelenin, zira bazı ülkeler takla aşamasına geldiler, global stres had safhada,
bunlar arasında ilk takla atan g.afrika oldu,...faiz artırdı, şimdi kurda usdinr fena durumda hindistanınki,...
eğer bu ortam bir kriz hali olsa idi,...gold serbest bırakılamaz yada güvensizliğin doruk olduğu noktalrda dxy tarafından bloke edilirdi, dolaysı ile golddaki bu hareket bir kriz halini geiktirmeye yönelik olarak ilk anda düşünülmeli,
ne yapıyorum usd talebi uzun süredir yükselemeyen gold üzerine alıyorum,..stresi azaltmaya çalışıyorum ve fed üzerinden de belirsiz olmaya devam ediyorum,...
dolaysı ile risk iştahı belirttiğim adres üzerinde kümeleniyor,....bu şu aşmada gold,..
şu gözüken tabloda goldun yalnız bırakılması yellen yuvarlaması ile gelişen bir rahatlatma işine benziyor,...
sp 1814.x altında bir kriz hali tetiklenirse gold üzerinden bu alınacak ve gold mecrasına geri gönderilecektir,....yerine ana kasa parası sürülecek ve taleple buluşması sağlanacaktır,
dolaysı ile
iki şey takip edilmeli,
gold hareketleri,..ki nihai hedef 1474.x tir,
sp 1814.x in aylıkta kırılımı,...
bu olduğunda yıllık değer zaten düşüşün hedefi olacak,...
gold la dünden beri izliyorum dxy arasında yukarıda ki analiz gereği bir regülasyon yaratmışlar,..
bu dezenfektan ortamda endex lerin düşüşünü bloke etmeye çalışıyorlar,...
dolasyı ile goldun teknik takibi önem arz ediyor,...zira artık hareketi belli,..
bir şey belli ise onun teknik takibi yapılır,..
[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1854366-gundlach-mblere-guven-kayboluyor-altin-1-400-dolar-olabilir[/url]
bu topiğin konusu bu zaten, global süngerler,
şu anda usd süngerinin suyu sıkılırken, gold süngerine su emdiriyorlar
ama başaramayacaklar,
önce rusya da putinin patlamasını istiyorum,
buna neden,...sanıldığı üzere tr nin rusyayı arkadan hançerlemesi değil, tersine abd ile el altından anlaşıp türkiyenin üstüne yürümesi,...
sonrasında abd nin içten patlamasını istiyorum,
ver her ikisinide çine tetikletecem,...
şimdi global yavsklar bu düzleme göre pozisyonlarınızı ayarlayın bakalım,...
patlayacksınız,......
bundan kaçış yok,...geciktirebilirsiniz ama geciktirdikçe daha bir patlarsınız,...
trychf yazın,
, deyin
xu030 yazın
ve isviçre merkez bankasının o meşhur faiz harketinden itibaren try chf ile xu030 un harketlerinin hemen hemen aynı olduğunu göreceğiz,..
[QUOTE=indregandi;504173]trychf yazın,
, deyin
xu030 yazın
ve isviçre merkez bankasının o meşhur faiz harketinden itibaren try chf ile xu030 un harketlerinin hemen hemen aynı olduğunu göreceğiz,..[/QUOTE]
dolayısı ile bir yükseliş veya düşüş hareketi için referansımız isviçre merkez bankası olacak,
böylece buradaki düdüklerden izole olmuş olacaz,..
trnin yerinde olsam AB ile yaptığım göçmenlerle ilgili anlaşmayı derhal askıya alırım,...
zaten para konusunda tıkanma var,...bunu bahane ederim,
egede natoyu asla ve kati kara sularıma göçmenlerin takibi konusunda sokmam,...
[B][I]göçmen işi,
eninde sonunda tr yi milletsizleştirme projesidir,.[/I][/B].2.5 milyon suriyelinin 10 sene sonra kaç milyon olacağını siz hesap edin,...
baştan bu işe hiç girmemliydik,
madem bir şekilde girildi,
suriyedeki tıkanmamızı aşma yönünde elimizdeki en büyük koz şu an budur,
bunu şhengene, 3 mil avroya yedirmemeliyiz,...
bizden kapıları açamamızı ama kendilerine olan kapılarımızı kapamızı istiyorlar,
yasalar ortadadır,...
bu tam bir şerefsizliktir,....
üstelik orada ki insanların göç yollarına düşmelerine sebep bu şerefsizlerdir,...
1991 den beri uğraşıyor bu şerrefsizler,..
haysiyetsizler,..
merkelin aklı çıkıyor üç günde bir burda,
açın kapıları suriyelilere,...
hem deniz yolu çok maceralı, karadan ilerlesinler,
1 viyana , 2 viyana alamamıştık ya,
bakın suriyeliler nasıl alıyor,
cümle alem görsün,..
böylece yaratıkları canavar dötlerinde patlasın şerroların,
göçmen alyhtarlığı maxsimize olsun, bu elbette suriyeliler konu edilerek yapılacak ama suriyelilerle sınırlı kalmayacak,
dolaysı ile AB nin full terörize olması karışması demek,
dolaysı ile bu 3 mil avroluk iş değil,..
her yıl karneye bağlayın, 3, 3
bu gçömen işinden putinin kazandığı mevzileri dahi çökertebiliriz,....madem o aşamaya geldi bu iş,..
elimizdeki argümanları yeterki iyi kullanalım,
hep hata yapıyoruz, yada çok ucuza gidiyoruz,...
Orta çağ karanlığına mahkum olmuş vahabilerle kalakaldık. Türk ulus bilincine ve güzel türkçemize hep ortadoğu arapçı gericilik zarar vermiştir. her tarafta arapça kurslar arapça okulları düşünebiliyormusunuz.
Cumhuriyetle birlikte büyük mücadeleler sonucu var ettiğimix Türkiye Cumhuriyeti birilerinin sultanlık rüyasıyla Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşamakta.
Teröristlere karşı güvenlik güçlerini kamu görevlilerin elini kolunu bağlayanlar şimdi 70 gündür sura giremiyor. her gün verilen şehitler.
putin resmen tam bir dalkavuk çıktı,
putinin yapacağı iş, ne olursa olsun tr nin yanında durmaktı,...
putin yeni gelinin sarıldığı gibi uçağa balıklama sarıldı, sanki bunu bekliyormuş gibi hemen atladı,..
işte o anda putin bitti,...
burada bu topikte putine türkiyeye rağmen türkiyeyi kazanma rolü vermiştik,...
putin israilden gaz tedrriki ile tr nin en büyük alıcılardan biri olarak gelecekte yahudi cartele dahil olacağını göremiyormu,...
demkki putin baştan beri ABD oluru ile suriyede,....ve bu ikisi şu anda devolopment AŞ yi bahane ederek müslüman kardeşlerin son kalesine TR ye saldırı halindeler,...
bunu müslüman kardeşler düşünsün diyecem ama, pratikte öyle olmuyor hepimiz zarar görüyoruz,...
müslüman kardeşler işi AKP nin ABD den yediği en büyük kazık,...
[quote=indregandi;504142]rakamda günlükte,
zig zag simulasyonda,
87175 üstü değerler long işler,
87175-86150 arası ara bölge,
86150 den itibaren short işler,...
Her ikiside 10 gün devam eder,..[/quote]
asli konumuza geri dönelim,...
[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1854418-moodys-rusyayi-butce-konusunda-uyardi[/url]
xu030 tarafı 250 puvana gümleyecek ama işte iyi mücadele ediyorlar,....
bu haliyle sistem günlükte al da kalıyor
[QUOTE=indregandi;504210]bu haliyle sistem günlükte al da kalıyor[/QUOTE]
86992.83 e vurduğumuz zamn aşağısıda kapttığımızda long bozulur,...
endex düştüğünde usd yide aşağı basıyorlar talebi golda almaya çalışıyorlar,...
yani endexleri tutmaya çalışıyorlar,...
mesela hem gold hem usd ikiside yukarıda olsa bu fuull güvensizlik demek,
ama öyle değil, yellen yuvarlamasına(belirsizlik) goldu işaretleyerek usd yi sersemletiyorlar böylece gelişmekte olanların üzerindeki stresi almaya çalışıyorlar,
tutarsa bakalım,...
[QUOTE=indregandi;504211]86992.83 e vurduğumuz zamn aşağısıda kapttığımızda long bozulur,...[/QUOTE]
86919.2 esniyor
bu hallere düştülerse gerisi gelir, ama bu gün ama yarın illaki gelecek,...
bunlara hep beraber para bastıracaz yine,..
son para basışın nihai hedefi görece yüksek usd ve bunun üzerinden sağlanacak global abluka idi,
işte ceopolitik global dizaynla da bunu süsleyeceklerdi,
ama görüyorsunuz iş yürümüyor, havlu atanlar var, çin tökezledi, global büyüme geriliyor,...
her kes basılan beleş paralara alıştı,...matbaalar çalışsın istiyorlar durmadan, buna rağmen bir adama iki araba satamazsınız,....
dolaysı ile kriz böylesi durumlarda kesin çözümdür, ve en etkili talep yaratma yöntemidir,...
yani,
abd bastı,
ab bastı, basıyor,
emerginler basacak,
dolaysı ile emerginglerde şüphe yok,..
sp hıyarı istediği kadar yükselsin,
her yükselişi emerginglerin boğazında ki ilmiği daha da sıkacak,
düşüşünden bahsetmiyorum bile,...
öle gold mold bu işi çözmez,
çözerse faiz çözer, o da öteler,..
onun içun teslim olun,...
elleri havaya kaldırın yaklaşın,
kesin çözüm budur,...
keh, keh,...
garanlarınıza kurt kuş ortak olacak,
keh, keh,
kenarda köşede yastık altında parası olanlar gelip size bir seviyeden ortak olacaklar,
dokunulmaz yerelerinizi alayı mıncıklayacak,...
ulan şerro sana ahım var o nedenle böyle kindar yazıyorum,
milyonların katlinden sorumlusun, istiyorum ki fersah fersah burnundan gelsin,...
o derece sana kin ve nefret doluyum,...
basılan para ile 7 senedir idare ettin şerrefsiz ama artık yeni oyunlara mecbursun,...
Gandi üstat günlükte hala bozmadı diyebilirmiyiz.87175 üzerinde kapanırsa.
Benim 15 dak sistem bir süredir SAT ta.
[QUOTE=tutku;504221]Gandi üstat günlükte hala bozmadı diyebilirmiyiz.87175 üzerinde kapanırsa.[/QUOTE]
aynen,
o işten taviz yok, o analizler duygusallıktan öte analizler,..
[QUOTE=tutku;504222]Benim 15 dak sistem bir süredir SAT ta.[/QUOTE]
saatlikte son iki bar beldede satta ama işte netice yok,..
[QUOTE=indregandi;504142]Rakamda günlükte,
zig zag simulasyonda,
87175 üstü değerler long işler,
87175-86150 arası ara bölge,
86150 den itibaren short işler,...
Her ikiside 10 gün devam eder,..[/QUOTE]
[QUOTE=tutku;504221]Gandi üstat günlükte hala bozmadı diyebilirmiyiz.87175 üzerinde kapanırsa.[/QUOTE]
aynen sayın tutku,...
bist 100 71xxx altında tehlikeli kapanış yaptı. dikkat etmeli.
ben endex te pozum yok,
durumu biliyorsunuz babam rahatsızdı, şimdilik atlattık çok şükür,
uğraşamam diye usd vadelide long poz dayım,...
benim yeşil yelpazeler düşer ve altına geçerse yeni vadeye long açarım,
bekliyorum bakalım,...
[QUOTE=tutku;504227]bist 100 71xxx altında tehlikeli kapanış yaptı. dikkat etmeli.[/QUOTE]
beter olsunlar sayın tutku ne de olsa bizim borsamız değil,...bizimmiş gibi alıyorr satıyoruz,...