Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ben de saatlik sistemlerle fazla uğraşmayan biri olarak buradaki ekran görüntülerini görünce kendi kendime meydan okudum. Mümkün olan en basit, ama karlı saatlik sistemi nasıl yazarım diye.
Aşağıdaki sonuç ortaya çıktı. Bundan basit sistem olmaz herhalde... :..:
Optimizasyon var ama opt ile bulunan değer de 10 gibi çok normal ve opt yapmasak da aklımıza ilk gelecek değerlerden biri.
Sistem şu:
AL
a1:=Mov(C,opt1,E);
a2:=Mov(O,opt2,E);
a1>a2
SAT
a1:=Mov(C,opt1,E);
a2:=Mov(O,opt2,E);
a1<a2
Sonuçta bu kadar basit ve filtresiz bir sistem bile (komisyonsuz) 2006'dan bu yana %6000'e yakın kar yapmış...
Anafikir 1: (Bence) Karlı sistem yazmak için uzaya çıkmaya gerek yok. Çok basit bir hareketli ortalama kesişimi bile uzun vadede disiplinle uygulanırsa kar getirebilir. Bu durumda "VOB'da sürekli para kaybediyorum" demeye de hakkımız yok.
Anafikir 2: (Bence) Sistem geliştirmede önemli olan sistemin piyasaya ne zaman gireceğini belirlemek değildir. Giriş koşulu olarak yukarıdaki çok basit yaklaşım bile yeterli olabilir. Önemli olan sistemin piyasaya ne zaman [U]girmemesi[/U] gerektiğini bilmesi ve zararlı pozisyonu mümkün olan en yüksek hızda kapatmasını sağlamaktır.
Madem amaç basit sistem, az önce verdiğim sisteme çok basit bir filtre ekleyerek karlılığı ne kadar artırabiliriz... Bir de SAR ekleyelim bakalım ne olacak?
AL
a1:=Mov(c,opt1,E); a2:=Mov(o,opt2,E);
a1>a2 and c>SAR(opt3,opt4)
SAT
a1:=Mov(c,opt1,E); a2:=Mov(o,opt2,E);
a1<a2 and c<SAR(opt3,opt4)
opt1: 8-12 arası
opt2: 8-12 arası
opt3: 0,01-0,1 arası
opt4: 0,01-0,1 arası
Sonuç ekteki resimde (komisyonsuz).
NOT: Bu sistemi sırf basit olsun diye uydurdum. Bazen çok fena terste kalıyor, sakın biraz geliştirmeden kullanmaya falan kalkmayın.
Tanıştırayım... Rita Hanım... :)))
[quote=enorton;200743]oo süpermiş hocam, onbinde 2 kom düşerek hesaplatsana bir de...[/quote]
O zaman tüm fiyakası sönüyor ama... :)
Komisyon oranını binde 0,2 olarak girdim.
[quote=enorton;200745]Teşekkürler, şimdi oldu :) Daha iyi sonuçlar var mı elinde? valla acayip gaza geliyorum :::[/quote]
Saatlikte henüz yok abi... Rita uzuuuuun süredir yazdığım ilk saatlik sistem. Zaten sistem işiyle uzun süredir uğraşmıyordum. Sazan'ın topic'i beni yeniden başlattı. Biraz uğraşırsam komisyon dahil %10.000 yapan bir saatlik sistem yazabileceğime inanıyorum. Becerebilirsem ekran görüntüsünü yayınlarım. :)
Aşağıda da 15 dk'lık için yazdığım Carmen ile tanıştırayım... :)
Bunlarla niye uğraşıyorum bilmem... Kökten histemciyim ben... fxci'nin ölümsüz söyleriyle: Yemişim zistemini... .dng
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Amaç 10.000 görmek değil mi, bastım filtreyi, bastım optimizasyonu... Çok ciddi optimizasyon var, gerçek piyasada işe yaramayabilir...
Ama komisyonsuz %10112 getiri !!!! 5 haneli rakamları görmüş oldum dünya gözüyle...
Binde 0,2 komisyonla da %7814
Optimizasyon nelere kadir... :)
Daha iyi getirileri olanlar da ekran görüntülerini eklesin ki gaza gelelim, neler mümkünmüş görelim...
Komisyonlu ve komisyonsuz getiriler:
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Eveeettt... Ve son darbe... Bildiğim her türlü numarayı uyguladım... Sonuna kadar optimizasyonlu, sonuna kadar curve fitting'li...
Komisyonsuz kar %13815 !!!!!
Binde 0,2 komisyonlu kar %9690 !!!!
Curve fitting serbest, optimizasyon serbest... Daha iyisini yapabilen varsa çıksın ortaya... Hodri meydan!!! :..: