'y' ak;amlar
Printable View
'y' ak;amlar
Herkese günaydın
günaydın
hayırlı cumalar
günaydınlar cümleten
gelişmeler,
saatlik tepe dip analizinde 09:00 barı ile simulasyon yükselmeye başladı,
önce 91650, sonra 92600, şimdi 11:00 barı ile 93325 değerini aldı,
gün sonunda saat 17:00 barı ile günü 94225 değerinden kapatacak,...haftaya salı günü simulasyon salı günü, 95850 değerinde olacak,...yani ana yerine gelecek,...
bu değer,
yakın vade için 95850, aralık vade için 97300 ve şubat vade için 99025 değeri demek,
üçüde aynı farketmez,..rakamlar değişik ama hareket aynı,..en yeni ne ise ölçü o alınmalı,
yakın vade grafikte,
dün bahsettiğim 88500 rakamı, şubat vade için 89950 alınacakki burada bir uyum var, saatlik tepe dibte yakın vade ded kırılan ve sonrasında yukarı geçilen, sonrasında üzerinde tarade yapılan, sonrasında 91275 atağı ile tekrar geçilen 89950 rakamı ile denk düşüyor,
öyleyse
şubat için 89950 ile yakın vade için 88500 den, xu 030 da ise 90010.98 den ama alt/üst olarak,
aşağının kontrolünü yapacağız,
aşağı kontrolü extrem ceopolitik kaşımalar olmadıkça biz yukarı bakarken palanın vade bitimine olası son aşağı basışının kontrolü için gerekli olacak
önümüzdeki [B]en geç[/B] 5 günde yukarıda yazdığım tüm ayrıntılar,..
somutlaşacak, ne demek somut bir sonuç çıkartarak yeni yönü verecek
yuakarı kontrolde,
şubat vade için 91500 den kontrol yapılacak,..
alt/üst düşünmeli,
pala eğer bu saatlik yatayın ve tatilin bitimi ile olasılık olarak dediğim rakamlara doğru bir aşağı basış tertiplerse,
şubat 91500 değeri bunu alt/üstte kontrol edecek,..aşağı düşüşlerinde
aralık için 88500 e şubat için 89950 ye bakılacak,...ve ona göre düşünülecek,
demekki şubat şu andan itibaren 91500 üzerinde tundukça yukarı yönün devam etme olasılığı halen mevcutta var,
91500 aynı zamnda 1 kasımdan başlayan saatlik düşüşte oluşan tepelerin sonuncusu,..
demekki şubat bunun altına kayarsa bir düşüş veya bu son tepkini realize olasılığı gündemde olacak
saatlik tardelerimizi bu şablon üzerine oturtursak,...kafamızda koncoktürün bize kazıdığı
rusya uçak krizi, suriye krizi, akepenin anayasa ve başkanlık işlerinden soyutlanmış olarak gelişmeleri takip edebiliriz,
7 haziran kürdü muhatap aldı,
1 kasım türkü muhatap alacak diye daha önce yazmıştım,...
türk milleti çok büyük bir sınavdan geçecek,
cumhuriyetine ve kendi geleceğine karar verecek,...
akape ve dış destekçilerinin [B][I]bu bölüme para sıkıştıracaklarını[/I][/B] düşünüyorum,
önümüzdeki dönem bu dönem olacak,...
cehepenin tez olarak kılıçdaroğlu ve ekibinden kurtulması gerekiyor,
daha önce cehepenin cumhuriyeti savunamadığını yazdım,..
antiemperyalist olmayan, atatürkten uzaklaşan bir cehepe sadece demokrat kimliği ile güzelim cumhuriyetimizi torpillemekten başka işe yaramaz,
bu manada akepeden çok daha etkilidir,
mehepe artık akape ile aşna fişneye son vermeli savunduğu öz değerlere geri deönmelidir,..
hedepe ise 7 haziran seçimleri öncesinde parlatılarak iktidarın üzerindeki böldüren sıfatını bir bölen olarak üzerine almış ve türk milleti aldatılmıştır,
o nedenle 7 haziran kürdü muhatap almış,
7 haziramda %39 lara inen akepe oyları parlatma işi bittikten aranan muhatap bulunduktan sonra 1 kasımda %50 evine geri dönmüştür,...
dolaysı ile 1 kasım sonuçları itibarı ile türk milletini muhatap almıştır,..
işte bu sonuç bu muhatabı ile birlikte anaysa ve başkanlık işlerine kolu sıvamıştır,...
daha önce meclisteki 4 lü değişmedikçe diye yazdım,
şimdi bu meclisteki 4 lü inanılmaz ama gerçek türk milletinin geleceğini ipotekledikleri yetmezmiş gibi birde buna karar vermeye hazırlanıyorlar,
şimdi partiler arası bunun görüşme turları başlayacak,...
cehepe, ve mehepe kanadlarında aldatma maxsimumda,...
akepe ve hedepe zaten malumlar,...üzerlerinde konuşmaya hiç gerek yok,..tartışmaya gerek yok,
çözüm süreci olarak sundukları iş döndü dolaştı ve türk milletine bir[U][B][I] dayatma[/I][/B][/U] olarak ortaya çıktı,
şu sıralar ivmelenerek devam eden terör harcı ile bunu duygusalda sıvamaya devam ediyorlar,...
toplum olarak hergün haberlerde asker polis sivil vatandaşlarımızın şehit haberleri ile sarsılıyoruz
işte bu harc,
başkanlık ve anayasa işlerinde türk miletine sunulacak,
gazamız mubarek olsun,..
bzim burada borsada alım satım yapmamız ar ve namus damarlarımızın izeti nefsimizin para uğrunda kuruduğu anlamına gelmez,..
[I][B]vatan
sana
canım
feda[/B][/I]
bu parantezi açtıktan sonra,
14 std saatlik bar analizinde,
90725 olarak iki gündür takip ettiğimiz ve yuakarı aşağı ihlaller sayesinde bize yatayı veren,
her ihlalde bir bar sonrayı izlemimizi gerektiren 90725,
şu sıralr 90750 yi denmeye çalışıyor,...
90725 i90750 ye LLV de taşıyabilirse bir yukaraı atak gelebilir,
taşıyamassa 725 ihlali yaty devem eder ve HHV de, LLV de dediğim manada takibi gerektirir,
bu nedenle şimdilik saatlik tarder sinyallerine ara veriyorum,
bunun yerine saatlik te bar analzini takip etmek daha sağlıklı olacak
[QUOTE=indregandi;502691]14 std saatlik bar analizinde,
90725 olarak iki gündür takip ettiğimiz ve yuakarı aşağı ihlaller sayesinde bize yatayı veren,
her ihlalde bir bar sonrayı izlemimizi gerektiren 90725,
şu sıralr 90750 yi denmeye çalışıyor,...
90725 i90750 ye LLV de taşıyabilirse bir yukaraı atak gelebilir,
taşıyamassa 725 ihlali yaty devem eder ve HHV de, LLV de dediğim manada takibi gerektirir,
bu nedenle şimdilik saatlik tarder sinyallerine ara veriyorum,
bunun yerine saatlik te bar analzini takip etmek daha sağlıklı olacak[/QUOTE]
şu anda llv de 800 ü deniyoruz,...yukarıda analiz çok net anlatıyor
750 sonhrası 800 tutunamadı,
750 sonrası 775 deniyor,
700 görürse
bara analzi tekrar yataya gerir döner ve shortada longada açık hale gelir
dün bu gün bir iki gündür esasen bu bar analzinin tane tane işlemler sayesinde
ne çok işimize yarayacağını gördük,
çok değerli bir analiz,
bunun alt değerlerinden çıkışta ki saatlik long atakların en az bunu hedeflediğini,
burdan olacak saatlik short atakların ise en az alt değeri hedeflediğini,
bu ilk işlemler olduktan sonra geri kalanın trende oturmak ile alakalı olduğunu yakından gördük ve hissettik,
nitekim,
son long atak 22 sinde saat 17:00 da başlayan böyle bir ataktı ve devamında 4 bar daha trendde kaldı ertesi günü saat 12:00 da oluşan ihlalle saatlik long trend hali bozularak
şimdiki bu can sıkıcı yatyı oluşturdu ve halen sürmekte, araştırıyoruz bakalım,..
[url=http://hizliresim.com/1Mn35G][img]http://i.hizliresim.com/1Mn35G.png[/img][/url]
işte burada dün bahsettim yatay o kadar uzadıki alt değer üst değerin üstüne çıktı,
bu görülmemiş bir durum nerde ise çok nadir diyelim,
sonra bu alt değer dün iki barlık bir short trend denemeye çalıştı,..sonrasında llv ler yükselerek bloke etti, ancak hhv ler de yükselmeyerek piyasa longada çıkamadı,
zaten nadir gelişen alt değerin üste çıkışı bir abeslik, bu durum tardeyi otamatikmen bloke ediyor,...
zira altta bekleyenin yok üste çıkmışssın,..yani taşıyıcıda beceriksizlik yada vurdum duymazlık hali var,
proğramı yazıp buradaki adama bırakmamış,
bunun yerine cebine alıp tatile uzamış,..
bar anilizinde
şu anda 725 750 oldu artık,
gfakat 750 de 725 e ihlal alarak yatyın devem ettiğini söyledi,...
yani 725 e yerine hhv ve llv ler 750 den takip edilecek,
iş o kadar hassas bu analizde 1 kademe çok şey,...
zira oturuş nokta 1 de oluyor,..
750 ise long llv de 750 ye oturacak,
750 ise short hhv de 750 ye kafa atcak,
her iki yönde ihlal varsa yatay devam demek,..
bkın mesela o garafa bakın, ben sadece üst değeri anlatıyorum ama alt değer nadir gelişen durumda şu anda 775 çiziyor, 8 bardır devam ediyor,
shortu buna verdirirsem ki esas short hapis indikatörü odur,...775 hhv kafa olur,
long her durumda üst değeri kollayacak 750 yi,..o değişmez,..
çünkü longta üst değere otururum,
shortta alt değer otururum,
bu kural değişmez,..
Sn Gandinin siyasal düşüncelerine katılmasamda süre analızlerini dikkatle takip ederim. bakalım 5 gün sonrasında viop nasıl sonuçlanacak.
mesela buradan üst değer için günlüğü yorumlayalım,
dün 90250 düşüğüne indikatör 90375 verdi,
bu günü işte bu 90375 ten takp eder,
90350 den başlamak üzere 90350 ilk değer bu gelişme olmadıkça bu gün pazartesi ye longta devrolur günlüklerde,
ama 90350 yi 1 kademe ile görse dahi günlük yataya girer ve short longa açık olur,
bakın şimdi günlükler çok yakın olduğundan saatlik takibe bile gerek yok aslında,...
tabiki işlem yapmayada,..
[QUOTE=tutku;502700]Sn Gandinin siyasal düşüncelerine katılmasamda süre analızlerini dikkatle takip ederim. bakalım 5 gün sonrasında viop nasıl sonuçlanacak.[/QUOTE]
cehepe konusunda alınganlık yapmayın sayın tutku,...
orada ben herkese verdim veriştirdim,
ülkenin hali ortada
benim siyasi değerlerim
atatürk, cumhuriyet ve türk milletidir,...
tabiki en başata anti emperyalist olunacak,
bu değerleri taşıyanlarla ve aynı zamnda laik olabiliyorlarsa ben de varım,...
yoksa kimse kusura bakmasın,
takım tutar gibi siyaset tutmam,..
90750 altına kayarsa üçgen aşağı kırılacak.
dolaysı ile bu bir siyasi düşüncemin olmadığının kanıtıdır,
ama duruşum hep cehepeye yakın duruştur,
fakat üzerinde yeni tabelası asılı akepenin yeni türkiyesi ile eşgüdümlü bu yeni cehepeye yakın değilim,..
[QUOTE=indregandi;502703]benim siyasi değerlerim
takım tutar gibi siyaset tutmam,..[/QUOTE]
Sözünü ettiğiniz cumhuriyetin ve çağdaş demokrasinin değerlerini CHP taşıyor. Türkiyenin kurtuluşu CHP ile olacak.
[QUOTE=indregandi;502703]benim siyasi değerlerim
takım tutar gibi siyaset tutmam,..[/QUOTE]
bu yazıya 10 kez teşekkür ederim.
Cumanız mübarek olsun arkadaşlar,
Üstat piyasa analizlerinizin yanında,siyasi analiz ve görüşlerinize de katılıyor ve değer veriyorum,
Kolay gelsin....
üstat görüşlerinize
noktasına virgülüne dokunmadan katılıyorum
eyriye eyri
doğruya doğru
14:00
barında bar analizinde,..
üst değer ve alt değer 90750 de birebir oldu,
90750 ye nokta 1 de yukarı yönde ihal(örn 90775) gelmesse [B]şu anki[/B] manzara short gözüküyor
[QUOTE=indregandi;502710]14:00
barında bar analizinde,..
üst değer ve alt değer 90750 de birebir oldu,
90750 ye nokta 1 de yukarı yönde ihal(örn 90775) gelmesse [B]şu anki[/B] manzara short gözüküyor[/QUOTE]
eyv,...yatay devam
yalınız alt değer tekrar 775 e düzeltti,
dolaysı ile yatay devam için 800 de görmeliyiz ihlal için,
eyv,...o da oldu,..
yatay devam
[B][I]15:00[/I][/B]
bu barda henüz 750 üst değer ihlali yaşanmadı, bu olana kadar üst değer short şu anda,..
Alt değer ise fiyat bu barda 800 e düzeltma almassa bu haliyle short trend kovalıyor, düzeltme (ihlal) gelirse
üst değer için 775 e ihlal,
alt dğer için 800 e ihlal,
piyasa tekrar yataya oturur,
küçükten trader de yazalım, ihlaller gelirse bırakırız tarderi, olmayanın nesini tarde edeceksin manasında,
keh, keh,...
trader shortta
[url=http://hizliresim.com/zrEoJB][img]http://i.hizliresim.com/zrEoJB.png[/img][/url]
saatlik tepe dipteki simulatif yürüyüş,
işte bahsettiğim üzere düşüşler olsa dahi derinleşmesini önleyecek vacum etki,
noT: tecrübe analizidir,..diğer araçlarla da desteklenmeli,..
bunun 90925 üstü kalış fiyatlar sağlıyor, bunuda belirtelim,..
[QUOTE=indregandi;502713][B][I]15:00[/I][/B]
bu barda henüz 750 üst değer ihlali yaşanmadı, bu olana kadar üst değer short şu anda,..
Alt değer ise fiyat bu barda 800 e düzeltma almassa bu haliyle short trend kovalıyor, düzeltme (ihlal) gelirse
piyasa tekrar yataya oturur,[/QUOTE]
800 e ihlal kaldı bir tek buda gelirse sandiwich ve kahveden kafayı kaldıran velet tekrar yataya sokmuş olacak piyasayı
saatlik destekler 375 te,...
site tekliyor,
yakında katli vacip voborsanın
notlarımızı şimdiden ayrı kaldığımız zamanlar için,
paste etmek lazım,..
[QUOTE=indregandi;502713][B][I]15:00[/I][/B]
piyasa tekrar yataya oturur,[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;502716]800 e ihlal kaldı bir tek buda gelirse sandiwich ve kahveden kafayı kaldıran velet tekrar yataya sokmuş olacak piyasayı[/QUOTE]
[B]16:00[/B]
aynen alt değe için 800 e ihall yataya sokar,
üst değer 775 ihlal yatay sokar