-
[QUOTE=indregandi;502377]merkez için konuşuyorum,
faiz artırırsa piyasaları normalleştirir,..artırmaz ise denemesi bedava,
faiz yerine böyle durumda usd konulur,...
adam da oradan bağırır sizin içiin usdyi çözdüm yine yaranamadım die,
normalleşmeden anladığımız bir süredir net hata noksan da veya altın ticaretinde kendini gösteren ve ekonomiyi çeviren bir para var,...buna bir türlü ada konulamadı, işte isim listesi suudiden katara kadar uzanıyor,..
en azından bu ortadan kalkar,
ikncisi faiz artıramıyan bir merkeze siyaset güdümünde kalması endişesi ile şüphe ile bakabilirler,...
zaten fed artırırsa artırım yönünde açıklaması var,...[/QUOTE]
üstad alt banttan yapacağı 50 baz puan bir sey değiştirmez . reel faiz e yaklaşır sadece ... üst bant sabit kalırsa bence değişen bir şey olmaz .....
yılbaşına doğru zaten açık poz kapamalar var kims3e haftalık repoya kaçmaz
-
90,100 altı 10 dk kapanış shorta geçiriyor sistemi...yav nasıl ayarlıyorlar ..beklete beklete sistemlere fake sinyal için
-
[QUOTE=indregandi;502373]long en az 90525 istiyor,
90500 de short var ama oricini geçemiyor,..[/QUOTE]
short long dememe gerek yok herhalde,
-
[QUOTE=indregandi;502374]10:00 dan buyana bir yatay var saatlik barlarda,
daha çok piyasayı bir seviyeden tutuyorlar gibime geliyor,..
bir seviyeyide veriyim madem,
90250[/QUOTE]
diğeride bu 90250,...
-
[QUOTE=indregandi;502374]10:00 dan buyana bir yatay var saatlik barlarda,
daha çok piyasayı bir seviyeden tutuyorlar gibime geliyor,..
bir seviyeyide veriyim madem,
90250[/QUOTE]
diğeride bu 90250,...
takip eden saatlik barlarda 90250 altına HHV den gömülme ister
-
[QUOTE=sszul;502378]üstad alt banttan yapacağı 50 baz puan bir sey değiştirmez . reel faiz e yaklaşır sadece ... üst bant sabit kalırsa bence değişen bir şey olmaz .....
yılbaşına doğru zaten açık poz kapamalar var kims3e haftalık repoya kaçmaz[/QUOTE]
süreç olarak bakmalıyız,
ana kasa peşi sıra gelecek 4 faiz kararınada atıfta bulundu,....
yani şimdinin olacak faiz artışı bir şey ifade etmiyor,
ama başlangıç için önemli, şimdi bu başlangıca bakacağız,...başlayacakmı başlamayacakmı o cinsten,..
gelirlerse bonoya, usd bollaşır,...bir kısmıda borsada yelkenleri şişirebilir,..
-
e bu işe yabancı açısından bakarsak yukarı kaçan ve ele geçmeyen usd lerinide kelepirden yerine koyarlar,...
diğer türlü borsayı satarlar,
-
17:00 barı 90250 yi yukarı çıkar aşım yaparsa yatayda kapatır piyasa,...
boşa geçen bir gün olur
-
[url=http://hizliresim.com/4bmXGY][img]http://i.hizliresim.com/4bmXGY.png[/img][/url]
yelpazeleri sadeleştirdim,
yeşil olan tekrar long başlayacak yer,...
sarı olan bir sonraki alım yeri,
kırmızı olan geçemediğimz yer,...
-
17:00
saatlik trader short devam ediyor,
-
17:00 barında 90250 aşım yaparsa yarına yatyda girer,
sonrasına 90250 den hhv takip edilmeli,..
90250 aşım olmaz da yarına 09:00 barı ile gömülme olursa saatlkte short olur py,..
-
saatlik trader
90025 te dümen ortada
-
saatlik trader,
90025 orta fiyat geçerek longa dönük tepkide kaldı,..
ancak short long her ikiside ''0'' oricinde üstünde kalarak güçsüz kapattı,..
diğer kriterimiz 90250 içinse 17:00 barı hhv de gömülü kaldı,..long tepki 200 e kadar vursada kriter 250 geçilemediğinden,
yarın 09:00 barı ile başlayan saatlik barlarda HHV de 90250 aşımı olmadıkça piyasa saatlkte short devam eder
-
-
-
-
hayırlı günler
hayırlı gandiller cümleten
-
-
[QUOTE=indregandi;502332]merkez önemli,...
piysaya para verirse,
yani faiz,
long nedeni olabilir,...ama haliylen ilk girecek yer borsadan çok bono,..
fed artırırsa artırırm demişti,..[/QUOTE]
[QUOTE=sszul;502347]MB yarın faiz arttırmaz bana göre ....
arttırsa bile . sırada konuşacak çok adam var ..
susamaz . batar .
dolayısı ile . usd gene gidecek yukarı .
eğer ..
konuşmazlar diyorsanız long ..arttırsada arttırmasada ..[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;502348]faizi artırmassa spekülasyona açık olur,
şöyle desek faiz artırımı konusunda idare edebileceği kadar edecektir desek,...
sonuçta ana kasa faizi artırmışsa ve bundan sonra gelebilecek 4 faiz kararı için şimdiden sinyal vermişsse,...
burada ana kasa diyorki ya benim faiz artırım kararıma eşilik edersiniz yada muhalefet ederseniz,...
işte orada rating kuruluşlarından tutun piyasa önerisi veren ağır abilerden tutun,..bunlar risksiz çillop paranın peşine düşüp bu uğurda tr için zorlayıcı olacaklardır,...
zaten ülke riskinide biçimleyen bizatihi bunlar, bonodan parayı verirsen ona göre r i s k l e r l e r[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;502367]tabi bu piyasa normalleşmek için faiz almak ister,...
bundan bahsettik, boa banka çözülen usd nin lokal para cinsinden istiflenmesi demek bu,
ana kasa lokal parayı boa bankta blok halinde yakalamayı seviyor,..
dolayısı ile bunun kimyasal companenti faizlerin artırılması,
bu başlarsa sonrasında hep enflasyonlar ve enflasyon dataları önemli hale gelecek,
ısınmanın ölçümü için,..[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;502368]şu anda piyasada bununla yakından ilgili,..
benim düşüncem faiz artışına piysa olumlu yönde bakacak,
bu faizden artışa yabancı gelmiyorsa,
ülkenin gidşatında bir anormallik var demektir,..
yani bilmediğimiz durumlar,...
dolasyı ile balkon rakmları bu konudada yardımcı olacak,
garan 7.36 shorttan kurtuluş, 7.63 boaya çıkış rakamı,[/QUOTE]
artış gelmedi,...dolaysı ile satış geldi,..
-
[url=http://hizliresim.com/7M2M6l][img]http://i.hizliresim.com/7M2M6l.png[/img][/url]
-
[url=http://hizliresim.com/ornrdQ][img]http://i.hizliresim.com/ornrdQ.png[/img][/url]
saatlik trader sinyalleri
-
15:00
trader sat devam ediyor
-
enaz LLV 88275 e saatlik shortta trend olarak devam eder,...
yani mevcutta bir short trend var,..short trendin sonraki saatlere intikal edebileceğini bu şekilde anlayabiliyoruz
-
[QUOTE=indregandi;502410]enaz LLV 88275 e saatlik shortta trend olarak devam eder,...
yani mevcutta bir short trend var,..short trendin sonraki saatlere intikal edebileceğini bu şekilde anlayabiliyoruz[/QUOTE]
88875 rakamı,
shorttan trendin başlangıç rakamı,...
dolaysı ile,
88300 ve üstünde kalışlar saatik short trendi bloke ediyor,
88875 ve üstü kalışlar short trendi bitirir
llv de en az 88275 ve daha düşükler 15:00 barı için short trende devam der,..
bu mantık 16:00 dan itibaren diğer barlar içinde aynen geçerlidir,..
-
dün bu iş 90250 ye takip edenlerde gömülme olarak başladı ve merkez in faiz konusunda bir değişikliğe gitmemesi ile devam ediyor,
gitseydi şimdi long trend için yazacaktık,..
-
[QUOTE=indregandi;502409]15:00
trader sat devam ediyor[/QUOTE]
saatlik trader nötr fiyat 88625
-
[QUOTE=indregandi;502413]saatlik trader nötr fiyat 88625[/QUOTE]
nötr fiyatı sadece bilgi olarak yazıyorum,...
yön olarak kabul etmeyin,..zira bir tölerans aralığı var bu töleraransın üstüne çıkmadan yön değişimi olmuyor,..
örneğin bu barda 800 e kadar fiyat yükseldi ama yön değişmedi,..
-
[QUOTE=indregandi;502411]88875 rakamı,
shorttan trendin başlangıç rakamı,...
dolaysı ile,
88300 ve üstünde kalışlar saatik short trendi bloke ediyor,
88875 ve üstü kalışlar short trendi bitirir
llv de en az 88275 ve daha düşükler 15:00 barı için short trende devam der,..
bu mantık 16:00 dan itibaren diğer barlar içinde aynen geçerlidir,..[/QUOTE]
zaten 88875 le barların ilk kontrolünü yapıyoruz,..
-
kısaca .... bu memlekette başka şeyler oluyor .....gitti milletin cebinden %1,5 daha .....dövizde .
yazık günah ....kullanmadığın bir koridorda ki kapıyı açamayacakk kdar korkuyorsan .
kapı dahil herşeyin gidecek 3-4 aya kadar ........8,85 le borçlanıyon overnight nedeeye sabitliyon...........
hakkaten bir sakatlık var ............
görün bakın % 1 alırlar bizi şimdi .... önce daxı sonra bizi....................tulumba gibi.......
88775..i bir kısında ....89000........89524.......89775 seyredelim .... yoksa 876xx lere kayarız ....
-
16:00
saatlik trader short devam ediyor
-
[QUOTE=sszul;502416]kısaca .... bu memlekette başka şeyler oluyor .....gitti milletin cebinden %1,5 daha .....dövizde .
yazık günah ....kullanmadığın bir koridorda ki kapıyı açamayacakk kdar korkuyorsan .
kapı dahil herşeyin gidecek 3-4 aya kadar ........8,85 le borçlanıyon overnight nedeeye sabitliyon...........
hakkaten bir sakatlık var ............
görün bakın % 1 alırlar bizi şimdi .... önce daxı sonra bizi....................tulumba gibi.......
88775..i bir kısında ....89000........89524.......89775 seyredelim .... yoksa 876xx lere kayarız ....[/QUOTE]
ulen daha yazarken başlamış operasyon .........................bas şimdi aşağı uero yu sonra doları .......................
herkesin elindeki kendin de kaldı
-
[url=http://hizliresim.com/bJQD6Z][img]http://i.hizliresim.com/bJQD6Z.png[/img][/url]
şimdi bu noktadayız .....kırmızı üstte 10 dk lık long oluyor
-
88875 te dikkat edelim biraz kalış olmadıkça dedik,..
-
saatlik trader bariz shortta,..desteklemiyor hiç,...
-
sonuçta iki yerden gidiyorum
1.satlik tarder,
2.saatlik bar analizi, rakamlar 88875 ve 88300 anlamlarını yazdık
-
[QUOTE=indregandi;502420]88875 te dikkat edelim biraz kalış olmadıkça dedik,..[/QUOTE]
aynen üstad 21 günlük ortalama da takılıyor ....10 luklar
-
Sevgili dostlar,
Dun 19.30 sularında Tokat-Niksar arasında takla attım. Araba tanınmayacak hale geldi ama çok şükür bende bir şey yok hafif sıyrıklarla atlattım kazayı. Dun gece hastanede müşahede de tuttular. Dun bir kaç saniye içerisinde hayatım gitti geldi gözümün önünden.
Bugun istirhatteyim. Çok şükür bir şeyim yok. Allah tum dostlarımıza boyle bir kaza göstermesin. Sadece paylaşmak istedim.
-
[QUOTE=deniz;502424]Sevgili dostlar,
Dun 19.30 sularında Tokat-Niksar arasında takla attım. Araba tanınmayacak hale geldi ama çok şükür bende bir şey yok hafif sıyrıklarla atlattım kazayı. Dun gece hastanede müşahede de tuttular. Dun bir kaç saniye içerisinde hayatım gitti geldi gözümün önünden.
Bugun istirhatteyim. Çok şükür bir şeyim yok. Allah tum dostlarımıza boyle bir kaza göstermesin. Sadece paylaşmak istedim.[/QUOTE]
çok geçiş olsun sayın deniz .......
-
[QUOTE=deniz;502424]Sevgili dostlar,
Bugun istirhatteyim. Çok şükür bir şeyim yok. Allah tum dostlarımıza boyle bir kaza göstermesin. Sadece paylaşmak istedim.[/QUOTE]
sayın deniz çok büyük geçmiş olsun,...
-
17:00
saatlk trader long başladı