-
[QUOTE=aticik;502243]İndragandi usta bunun içinde zigzagmı var yoksa bar sayan sistemmi?[/QUOTE]
zig zag yok bunda bar takip ediyor ama yapısı gereği yani satışı tepeden verdiğinde veya dipten aldığında bazen sinyal yakar,...
ama sinyal yaktığında dönüp ne tarafı boyuyorsa o tarafa gideceksin, gayet basit,
di,ğer türlüsünde ise 2000 3000 puvan beklersin burada ise bu işi 700 bilemedin 800 puvanda halledersin,
bu sistem içinde kaldıraç var,..kriko, hidrolik,..o kaldıraç sayesinde tepe algılıyor,...diplerde genelde zayftır bunlar geç kalır, ama bu diptede iyi,...fena değil,
yani bu adamalar ne kullanıyorsa felaket bir şey,...her şeyin önlemini almışlar deyyuslar, benim aklıma gelen paint sistemleri yap boz olarak kullanıyorlar,...
örneğin paint sat sinyali verdiriyor sonra painti al çevirene kadar tersine gidiyor, sonra tekra yönüne dönüyor,..
ve bunu bütün zamnlarda yapıyorlar, 5 likten, günlğe haftalığa kadar
-
bazen işte kırk yılın başı trend çıkar o gelene kadar dönüp duracaksın, bu işin temeli bu,
dönüp durmak,..dönüp duruken disiplinli olmak,
disiplin yoksa allemi cihan olsan kazanamassın,..
-
size bakın 27.08 örnek veriyim, saatlikte orada başalayan bir sat parkuru vardı çok zordu,...hep tepe ve diplerde ihlal sonrası sat trende girdi,..sonra bu trendi longa cevirip bu 1 kasım seçimlerine kadar long geldi, 106750 ye,...
-
bir başka şey bu adamlar kesinlikle milletin portföyünü kazanç kayıp yönünde biliyorlar,...
bunu da şöyle,
portföyünüzün başabaş noktalarında anlayabiliriz,
zararda iseniz başabaşta mutlaka bir şeyler olur ve paldır küldür yuvarlanır portföy,
işte herkese toptan bir kümülatif bakışları var,...
öyle ben satıyım, sen al kim kime galip gelirse py bir yöne gitsin, ben bunu çok zayıf ihtimal görüyorum,
-
[QUOTE=indregandi;502246]bazen işte kırk yılın başı trend çıkar o gelene kadar dönüp duracaksın, bu işin temeli bu,
dönüp durmak,..dönüp duruken disiplinli olmak,
disiplin yoksa allemi cihan olsan kazanamassın,..[/QUOTE]
indragandi usta dönüp duruncaya kadar takip etsek zarar trenddeki karı götürmezmi?
-
[QUOTE=aticik;502249]indragandi usta dönüp duruncaya kadar takip etsek zarar trenddeki karı götürmezmi?[/QUOTE]
ama işte orada da iyi sistem yapmak gerekiyorki,
dönüşlerde minumuz zarar la takip yapılabilsin,..
yani iyi sistem olacak, disiplin olacak, tek bir şeye bakılacak, tek zamana bakılacak, tek tip trader olunacak, ya day trader, yada swng trader,..
aklıma gelenler,
bunlar yoksa mümkün değil,...kazanç daha kaynağındayken kurur
-
12:00
saatlik sistem sat devam ediyor,
saatlik treder 89925 ve altına sat devam ediyor, bunun üstünde ala dönüyor
-
saat 12:00 için 89275 ilk saatlik hedef devam ediyor,..ama aynı zamnda bir destek, yani burası kırılırsa ve kalınırsa short trend başlayabilir, yoksa sanmam
-
şimdi bakın bu saatlik trendin tanımını yapalım,
az önce ben 89275 hedef verdim ya indikatör burası kırılmadan kalınmadan saatlik sat trend başlamaz dedim,...
89275 tam olarak FED kararı öncesinde py sanın o gün gördüğü en düşük,...LLV
dolayısı ile şu an başlayan bu realize bir kere oraya ayarlı bunun bir köşeye yazalım,
her ne kadar kırmızı görsekte 89275 kırılmadan kalınmadan bu kırmızı sonuç alamaz
işte dolaysı ile orası kırılırsa kalınırsa short tut gereği short trend başlar,..demekki ,
89275 tut bırak yeri,...trendin başlayacağı yer,..saatlik short trendin,...
bu 89275 altında kalınırsa 87150 ye kadar şu anda boş,....
89175 saatlikte longun son savunulacağı yer,.....buraya kadar long halen aktif,..
diyelimki 89275 altında kalışa 87150 kırılmadı buna bir kaç kala dönüldü,
muhtemelen 89150 kırılmadıkça, pala short biriktiyor anlamına gelecek,
zira dipten yükselişine short stop etti, kar alıp kaçtı,...bunlaraı yakalayamadı,...işte 87150 kırılmadıkça bunların yakalanması manasına geliyor,...
bütün bunlar ilk 89275 rakamından belli olacak,...eğer altına geçersek 87150 devreye girecek,
87150 kırılırsa yelpaze günlükte en alt yelpaze devreye girer, ..zira long bozguna uğrar,...
demekki 87150 ye kadar tarde var,
ama şu anda bu tardeni short kısmı ile ilgliyiz, zira sinyaller o şekil gelişiyor, 89275 altında kalışa 87150 ye kadar bu short akar,...
devamı ise 87150 den belli olur
-
özür,
89275 ile 87150 arasına 88600 koymalıyız,
buda son saatlik long trend başladığında shortun stopladığı yer,...[B]eski ayı[/B]
89275, trendin başlama yeri,[B] yeni ayı[/B]
88600 son short stop yeri,...şimdi bu stopçuları tekrar shortlatıyor olabilir, yazdık yukarıda,
87150 son long konsensusun oluştuğu yer,...son saatlik long trende toplu long bekleyiş orada, [B]yeni boğa[/B]
-
[QUOTE=indregandi;502250]ama işte orada da iyi sistem yapmak gerekiyorki,
dönüşlerde minumuz zarar la takip yapılabilsin,..
yani iyi sistem olacak, disiplin olacak, tek bir şeye bakılacak, tek zamana bakılacak, tek tip trader olunacak, ya day trader, yada swng trader,..
aklıma gelenler,
bunlar yoksa mümkün değil,...kazanç daha kaynağındayken kurur[/QUOTE]
selamlar .....bunu yakalamak için . ters grafik koymak lazım . keşişmeler için
-
[QUOTE=indregandi;502254]özür,
89275 ile 87150 arasına 88600 koymalıyız,
buda son saatlik long trend başladığında shortun stopladığı yer,...[B]eski ayı[/B]
89275, trendin başlama yeri,[B] yeni ayı[/B]
88600 son short stop yeri,...şimdi bu stopçuları tekrar shortlatıyor olabilir, yazdık yukarıda,
87150 son long konsensusun oluştuğu yer,...son saatlik long trende toplu long bekleyiş orada, [B]yeni boğa[/B][/QUOTE]
87150 aynı zamnda yeni boğanın eskileşme yeri, patlamazsa [U]eskileşir[/U] patlarsa daha taze boğa iken patlamış olur,..
-
[url=http://hizliresim.com/R9MAaY][img]http://i.hizliresim.com/R9MAaY.png[/img][/url]
-
referans kutucuğunun soluna bakarsak,
orada genel ayı genel boğadan içeri dalınca,
sistem bir süre sonra yeşile dönmüş,..
-
saatlik tarder 925 üstünde alda,...
-
pala sana gerekli yerden pozisyon açacam merak etme,...şimdi flat flat bakıyorum olaya,..
-
[QUOTE=sszul;502126]hızlı hareket etse gold satacam future da ....... ne olursa olsun en korkak o .. neyapar ne eder akşama satar kendini:)[/QUOTE]
korkutmak için % 2 bastılar yukarı faizden önce sonra 1078 den 1050 lere kadar bastılar aşağı......
mesaj geldi anlayana .....
''BU GOLD DDAN Bİ CACIK OLMAZ GÜVENMEYİN BANA GÜVENİN SİZİ ÜZMEM. GELİN KUCAĞIMA . BAK FAİZ DE ARTTIRDIM KORKACAK BİŞEY YOK DEDİ ..''
inanın unuttuğumuz anda gold gidecek fakat bir yaptığı zigzaglardan dolayı . trene binmekten korkacağız .....
aynısını ters köşe ve dolarla yapıyorlar .
euro ile yaptılar .....bir starline karışmadılar ..
algıda seçicilik yok artık ..
nasdaq olduk .. otomatik park sistemli onların arabaları . teslim olduğunda bile işlem yapıyo reklamdaki gibi.
terminatör acı yok duygu yok . sadece matematik ve oran var topla çıkar .. çarp böl ....
hep suni laboradog lar .
sistem çok hızlı hareket ediyor ........alış.mak lazım
-
90775 saatlikte short stop değeri,..
hep alt çalıştık üstede değer verelim,...
-
[QUOTE=indregandi;502262]90775 saatlikte short stop değeri,..
hep alt çalıştık üstede değer verelim,...[/QUOTE]
90775 son saatlik long trendi terkettiği yer,...
-
89275 hedef 89500 oldu,..analiz 89275 yerine 500 den takip
-
[QUOTE=sszul;502255]selamlar .....bunu yakalamak için . ters grafik koymak lazım . keşişmeler için[/QUOTE]
grafik düzken ters indikatör
[url=http://hizliresim.com/j1Zbqn][img]http://i.hizliresim.com/j1Zbqn.png[/img][/url]
-
bu al sinyale 4 bar civarı geç kalıyor,satları muntazam sorunsuz, ama al da gecikiyor,
-
rakamda hepsi muntazamdır, rakamda sorun yok,..
-
sayfalarca yazdık adamlar sanki tatile gitmişler,..
-
sayın indregandi 89025 alt üst devam ediyor mu?
-
[QUOTE=rüzgar;502271]sayın indregandi 89025 alt üst devam ediyor mu?[/QUOTE]
90025 değilmiydi o,..yanlışmı yazmışım,..
kritik değer dediğim 90025 alt üsttü,..
-
[QUOTE=indregandi;502240]şimdi bak abicim,
ben kendim şartlı short yazacam 89025 altına,..gelirse diye,
gelmesse zaten sinyal doğrar,..[/QUOTE]
burada yanlış yazmışım haklısın, 90025,..ti,..
-
[QUOTE=indregandi;502229]şimdi satlikte,
saatlik traderi veriyorum,..rakam aldığımızda daha ii olur
saatlik hedef veriyorum, short başlangıç için, demekki oraya kadar short yok,.
birde saatliği kritik takip ediyorum ki 90025 alt üst,..[/QUOTE]
bu da doğru yazdığım yer,..
-
90025 ti o, zamnında uyarı gelse idi hemen anlaşırdık,..
-
şimdi şöle idi sıralama,
saatlik trader başlangıç, ben kahavaltı rakam alamadım short devam ediyor dedim,
90025 ten bu indikatörü oyalanma nedeni ile alt/üst verdim,
sonra desteği 88450, 89275 ve nihayetinde 89500 olarak getirdim,
sonrasında saatlik takip ettiğim sistemi verdim, analizlerden rakamlardan birinin seçilip takip edilmesini istedim,
en nihayetinde saatlik analiz yaptım ve
88600, 87150 rakamlarını 89275 altında vurguladım, 89275 sonradan 89500 oldu,..
-
şimdi önümüzde 88600 ve 87150 varki,
bu zaten piysanın boyutunu verecek,
unutmadan yuakrıyada 90775 short stop vermiştim,..
tabi bunlardan bazıları saatler ilerledikçe yeni değerler alıralar bazıları da değişmeyebilir,
mesela 88600 ve 87150 sanırım bir süre değişmez
-
şimdi gördüğüm py 88600 üstünde 88800 dibinden tepki koymaya çalışıyor
-
sayın indregandi su sıralar flatım ve yazdıklarınızı ara ara okuyorum yoksa daha once sorardım .hem foreks hem vob cok yoruyor sizin alt veya üst rakamlara gelmeden bi sey yapmayı düşünmüyorum vobta.elinize sağlık.cok teşekkürler.
-
[QUOTE=rüzgar;502280]sayın indregandi su sıralar flatım ve yazdıklarınızı ara ara okuyorum yoksa daha once sorardım .hem foreks hem vob cok yoruyor sizin alt veya üst rakamlara gelmeden bi sey yapmayı düşünmüyorum vobta.elinize sağlık.cok teşekkürler.[/QUOTE]
rabbim kuvvet versin,..bu forex işi daha bi bela,..ben bir iki deneme hesabı dışında hiç bulaşmadım
-
forexse ne zamn girerim, hiç yanılmayan bir sistem bulursam,..
-
belkide abartıyorumdur,..bilemiyorum abim, para her yerde para, forexte olunca yaldızlımı oluyor meret,..
-
sayın indregandi cok teşekkürler günlük trade değil de bi yöne pzisyon alıp bi müddet beklemek orası genelde sp dax altın usdtl yapıyorum ama 24 saat acık olduğundan gece bile belli aralıklarla kalkıp bakmak gerekiyor.
-
benim zig zag ları beğenmiyormusunuz yaw,
dünyanın en iyi zig zaglarıdır,...
:):D
-
kuralı basit al verdiyse,
son dip stoptur,
sat verdiyse son tepe stoptur,...
-
[QUOTE=rüzgar;502285]sayın indregandi cok teşekkürler günlük trade değil de bi yöne pzisyon alıp bi müddet beklemek orası genelde sp dax altın usdtl yapıyorum ama 24 saat acık olduğundan gece bile belli aralıklarla kalkıp bakmak gerekiyor.[/QUOTE]
abim zaten o forexçi çocukları nöbetçi bırakıyorlar kurumlarda,
akşamda uykulu gözlerle bloooma küresel py salar die bir proğram var ona çıkıyorlar,...aralarında meşhur olanlar oldu,..
ii çocuklar var yani,..
zor iş o,..herkese göre değil ,....