tpoc ve ltpo larda tam tersi, yoğunluk below zone da, hem kısa hem uzun vadeciler alımda demek olmuyor mu?
Printable View
tpoc ve ltpo larda tam tersi, yoğunluk below zone da, hem kısa hem uzun vadeciler alımda demek olmuyor mu?
[QUOTE=mur@t;56812]tpoc ve ltpo larda tam tersi, yoğunluk below zone da, hem kısa hem uzun vadeciler alımda demek olmuyor mu?[/QUOTE]
evet o analama gelıyor, fakat bu kural sadece normal marketlerde gecerlı, trendlı marketlerde (distrubition oluyordur). Bu da zaten tek veya cıft hareketlerle bızım bahsetıgımız anlamda volume olmadan bır yone kayıyordur fıyat.
Tpo countlar da bılıyorsunuz, sıngle karekter saymıyorduk,Bu bılgı sadece bize normal marketlerde value area ıcınde gelısen olaydan haberdar edıyor, yanı bırılerı alıyor satıyor faır pricedan ama, asıl agırlık neresı.. Onun cevabını verıyor.Kırılmalardan once gereklı bır bılgı.
Ama su anda aslında bır oncekı sayfada yazdıgım olay daha onemlı hale geldı,
Cunku Value area her zaman eger yukarıda ıse (Balanced), ımbalanced gıtmek ıstıyor, Bu da dıger taraf oluyor.
Mesela bugun tam orta da olustu bu value area, bu nedenle 3 1 3 olayında, 1 de oldugumuzu yazdım sabah ılk mesajlarımda, yanı sert olay olacak,
Developıng bolumu dıstrıbutıng olayına gecmesı ıcın, mutlaka bır oncekı poc degerınden veya , sıkışma poc noktasından olması gerekıyor.Ben yazdıgım programa bunu ekledıgım ıcın programda benı uyardı Dıstrıbutıng Below dıye, Yanı asagı dogru sert hareket olacak anlamında....
Gordugunuz gıbı teorık olarak bılgılerım ıyı ama pratıkte bıraz zayıfım...
Gelısecek elbette bu da...
Tecrubelerımızden ogrenıyoruz.En azından sımdıye kadar gordugum bıldıgım en ıyı yontem.
Bu yonteme gectıgımden berı , buyuk paralar kaybetmıyorum.Cok kazanmasam bıle, sermayem oldugu gıbı duruyor.Kaybetıgımıde ertesı gun yenıden cıkarıyorum,ama elde bır kar yok sımdılık, bu da benım hatalarımdan kaynaklanıyor.
Herkese bu yontemı tavsıye ederım...
Market ne yapıyor, su an nıcın burada, kım alıyor kım satıyor, sorularıın cevabı Market profıldedır.
[QUOTE=teo;56825]
Developıng bolumu dıstrıbutıng olayına gecmesı ıcın, mutlaka bır oncekı poc degerınden veya , sıkışma poc noktasından olması gerekıyor.Ben yazdıgım programa bunu ekledıgım ıcın programda benı uyardı Dıstrıbutıng Below dıye, Yanı asagı dogru sert hareket olacak anlamında....
Ne zaman uyardığını hatırlıyor musun, bu önemli çünkü. Sen mesajı 16.57 de yazmışsın.
[QUOTE=mur@t;56830][QUOTE=teo;56825]
Ne zaman uyardığını hatırlıyor musun, bu önemli çünkü. Sen mesajı 16.57 de yazmışsın.[/QUOTE]
16:30 tıckı ıle gelmıs, ben 16:30 tıckını,17:00 'a 3 dakıka kala , mevcut barın en yuksegı ve en dusugunun bozulmayacagını dusundugumde bazen 2 3 dakıka once gırıyorum,
Mesela mevcut bar en dusuk 34100 en yuksek 34500 ıse ve o anda fıyat 34300 cıvarında ıse, ve kademede yuklu alıs gorursem, 3 dakıka ıcınde bu denge bozulmayacagı ıcın erken gırıyorum, genellıkle bu yontem son 16:30 ve 17:10 da yapıyorum,seans 17:15 de kapanacagı ıcın degerlerı onceden gormek ıcın...
Arkadaşlar ben dün kendi sistemimde kaldım. Oda kısaydı. İyi de oldu. Bakalım gün nasıl sonlanacak.
Teo müthiş bir iş başarıyorsun. Tüm haftasonumu değerlendirecek kadar bilgi vermişsin. Şu market profile işini de çözelim bir...
Bir ara dizimax'de sanırım, bir dizi vardı Criminal Minds diye, orada suçluların nasıl düşündüğünü çözmeye çalışan criminal profiler'lar vardı, fbi ajanı. Aynı onlar gibi çalışıyorsun...
tüm bu bilgiler ve açıklamalar için çok teşekkürler, önümüzdeki haftadan itibaren katılımcı olarak aranızda olacağım.
sevgiyle kalın.
Sevgili teo, verileri yayınlamıyorsunuz. Takip edelim en azından. İşi çözene kadar iyi olur. Hele böyle bir günde. Açıkcası ilk değerler neydi merak ettim.
Yani aşağıdan alım fırsatı sundumu?
Programa yeni bir ozellik daha ekledim, her gun yenileniyor program.Daha detaylara ulaşabiliyoruz.Value Area 'nın pozisyonu total range de nerede olduğu ekledim,En alt satırda, Vaue Area:UP
şu anda tepe de olşuyor anlamına geliyor,Bunu nasıl yorumlayacağımızı daha önce yazmıştım..
VOB - 16.10.2008
Yesterday's PoC:12 (38,300)
Yesterday's Initial Range:38,050 - 38,650
Yesterday's Total Range:36,850 to 38,650
Yesterday's Pva:37,850 to 38,650
Pioneer's Range:33,575 to 34,975
Today's PoC:3 (34,425)
Today's Vva:N/A
Today's Initial Range:33,575 - 34,975
Today's Total Range:33,575 to 35,100
[U]Today's Pva:34,025 to 34,975[/U]
Selling Tail:35,000 to 35,100
Buying Tail:33,575 to 33,750
[U]Market Type:Normal Day[/U]
TPOc Above Zone:54
TPOc Below Zone:52
LTPo Above:0
LTPo Below:20
[U]Today's Area: Developing ( 34,350 )[/U]
Value Area:Up
Volume Dispersion:N/A
Above Zone:N/A
Below Zone:N/A
Vma:N/A
[U]Value Area: UP[/U]
[QUOTE=hdioxyde;56867]Teo müthiş bir iş başarıyorsun. Tüm haftasonumu değerlendirecek kadar bilgi vermişsin. Şu market profile işini de çözelim bir...
Bir ara dizimax'de sanırım, bir dizi vardı Criminal Minds diye, orada suçluların nasıl düşündüğünü çözmeye çalışan criminal profiler'lar vardı, fbi ajanı. Aynı onlar gibi çalışıyorsun...
tüm bu bilgiler ve açıklamalar için çok teşekkürler, önümüzdeki haftadan itibaren katılımcı olarak aranızda olacağım.
sevgiyle kalın.[/QUOTE]
Teşekür ederim, bence bu yöntem harika gidiyor, kim niye kademeye yuklu alış veya satış yazdı.Market tipi nedir,Normal mi trend mi var, Veya Develop mu distribute mu oluyor,Value Area nerede oluşuyor, Sıkışma alanında , kimin pozisyonu ne yönde...
Harika bir yöntem, daha önce bir arkadaşım ısrarla buna bakmalısın, indikatörleri boşver diye uyarmıştı, dikkate almadım..
Bu da benim hatam oldu, ama hiç bir şey için geç değildir.
VOB - 16.10.2008
Yesterday's PoC:12 (38,300)
Yesterday's Initial Range:38,050 - 38,650
Yesterday's Total Range:36,850 to 38,650
Yesterday's Pva:37,850 to 38,650
Pioneer's Range:33,575 to 34,975
Today's PoC:3 (34,425)
Today's Vva:34,250 to 35,000
Today's Initial Range:33,575 - 34,975
Today's Total Range:33,575 to 35,100
[U]Today's Pva:34,125 to 35,025[/U]
Selling Tail:35,050 to 35,100
Buying Tail:33,575 to 33,750
Market Type:Normal Day
TPOc Above Zone:70
TPOc Below Zone:52
LTPo Above:0
LTPo Below:28
Today's Area: Developing ( 34,350 )
Value Area:Up
Volume Dispersion:34,900 (1997 - 9,46%)
Above Zone:14,39%
[U]Below Zone:59,65%[/U]
Vma:34,487
[U]Value Area: UP[/U]
Daha once yazmıstım bılıyorsunuz, reject edıldıgı 34500 lerı yenıden deneyecek dıye, sımdı yıne [U]ılerleyen gunlerde[/U] reject edıldıgı 39575 lerı de deneyecektır...