-
[QUOTE=VOBiX;170705][color=#FF0000][b]VOB-İMKB 30 ve VOB-İMKB 100 Sözlesmeleri Baslangıç Teminatlarının Artırılması Hakkında[/b][/color]
2009/103 sayılı Genelge ile Borsamızda islem gören VOB-İMKB 30 ve VOB-İMKB 100 sözlesmelerinin baslangıç teminatları artırılmıstır.
[b]2005/10 VOB-İMKB 30 Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan baslangıç teminatı 11.12.2009 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere [color=#0000FF]600 TL’den 700 TL’ye[/color], 2005/24 VOB-İMKB 100 Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan baslangıç teminatı 500 TL’den 600 TL’ye yükseltilmistir.[/b]
Yeni islem teminatları 11.12.2009 tarihinden itibaren sistem tarafından yapılacak tüm hesaplamalarda kullanılacaktır. Dolayısıyla, 11.12.2009 tarihinde ilgili sözlesmelerde uzun ya da kısa olmak üzere açık pozisyon tasıyan hesapların teminat durumlarında bazı degisiklikler söz konusu olabilecektir.
Uygulamaya iliskin esaslar 07.08.2009 tarihli ve 2009/159 sayılı duyurunun islem teminatları bölümünde açıklandıgı gibidir.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/03Aral%C4%B1k2009-239.pdf]VOB[/url] 03.12.2009[/QUOTE]
bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)
-
[quote=jerfin;170762]bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)[/quote]
kesinlikle..
daha öncede öyle oldu..
-
[QUOTE=Kennym;170704]patron maalesef piyasayı yöneten ve yönlendirenler sınırsız para ile istedikleri yöne sürüyolar ve dikkat edersen hareketler cok marjinal.. yanı yukselıs ve düşüşler tek kalemde tekabül ediyor.. bi günde % 4 bi günde - % 3 zaten planlarını buna göre yaptıkları belli.. ama bu hareketleri yaparken elli kere de assa yukarı yapıyolar ve açıkçası yön tutturmak benim gibi kyler için çok zor olsa gerek.. ekran başında biri değilim fiyat ekranını görebiliyorum zaten baştan falso bi hareket benimkisi .. kimsenin yapmaması gereken bir trade biçimi.. ilk başlarda iyiydi +8000 puana kadar çıkmıştım lakin bir ay içinde bu nu - 5000 e kadar indirdiler.. demkki biyerlerde hata veya eksikliğim var.. düzeltmem gereken öğrenmem gereken.. ama sağlık olsun :) deneyim denyimdir ben gerçi duramam kesin poz almaya devam ederim gibi görünüyo ama işte biz olmasak aga nerden kazanacak :)[/QUOTE]
Bardağın dolu tarafını gösterim hemen:) kendi hatanı görmen kadar güzel birşey olabilirmi sence bu hayatta? Ali Perşembe nin kitabının sanırım 4. cildinde kaybedenler listesi yapmış.yazını okuyunca bana bunu çağrıştırdı.listenin sonlarında tam olarak ne yazıyo söyliyemicem ama aklımda kalan şu: Hata yaptığını bilip bunu düzeltmek için uraşmıyanlar.. diye yazmıştı.hatalarını biliyosan yolunu değiştirmen gerektiğinide bilmelisin ki bence bunu başarabilirsin.ekran başında diilsen belki 60daklık günlük haftalık oynıyabilirsin.sana çok işlem yaptırmayan sistem yazabilirsin yada bulabilirsin.
ama demin yazdığımı bikaç kez okursan sana çok yardımcı olucaktır.hata yaptığını bilip onu değiştirmeyenler kaybeder.sen hatanı biliyosun, artık yapman gerekenide biliyosun.
yanlış anlaşılmasın bu yazdıkların benide üzdü duyarsız kalmak istemedim.vobu bırakma demicem devam ette demicem ama hatanı düzeltmeye çalışırsan bence mükemmel olur.saygılar..
-
bankaların geldığı fıyat sevıyesı onemlı
bankaları dah yukarı goturbılırler ama
şunu dıkkat çekmek ısterım
gelınen fıyat sevyelerı ıle yabancı bankların fıyatlarını kıyasaladığımızda
dıkkat edılemsı gerekn yerlerdeyız
-
gız..zarar ettim bugün..pelaya verdim 1000 point....aslında geri alırdım ama internette problem çıkttı..3den sonra bağlanamadım bi türlü..matrix dondu..hırsdan geberdim..üüüüww..bunların gözü göz değil..ayuluk para etmiyo...
-
[quote=jerfin;170762]bunlar teminatı artırıyorlarsa bu vob yılsonunda 70.000 olacak demek ki..:)[/quote]
150 bin 150 bin :..::..:
59 bin uzunlar duruyo..maşallah
-
dubai bahane boğalık şahane :..::..:
almak için bahane bunlar hep...
-
[QUOTE=enorton;170614]Bu nedir yaw, işten ayrılalı bugün tam bir yıl oldu ve bir yıldır sürekli forumdayım... Bu süre zarfında senin mesajına benzer onlarca kişinin mesajını okudum ve bu insanlar zarar ederek piyasadan ayrıldı malesef :( Nasıl üzülüyorum bilemezsiniz... Ve forum olarak bir çok kişi birbirine destek oluyor bilgi,tecrübe vs.. ile ama buna rağmen bu durumdayız...[/QUOTE]
Duygulara hükmedemezsin...
Şimdi ismini açıklamak istemeyen bir forumdaş (enorton) .dng zamanında bir mesaj göndermiş. O mesajdaki sistem 01.12.2009-11:00de 58,100den al vermiş ve hala uzunda. Bu akşamki uzlaşma 63,425 olduğun uzlaşma bazında +5,325 puan kar yazmış. KAç günde? 3 günde.
[QUOTE=enorton;153564]Hiç sistemi olmayanlara en basitinden sistem. Açın saatlik grafiği üstüne EMA 4 EMA 12 yi koyun... 4 12 yi yukarı keserse AL aşağı keserse SAT... Sistemi olmayanlar süper sistem...
2006 başından beri % 1228 kar... Onbinde 2 kom düşülerek hesaplandı... 2009 başından beri %53 kar...
[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/9503/adszcet.jpg[/IMG][/QUOTE]
-
[QUOTE=Rooks;170639]bence bunun sebebi şu; insanlar çok kazandığı zaman ben çok kazandım demezler çünkü ya inandırıcı olmaz yada hava atıyomuş gibi gözükür.baskı var yani bence biraz.toplumumuzdada böyledir ortamda cümleye başlarken ben yaptım ben ettim ben kazandım demekten kaçınırız. o ay 5000 puan kazanmıştır öbür ay sadece 1000 puan zarar yapar ama ağlarız buda forumlara yansır.hatta o ay 2000 puan yaparız ama diğerleri 4000 puan yapar yine ağlarız:) ağlamak iyidir bence hırsın göstergesidir tabi herşeyin sınırı var orası ayrı:)[/QUOTE]
Ben hep tam tersini gördüm. Hep bildim ben kazandım. Dipten longladım tepeden shortladım parayı kat kat katladım ütüledim kat izi bile bırakmadım kıvamında olup batıp gidenelr var. Bunalrın hakkından Gökjhan geliyordu. O da hemen şutlanıyor zaten. Bence burası o konuda dürüst. Batan itiraf edebiliyor.
-
[QUOTE=enorton;170634]Vay anasını forumları şöyle bir gezdim heryerde ağlayan ağlayana... Bu vob bizim yatırımcıya iyi gelmedi... Vobu sadece shortlamak için kullanıyoruz...[/QUOTE][QUOTE=parderi;170640]Sahi niye bu kadar şorta aşığız ya, bende çözemiyorum.:confused:[/QUOTE]AÇığpa satış yapamamnın vermiş olduğu hrs ve geçen yıl çoğu kişinin parayı shorttan götürmüş olmasının sıra. Borsanın reel sektörle uyuşmayan şekilde yüksek olması sıralanabilir.
-
[QUOTE=enorton;170641]Dün akşam bu mesajda yazdığım olayın bugün birebir kopyasını gördük... 61500 SAT veren Macd 15 63000 AL verdi... Yükselen piyasada 1500 puan zarar... :::
[IMG]http://img143.imageshack.us/img143/5759/macd.png[/IMG][/QUOTE]
Sadece macd için değil default göstergelerin tamamı için geçerli bu olay. Yatayda bunlara bakıp trendde terk etmek laızm. Tabi trendi anlayana kadar trend bitrmemiş olmalı. Piyasada trendli dönemler daha fazla olduğu için trende dönük sistemelr daha başarılı oluyor.
-
[QUOTE=enorton;170646]Sevgili Burdur lu kardeşim geçen gün ilk mesajına cevap yazacaktım ama haddim değil diye yazmadım. Şimdi sen yazmışsın kaybettim diye, dayanamadım alıntı yaptım... Kızma ama bu mantıkla sürekli kaybedersin... Başkalarının peşinden giderek, onların tavsiyesi ile vobda para kazanmak imkansız... 2-3 gün kazanırsın sonra kaybetmeye mahkumsun... A[COLOR="Blue"]dam pozisyonunu kapatır ama buraya girip yazmaz ya da yazamaz[/COLOR] sen kapatamazsın batar gidersin... Bence bu sert yükseliş herkese ders olsun ve herkes kendi yatırım stratejisini oluştursun... Borsada fırsatlar bitmez...
Saygılar...[/QUOTE] Ya da dipten uzamıştım tpeden shortlamıştım der. .dng
Yukarıdaki mesaja bir imza atılır.