-
kanımca pazartesi 1074 seviyeleri sp de direnç olacaktır
çünkü kısa vadeli obo nun kırıldığı yer olan boyun çizgisinin yukarı tepki hareketindeki direnç noktasıdır.
bir arkadaştan grafik yollamasını rica ettim.onun yolladığı grafikte gördüğüm olay budur
yanlşıta yorumluoyr olabilirim.veri sistemi olan arkadaşlardan bakmalarının rica ediyorum.
neyse bir önceki mesajdada belirttiğim gibi stratejim belli oldu.çarşambaya kadar izle.eğer öncelikle 1074 ve ardındanda üstadın belirttiği 1090 kalıcı ve hacimle yukarı kırılırsa zarar kes kenara geç.
piyasaya karşı boynumuz kıldan incedir.inatlaşmaya gelmez piyasayla
bu arada baltık dry endeksinin son yükselişinin tepki olabileceğini arkadaşım bana söyledi.onun fikirleride benim için önemlidir.piyasanın içinde ekranın karşısında olan biri olduğu için.
üstad bir bakabilirmisiniz.
passat
-
üstad topiği ilk açtığınız andan itibaren aksatmadan takip ediyorum
size söz veiryorum bu topiği bu sitenin en meşhur topiği yapacağım.açılan sayfalardan tutunda okunma sayısına kadar.
piyasayı azıcık olsun anlamak ve yaşadığımız her dönemin yeni bilgiler edinerek dolmasını istiyorsak bilgiye sahip olanları sevmemiz ve sahip çıkmamız gerekmektedir
ne diyor hadisi şerifte ya öğrenci ol ya öğretmen,eğer bunlardan olamıyosanda bunları seven ol.
burda yeri gelir öğretmen oluruz yeniler için,yeri gelir öğrenci oluruz üstadlar için yeri gelir herkesi severiz.
ama yeterki yeni bilgiler öğrenme hevesinde olalım.üstadlara saygı gösterelim hörmet edelim.bilmeyenlere yol gösterelim
herkes iyi birer öğretmene sahip olamaz.diğerlerinide doğru öğretmenlere yönlendirmek lazım
üstadlara saygılar selamlar
passat
-
bugün nedense içim bir tuhaf.bir an içimden böyle yazasım geldi.acaba eskiden öğrencilik hayatımda öğretmenlerime yaptıklarımdan sonra bir vicdan borcumu bu hissettiklerim.
kahrımı çeken tüm hocalarımdan burda helallik istiyorum.biliyorum bu sayfaları okuyamayacaklar ama bilmelerini isterimki o hayta çocuk çok akıllandı.hepsinden çok çok özür diliyorum.
kolay değil ortaokuldan çıkıp devlet parasız yatılılarda okumak.hayatının anne baba sevgisine muhtaç olduğu o yaşlarda ayaklarının üzerinde dik durmaya çalışmak.aileden uzak kalmanın verdiği hırçınlıkla haytalık yapmak.bağırmak çağırmak kavga yapmak.
işte bu yüzden bilgisini başkalarına aktarma isteiğinde olanlara saygı duyuyorum ve sahip çıkmak istiyorum.hep yanınızdayım.burada ne nick altında yazıyor olsanız bile.şahsınızı tanımasam bile saygı duyuyorum çünkü bir yerlerde yaşıyorsunuz.varsınız hayattasınız.bu bile beni mutlu ediyor
saygılarımla
passat
-
herzaman ekonomi konuşacak değilizya.sonuçta insanız.normalde tanıdıklarımıza içimizi dökeriz ama sanal ortamda da dertleşmek güzel.
yakında beğendiğim güzel şiirleri ekleyeceğim.maksat muhabbet olsun.biraz olsun o ekonomi çarkının dişleri arasından çıkıp bir soluklanalım.nefes allım kendimize gelelim
şahsi görüşümdür.isteyen katılmayabilir.hatta yollayacağım şiir ve güzel sözlere teşekkür bile etmeyebilir.
ama ben hayatın monoton olan akışından çıkıp hayatı kendime göre şekillendirmek istiyorum.
passat
-
[QUOTE=PASSAT;285024]parite yükselişi desteklemiyor
petrol daha önce vermiş olduğum 67\70 seviyelerinden tepti.bu yükselişi destekliyor.şu anda 75\77 kritik seviyelerde bunun üstü şimdilik zor.hedef 67 seviyeleri
dolar o kadar satış yemedi.desteklemiyor.
baltık dry yükseliş gösteriyor bu destekliyor.
vix üstadın gönderdiği grafikte ho da kapatmış.ykarı tepki geleceği kanaatindeyim.
bu ay yüklü itfa var ve faizler 8 in aşağısını görmeyecek ve buda yükselişi sınırlayacaktır.kimse buralardan tahvil almayacaktır.
helikopter ve trichet konuştu ve bunu fırsata çevirerek yüksek kapttılar.
şöyle bir durum analizi yaptığımızda biz pazartesi kapalıyız ve pazartesi abd nin kapanışı eğer tekrar olumlu olursa vob %2 yüksekten açar.
yüksek kapatırmı iştebenim oradabiraz şüphelerim var.long olanlar pazartesinin kapalı olmasından rahatsızlık duyabilirler.
kısalarabaktığımızda ise onlar da pazartesi akşamı dow un kapanışının olumlu olması halinde salı günü yandı gülüm keten helvaolur
daha önce dediğim gibi 3 günlük tatil var ve kritik dönemeçlerdeyiz malla girmrk biraz sakıncalı.eğer girdiysekte bu süreçte kimse mutlu değil
long ta aynı endişeyi yaşıyor shortta.flat olanlar daha avantajlı.
şimdi ilk 3 gün satş yedik ve son 2 gün yükseliş.eğer yanılmıyorsam bu bir tepki yükselişi olur düşen tepeler oluşur ve kanımca salı ve çarşamba yatay bir piyasanın ardından meşhur 2eylülde düşüş gelir.
gelmezse nolur kısalar iyi kaybeder.geçen hafta stratejimi doğru yaptım fakat uygulamada problemler yaşadım.
bu hafta ki stratejim çarşambaya kadar bekle eğer bunlar olmazsa zarar kes kenara geç
passat[/QUOTE]
Petrol geçen hafta görülen değer destek daha aşağıya gitmez. Trade aralığında burada.
Dolar endekside analistlerin çoğunun artış öngörüsüne rağmen yine trade aralığında .80-.84 arasında.
BDİ artışına Çin zaten yükselişle cevabı veriyor.
Vixte HO lara göre trade yapılamaz.
2 eylül-11-12 eylül arası endeksler dip değil tepe görecektir. YURTDIŞI.
Jelibon.
-
[QUOTE=PASSAT;285026]kanımca pazartesi 1074 seviyeleri sp de direnç olacaktır
çünkü kısa vadeli obo nun kırıldığı yer olan boyun çizgisinin yukarı tepki hareketindeki direnç noktasıdır.
bir arkadaştan grafik yollamasını rica ettim.onun yolladığı grafikte gördüğüm olay budur
yanlşıta yorumluoyr olabilirim.veri sistemi olan arkadaşlardan bakmalarının rica ediyorum.
neyse bir önceki mesajdada belirttiğim gibi stratejim belli oldu.çarşambaya kadar izle.eğer öncelikle 1074 ve ardındanda üstadın belirttiği 1090 kalıcı ve hacimle yukarı kırılırsa zarar kes kenara geç.
piyasaya karşı boynumuz kıldan incedir.inatlaşmaya gelmez piyasayla
bu arada baltık dry endeksinin son yükselişinin tepki olabileceğini arkadaşım bana söyledi.onun fikirleride benim için önemlidir.piyasanın içinde ekranın karşısında olan biri olduğu için.
üstad bir bakabilirmisiniz.
passat[/QUOTE]
BDİ dan trade yapılamaz. Yapılsaydı Amerika daha düşük yerlerde ourdu, uymadı BDİ a.
Kanada borsası TSX grafiğine bakarsanız Amerikanın bu düşüşüne yine düşüşle ama aynı oranda olmayan bir düşüşle karşılık veriyor.
Bu son düşüş sorunlu iki ülke Japonya ve Amerikanın iç dinamik sorunu gibi şimdilik algılanmakta. Sadece ve sadece almanya ve avusturalya buna eşlik ederken diğer ülkerlerin dipleri çok daha yukarılarda oluştu ve eşlik etmiyorlar.
Jelibon.
-
Biz aslında bunu vixden kolaylıkla çözdük ve hep dedikki bu vixle crash mrash olmaz. Ayılar bu vixi arttırmanın yolunu bulmalı yoksa endeksler burada dip oluşumu yapıyor.
Ve sonuç öyle oldu.
Her zaman dediğim gibi crashi Jelibon önceden haber verecektir.
Jelibon.
-
[QUOTE=PASSAT;285011]varya hiç gülesim yoktu.jelibon ve rex üstad için yazdıklarınız süper
ben ise tamamyle salvolarla işlem yapıyorum.dediğin goğru ekrana bile bakmıyorum ama bu hafta 1200 puan çarpıldım.neden derseniz inat ettim vobla
geçenlerde bir yazı yazmıştım.inandığınız yönde pozisyon alın diyen bir yazar vardı.inammak yetmiyor burada.
sadece jelibon ve rex üstadı takip edin yeter.
benim ise bu hafta bayağı önemli bir meselem var.hayırlı bir mesele.verirlerse hayata 2 kişi devam edeceğim.onunla uğraşacağım.2\5 kısaya devam mecburen.
özleyeceğim 1 hafta sizleri.ama müsait oldukça yazmaya çalışırım.
bu hafta kaybettim diye üstad bana kızmıştır şimdi.
kusura bakma üstad oldu bir kere napalım.
iyi tatiller
passat[/QUOTE]
Hadi hayırlısı bakalım. İnşallah verirler.
Sultanlık bitiyor demek:..:
Jelibon.
-
zaman analizi
Sn jelibon,
Size bir sözüm vardı >haftasonu eski arşivlerime bakacam diye...orada zamanın ustadlarından> SARE zaman analizi üzerine yazılarını buldum ve gerekli incelemeleri yaptım veeeee sonuç :
4 = 2+3 x 0,62 >>> 03 eylül (end) .brv
esas bundan sonra çok heyecan verici > 5 alternatifler :
minor > 10 eylül (end)
middle > 22-24 eylül
major > 12 ekim (end)
bu tarihlere önem veriniz...!!!+.
....sayenizde zaman analizini
de kafama yerleştirdim...teşekkürler jelibon
-
[QUOTE=jelibon;285022]1066-1070 arası geçilirse bu sayım ölür.
Yine 3 düşüşde 1 düşüş 1039 ile biten.
2 yükseliş a yükseliş 1061 ile biten, b düşüş yine 1039 e inen, c yükseliş şu an içinde olduğumuz. 1090'a kadar yolu var.
Tekrar aynı sarmal piyasanın en önemli iki noktası 1041-1058 ve 1090-1107 dir.
Düşüş puanlarının 60 olarak eşit olması ve hala 3 dalga olması bunun bir düzeltme dalgası olduğunu ayrıca düşündürtmüyor değil. 1011-1129 yükselişinin düzeltmesi.
Meşhur Jelibon sayımı numune ABCDE ile BB düşüş bitmesi ve 1129 ile ilk dalga yükseliş, 1040 a 2 düşüş ve şimdi 3 yükseliş.
Bunlara cevabı 1011 kırılmadıkça ve 1129 geçilmedikçe veremeyeceğiz.
Jelibon.[/QUOTE]
2 yükseliş dediğim sayım bizi bir yerler götürecektir.
İlk şartı 1066-1070 den DÖNMEMESİ.
Fiboları 1074, 1085 VE 1090.
jELİBON.
-
[QUOTE=rex;285044]Sn jelibon,
Size bir sözüm vardı >haftasonu eski arşivlerime bakacam diye...orada zamanın ustadlarından> SARE zaman analizi üzerine yazılarını buldum ve gerekli incelemeleri yaptım veeeee sonuç :
4 = 2+3 x 0,62 >>> 03 eylül (end) .brv
esas bundan sonra çok heyecan verici > 5 alternatifler :
minor > 10 eylül (end)
middle > 22-24 eylül
major > 12 ekim (end)
bu tarihlere önem veriniz...!!!+.
....sayenizde zaman analizini
de kafama yerleştirdim...teşekkürler jelibon[/QUOTE]
İlk ikisi tutuyor bakalım.
Hayırlısı. Tekrar söyleyim tarih işinde yorum yanılır önemli oan tarih gelince ne olduğunu görüp hareket etmektir.
Jelibon.
-
Passat,
Seni şurda tanıdığım kadar sen çok iyi bir insansın.
Biz erkeker hep duygularımızı içine atan ve etrafa renk vermeyen kişiliklerizidir. Belki yaratılış.
Senin bu çoşkun halin bilki bana çok benziyor.
Jelibon.