hemen 500 puan kar geldi olaya bakk sabreden derviş misali
Printable View
hemen 500 puan kar geldi olaya bakk sabreden derviş misali
günlük macd teorim tutabilirr bir ihtimal :) ama bendeki bu şansla sanmam üvvvvv ilaveler take profit pehhh :) ana poz devam üvvvvv
still got the blues
[IMG]http://i41.tinypic.com/5x4kno.png[/IMG]
tünaydın gençler..............
dün gece oturdum maliyet hesapladım.....bu sefer çok zor geldi hesaplama...
71.500 ortalama ile kısayım...........
bugün 73.500 ile kanal ditencine çarpmasına rağmen basmadım.....
arkadaki para olası teminat veya not artışı gibi olağandışı olaylarda basmak için
gerekli.........şimdi tatildeyim...gerçek tatile gitmeden neler oluyor bir iki kelam
edeceğim.......
önce dünyadan başlayalım.........eouro paketi açıldı...çocuklar gibi sevindi piyasalar...
çocuklar çabuk sevinir sevinçleri kısa sürer.....aynısını göreceğiz...
çünkü bu paket ABD..paketi ile mukayese edilemez....çok geç açıldı....açıldığı zzaman
borsalar tepedeydi...ve bu pakette belirsiz çok şey var...ECB denilen beceriksiz
ihtiyarlar kulubü var...ayrıca çatlak var....bildiğiniz gibi ingiltere pakete iştirak etmedi..
verecek parası yok.bir şekilde bulabilir ama..tercihini katılmama yönünde kullandı
iktidar değişti..siyaset zor zanaat....
ingiltere katılmayınca..AB bu işe çok bozuldu..özellikle almanya ve fransa..........
ve can düşmanları fransa.....fransa maliye bakanı açıklama yaptı....artık ingiltere
gelecek saldırılara karşı yalnızdır diye................
dimyata pirince giderken eldeki bulgurdanda olmak var...............
açılan paket 750 mly avro...çok büyük..amma bu para göstermelik.....vermelik değil...
velevki vermeye kalksınlar.....çok daha kötü olur.....aklı ABD..den alan ECB...merkel ve
sarkozy ortaya ımf desteğiyle parayı koydular yada koymuş gibi yaptılar....
parayı gören piyasalar çocuklar gibi şendi...sonu hüsran olacaksada...
800 ilave don açtum merkel çok ağladı
son durumda ingiltere artık yalnızdır........ve hedeftir......
AB..bırakın yardım etmeyi ingilterenin ders almasını istemektedir......
arkasında ABD..de olsa iktidar değişmiştir....ve ingilterenin MERKEZ BANKASI ve
ULUSAL parası vardır...........poundun değer kaybetmesi aslında İngilterenin işine
gelecektir....kamunun borçlarını devalüasyon yaparak enflansyona yedirmeyi düşünüyorlar.
spekülatörler için hedef olan bir ülke...aslında aynı şeyi istiyor..bu durumda yeni gelen
iktidar siyaseten geçmiş iktidarları suçlarken...ekonomik olarakda devalüasyonu biz
yapmadık....mecbur kaldık diyecekler...ingiltere AB..paketine katılsa bu spekülatif
atak daha zor olur ve devalüasyon yapamazdı....o zaman borçları enflansyona yediremezdi...
fx..işi yapanlar poundun zayıflamasına hazır olsunlar....tabii bu arada piyasalarda
tekrar sarsılacaktır...
ingiliz hesabı ...ingiliz siyaseti......
çanlar euro bölgesi için çalmaya devam ediyor......
çok kısa özetledim...ama piyasalarda yaratacağı sarsıntı büyük olacaktır....
bu arada E/D paritesi yukarı borsalar yukarı ezberi bozulmuştur......
euro ..pound devalüe olmak zorundadır....ABD paketi ardından doları hatırlayın.
bitti....battı..demişlerdi........
pariteler........
artık son derece önemli....çünkü krizden çıkışta para politikasının en temel aracı....
parasının değerini düşük tutan ve parasal genişleme yapan ülke popoyu kurtarır...
sıkı para ve maliye politikası uygulayanlar batar veya batma noktasına gelir......
sorun borç stoku ve özellikle kamu borç stokunun GSYİH ..ya oranı......
% 100 leri aşan ülkeler var.......ismi konuşulmayan....JAPONYA....
ve bu yaz ..sonbaharda devasa ödemeleri var....borçları çevirmesi bana göre çook
zorr...yuan..da devalüe olmak zorunda.....spekülatörler saldırmasa japon devleti
bu yola gitmek zorunda.......anlayacağınız yakın zamanda ingiltere olabilir...arkadan japonya..vb..
spekülatörler pozisyon almaya başlamışlardır bile...dün anlattığım tarzdan....
pozisyonlar olgunlaşınca...haber beklenir....en küçük haber bahanedir..fiş çekilir....
İTALYA...
sylvyo..şimdilik paketin arkasına sığındı..portekiz ve yunanistanla beraber.....
şimdilik.............
bu tür tedaviler tehlikelidir...çünkü sadece para politikaları vardır...maliye politikaları
ise yoktur..tek bacakla nereye kadar..............
ayrıca italya..yunanistan ve portekiz sıkı para politikası uygulamak zorunda...
AB..isteğiyle......bu üç ülkede büyümeyi unutun......
piyasalar bu durumu yakında görürler..........
bozz amcanız uzlaşmaya kadar kısaa...............
DAX sabahki seviyelerine geri dönebilirken biz dönemedik. Bunun tek nedeni öğle durgunluğu ise az sonra anlarız. Yoksa negatif ayrışıyorsak özellikle yurtdışı da tekrar gevşerse en az 71.000'lere bir ziyaret beklerim.
bizim pala herşeyi önceden bilir ona göre hareket eder diğer borsalar sonradan uyanır.. pehh dax uyuyor demekki :) veya bizi uyutuyor pala ühühüh
[quote=Strategist;239465]DAX sabahki seviyelerine geri dönebilirken biz dönemedik. Bunun tek nedeni öğle durgunluğu ise az sonra anlarız. Yoksa negatif ayrışıyorsak özellikle yurtdışı da tekrar gevşerse en az 71.000'lere bir ziyaret beklerim.[/quote]
ziyaret ederse elimizi öptürürüz artık.:..:
hele bi gelsin şekerde veririz, geliş durumuna göre çiklatttaaa da olabilir:..:
Trend göstergeleri yeni bir hareketin yolda olduğunu söylüyor...Sistem longşayne olduğundan bende longşayne devam..kapanış tahminim 148000
[IMG]http://i41.tinypic.com/2qch6wh.png[/IMG]
73.050..73.100 yaparsa bir miktar şortt açacağım..........
dayanamadım.........
çok abarttılar çok... 65.700 dibine sadece çıplak gözle bile bakılsa bir anormallik olduğu anlaşılıyor... hayal alemine dalmış gidiyor piyasalar.... bakalım ne zaman öpecekler..
tam yükselme zamanı niye veriyor bu anlamadım valla
trendin en tehlikeli yukarı hamlesi bence.. altyapısı yok.. dibi saçma sapan... ani aşağı sortiler şaşırtmaz...
Sn.Halojen sizin gibi 2007 benzerliğinden bahsetmiş belki ilgilenirsiniz diye eklemek istedim.
[IMG]http://www.sankomenkulmailing.com/userfiles/image/imkbeski.png[/IMG]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Pazartesi günü başlayan yukarı tepki hareketinde bugünkü yukarı gapli açılışlardan sonra ilk kez piyasanın güç kaybı yaşadığını gözlemlemekteyiz. IMKB100 tarafında en yüksek 58708 seviyesi görülürken Vob tarafında ise haziran vadeli endeks 30 kontratında 73,525 seviyesi test edildi. Günün ilk yarısında bu seviyelerde kalıcı olamaması zayıflık işareti vermekte. Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere geçmişe dönüp baktığımızda 22 ekim 2007’de zirve seviyelerinde yaşanan bir hareketin benzerini şu günlerde yaşamaktayız. O günlerde oluşan ada formasyonu ile piyasa yeniden zirveye yönelmiş fakat o zamanki tarihi zirvesini test ettikten sonra ikinci bir satış dalgası ile gerilemişti. Teknik analiz anlamında tarih her seferinde tekerrür edecek diye şart güdümü içermeden sadece oluşan formasyonun benzerliğini siz yatırımcıların dikkatini çekmek istedik. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3][IMG]http://www.sankomenkulmailing.com/userfiles/image/imkb13052010-1.png[/IMG][/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Şuan ki cari durumda ise IMKB100’de eğer 60bin üzeri fiyat okumadıkça bu piyasanın yeni yükselişler görmesi bir hayli zor. Dolayısıyla tarihi zirvelerde yeniden yaklaşıldıkça pozisyon azaltılarak flatte kalmak risk yönetimi için en uygun seçenek olarak gözükmekte. Günün ilk yarısının sonuna doğru gelen sert realize hareketi ise zirve denemesi öncesi başlayabilecek sert ikincil satış dalgasının bir sinyali olabilir. Günün ikinci yarısındaki destekler sırasıyla 57,500 ve 57,000 olarak takip edilirken tepkiler 22 günlük HO seviyelerinde sınırlı kalması beklenmekte.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Calibri][B]BURAK GERÇEK[/B][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri][B][COLOR=#c00000]SANKO MENKUL DEĞERLER A.Ş.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]
düşüşün 61.8 tepkisi... 73.050..
73.025 den döndü.......
72.850......şortt....
DAX'a bakın, bir de bize bakın. Bizdeki zayıflık bariz. Eğer numara yapmıyorlarsa sağlam bir düşüş bekliyorum.
allah allahh niye veriyor pala gene haber mi aldı :) merak ediyorum her yer yukarı bu aşşa veriyor
[quote=boz ayı;239491]düşüşün 61.8 tepkisi... 73.050..
73.025 den döndü.......
72.850......şortt....[/quote]
[I]bugün 72.100 ..beklentim var..hayırlısı...[/I]
Sistem geçici SAT çakmaya başladı.. Bir kesinleşsin, çok pis basacam şahsen... :..:
Kesinleşmesi için 625 ve altı 15dk'lık kapanış lazım 15:00'de.
bugün açtığım fazlalıkları kapattım.. 73 den stop olimmi dedim fazlaları ama kar bile etti .. sebebsiz aşşa yapan yukarıda yapar ahaha ana poz short devam
[quote=ordi;239490]Sn.Halojen sizin gibi 2007 benzerliğinden bahsetmiş belki ilgilenirsiniz diye eklemek istedim.
[/quote]
sn.ordi teşekkürler, bu haftasonu kafa yorduğum fakat daha sonra elediğim bir olasılık...
bir kere görsel açıdan çok bariz...tuzak kokuyor... ikinci olarak dipleri farklı yapıda... 2007'dekinde dipte gün boyu alım fırsatı verilmişti... bu sefer yok ... sadece geçen cuma son yarım saat alım fırsatı sundu piyasa... hiçbir aklı başında yatırımcı da bunu değerlendirmeye kalkmazdı zaten..
bence bu benzerliği kullanarak oyunda tutmaya çalışacaklar oyuncuları...
şahsen ben hala son hamlede (aralık 2007) olduğumuzu düşünmekteyim.. biraz abartmış olsa bile...
halojen abi hatırlarmısın konuşuyoduk geçen krizde dax böyle sebebsiz yükselmeye başlamıştı duruduk yere sonrası malum :) bu sefer 6300 lerdemi ikili tepe yapacak acaba pala bunu biliyor mu
[quote=Strategist;239500]Sistem geçici SAT çakmaya başladı.. Bir kesinleşsin, çok pis basacam şahsen... :..:
Kesinleşmesi için 625 ve altı 15dk'lık kapanış lazım 15:00'de.[/quote]
[I]birazdan ....[/I]
[I]bendede geçici satta......ama 72.800 üstünde fake olur...[/I]
[I]bu sefer fake olmasın...bana öyle geliyor...harbi bu...[/I]
[B]abd'de new york savcılıgı 8 banka hakkında ınceleme baslattı [/B]
Hakkında sorusturma acılan bankalar:cıtıgroup, credıt agrıcole,credıt suısse,deutsche bank,g.sachs,merrıl,morgan, ub
abd'de new york savcılıgının hakkında sorusturma actıgı bankalar:
Cıtıgroup,
credıt agrıcole,
credıt suısse,
deutsche bank,
goldman sachs,
merrıl lynch,
morgan stanley,
ubs
-matrıks-
[quote=seagate;239508]halojen abi hatırlarmısın konuşuyoduk geçen krizde dax böyle sebebsiz yükselmeye başlamıştı duruduk yere sonrası malum :) bu sefer 6300 lerdemi ikili tepe yapacak acaba pala bunu biliyor mu[/quote]
Seagate patron, en baba ralliler en baba ayu piyasalarının içinde gelir derler.
Aşağıdaki tablo 1929 ile 1932 arasında dünyanın gördüğü en ağır krizde yaşanan rallilerin kaç gün sürdüğü ve yüzde kaç çıktığı. Tam ibretlik bir tablo.
[INDENT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]1. 152 gün +52%[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]2. 28 gün +11%[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]3. 77 gün +19%[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]4. 69 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]gün [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]+27%[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]5. 31 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]gün [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]+30%[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]6. 35 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]gün [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]+39%[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]7. 28 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]gün [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=2]+27%[/SIZE][/FONT][/INDENT]
abi kriz yoktu o zaman ben tarihi zirveyi diyorum.. dax roketlediydi o en yüksek 2. tepeyi yapıyordu bizim vob sallamamıştı.. dejavu oldum.. :) kriz bi kaç gün sonra dillendiydi :P
[quote=seagate;239517]abi kriz yoktu o zaman ben tarihi zirveyi diyorum.. dax roketlediydi o en yüksek 2. tepeyi yapıyordu bizim vob sallamamıştı.. dejavu oldum.. :) kriz bi kaç gün sonra dillendiydi :P[/quote]
Pala düşüşleri herkesten önce haber alır abi. Dünyanın bir numaralı istihbarat ağına sahip. CIA FBI halt etmiş. :)))
Şimdi akşam bu ABD'deki bankalarla ilgili haberden DOW'da sağlam şelale varsa bunu dünyada ilk duyan bizim Pala'dır.
[quote=seagate;239508]halojen abi hatırlarmısın konuşuyoduk geçen krizde dax böyle sebebsiz yükselmeye başlamıştı duruduk yere sonrası malum :) bu sefer 6300 lerdemi ikili tepe yapacak acaba pala bunu biliyor mu[/quote]
format belli abi değişik ne yapabilirler.. ortalamalara uymak zorundalar.. psikoloji her tepede aynı..
benim manyak sistem teyit verdi.....
bakalım ne olacak.............
[quote=Strategist;239519]Pala düşüşleri herkesten önce haber alır abi. Dünyanın bir numaralı istihbarat ağına sahip. CIA FBI halt etmiş. :)))
Şimdi akşam bu ABD'deki bankalarla ilgili haberden DOW'da sağlam şelale varsa bunu dünyada ilk duyan bizim Pala'dır.[/quote]
abicim depremide bilir mi pala :)
sat sinyali yapısı herşeyi belli edecek... burak bey'in işaret ettiği yerdemiyiz yoksa benim iddia ettiğim gibi düşüş trendi mi başlayacak...
her şelale öncesi değişmeyen işaretler beliriyor fiyatlarda....dört gözle bunların oluşmasını bekliyorum.. şelaleden kastım, yüksek montanlı düşüşler.. minimum %30
Boz abi, şu yoncayı da bi ezsende kurtulsak bir tek o kalmış artıda.
piyasa yapıyor kendince.