Sahurda oturdum dersimi çalıştım :)
Dolar bazlı haftalık endeks 30 grafiğini ve sayımların son halini güncelledim:)
Her zaman iki alternatif vardır, ilk önce bugüne kadar üzerinde durduğum sayımı vereceğim, 3 doların biraz altına gelerek C dalgasını tamamlamasını beklediğim grafiğe göre işler tamam gibi görünüyor, fakat dediğim gibi, her an her şey değişebilir, bu değişim ihtimalleri ve alternatif sayımıda bir aşağıdaki yorum ve grafikte bulacaksınız..
Aşağıdaki grafik dolar bazlı haftalık endeks 30 un 5 ana dalga yukarı çıkışını tamamlamış, 3 ana dalga ABC düzeltmesini yapacağı üzerine kurgulanmıştır, Nisan ayı 6 sından itibaren beklediğim gibide ilerlemiştir, C hedefine ulaşması için az bir yolu daha vardır, fakat ben artık bu düşüşün sona erdiğini ve bu sayımın iptal olacağını düşünüyorum, yinede olmaz olmaz her an gerçekleşebilir ve gerçekleşme şekli ve sonrasında olabilecekleride çziktireyim istedim, gerçekleşirse yeni bir 5 ana dalgalık çıkış başlayacaktır...
Fakat dediğim gibi, artık beklentim değildir...düşüş bana göre dip oluşturmuştur, alternatif sayımı beklenti yaptım...
[IMG]http://b1108.hizliresim.com/11/8/14/2942.jpg[/IMG]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beklentimin aniden yukarıdaki grafik olmayışının sebeplerinden biri FED in 2013 yılına kadar faiz indirimi olmayacak mesajıdır, külliyen yalan, geçmişte gösterirki, fed bu tip açıklamalar yapmaya başladımı, ekonomi 6 ile 12 ayda onların bile ummadığı şekle bürünür ve 6 ile 12 ayda başlarlar faiz artırmaya, yani en geç bir yıl içinde faiz artırmaya başlayacağının ilk işaretidir, bu durumda fon yöneticisi olsam hisselerin 12 aylık dönem içinde ucuzlamasını istemem, aksine fiyatlanmasını isterim.... neden?...... çünkü fed faiz arırmaya başladığında yukardan hisse satıp yavaş yavaş yüksek faiz getirili garantili kağıda dönmek için, o halde benim fon ve fonlar şimdi satmayacağına göre dow düşmeyecek:) aksine ben ve benim gibi fonların kağıtları değerlendirmesiyle yükselecek.
Senaryo budur, ve buna görede global piyasaların yukarı yönlü olması beklentimdir.... bu beklentime görede alternatif sayıma yöneldim ve aşağıdaki haftalık dolar bazlı endeks 30 grafiğinde beklentimi çiziktirdim, yeni takibedeceğim sayım budur,
Bu sayıma göre henüz 4 ana dalga bitti ve 5 için yukarı yapıcaz, yani FED faiz artırımına başladığında 5. dalga oluşmuş olacak, buradan gelen satışlarda para ABD nin faizleri nereye kadar artacağı bilinmeyen garantili kağıtlarına yönelmek için hızla hisselerden çıkacak ve ele geçen nakiti garanti getirili hazine bonolarına gömmeye başlayacaklar, nihayetinde bizim borsada 3 dalga ABC düzeltmesini yaparak C dalgası oluşacak, işte grafik...
[IMG]http://b1108.hizliresim.com/11/8/14/3312.jpg[/IMG]