dow 10305!...
Printable View
dow 10305!...
kapadım...
275 ten 1/2 uzunum gayri...makrolar güçlü...
650 puan aldım....1000 de ilk darbede almıştım....1650 puan...
bugünki zararımda 1650 puandı...basabas yırttım...
şimdi gene short kollayacagım...
49 200 ü savundu...iki kez...bu yüzden çıktım....
[quote=jani;172429]49 200 ü savundu...iki kez...bu yüzden çıktım....[/quote]
eet,karşıladı oralardan,
son anda da meri geldi garana...
hacim 2.196....kapanış...63 225....
yarın artı acarsa kafasına fururum gene....
felaket bi gündü...gidişi ossun gelişi olmasın....
iyi tarafıda vardı...ilk kez düzeltme yaptı....
marjı 2075 puandı...tepe dip....
63 000 i ısrarla üç gündür savunda....bi kez kırdı oda sayılmaz...62 975 di...
ASLINDA DÜŞTÜGÜ FİLAN YOK DEYYUZZUN...İLİZYON YAPTI....
49 200 KIRILISA DÜZELTME YAPIYOR DERİM....yoksa demem....bu düzeltme deellldi....
60 800 olmadıktan sonra...düzeltme denemez....çıkış denir...
bugün 63.500 den başlayıp 65.000 lere kadar gidip buradan 63.000 lere kadar gerileyen piyasada hem yukarı gidişi hem de inişi yakalayan hatta iddalı bi soru olacak ama her ikisini yakalayan var mı?
her iki hareket toplamda 3500 puan eder hani boruuuu deellll
varsa teprik ederim ve önünüzde saygıyla eğilirim.
bugün teknikten çok psikolojik bi hareket var diye düşünüyorum da o yüzden
ordi...sanmıyorum...çok zor....bi tek kendi yaptı...
BİZE ZIRNIK VERMEDİ...öldük öldük diridik...cepte aynı para...sıhhat mafiş...
[quote=jani;172446]ordi...sanmıyorum...çok zor....bi tek kendi yaptı...
BİZE ZIRNIK VERMEDİ...öldük öldük diridik...cepte aynı para...sıhhat mafiş...[/quote]
Jani üstad,böyle bir günde kayıpla kapatmadıysan aga'yı yarın soyarsın derim abi..
bayramdan beri...basarı oranım sıfır....bütün bu tantanada...sadece 1550 puan karım var...yorgunluk sıhhat kaybı cabası....
hepimize geçmiş olsun
topikteki başlık gerçekleşti yeni [B]DÜZEN[/B] geliyor ve biz düzülüyoruz üwwww::(((((
neyse...
bunu secmişiz bi kez...
spotta hacim muthiş....3 029....herseyi garanla yaptılar gene...6.15 ve geri 5.85....
[QUOTE=ordi;172444]bugün 63.500 den başlayıp 65.000 lere kadar gidip buradan 63.000 lere kadar gerileyen piyasada hem yukarı gidişi hem de inişi yakalayan hatta iddalı bi soru olacak ama her ikisini yakalayan var mı?
her iki hareket toplamda 3500 puan eder hani boruuuu deellll
varsa teprik ederim ve önünüzde saygıyla eğilirim.
bugün teknikten çok psikolojik bi hareket var diye düşünüyorum da o yüzden[/QUOTE]
hepsini değil ama yaklaşık ..aldımm jani..2900 point.lelele
[quote=QUEEN;172454]hepsini değil ama yaklaşık ..aldımm jani..2900 point.lelele[/quote]
allaha şükür...birimiz becermiş bari....
tebrikler bitanem....
usaglar hatamız şu...
long oldukmu...erken iniyoruz....bunu kutero bin kere söyledi bana...ben onbinkere söyledim kendime....GENEDE YAPAMADIM...
SHORTU...köküne kadar alıyoruz emme...orda iyiyiz...
65 500 den...56 750 ye inişte...
1 kodum 3.22 yaptım....
arefe günü...56 875 den long oldum....dubai tantanası ile maldan erken indim...birde iki gün izliyecek yerde deellldim....
olsun...dursaydım longlarda....8000 puan vardı....
LONGDA DURAMIYORUM....SORUNUM BU....BUNU ÇÖZECEGİM...
[QUOTE=jani;172463]usaglar hatamız şu...
long oldukmu...erken iniyoruz....bunu kutero bin kere söyledi bana...ben onbinkere söyledim kendime....GENEDE YAPAMADIM...[/QUOTE]
evet en dipten yakalamıştın..ikinci kez oluyo bu..erken şorta geçiyosun..oka dar kusur olur..stopların çok fazla gördüğüm kadarıyla..ama yinede çok iyisin..bol şanslar...brv
LONGLARIMDAN 2050 PUAN ALDIM CIKTIM...bayramdan sonra...çünki 12 saat yolda olacaktım....sonra ard arda hatalar geldi...
çünki...dalgayı kacırmıştık....
kendini eleştirmezsen....kendini düzeltemezsen...
bi dahaki longda....tepeyi bulup 1500 puan asagı gelmeden inersem namerdim....
tek çare bu....
geceye uzun pozisyon ile girmek varmis. neyse!
Taktım vixin bollingerına.
Endekslerdeki sıkışmanın sebebi diplerde sayılabilecek bir volatilede alt bant ve üst banttaki yakınlaşma ve ani hareketler.
Tam iyi haber kötü piyasa durumu. Tabiiki haber bazen alınıyor bazen beklenildiğinden satılıyor.
Ne çıkarılır burdan?
Amatör, profesyonel savaşı. O yüzden bu ara mantık aramak biraz zor.
Bu yazıdan ne çıkar. Pek birşey çıkmaz.
Grafik ise birşeyler söylüyor.
Jelibon.
[quote=QUEEN;172454]hepsini değil ama yaklaşık ..aldımm jani..2900 point.lelele[/quote]
yürekten değil cani yürekten tebrik ederim ve eklerim helal olsun afiyet şeker olsun [B]BÜYÜKSÜN[/B] daha ne diyeyim.brv
'Tam iyi haber kötü piyasa durumu.'
yukarıda yanlış yazmışım.
iyi haber kötü haber piyasa durumu
olacak doğrusu.
[quote=ordi;172451]hepimize geçmiş olsun
topikteki başlık gerçekleşti yeni [B]DÜZEN[/B] geliyor ve biz düzülüyoruz üwwww::((((([/quote]
Ordi filmsin valla..::::::
Blogda haftasonu yazdığım mesajı kişisel görüşlerimi silerek buraya asmak istedim.
Bugüne kadar neden arttığımızı anlatacak maddeleri verelim ve birazda sorunları...
1. Kurtarma planı beklenildiğinden çabuk etki göstermiş ve hatta etki göstermesi bile tartışılırken etki göstermiştir.
2. Amerikada şimdilik 3. çeyrekte dipleyen resesyon sonrasında beklenti dahilinde olan İstihdamı pek önemsemeden diğer verilerin iyi geldiği gözleniyor.
(İstihtamın kısa vadede önemsiz olmasının bir diğer sebebi de işverenin işçi almaya işler tam anlamıyla düzelmeden zaten başlamayacağıdır. Unutulmamalı borsalar ekonominin 6-9 ay öncesinden hareket eder.)
3. Resesyondan çıkış beklenmekteydi ancak geçici olacağı da beklenmekteydi, gelen iyi veriler geçiciliğini tartışmaya açar.
4. Tüketici güveni ekimde artmıştır.
5. Kriz İnşaat sektöründe başlamıştır, düzeleceksede bu sektördeki düzeltmeye bakılmalıdır. Halk borç ve icra problemiyle uğraşırken olası düzelme yakın planda olması zor gibi durmaktadır.
6. Ancak ekim ev verileri beklenenden iyi gelmiştir.
7. Bakılması gereken bu verilerin kasımda ve sonrasında da iyi gelip gelmeyeceğidir.
8. Normalde Kasım da bitecek olan 8000$ lık vergi iadesi programı bahar ayına ertelenmiştir.
9. Vergi iadesi programına yeni bir ekleme yapılmış, evi olanlar da plana dahil edilmiştir.
10. Tutsat faizleri geçen yılki mayıs seviylerine geri dönmüştür.
11. Bankalar tutsat kredileri yüzünden oluşan alacakları için borçlularına, ödeyebilecekleri ölçüde evlerini kiralama yoluna gidip hem evin ucuza satılmasını engellemekte hem gelir elde etmekte hem de fiyatların artmasını bekleyerek malın değerinin artmasını beklemektedirler.
12. Bütün bunlar ev verilerine katkı sağlamaya devam edecektir.
13. 750 Milyarlık Tarp parasının 250 Milyardan azı henüz harcanmıştır. 70 Milyarı finansal kurumlar tarafından hazineye hali hazırda geri ödenmiştir.
14. Ancak Tarp parası asıl yaraya parmak basmaktan uzaktadır. Sebebi Wall Streetin kurtarılması halkın unutulması ve bunun halktan çıkacak olmasıdır. Bu hata geçmişte Greenspan tarafından da yapılmış ve sonucuda görmüş olduk. Yine aynı sonucu vermesi aşağı yukarı garantidir, taa ki başka bir metod bulunana kadar. (metodlardan biri yüklü vergi iadesidir).
14. Bankalardan alınan teminatlarda hazine, borsaların artması sebebiyle kar yazmıştır.
15. Kredi kartlarındaki sorunlar ise devam etmektedir.
16. Kısa vadede İşsizlik azalmaması sorun değilken, iş aramaktan vazgeçenler ve daha düşük ücrete part-time çalışanlar, esasında %20 lik bir işsizliği göstermektedir. Ve bu bir sorundur. Her 5 kişiden 1 inin işsiz olması orta vadede bir sorundur.
17. Sorun olmasının sebebi halkın tüketme gücünün azalmasıdır.
18. Bütün bunlar ekonomik düzlmenin zor olacağının ve zaman alacağının göstergesidir.
19. Gdp nin artması gerekmektedir, %70 ini Real ekonomi oluşturur Wall Street değil.
Sonuçta müdahale beklenildiği yükelişi getirmiştir.
Bu günlerde ise iyi veriler ile havanın daha yumuşamış olduğu görülmekte. (ekim kasım borsalar sonuçta yeni yüksekler yaptı)
Jelibon.
Sonrasında yorumları eksiltilmiş az yorumlu bir yazı daha:
Bernanke pazartesi günkü konuşmasında faiz arttırımı konusunda daha var dedi.
Resesyonun dibi şimdilik 3. çeyrek Amerikada.
Ancak hafta sonu anlattığım gibi resesyondan çıkış ardındaki DÜZELME hızlı olmayacaktır.
Bu durum faiz arttırımları geciktirecek ve GELİŞMEKTEKİ OLAN BORSALARI yıldız yapacaktır.
Daha doğrusu bu önceden bilindiği için YAPMIŞTIR BİLE.
Gelişmişlerle gelişmektekilerin, zirve ve dipteki Fibo geri alım seviyelerinde farklı yerlerde olmalarının sebebi budur.
Yani büyük bir kısmı iki tür piyasadada FİYATLARIN İÇİNDEDİR.
Mart tan şimdiye kadarki yükselişin bizde ve emerginglerde aşırı derecede olmasının sebebi budur.
Tabii bu durum şu soruyu beraberinde getiriyor:
Bu durum hem GELİŞMEKTEKİLERDE hem GELİŞMİŞLERDE
NE KADAR FİYATLARIN içindedir?
Jelibon.
[URL="http://img710.imageshack.us/i/v1208d.png/"][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/4960/v1208d.png[/IMG][/URL]
G.Yük:65150
G.Düş:63075
Dün kapanıştaki APS:212652
Bugün kapanışki: 216262
Birinci seansda deyim yerindeyse Kısacı katliamı oldu..
İğneli bar yapması dönüşe geçti mi sorusunu sorduruyor..
Barın iğnesini yok saydığımızda ortada bir flama oluşumu göze çarpıyor ki hedefi 70,200 ler..
Grafiğe baktığımızda ortalamaların geride kaldığını görüyoruz..62900 lerde buluşmaları normal sayılmalı..
Anayasa Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılması istemiyle açılan davayı bugün esastan görüştü. Gazetecilere açıklama yapan Haşim Kılıç, kararın cuma gününden önce çıkmayacağını söyledi. [url=http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/12/08/dtp.davasindan.karar.cikmadi/554410.0/index.html]CNN Türk[/url]
Gün içinde pek takip edemiyorum. akşamları toptan okuyorum. başta sn. jani olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.
ben geldim :::
hoşgeldin fxci baba özledik seni yaww
aneoey bu ne ya ::: :D bozayım abeyım naptın gayrı
[IMG]http://i45.tinypic.com/205w5k5.png[/IMG]
Büyük başarı böyle bir günde...kocaman tebrikler...
Kısa ve Orta belkide uzun vade olabilecek bir yazıdır.
Fed’in başı bundan sonrasında belada. Neden?
Şimdiye kadar önlemleri en resasyonda aldı. Bundan sonrası ise sakat çünkü iki ucu oklu değnek.
Fed faizleri düşük tutmak istiyor, bunu yaparkende olası faiz arttırımından bahsederek enflasyon söylemleri yapanları yumuşatmaya çalışıyor.
Burda bir kısım riskin ticari emlak sektörü kredilerinde olduğu söylenebeilir. Faiz arttırımı bu türdeki mülklerin kredilerinde soruna yol açacaktır. Fed bu konuyu doğru çözemezse yatırımcılar ve bankalar zarar uğrayacaktır. Bu zarar 1.5-2 trilyon civarında olabilir ve ekonomiye büyük darbe vurabilir.
Bir başka konu ise mevcut ev kredileri. 1/3 tutsat sahiplerinin kalan borcunun evlerin değerinden yüksekte olduğu söyleniliyor devlete ait bir raporda. Yani batıklar.
Sırada değişken faizli tutsatlar var. Hiç açılmamış bir konu şimdilik. Faiz artarsa zorlanmalar başlar.
Fed faiz arttırırsa ne olacak, bütün bunlarda da sorun olacak.
Nerede sorun olacak? Tüketici harcamalarında ve ekonomide.
Sonuçta Fedin başı belada. Şu an faiz arttıramaz. Arttırsa tüketici zora girer.
Arttırmaz ise de enflasyon problemi olacaktır.
2010 da iki problemden birini seçmeli Fed,yani işi zor. Kendide biliyor, o yüzden oyalıyor şu an ama 2010 da seçim yapmalı.
Jelibon.
xu100 ün döndüğü yer tam da kanal direnciydi.. 51.000 geçilemediği sürece aşağıdaki destekleri sayar dururuz...
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i289771_xu100-8.12.bmp[/IMG]