Vob Borsa Fx FORUM  
Go Back   Vob Borsa Fx FORUM > Vadeli İşlem Opsiyon Borsası > Vob Seans İçi ve Dışı > Sistematik VOB > Sistem Performansları

Sistem Performansları Sistem Performansları

Seçenekler Stil
Alt 16.12.08, 21:49
sazan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sazan sazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kardeşimiz

Ettiği Teşekkür: 529
2.143 Gönderisine 11.642 Kere Tesekkür Edildi
Durumu:
sazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı var
Standart VOB'da Sistem performans karşılaştırmaları

Bu topicde VOB'da trade etmekte kullandığımız sistemlerin performanslarını karşılaştırmayı arzuluyorum. Bu sayede kendi sistemlerimizin diğerlerine kıyasla ne kadar iyi yada kötü olduğunu görebileceğiz (en azından ben görmeyi umuyorum). Ayrıca yine sistem geliştirmeye ve iyileştirmeye devam etmek için bir motivasyon unsuru olabileceğini de düşünüyorum.

Alt 16.12.08, 21:54
Kardeşimiz

Durumu:
sazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı varsazan şöhretinde ötesinde bir itibarı var

İdeal bir future sistemde, Drawdown (En zararlı kapanmış trade) ve Max Drawdawn (En zararlı açık trade) gibi bilgiler hangi kaldıracı seçeceğimiz ve alabileceğimiz riski (ve kullanılabilecek kaldıraç - leverage'ı) belirlemek açısından son derece önemli. Ayrıca benzeri yine çok önemli başka kriterlerde mevcut.

Fakat hem bir başlangıç olması hem de herkesin anlayabileceği bir sadelikte olabilmesi için (en azından şimdilik), sistem performans kriterlerini

Piyasa (Örn VOB Endeks 30, DJI Fut, EURUSD)
Trade için kullanılan zaman dilimi (60 Dk'lık, 15 Dk'lık, Günlük vb) ve Zaman aralığı (son 5 ay gibi)
% Kar-Zarar
Toplam Trade (Komisyon açısından)
Karlı Trade adedi
Zararlı Trade Adedi ile sınırlı tutmak mantıklı gözüküyor. Ayrıca %Kar-Zarar sonuçlarını sistemlerin kıyaslanabilirliği açısından kaldıraçsız vermeliyiz. (yani 1000 YTL'miz var ise, Sadece 1000 YTL ile oynadığımızı kabul ederek)

Konu sazan tarafından (16.12.08 Saat 22:05 ) değiştirilmiştir..

sazan tarafindan yazilan bu yaziya asagidaki üye tesekkür etmiştir / katıldığını belirtmiştir:
Kanaatkar (27.10.09)
Alt 16.12.08, 22:01
Kardeşimiz

Durumu:

İlk Olarak kendi geliştirdiğim iki sistemden daha az karlı ancak uzun zamandır kullandığım ve tutarlılığına güvendiğim sistemle başlıyayım. Başka kişiler de paylaşımda bulunduğu taktirde nisbeten yeni olan diğer sistemimin performansını da paylaşacağım.

Piyasa : VOB Endeks 30
Trade için kullanılan zaman dilimi : 15 dk'lık grafik. (11.08.2008 - 16.12.2008 zaman aralığında)
% 172.50 Kar (Komisyonlar düşülmemiş hali ile)
Toplam Trade : 73
Karlı Trade Adedi : 33
Zararlı Trade Adedi : 40

Paylaşımlarınızı bekliyorum. Herkese bol kazançlar dilerim.

Konu sazan tarafından (16.12.08 Saat 22:05 ) değiştirilmiştir..

sazan tarafindan yazilan bu yaziya asagidaki üye tesekkür etmiştir / katıldığını belirtmiştir:
Kanaatkar (27.10.09)
Alt 16.12.08, 22:04
abka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
abka abka isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kardeşimiz

Ettiği Teşekkür: 1.825
2.530 Gönderisine 7.500 Kere Tesekkür Edildi
Durumu:
abka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı var

ekim ,kasım ve aralık performansı var..test etmedim..kendim bizzat grafiğe bakarak uyguladım...periyot 15 dak...ekimde net getiri 13.600 puan.açılan pozisyon sayısı 8 dir....kasım ayında net kar 10.800 puan..açılan pozisyon sayısı 9 dur....aralık ayı başarısı şimdilik 1.200 puan kar (şu an uzunda). açılan pozisyon sayısı şimdilik 7 dir..sistemde kısa,uzun ve flat seçeneği vardır..ama daha önceki vadeli grafiğine ulaşamadığımdan eylül ve öncesi performansı yok..eger bir yıllık başarısı bunlar gibi ise vay anam vay...ama daha güvenemiyorum..çünkü sisteme güvenmek için en azından 100 işlemlik veri olmalı..

Konu abka tarafından (16.12.08 Saat 22:06 ) değiştirilmiştir..

Alt 16.12.08, 22:17
Kardeşimiz

Durumu:

Alıntı:
abka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ekim ,kasım ve aralık performansı var..test etmedim..kendim bizzat grafiğe bakarak uyguladım...periyot 15 dak...ekimde net getiri 13.600 puan.açılan pozisyon sayısı 8 dir....kasım ayında net kar 10.800 puan..açılan pozisyon sayısı 9 dur....aralık ayı başarısı şimdilik 1.200 puan kar (şu an uzunda). açılan pozisyon sayısı şimdilik 7 dir..sistemde kısa,uzun ve flat seçeneği vardır..ama daha önceki vadeli grafiğine ulaşamadığımdan eylül ve öncesi performansı yok..eger bir yıllık başarısı bunlar gibi ise vay anam vay...ama daha güvenemiyorum..çünkü sisteme güvenmek için en azından 100 işlemlik veri olmalı..
Sn Abka,

Belirtmeyi atlamışım, sistem sonuçlarını X30YVADE (Matriks platformundanki VOB Endeks 30 tüm vadeler birleştirilmiş (Continuous - sürekli) grafik ve son 4 ay) üstünde çalıştırdım. Gerçekte tradelerimi de bu grafik üstünde sistem sinyallerine göre yapıyorum (Son 7-8 aydır). Ben getirilere puan açısından bakmadığımdan % kaç karlı bir sisteminiz olduğunu anlayamıyorum. Bir de tradelerinizin kaçı karlı, kaçı zararlı verdiğiniz bilgiden çıkartamadım.

Paylaşımınız için teşekkürler, ancak sorularımı yanıtlamanız zor değilse ve yanıtlarsanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

Konu sazan tarafından (16.12.08 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir..

tan (03.09.09)
Alt 16.12.08, 22:47
mozkan mozkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kardeşimiz

Ettiği Teşekkür: 24
381 Gönderisine 957 Kere Tesekkür Edildi
mozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan birimozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan birimozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan birimozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan birimozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan birimozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan birimozkan tüm muhteşemlikleriyle göz önünde olan biri

tarih: 2 ocak 2008- 16 aralık 2008
data: 60 min
gece sıfır poz
sıfır piramit
sıfır ortalama
sıfır ew
sıfır indicator
sıfır oscillator
sıfır takas
sabit kontrat adeti (grafik için 10 kontrat baz alınmıştır)
---
toplam işlem adeti 427
zararlı işlem adeti 207
karlı işlem adeti 211
başabaş işlem adet 9
birim işlem max kar 4325 YTL
birim işlem max zarar 1025YTL
------
grafik yatay eksen işlem adeti, dikey eksen toplam parasal değerdir

Konu mozkan tarafından (17.12.08 Saat 00:40 ) değiştirilmiştir..

Alt 16.12.08, 22:47
Kardeşimiz

Durumu:
abka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı varabka şöhretinde ötesinde bir itibarı var

performansa bakarken sadece, aylık net kar ve işlem adedini not almışım..kar puana göre % likler hesaplanabilir..sonuçta vadeli bu aylarda ortalama olarak 35.000 lerde idi.ben sabit kontratla oynadığımdan bunlar yeterli oluyor..üstelik kaldıracım 2 olduğundan başlardaki zarar beni sarsmıyor...

Alt 16.12.08, 23:32
mur@t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mur@t mur@t isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kardeşimiz

Ettiği Teşekkür: 368
203 Gönderisine 590 Kere Tesekkür Edildi
mur@t herkesçe tanınan bir kişimur@t herkesçe tanınan bir kişimur@t herkesçe tanınan bir kişimur@t herkesçe tanınan bir kişimur@t herkesçe tanınan bir kişimur@t herkesçe tanınan bir kişi

tarih: 15 ağustos-16 aralık
data:10 dk
toplam işlem adedi : 62
kârlı işlem adedi : 28
zararlı işlem adedi : 34
birim işlem max kâr: 8000 puan
birim işlem max zarar: 1375 puan
toplam kâr : 43100 puan

Konu mur@t tarafından (16.12.08 Saat 23:43 ) değiştirilmiştir..

Alt 17.12.08, 00:23
Kardeşimiz

Durumu:

vay be..herkes ayda ortalama 10.000 kazanıyor demekki..yani 20 kontrat ile oynasan eder 20 milyar kar...peki kaybeden kim.bırakalım işi gücü vob bize yeter..sistemi daha bu ay uyguluyorum.yani önceki karların bana etkisi yok..bu sistem bir yılı dolduruncaya kadar herzaman temkinli olacagım..

Alt 17.12.08, 06:16
Kardeşimiz

Durumu:

Sn Murat ve Mozkan,

Sistem sonuçlarınızı paylaştığınız için çok teşekkürler. Ancak, İnanın puanlar bana bir şey ifade etmiyor. Şöyleki,

40.5 fiyatta bir Long VOB Kontrat'ı % 10 Kar etse, yani örnegin 4.05 fiyat artsa, 4050 puan kar deriz.
Ancak 28 fiyatta bir bir Long VOB Kontrat'ı %10 kar etse, örnegin 2.8 fiyat artsa, 2800 puan kar deriz.
Sonuçta her ikiside %10 karlı iken puan açısından bakarsak, birinde 4050 puan diğerinde ise 2800 puan karlı oluruz. Bu sebeple sonuçlarımız yada sistem performanslarımız kıyaslanabilir olmuyor.

Tabi bir de bu %10 kar'ın paramız 10000 YTL ise, sadece 10000 YTL'lik bir long yada short ile nereye geldiği önemli (sadece kıyaslanabilirlik açısından). Bu günkü fiyatlar üstünden örneklemem gerekirse, 1 kontrat 3400 YTL, 10000 YTL ile 3 kontrat alabilirim. (Gerçekte kaldıraç kullanıp örnegin 5 kaldıraç gibi, 3 x 5 = 15 kontrat alıp yada satıp, kar belirtmemeliyiz. yine Sadece kıyaslanabilirlik açısından). Örnegin benim verdiğim sistem sonuçlarındaki kar oranı olan %170 böyle bulunuyor. 1'e 2 kaldıraç ile aynı sistemi oynarsam 4 aylık kar %340 oluyor.

Konu sazan tarafından (17.12.08 Saat 06:31 ) değiştirilmiştir..

Alt 17.12.08, 06:28
Kardeşimiz

Durumu:

Madem ki paylaşımlar oluyor o zaman son 2-3 aydır geliştirdiğim, ilk verdiğim sisteme ilave ayrı bir hesapta , trade etmekte olduğum ikinci sistemin sonuçlarını da vereyim.

Piyasa : VOB Endeks 30
Trade için kullanılan zaman dilimi : 15 dk'lık grafik. (11.08.2008 - 16.12.2008 zaman aralığında - son 4 ay)
% 444.15 Kar (Komisyonlar düşülmemiş hali ile)
Toplam Trade : 104
Karlı Trade Adedi : 70
Zararlı Trade Adedi : 34

Bu sistem daima piyasada ve pozisyonda olan (Flat'ı yok), bir önceki 15 dk'lık bar High veya Low'ı geçilmesi ile (tabi ek bir çok koşulun gerçekleşmesiyle birlikte) pozisyon değiştiren sistemim. Mesela 1'e 2 kaldıraç ile oynanırsa, 4 aylık kar VOB'ta riske edilen paranın %800'ü üzerinde oluyor. Ancak bence sonuçlar kaldıraçsız belirtilmeli.

Yine bu sistemin VOB 60 dk, DJI Future 15 dk ve DJI spot 15 dk'daki sonuçları da şaşırtıcı.
Bol Kazançlar.

Konu sazan tarafından (17.12.08 Saat 06:32 ) değiştirilmiştir..

Alt 17.12.08, 08:05
belhal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
belhal belhal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kardeşimiz

Ettiği Teşekkür: 3.274
192 Gönderisine 529 Kere Tesekkür Edildi
Durumu:
belhal görkemli parıldamaya başladıbelhal görkemli parıldamaya başladıbelhal görkemli parıldamaya başladıbelhal görkemli parıldamaya başladıbelhal görkemli parıldamaya başladıbelhal görkemli parıldamaya başladı

SİSTEM .60 dklık
tarih.28.10.2008 long.32000
tarih.06.11.2008 short.36025
tarih.24.11.2008 long.30.000
tarih.01.12.2008 short.31875
tarih.02.12.2008 long.31875
tarih.03.12.2008 short.31325
tarih.04.12.2008 long.31.975
tarih.16.12.2008 long devam kapanış 34.075
toplam işlem 8
karlı işlem 4 adet
zaralı işlem 2 adet
karlı işlem getiri.14.025
zararlı işlem götürü.1200
net kar.11.875 puan

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ben
FENERBAHÇE'liyim bayrağımda belli rengimde!!!

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil